Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 18:20:26

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011  (Прочетена 178313 пъти)

Ivaylabor
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #165 -: март 11, 2011, 13:41:01 »

Здравейте момичета и от мен/нас,

Радвам се да се запиша сред чакащите радост мами в началото на юли. При мен тя е трета по ред и отново мъжка (а така си мечтаех вече за момиченце, сама сред мъжлета вкъщи)... Но най-важното си остава да сме живи и здрави! Аз съм в 22г.с. със серклаж и трябва да полежавам повечко вече до края.

Здраве и късмет на всички мами!  smile
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: март 11, 2011, 19:36:08 »

Здравейте, дами  give_rose
Добре дошла - Ivaylabor, честито 3-то момченце! Ех, темата стана интересна 2 мами за втори пьт и една за трети. Страхотно!
Да разкажа за моя така дьлгоочакван видеозон днес - много сьм щастлива - видяхме беба  stork-gurl   blush heart Да, ще имаме момиченце и няма 5-6, няма грешки - на 100% е момиченце baby_girl  heart
Душичката малка си има всичко - от клапите на сьрчицето, грьбначен стьлб, коремче, органи, прьстчета, отговаря на седмиците си, тежи 340 грама, беше с главичката надолу (това не означава, че това е крайната и позиция).
Мьжьт ми беше с мен - отначало беше леко отегчен, защото жената само мереше и стопираше екрана и каза, че най-накрая ще каже пола. Направо не мога да забравя лицето му, когато написа на монитора - момиченце  yahoo Влади такава щастлива усмивка извади, че май ще имаме на тати глезанката  heart

За мен - вьпреки, че се притеснявах, че този месец сьм качила повече кг, се оказах с +1кг, което е 2.5кг от началото на бременността. Крьвното ми беше 120/60, измериха ми сьс см плацентата отвьн и изглежда отвьн всичко нормално. Но за сьжаление до тук сьм с добрите новини.
Плацентата не ми се е вдигнала достатьчно. Назначиха ми 3-ти видеозон за 34-та седмица. Не е категорично плацента плевра, но е само на 1.5см нагоре, а трябва да е на 2.5см.
Междувременно трябва малко да поуспокоя топката с подтичкването, бьрзо ходене, никакви упражнения тип аеробика, никакво вдигане на тежки предмети.
Сексьт е разрешен, стига да се чувствам удобно. Ако обаче прокьрвя, започнат контракции или изтичане на води - до тук сьс секс, пьтуване, летене.. Както се изрази акушерката - ще ме заземят. Казах и че, имаме планувана почивка в Канкун, Мексико и тя каза да се придьржам кьм горните условия, но да сьм готова да я отменя. Ако плацентата не ми се вдигне или имам горните 3 условия - ще имам секцио на 100%, категорични са  angry cray
Каквото такова - важно беба да е добре.
mariestrellas, а ако се обадиш, че имаш оплаквания - дали няма да те приемат преди 21 Март?
Капризче, как мина твоя преглед днес?

Ще покажа снимки на беба уикенда, след като ги сканирам....
 Offtopic На 31.03 ще се знае пьрвия списьк с хора, които ще бьдат уволнени от моята фирма. Тук не си защитена, ако си бременна. Можеш да ги сьдиш само, ако те уволнят и на твоята позиция назначат друг човек. Но когато става дума за намаляване на колектива (това е случая в моята фирма) - всичко е законно.
« Последна редакция: март 11, 2011, 19:43:52 от Anichka » Активен
pinup_girl
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #167 -: март 12, 2011, 09:22:13 »

Здравейте, мамчетааааа !!!! Пролет пукна !!!  Bravo danceg
И аз имам новина - ще си имаме момичееее !!  baby_girl Много , много сме щастливи с таткото !  yahoo Нямах търпение да се похваля smile
Anichka, честита принцеска и на теб !  give_rose
Ivaylabor, на теб честита поредна мъжка рожбица !  give_rose
След няколко дни депресия и отчаяние , слънцето ми стопли сърчицето и сега ми е едно леееко и весело ! След малко ще излизам на разходка- времето е прекрасно  Sunshine
Макар , че да си призная, ми става все по-трудно да вървя с тези килограми отгоре + 12 ... Направо завиждам на мамите, които са качили малко ....  blush
Мами, вие какво мислите за подстригването и боядисването на косата през бременността ? Аз досега не съм я третирала (откакто разбрах за бебето), но взе да става ужасна и не мисля, че ще изкара още 3-4 месеца без намеса smile

От мен - хубав ден и бъдете здрави !  girl_wink
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: март 12, 2011, 09:29:46 »

Здравейте дами. Нямам много време за писане, че съм при мама и ме вика за закуска  tease

Само да кажа, че ние вчера имахме изненада на 3D-то. Оказа се че госпожицата е господин  tease Малко се разочаровах, защото се бях настроила на розова вълна, но карай. Важното, че е цялостно изследването даде много добри резултати и лекарката каза че бебето се развива идеално.

Ани, честита ти принцеса. Много се радвам за теб. Сега ще има да връзваш панделки и слагаш рокли. Леко и благородно завиждам, да знаеш  blush

pinup_girl честита ти дама и на теб smile Никакви депресии повече, само усмивки да раздаваш!  give_rose

Ivaylabor  Welcome и леко бременеене smile
Активен
deyzy1
Новак
*
Публикации: 13

« Отговор #169 -: март 12, 2011, 09:39:03 »

здравейте момичета  blum
добре дошла и от мен Ivaylabor,само здраве и лека бременност.
Anichka честито за бебка girl_wink , дано всичко си дойде на място и да няма проблеми и притеснения  good и късмет на 31-ви  good good good    на мен последния ми преглед беше на 18,02 и до тогава бях качила цели 6 кг give_rose а знам че от сега нататък се започва напълняването  smile но няма значение,важното е всичко с моя бебо да е на ред. сега чакам с нетърпение следващата контрола която е на 18,03 за да видя пак малкия сладур и дали всичко е ок.
здраве и късмет на всички  yahoo
Активен
deyzy1
Новак
*
Публикации: 13

« Отговор #170 -: март 12, 2011, 09:52:11 »

tease честити бебоци на Капризче и Pinup_girl да са ви живи и здравички  baby_girl baby_boy
относно косата: аз съм с дълга коса до дупето и от както забременях не сам я пипвала,въпреки че вече има
огромна нужда от подстригване поне само на връхчетата защото скоро ще цъфнат цветчета tease но аз съм суеверничка и няма да я пипна до края (въпреки че незнам на какво ще заприлича до тогава) но все пак всеки си решава сам,като се замисля не виждам как една лека фризура би навредила на бебока  crazy
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: март 12, 2011, 10:59:48 »

Привет! give_rose

Честито на всички мами!!! give_rose

Bravo за чудесните новини от прегледите, все така да е за всички до края!!! good

Капризче, честит ти младеж stork-boy baby_boy Добре дошла в отбора на свекървите funnytooth
Важното е да е живо и здраво бебето, пък следващият път на поправка с една девойка girl_wink
хайде сега готви се да "купуваш Уиски до припадък", както ти беше казала good

И все пак, нали знаеш, че докато не се роди бебето нищо не е на 100% сигурно!!! good

при мен нищо ново, аз съм на преглед чак към 22-23.03, най-вероятно няма да има видеозон, а само урина и мерки и теглилки, но вс епак се надявам да видим и бебето, имам РД на 20.03, дано доки реши все пак да ме погледне, иначе съм решила да я питам колко струва д аме гледа на видеозон всеки път!!! nea Незнам какво толкова й пречи да ме поглежда и без друго не й отнема повече от 5 мин., ама.... добре, че поне ми пусна болнични и макар и с комисия целия месец март съм си в къщи yahoo дано така изкарам до края, не че имам проблеми - Слава Богу - просто така ми е много по-добре good Wink

За подстригването, боядисването, принципно може би няма проблеми за бебето, НО и аз съм леко суеверна и няма да си пипам косата, макар че вече е до кръста, но за сега е ОК! като се роди бебето ще отида да я подстрижа малко! Иначе съм се замислила д аотида да си направя пак русите кичури, че имам един бял кичур и така го кривам blum

За коремчето, струва ми се, че и моето е доста ниско, спрямо, когато бях бременна с Коско, но доки нищо не ми е каза, пък и аз все забравям да я питам blush За селедващият път ще си направя списък с въпросите laugh crazy

Хубав ден на всички!!! Girl_hide give_rose Wink
« Последна редакция: март 12, 2011, 11:03:48 от ˙·٠Butterfly™٠·˙ » Активен
Blueberry
Любопитен
*
Публикации: 49

Отдадена на детето си...

« Отговор #172 -: март 12, 2011, 19:20:35 »

Здравейте, летни мами! girl_wink
Аничка, щом не пречи да се разписвам в темичката ви макар и рядко, насреща съм. blum  Но за отделна тема след време категорично не бих могла. Аз сега покрай едно дете едвам отделям време за форум, а при два броя у дома съм убедена, че няма и минутка да намирам. Времето ми основно преминава покрай дечко, разходки, къщна работа, хобита и малко частна работа от вкъщи. Така че време за лежерен престой по форуми не се намира. tease
Честито за розовите и сини бебчета! Прекрасно е да знаеш нещо по-конкретно за съществото, което очакваш! Само че бих предпочела да не знам пола, ако ще е грешно определен, както при Капризчето, защото това наистина води до разочарование. Поне за мен и двата пъти най-важното е живо и здраво да е детенцето, но свикнеш ли веднъж с мисълта, че знаеш какво е то, после вече новината, че са сбъркали е нещо като да са ти сменили бебето. angry Аз по тази причина не исках да знам пола на първото бебе, но таткото пожела и докторът каза, че "си има пишка". А аз, въпреки инцутицията си за мъжко, го попитах дали е сигурен и той ме увери категорично. Показа ми "свидетелството" и то отлично се разпознаваше. Да, обаче след раждането докторката не догледала какво е бебето и побърза да обяви, че е момиче. Аз бях изморена, но веднага подскочих като ужилена и отсякох, че е невъзможно. Та ходи до реанимацията да проверява коя от двете ни е права. shok Ами и до ден днешен си е мъжко да ви кажа. tease Сега с второто бебе си усещам, че е женско, но не от желанието си, ами отново интуиция. Обаче ме е страх да си повярвам, защото не искам да свикна с грешна мисъл. Лекарят все още не е определил какво е.
Относно килограмите - по-добре да не се включвам по темата, защото pinup_girl ще се разстрои, а няма нужда. Все пак е важно мама и бебе да са добре, а самочувствието не бива да зависи от килограмите. То някак лицемерно звучи да го казвам аз като не съм на нейно място, но ще се опитам да я успокоя. Някога като тийнейджър бях +15кг върху нормалното си тегло. Тогава, ако знаех, че съм бременна, нямаше да имам комплексите, които имах. След години си смених отношението към храната и отслабнах без диети, трайно и вече 7 години с постоянно тегло 51-52кг. Зимно време стигам до 54кг и после пак от само себе си се стопяват. Чудех се като забременея как ли ще ми се отрази това, но продължих с нагласата към храната, която вече имах и не позволих някой да ме тъпче за двама. Наддадох 11-12кг, а хем структурата ми е предразположена към пълнеене. След родилно имах да сваля само 2кг до постоянното ми 52кг тегло. Без диети ми се получи за 2 седмици покрай тичането напред-назад. Сега с второто бебе имах невероятен апетит към тестяно в началото, а това е нещо нетипично за мен през последните 7 години. Този път си казах, че яко ще кача, ама здраве да е. Тръгнах с 54кг тегло, което и без друго е типично при мен през зимата. Обаче... гладът към тестяното ми изчезна след 4 седмици и взе да с еслучва нещо, което не мога да си обясня. Ям си съвсем нормално като друг път, коремът ми расте, бебето е с размери за седмиците си, а аз вървя с килограмите в -. Сега съм 52кг с дрехи и обувки, а това не е било дори в началото на първата бременност... Не знам, ама на лекаря при всяка консултация се чудя какво да му обяснявам като възкликне, че съм отслабнала. crazy Все пак си мисля, че по-нормално щеше да е да се задържа 54, отколкото да ослабна с 2, след като си се храня и коремът расте. huhhuh.gif
Относно суеверията - май само под триъгълник не минавам, макар вероятно и това да е пълна глупост. С първото бебе си се подстригвах без угризения. То суеверието гласи, че ще му одрежеш пишката и ще се роди женско. Та който иска женско, да действа. girl_wink Все пак не успях да му я резна на моя, сигурно защото знаех, че е невъзможно. blum Друго обаче не ми се иска, но правя - боядисване. sad Уж използвам безамонячна, но все пак е гадна химия. Млада съм, но с доста бели коси и самочувствието ми наистина си заминава без боядисване. Гледам уж да е през повече от месец поне, но пак си е доста пъти... sad
Много се зарадвах да видя мама в очакване на трето детенце! give_rose На мен си ми е мечта някой ден да родя и трето, ако е рекъл Господ. Да са й живи и здрави дечицата! heart
Сега ви оставям за не знам колко време, но пък пиша дълго като за няколко пъти. Wink Радвайте се на слънчевите и топли дни, прекрасни са! Sunshine
« Последна редакция: март 12, 2011, 19:22:31 от Blueberry » Активен
Blueberry
Любопитен
*
Публикации: 49

Отдадена на детето си...

« Отговор #173 -: март 12, 2011, 19:32:56 »

˙·٠Butterfly™٠·˙, мисля, че цената на ехографския преглед е около 15лв. Едва ли ще ти откажат срещу заплащане. Аз не знам дали заради ограничените по здравна каса брой пъти или заради това, че не е особено полезно, пропускат ехографски прегледи. Все пак с първата бременност ме гледаха поне 6 пъти на ехограф, бях с редовното направление по здравна каса и то в частна клиника се бях записала на консултации. Сега съм в друга частна клиника, отново с направление, и вече 3 поредни консултации си ме гледат на ехограф. Така че май всеки лекар сам си определя кога... crazy Ама срещу пари едва ли ще ти откажат. good
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: март 14, 2011, 07:51:15 »

Здравейте  и Благодаря за честитките give_rose
Както обещах - да Ви споделя част от снимките от видеозона (кликнете да видите по-голяма снимка):

Склонна съм да вярвам на моето предположение за пол, защото жената, която ми прави видеозона по цял ден само с това се занимава (не е доктор, а техник) + беше категорична, че е момиченце + ми показа/даде снимки (нищо не виси според мен, а има 3 чертички). Определено вече имам нагласа за момиченце и не че няма да приема момченце, но ще е изненада  pleasantry Горкото ще трябва да спи доста дълго време в чаршафи на пеперудки и носи розовки дрешки няколко месеца  blush

За подстригването и боядисването - аз още в началото на бремененността си подстригах косата с около 20см (беше цъфнала и аз исках промяна) за ужас на много мои познати. Чух различни весели версии от рода на - "ти ще му отрежеш пишката", "нямало да бъде щастливо" и тн...Вярно е, че аз не съм суеверна, но според мен като сме бременни, да се занемарим ли?

Капризче, би ли споделила снимки - интересно ми е да видя твоето бебче  blush
« Последна редакция: март 14, 2011, 08:00:39 от Anichka » Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: март 14, 2011, 09:47:13 »

И аз съм тук, мама в дискотека sarcastic

* P3080022.JPG (57.26 KB, 646x861 - видяно 298 пъти.)
Активен
bobby
Любопитен
*
Публикации: 40

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: март 14, 2011, 13:06:23 »

Хайде и аз да се отчета  smile . Днес ходихме на 4Д и видяхме нашата принцесаааааа  baby_girl . Много сме срамежливи обаче,криехме си личицето...та видяхме само профила... Иначе всичко ни е наред...имаме си всичко,тежим цели 430 грама,което казаха че си отговаря на седмицата.Много съм щастлива момичетааааа yahoo yahoo yahoo. Просто това е едно уникално преживяване  yahoo yahoo.
« Последна редакция: март 14, 2011, 13:34:30 от bobby » Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: март 15, 2011, 05:52:43 »

van4ii, страхотна си  girl_wink а как реагира бебчето на музиката?  blush В петък излизах с приятелки на кръчма послучай 8-ми март. Като увеличиха музиката и се започнаха едни кълбета в корема ми, скри ми се шапката  shok  Girl_hide
bobby, честита Ви девойка  give_rose
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: март 15, 2011, 09:20:41 »

И аз щях да питам как реагира бебчето на музиката smile  blush А не е ли много запушено? huhhuh.gif
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: март 15, 2011, 09:53:17 »

Благодаря, първо да отговоря: правих си вече няколко пъти експеримент вкъщи, когато започне да рита му пускам музика и то се успокоява danceg Незнам, може би, защото аз обожавам да слушам музика и не мога без нея и сигурно му го предавам.
Второ:  за дискотеките, никакъв проблем, много даже си кротува в корема, 3 часа играх без да спра. А и още нещо, като започне по принцип да рита ставам да се разходя и винаги спира, явно разходката и движението го успокояват. Не е задимено, има добра вентилация, няма проблем.
А днес имах час и отивам, а се оказа, че сестрата объркала и никой няма, тя лекарката била следобед на работа, много се ядосах beating и сега ще й звъня да я питам кога да отида.
Ама тези хора не мислят ли, че ангажират така - и двамата с мъжа ми ходим на работа, направо съм бясна diablo и отделно напрегната да го видим какво ще е, стискайте ми палци днес вече да разберем Girl_hide
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: