Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 06:43:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Да планираме снимките на сватбата - 2 част
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Да планираме снимките на сватбата - 2 част (Прочетена 191278 пъти)
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Отг: Да планираме снимките на сватбата - 2 част
«
Отговор #255 -:
май 14, 2012, 09:19:49 »
Приказно романтично място, където може да станат уникални снимки
На този линк има пълна информация за тях
http://www.maarata.com/
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #256 -:
май 14, 2012, 10:35:10 »
Понеже се коментират Крушунските водопади, може би ще ви е полезно и моето мнение като на човек, който ги е посещавал и гледал от подобен ъгъл. Мисля, че те са подходящи за туристическо посещение, но ще са доста неудобни за следсватбена фотосесия, поради това, че мястото на самите водопади е малко и тясно.
Едната тераса, която виждате на снимките, е достъпна за снимки само от пътеката вляво, където има и много надвиснали клони на дървета, от които не се открива добра видимост към самата тераса. Също така, водата там не е застинала на едно място, а си има дебит и ако не внимава човек, може и да цопне във водата, въпреки че е плитко. Във високата си част до същинските водопади се стига по една тясна пътека, включително със скални стълби на места по нея, където трудно си представям човек да се качи без удобни обувки. Оттам може да се снима под самия водопад, но много отблизо и ако в този момент минават и други хора, разминаването е трудно и видимостта пак е малка. Отделно, панорамност не виждам как ще се постигне, защото фотографът трябва да се катери по скалите, а те са си високи. Иначе водопадите имат наистина такива наситени и странни цветове, въпреки че на снимка са изглеждат като изкуствени ефекти. Също така, там има много комари, като при всяко по-влажно място, а има и доста дървета, през която влиза малко светлина, а това има значение за снимките.
Изказвам се като любител, без да знам дали тези неща са действително затруднение за фотографите, но те трябва да се отчетат поне от булката, която би искала да се катери по тия места. Те са много интересни за туристи, но мисля, че за следсватбена фотосесия биха били предизвикателство, да не говорим, че човек на място ги вижда по-цялостно, а ако се фрагментират в снимки, ще се виждат повече клони и камъни, отколкото водопадите, които са въздействащи ако се гледа към тях отдалече и се виждат повече.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #257 -:
май 14, 2012, 11:32:15 »
Всъщност истината е , че водопадите не изглеждат точно така на живо, както снимките. По различни са, по-малки и доста неудобни за снимки. Много е труден достъпа до някой от местата и е много хлъзгаво. Препоръчвам който ще ходи да отиде до там предварително и внимателно да огледа. А иначе - мисля, че ако сте подготвени вие, и фотографа е в час с обстановката ще стане, но само по снимките от нета - категорично не рискувайте така!
Активен
Pencho_Chukov
Любопитен
Публикации: 47
«
Отговор #258 -:
май 14, 2012, 12:06:10 »
Да,
това е абсолютно вярно
като отявлен пейзажист го потвърждавам с две ръце. Аз също съм бил там 3 пъти. Хубаво е първо да се отиде на място и да се прецени.
Активен
desirer
Сватбар
«
Отговор #259 -:
май 14, 2012, 12:22:58 »
Е добре, след като това място не е удобно на фотографите, каже някое друго също така хубаво място с вода (водопад) да е в близост до София. (да не е в Поморие примерно
. Иначе се постват най-различни снимки и т.н. на чуждестранни фотографи с хубави фотоси. Като покажем място тук в България и му се намират кусури бързо бързо. Примерно с едни гумени ботушки може да наджапа фотографа и да направи хубави снимки, но трябва и желание. Аз събирам идеи за такава фотосесия, като не съм на ясно кой ще я реализира (в случай че ме пратите при сватбеният ми фотограф ).
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #260 -:
май 14, 2012, 12:34:09 »
Ако не си ходила там - разходете се до там, хем ще видиш мястото, хем ще си го прецениш. Колкото до намирането на фотографа не му бери грижа, ако като отидеш там ти хареса и смяташ, че може да станат хубави снимки, ще се намери и кой да те снима.
Вие държите на водопад ли задължително? Обикновенно са на скалисти месности и доста стръмни. Но Боянският водопад също е добро място, там не е толкова стръмно и по-лесно ще направите снимки.
Ето ти и една статия Водопадите в БГ, където можеш да си избереш
http://blog.raskoll.com/2010/06/2084
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455
«
Отговор #261 -:
май 14, 2012, 14:21:37 »
Ние сме ходили на Боянския водопад. Много трудно стигнахме до него... стръмно е и доста кално (поне от където ние минахме)
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #262 -:
май 14, 2012, 14:27:32 »
desirer
, проблема ще е за теб не за фотографа. отиди и виж на място и ще си прецениш сама.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #263 -:
май 14, 2012, 14:31:29 »
Ако сте ходили пролетта е така, но ние ходим август и не е кално, освен ако не е валяло.
Ходенето до там пеша е около 1-2 часа, на самият водопад не е стръмно ( в сравнение с Крушунските водопади) Все пак от скали падат няма как да е на равно съвсем. Но определено може да се снима там по-лесно от на Крушунските водопади.
Аз примерно така бих направила - до там пеша с туристически дрехи (август) отдолу по бански, роклята в калъфа, лека прическа, лек грим. Като стигнем там свалям дрехите, слагам роклята, боса с небрежна прическа и се снимам.
Може да се снимат на водопада на Лакатник, там има туристическа пътека - слизах от колата все булка и се снимаш. Ама за мен това не би било яко.
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455
«
Отговор #264 -:
май 14, 2012, 15:45:00 »
Вие от къде минавате за водопада? Ние с колата подминахме Златните мостове и спряхме до една голяма поляна със заведения и шезлонги. Оттам по маркираната пътека, която се спуска надолу. Чух, че имало и вариант за изкачване - може той да е по-лесен...
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #265 -:
май 14, 2012, 16:07:20 »
Изкачването е от Боянската църква
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #266 -:
май 14, 2012, 17:51:53 »
Водопада Сучурум - в центъра на Карлово е .Не съм ходила ,но мисля ,че е достъпен .Крушуна според мен не е много удобна за снимки .
Много хубаво място е Кадемлийското пръскало в Стара планина ,може да се стигне за час и половина с джип .
Активен
formite
Професор
«
Отговор #267 -:
май 14, 2012, 20:37:49 »
Когато 2009г. ходихме на Крушунските водопади на най-големия (последната снимка на
theone
) имаше фотосесия с модели на облекло. Та освен фотограф имаше и хора с останалата техника- разни отразители и др. Беше попретъпкано, защото е и известна дестинация, но се съмнявам, че като видят булка ще се бутат пред фотографа. Иначе си е катерене, катерене е.
Активен
formite
Професор
Отг: Да планираме снимките на сватбата - 2 час
«
Отговор #268 -:
май 14, 2012, 20:53:24 »
Ох, нещо не можах да кача снимка в предния пост. Това един от по- малките водопади. Общо взето на всякъде се минава по ето такива мостчета. На втората снимка сме с приятелят ми пред големия водопад.
«
Последна редакция: май 14, 2012, 21:02:19 от formite
»
Активен
formite
Професор
«
Отговор #269 -:
май 30, 2012, 14:14:09 »
Фонтаните пред театър "Иван Вазов" се ремонтират основно и мястото вече не става за снимки, освен ако не се снимате само пред театъра.
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...