Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 22:46:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011  (Прочетена 178583 пъти)

kateto87
Професор
Публикации: 373

Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: май 08, 2011, 19:32:21 »

@}->--BuBcheto, благодаря ти...
Относно бебока не се притеснявай имаш още време и до края smile
Като те чета относно прегледите аз съм същата Girl_hide като Girl_hide чуя че е добре и забравям да питам толкова много нещаsmile хихихи
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: май 09, 2011, 15:40:09 »

Здравейте дами! Как сте? Аз днес бях отново на изследването за кръвната захара, нещата изглеждат много по-добре, но си оставам на диета. Не че се оплаквам и без друго взех да качвам много, поне се регулира положението smile

Кате, честита ти девойка smile Ще връзваш панделки и ще купуваш рокли. Ех, че хубаво smile

Бубче, аз доколкото знам има възможност да се обърне бебока. Не го мисли сега това. Ще си се завърти, има време smile

iveto90 внимавай с шоколада, да не направиш и ти като мен някой гестационен диабет, много е досадно, защото трябва да спазваш диета, да се ограничаваш и т.н. Хапвай, но все пак умерено, само като съвет го казвам smile

Вие решихте ли къде и как ще раждате? Екип ще избирате ли? Аз още не съм се чула с избрания от мен лекар за раждането и леко се притеснявам да не е много зает и да не иска да ме поеме... Довечера се надявам да успея да се чуя с него, мед сестрата му ме посъветва да звънна към 8ч, че преди това няма да ми вдигне, имал много пациенти... Ще видим, дано всичко е ок...

Хайде, спирам се вече. Хубав ден на всички и да пишете как сте  give_rose
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Публикации: 919

Мама на прекрасен син :)

« Отговор #302 -: май 10, 2011, 11:45:44 »

Здравейте и от мен,
 за шоколада да не прекалявам и мен ме следи доктора постоянно, но той ми казва да си хапвам шоколад, иначе на мен ми беше нисък хемоглобина и заради това ходим всеки месец на изследвания на кръвта smile пия хапчета за да не развия анемия...

иначе няма нищо ново около нас освен че се приготвяме за сватбата бавно но славно  blum

това е за сега, лек и слънчев ден smile blum
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: май 11, 2011, 05:12:31 »

Здравейте, мами  give_rose
Капризче, радвам се за по-добрите резултати от повторния тест. А отпадна ли всекидневното мерене на кръвната захар? Искрено се надявам да е.

BuB4eto, има време да се обърне бебчо. Спокойно само. Изчакай още малко, поне до 32 седмица и ако все още е по дупе, ще правим заедно упражнения да им помогнем. Моята госпожица си мени позицията всекидневно. Явно има място.
В книгата ми пишеше, че след като доктор потвърди правилно позициониране след 32 седмица, продължителните разходки помагали да остане бебето в правиланата позиция. Дано да е така.

iveto90, няма лошо да си хапваш шоколад, но съм съгласна с Капризчето да е в рамките на нормалното. Най-малкото шоколада пречи на организма да образува желязо. По принцип се препоръчва при желязо-дефицитна анемия да се намалят храните, богати на калции или поне да се ограничи приема им с 2 часа интервал между лекарствата и храни с калции.
Ето няколко храни, които са богати на желязо: червено месо, зелени зеленчуци като спанак, зеле, броколи, лапад, плодове като черни боровинки, портокали, ягоди, киви, грейпфрути

Къде и как ще раждам?
Къде - в болницата, към която ходя на прегледи - в моя случай - университетска болница
Как - зависи от много неща....
След четене и много емоции стигнах до извода, че искам живо и здраво бебе на първо място.
Ако 34 седмица ми кажат, че плацентата не се е вдигнала - значи секцио без право на избор.
Ако се е вдигнала плацентата и бебето е в правилна позиция - нормално раждане.
Иска ми се да имам активно раждане без обезболяващи. Ако всичко е ОК, могат да си ме оставят да раждам няколко дни без да ме пришпорват.
Имам си едни желания, които ще напиша в плана ми за раждане относно обезболяващи, вана, епизотомия, кога да се отреже пъпната връв, да ми се даде бебето веднага, а не да се отнесе за почистване/мерене, дали да се дава адаптирано мляко и тн... Всички тези условия са изпълними само при условия на нормално протичане на раждането без усложнения и здраво бебе.

И аз да се запиша в групата на забравящите и разсеяните. На работа понякога се чувствам тъпа понякога. Иначе си ходя с едни списъци и особено като имам преглед, вадя поредния списък с въпроси и питам. Акушерката ми отговаря, къде ще отиде  pleasantry Аз си записвам какво е казала, иначе съм неспасяем случай... blush
« Последна редакция: май 11, 2011, 05:32:25 от Anichka » Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #304 -: май 11, 2011, 19:22:02 »

Anichka- мерси за информацията smile ще ми е от полза...
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: май 14, 2011, 20:31:14 »

Здравейте, момичета, след отсъствие от месец и половина отново съм на линия.
Чувствам се много добре, преместихме се в нова квартира и вече от другата седмица започвам с покупките за бебчето по списък. В понеделник съм на преглед, мисля че ще ми правят някакви изследвания рутинни. Последно като бях ми казаха 100% момиче, но да видим. Само да е живо и здраво, много ми е активно направо........, но вече сякаш му е тясно и не мърда толкова.
Едва се справям с тези киселини, имам много, особено вечер и не мога да спя поне до 2 часа, но търпя.
Хайде, вече ще пиша постоянно. Целувки на всички blum
Активен
kateto87
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: май 14, 2011, 22:32:18 »

:)Здравейте мами,как сте ,надявам се добре:) Исках да ви споделя нещо което ме притеснява малко тези дни.Аз съм вече 22г.с. и бебка е много активна по принцип,но тези дни освен че усещам ритничета ниско долу,ги усещам и някакси вътрешно в гениталите,сякаш 6те искочи ръка или краче отдолу, нз нормално ли е при вас ималоли е подобно нещо, помислих си да не би да са подготвителни контракции но мисля че се различават мн нещата...ще мие  от полза мнение или съвет ,благодаря ви ....
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: май 15, 2011, 16:05:32 »

kateto87,макар и от друга темичка,ще си позволя да ти отговоря от личен опит,разбира се.  blush
И аз така ги чувствах,точно около седмицата в която си.Движенията бяха силни и повърхностни,все едно директно под кожата  pleasantry Мисля,че това е нормално и не смятам,че има нещо общо с подготвителните контракции.  good
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: май 16, 2011, 03:19:16 »

Катето,
аз усещам подобни ритници от доста време. Все едно ме рита в ануса или гениталиите. Говорих с акушерка и тя ми каза, че тъй като бебето си променя позицията постоянно е нормално и да усещам ритниците на различни места. Аз я усещам да ме рита навътре и ниско долу, когато е застанала напречно на корема ми и е с гръбчето навън. Не мисля, че са контракции. Или аз не зная де...

Момичета, тази събота ми беше бебешкото парти. Много емоции, много подаръци. Най-голямата изненада за мен беше тортата, която моя приятелка направи. Направо бях изумена - винаги съм искала розова торта с бебче, пеперудки и цветя, но тази торта надмина и най-смелите ми фантазии. Почерпете се blush Torte

« Последна редакция: май 16, 2011, 03:45:55 от Anichka » Активен
kateto87
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: май 16, 2011, 08:09:26 »

:)carlyangel, Anichka  благодаря ви сигурна бях че не се случва само на мен ,успокоихте ме  Bravo
Anichka give_rose поздравления за бебешкото парти, а тортата е уникална наистина  yahoo
Хубава седмица на всички smile
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: май 16, 2011, 08:49:56 »

Ани, страхотна торта! Просто приказна... Как съжалявам, че няма такива партита в Бг... Сигурно е било много хубаво... За меренето на кръвната захар, за сега ще го правя 1 път на 2 седмици в болницата- 2 измервания сутрин. Ако продължа да показвам добри резултати ще е така до края, ако не- ще го мислим....

В петък се запознах на живо с лекаря за раждането. Беше не особено разговорлив, не издава никакви емоции, по лицето му нищо не се чете, но пък вдъхва доверие. Не знам и аз как точно го усетих това, но го харесах. Това, което не ми хареса е че най-вероятно ще се ражда секцио по следните причини:
1. Поради гестационния диабет бебето расте по-едро и раменцата му ставали по-широки и трудно излиза
2. В момента бебокът се е разположил седалищно, ако не се обърне до началото на 9-тия месец, секциото ми е гарантирано
3. Високия диоптър късогледство, който по принцип не е причина за секцио, но в моя случай си е предпоставка.

И така на 13 юни е следващия преглед и ще стане ясно какво е положението.

Другото е че ми даде да пия Магнерот, не ми обясни защо, но каза че е важно да го пия до следващия преглед. Уж нямам контракции, но много ми се втвърдява корема като поседя повече време права. Сигурно е по тази причина, макар че аз не му обях казала преди това. Абе малко е странен човека с това мълчание, но ми харесва като цяло...

kateto87 мен в твоята седмица всичко ме болеше отдолу. Не помня дали съм усещала ритници, но ме болеше постоянно и не можех да се свия да си сваля обувките... Може би е нормално, ако много те притеснява питай лекаря ти.

van4ii радвам се че вече си по-добре. Дано от тук нататък да нямаш проблеми. Как е новото вкъщи? Подредихте ли се? За киселините- една приятелка ми каза че пиела прясно мляко и и минавали, но пък на мен точно от него ми се получаваха, така че май за всеки си е различно.

Това е при мен за сега, надявам се и при вас всичко да е ок!
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #311 -: май 18, 2011, 17:44:47 »

здравейте момичета  smile как сте?
аз днес се събудих с една болка в страни от дясно на корема и не мога цял ден да се движа нормално и спокойно, нито да лежа а тръгна ли да се обръщам на дясно....няма шанс. Според кумата ми щяло да мине и каза да не се паникьосвам, но не спира вече цял ден и ме е страх а ако и утре е така отивам на лекар...и все си мисля, че се е получило така заради позата в която спя, на дясно и свита не знам дали е възможно. Дано всичко се оправи до утре и да не се налага преглед.

Иначе бебчо рита, обръща се  blum закачаме се с него и така...това е за сега от мен, приятна и спокойна вечер  smile
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199

« Отговор #312 -: май 19, 2011, 08:06:50 »

Здравей, Ивето90!
Прилагам информация за такъв тип болки, аз имах такива и не само отдясно, а последователни силни болки, ту отляво, ту отдясно, не можех да се движа и да ставам от леглото, боляха ме костите много, не меките тъкани. Попитах тук, но никой нямаше подобен проблем. След това намерих информация в интернет по въпроса, ходих и на лекар и се оказа, че било нормално и да не се паникьосвам, защото с една дума се разширявали родовите пътища и нормално при някои жени този процес да е съпътстван от болки. Изчакай още поне 4 дни и ако не отшумят болките, а се засилят, отиди на лекар. При мен тези болки се появяваха многократно, но не толкова силно, колкото първите 3 пъти за по един два дни, целият процес продължи поне седмица и нещо, така че изчакай, може да си се намести бебенцето от самосебе си и да не се налага да ходиш на лекар и да се притесняваш. Ето и инфото, което намерих в инет:
Какво е СПД? СПД-симфизна пубична дисфункция.Това е болезненото чувство,което някои жени изпитват по време на 9-те месеца.Вижте повече за това явление и научете какви са начините за справяне с него..

Хормоните на бременността разтягат сухожилията и отслабват мусколните връзки,а в това време бебока нараства и измества центъра на тежестта.Резултатът от всичко това е болка,която може да се появи в различни зони на тялото-в корема,слабините,гърба,бедрата и ханша.Как да се справиш с неприятното усещане?Един от вариантите е да се обърнеш към физиотерапевт,който да ти препоръча специални упражнения и гимнастика.Другият вариант е да носиш бандаж и по този начин да облекчиш болката.Много е важно да се движиш правилно като внимаваш краката да са близо един до друг по време на движение.И накрая-винаги поставяй възглавница под краката си когато си лягаш....lol    

Хубав и ползотворен ден от мен! smile                                        
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #313 -: май 19, 2011, 12:41:13 »

mariestrellas -много благодаря за информацията, от полза е...днес съм много по-добре, а и дори спах на дясната страна, и не съм имала кой знае какви болки. По-тъпа е от вчера, но пак я има...

другите момичета къде се затриха, никакви ви няма  blum
Активен
Lina81
Ентусиаст
**
Публикации: 54

« Отговор #314 -: май 20, 2011, 10:31:58 »

Здравейте!Как сте момичета?Аз все още съм добре като изключим гадните хемороиди и оттичането на краката ми ( цял ден съм в седнало положение.)Вечер краката ми приличат на тухлички долу,но това да ми е.
В началните месеци като не усещах бебето си казвах:"Веднъж да започна да го усещам и ще ми е по- спокойно",сега.....само се ослушвам за ритници.Миналия ден много ме нервеха на работа и аз още повече се изнервих като не усещах шутове и юмруци.Пих капучино(така бях чела) за да го размърдам ,но не.Най накрая се прибрах в нас пих две чаши ледена вода (пак съм прочела отнякъде) и като се почнаха едни шутчета...чудна работа.
Иначе започнахме  с освежителните ремонти в нас,и с нетърпение чакам вече от другия месец малко по малко за започна да пазарувам.
Хайде чао и спокоен,слънчев и усмихнат ден:)))
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: