Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 10:47:52

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Песен за Първи Танц - трябва ми помощ!! - 4-та част  (Прочетена 202937 пъти)

Kalama
Сватбар
Публикации: 265

Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: март 05, 2012, 22:29:55 »

Да, и преди го бях написала и сега го казвам- ако сте танцова двойка идеята е супер да извъртите един валс, танго или една румба. Но ако не можете да танцувате нищо различно от стандартен блус по-добре не го правете. Или просто много лекичко разчупете блуса с едно- две завъртания и накрая най-много едно накланяне на булката, но до там.
Активен
Mystique
Ентусиаст
**
Публикации: 103

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: март 05, 2012, 22:32:04 »

Да, и аз съм съгласна с теб!
В нашият случай аз съм тренирала, но годеника ми - не. Няма да се получи. Той не иска да танцува така и решихме просто да е нещо по - 'консервативно', за да няма смях на наш гръб. Иначе бях замислила хореография за по - разчупен и модерен валс, но уви...
Иначе съм била на сватба, на която и двамата души са тренирали и се получи добре.
Активен
Kalama
Сватбар
Публикации: 265

Моят сватбен албум

« Отговор #242 -: март 05, 2012, 22:34:07 »

Аз тренирам повече от 10 години спортни танци, но милото е дърво. Във входа на програмата сме замислили танц но с мен и моя партньор по спортни танци. Но за първи танц ще си е стандартен.
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: март 05, 2012, 22:35:22 »

Има си хора и хора. Разбирам и двете страни в тази "дискусия". На мен лично би ми било приятно да гледам нещо по "разчупено" както Mystique се изрази. Не го приемам като цирк в никакъв случай. Даже ще ми е весело danceg Не трябва да давате толкова крайни мнения, все пак има и момичета които са заложили и на такъв тип представяне на първи танц give_rose
Активен
Mystique
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: март 05, 2012, 22:39:10 »

Така е, извинявам се, ако съм звучала така крайно, нямах това предвид. Подкрепям идеята за нещо различно - човек като има желание - става. Просто си нямам доверие, че ще се получи при мен, понеже младоженеца никога не е танцувал... Партньор няма да си поканя, понеже ще е обидно към половинката ми на нашият ден. Поне аз така го виждам. Няма да е доволен да танцувам с друг. А и аз искам единствено с него. Иначе и аз много години тренирах и ходех по участия, но сега имам други приоритети и спрях.
Дори ми е малко тъжно, понеже аз обожавам да танцувам, a онзи ден го учих на валс, но се дърпаше...  sarcastic
Здраве да е...
« Последна редакция: март 05, 2012, 22:56:34 от Mystique » Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #245 -: март 06, 2012, 11:39:33 »

Нормално е да има разлика между Българските и американските традиции. Все пак америка се намира на другия край на света. Те нямат много ритуали, които имаме ние и обратното... Аз мисля, че при тях се влага съвсем друг смисъл в изпълнението на първия танц. Дори публиката очаква това от тях, тъй като те нямат кой знае какви други традиции и ритуали. В много западни държави е традиция - младоженците да забавляват гостите. От самото начало на организацията се мисли в тази посока и се влагат доста средства и тренировки от страна на младоженците. Въобще като цяло представите за купона в ресторанта са свързани с танца на младоженците и тортата. При нас тази традиция е свързана с един красив танц на двамата влюбени за пръв път като партньори, не само на дансинга но и в живота. Настроенията са различни, очакванията са различни - друг манталитет, други хора.... Винаги може да се добави някоя добра идея към нашите ритуали и да стане по-весело и тържеството да придобие друго изражение. - (Както това  се случи на Сватбата на V_E_S_I и онези момчета от брейк-групата повдигнаха настроението на всички по един брилянтен начин с чудесното си изпълнение) но не е необходимо да се смесват самите традиции. Веднъж един готвач решил да смеси всички видове кухни в едно ястие. Знаете ли какво се получило???- МАНДЖА С ГРОЗДЕ - и тук ще стане същото. Какво ще стане ако по американските сватби започнат да играят ръченица с пиле в ръцете ??? funnytooth funnytooth funnytooth Другият вариант е да си направите собствен стил на вашето тържество. Изберете си от кой край на света ще спазите традициите и го направете. Смесването на етническите обичай и други ритуали е висша форма на режисура, която не е по силите на всеки. Накрая искам да кажа, че един такъв танц от страна на младоженците може да се осъществи (ако е по техните възможности) без да е необходимо това да е първия семеен танц. Винаги може да е като изненада към гостите, на някой етап от тържеството. При западните сватби тази традиция се осъществява в самото начало и това е един вид като посрещането на младоженците. - Както при нас с бялото платно, вино, и погача със сол и мед.
 Не забравяйте, че каквото и да правите, то е за гостите. Мислете за техните очаквания, настроения и предпочитания към начините на забавление. Колкото и грандиозен и красив танц да изпълните, ако сте смешни и жалки в очите на своите гости - всичко е безсмислено. УСПЕХ  give_rose give_rose give_rose
« Последна редакция: март 06, 2012, 11:47:34 от AIVEN » Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 624

« Отговор #246 -: март 06, 2012, 12:29:09 »

Нашият танц ще бъде с нашата песен
http://www.youtube.com/watch?v=Mtvl8IbX434
You are my destiny Paul Anka
Активен
djdimi
Професор
Публикации: 361

dimifoto.weebly.com

« Отговор #247 -: март 06, 2012, 13:25:45 »

DjNick Mc, не съм съгласна с това, че първият сватбен танц се прави с цел развеселяване на гостите! 
Сигурна съм, че повечето булки тук ще подкрепят мнението ми, че Първият сватбен танц си е само и единствено за младоженците, за тяхната емоция и тяхното настроение. Няма нищо по-хубаво от това да танцуваш с любимия човек под звуците на Вашата песен (бавна или бърза, чалга или класическа...). Сватбеният танц не е за да донесе "слава" на младоженците пред гостите. Той символизира началото на съвместния живот между двама души и носи нежен и романтичен спомен за този така прекрасен и очакван ден.  heart
Това не означава, че не могат да си изберат и весел танц! Всичко зависи от желанието на МЛАДОЖЕНЦИТЕ.
smile
Много точно написно от ivelka.Правил съм ремикси и вариации на сватбеният танц с включване на динамични елементи от модерни или латиноамерикански танци по моя идея или по желание на младоженци, които танцуват добре и имат такава естетическа потребност.Гостите остават възхитени и емоцията е голяма, дори и танцуващите да нямат професионална подготовка (но трябва да са добре подготвени), защото никой не очаква такова развитие, а и да има грешки в танца се гледа снизходително (ооо младоженеца танцува ...smile ...
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Публикации: 568

Ние можем и знаем как... !!!

« Отговор #248 -: март 06, 2012, 17:34:32 »

99% от двойките, които си правят удоволствието да имат по-раздвижен първи танц не са професионалисти и никога не са имали нощо общо с някакъв вид професионално танцуване. Всичко се свежда най-вече до желание и в малка част до време и други странични фактори.
Никой не гледа на мялките грешки които със сигурност ще има с лошо око, дори такива грешчици и гафчета още повече повдигат настроението. Разбира се всеки си има виждане и това за което писах преди няколко поста е само идея и насочване към нещо по-различно. в никакъв случай не означава, че ако първият ви танц е балада, то нещата няма да са добри.
Успех и пожелания към всеки - да намери себе си и да успее да осъществи всичко така както си го е намислил !!!
Активен
heruvimche
Сватбар
Публикации: 164

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: март 06, 2012, 20:29:48 »

Като се замисля колко време ни отне подготовката на цялостното сватбено тържество, не ми се мисли ако трябваше да отделим още време, за да представим за удоволствие на гостите нестандартен танц!  Me
Активен
Mystique
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: март 06, 2012, 23:17:13 »

Хайде и аз да се похваля, с милото вече си имаме песен за първи танц.  yahoo Съгласи се да имаме по - специален танц - измислила съм хореография, като има няколко заемки от чужда хореография - ще бъде по - разчупен и модерен валс. Направихме малка репетиция и май ще го бъде. Ето сега си мисля, че беше хубаво толкова години да тренирам. Прекрасно се внедри в концепцията.
« Последна редакция: март 06, 2012, 23:46:04 от Mystique » Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: март 07, 2012, 00:12:37 »

Mystique, много интересна идея!  Bravo Коя песен избрахте?
И аз имах подобна идея и се бях спряла на Ета Джеймс-At last. Мнооого любима песен и много подходяща за сватба според мен. Но си променихме плановете. А така ми се танцува на тази песен!  Dance
« Последна редакция: март 07, 2012, 10:22:34 от магито » Активен
Mystique
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: март 07, 2012, 00:18:48 »

Monikamaria, здравей и на теб!  give_rose
Благодаря ти! Песента е много хубава, не я бях чувала до сега. Сега я слушам вече за втори път. Нашата песен за първи танц ще ти я пратя на ЛС - за да няма обидни квалификации на тема професионализъм.  blush
« Последна редакция: март 07, 2012, 00:29:13 от Mystique » Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: март 07, 2012, 00:31:11 »

Mystique, решихме да си танцуваме на нашата си песен - I don't wanna miss a thing на Aerosmith. След нещо преживяно, текстът е със специално значение за нас. А от по-сложен танц се отказахме, защото младоженецът се притесни, че няма да се справи.  smile
« Последна редакция: март 07, 2012, 10:23:06 от магито » Активен
Mystique
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: март 07, 2012, 00:37:19 »

Monikamaria, и двете песни са много красиви, явно е било за добро. Важното е, че сте изживяли един прекрасен ден. А също така и че песента, на която сте танцували е била специална за вас и ви е носила допълнителна тръпка. То никога не се знае - и на нас може да не ни е до по - сложен танц - ти като се вгледаш в очите на любимия и не ти е до нищо друго - сякаш всичко губи значение, освен него. Разбирам те напълно.  give_rose
« Последна редакция: март 07, 2012, 10:23:23 от магито » Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: