Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 15:56:11
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 13
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 13 (Прочетена 204639 пъти)
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
Отг: "Покупки за бебето и детето" 13
«
Отговор #240 -:
февруари 13, 2011, 07:32:04 »
Аз нося тези, които вие определяте като "грозни" на триумф. Просто съм фен на тази марка, цялото бельо, което си купувам ми е тяхно. За мен е по-важно как ми изглеждат гърдите като силует, мускулна, масна и кожна тъкан около самия сутиен, а не толкова каква дантелка има пришита към него. А триумфите сякаш са шити специално за мен. За банските им важи същото. Преди да родя имах малък бюст, който ме комплексираше много през пубертета, преди да открия "моето" бельо. От тогава съм получавала комплименти и от мъже и от жени, а никога не съм слагала подплънки. Та в бременността и кърменето останах вярна на марката. Сега ще ви кажа и най-големия комплимент, който получавам от години насам. В петък бях на фирмено парти и се срещнах с две мои бивши колежки, с които съм работила до 2005. Те не знаеха че съм родила и ме питаха дали не съм си сложила силикон... та до тук с "грозните" сутиени на триумф...
За бройката, аз започнах с два, но бързо разбрах, че не ми стигат и сега имам четири (абе и три щяха да ми стигнат май, тогава ме хвана истерията малко). Просто трябва да се поддържа перфектна хигиена, все пак бебенцето се гушка в тоя сутиен, рови го с ръчички.. и нерядко повръща в него
. A аз не пера всеки ден, сори. Това, че бебето е в плътен допир със сутиена според мен е също един довод против дантелите и изключва окончателно всякакви изкуственяци. А перлички, панделки, мъниста и други кичории може да станат направо опасни за мъничето, ако ги погълне. Поне имаме късмет в БГ специално тези на триумф да са евтини и 3 от тях да струват колкото един от нормалните серии, което си е далавера, че като чета Инка, явно при нея не е така.
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #241 -:
февруари 13, 2011, 11:45:20 »
BASTET ще ми кажеш ли приблизителна цена на сутиените Триумф?
Моля подскажете ми какъв подарък да купя на момиченце на 3 годинки
Не ми се иска да питам майката, иска ми се да е изненада... Като цяло е кротко и тихо дете, обича книжки, обича филмчета, следователно от тях има в изобилие. Наскоро баба й подари килимче за рисуване с вода, иначе аз си го бях набележила...
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #242 -:
февруари 13, 2011, 14:49:46 »
Сещам се за пъзел, лунен пясък, магнитна дъска, комплект за гримиране, конструктор, мозайка, кукла, музикален инструмент.
Активен
emili85
Професор
«
Отговор #243 -:
февруари 13, 2011, 15:02:17 »
Ние преди няколко месеца станахме на 3 и честно казано и ние освен книжките и филмчетата други неща не ги ползваме често, но ние купихме детски лаптоп на български и й е интересен, глава на кукла дето се правят прически-не я отразяваме много
,имаме детска печка, но и на нея готвим рядко
Активен
savka
Сватбар
«
Отговор #244 -:
февруари 14, 2011, 10:41:26 »
Ние вече имаме първата придобвка която за сега е заползване от мен
Засега я използвам за спане и за подпиране на гръб .....а след време ще е за кърмене и сядане на бебчо
BF-604zakarmene[1].jpg
(22.75 KB, 200x198 - видяно 3534 пъти.)
Активен
borovinka
Новак
«
Отговор #245 -:
февруари 14, 2011, 20:57:41 »
Цитат
И друго се сетих да питам? То не е точно за бебето, по-скоро за майката, но е свързано с бебето все пак smile Наистина ли е необходим сутиена за кърмачки? Не може ли да се мине с някакви потничета, по-стегнати, с чашки, без банели примерно? Като се замисля за тези сутиени и се сещам за крава с виме и не предизвикват никак приятни асоциации. Харесвам си бельото и идеята да го сменя никак не ми допада... За това питам smile
Здравейте, аз мисля, че има и интересни и хубави модели. Аз лично използвам тези на датската марка Carriwell.
«
Последна редакция: февруари 15, 2011, 09:04:48 от gucci
»
Активен
Gergancheto
«
Отговор #246 -:
февруари 15, 2011, 10:35:23 »
Емили, Наталче благодаря ви
Печки, кухни, перални и т.н. има, ще разгледам за някой пъзел или тоя лунен пясък даже не го знам какво е
Активен
monikabiri
Ентусиаст
Публикации: 134
«
Отговор #247 -:
февруари 15, 2011, 13:12:06 »
За сутиените аз ползвах един на Скини, който не беше за кърмачки, просто беше много удобен за мен и се закопчаваше отпред. Реших да инвестирам само в един, аз и без това пера всеки ден, през това време ползвах обикновени от преди, също не ми беше неудобно.
Активен
mgoranova
Ентусиаст
«
Отговор #248 -:
февруари 15, 2011, 20:12:42 »
Търсенето на количка е сведено до два модела:
- Bugaboo chameleon
- Teutonia Mistral S:
http://www.teutonia.de/de/produkte/mistral-s.html
Най на сърце ми лежи Бъгабуто, но пък Теутонията има доста екстри. Продавачката сподели, че от Бъгабуто досега нямат никакви оплаквания. Купуват го като градска количка, докато другата е за "село" в смисъл по-груб терен. По общи впечатления, Теутонията изглежда доста масивна, не мога да си представя как ще се возя в метрото с нея, а и е тежичка
Според Stiftung Warentest Bugaboo и Teutonia имат най-добрите резултати:
http://www.test.de/themen/kinder-familie/test/Kinderwagen-10-von-14-sind-mangelhaft-1801766-1802602/
Търсенето започна от по-евтини модели (Hauck, например), премина през комбинираните модели и стигна до скъпите.
По мой наблюдения, в момента, в който попитам дали коша за бебе, може да се пропусне, продавачките ме гледат като извънземно. Държат си на коша и това е, попитах за мекото порт-бебе и пак опулиха очи...ама било неудобно, задушно и т.н. Плюс Виена е доста ветровит град и въпреки че бебето ще е лятно, те си препоръчват коша за бебе.
За съжаление, това което най ми харесва в Матрикса на Джейн, че може да се използва в легнало положение в колата, тук е забранено. А и след като изгледах няколко краш-тестове, разбирам защо. С други думи казано без столче за кола си за никъде, освен глоба от полицията, може да си навлечеш и среща със социалните...
Имате ли преки наблюдения върху някой от 2-та модела колички? Плюсове, съответно минуси?
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #249 -:
февруари 15, 2011, 20:44:09 »
Аз нямам преки наблюдения, но съм с две ръце за Бъгабуто
. Ако не е проблем да споделиш, колко струва при вас? Или ще я поръчваш онлайн?
Активен
albenka
Ентусиаст
«
Отговор #250 -:
февруари 15, 2011, 20:46:19 »
момичета а къкъв бебешки матрак си взехте за легълцето?
Активен
mgoranova
Ентусиаст
«
Отговор #251 -:
февруари 15, 2011, 20:53:25 »
Веднага споделям,
Bugaboo Cameleon:
- шаси, кош до 6 мес, седалка, кош за покупки, мрежа против комари, дъждобран, сенник - 799,95 евро
- зимно чувалче - 109,95 евро
- стойка за чаша - 19,95 евро
- транспортна чанта (за самолет) - 129,95 евро
- Макси Кози адаптори - 39,95 евро
Цената е монополна, тоест навсякъде е една и съща, не съм проверявала в и-нет. Най-вероятно ще я купим от магазин, при проблем заменят количката с оборотна, сервиза им е много добър (взимат и връщат повредената количка от вкъщи).
Teutonia Mistral S:
- шаси с ръчна спирачка, кош за покупки, сенник - 729 евро
- кош за новородено - 189,90 евро
- Макси Кози адаптори - 47,90 евро
«
Последна редакция: февруари 15, 2011, 21:03:34 от mgoranova
»
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #252 -:
февруари 15, 2011, 21:03:08 »
mgoranova привет,
дано да не те отегча с моите вечни мнения за колички, като още нищо не сьм избрала за нас..
Аз не сьм виждала Мистрал на живо, само Cosmo.
Качеството на Teutonia е пьти по-добро от bugaboo (лично мнение).
Не ме накефи bugaboo, че коша за новородено някакси идва ниско, много евтин ми се стори като материал. Седалката за 6+ месеца е тип хамак (не ме кефи-лично мнение), докато Teutonia има напьлно легнало положение. За мнението на продавачките, че задьлжително ти трябва кош за новородено, а не можеш да използваш мекия на Teutonia - не сьм сьгласна. ellie_bellie от форума е с cosmo с мек кош, Evelyn почти всеки ден спи в него навьн. Температурите в Чикаго не са много високи. За вятьр - Господ дал (тази зима стигнахме и до 50 км/ч). Не сьм я чула да се оплаква, а тя живее на брега на езерото.
Цената като гледам от сравнението е Бугабоо - 910, като Мистрал е 550.
Не мога да отрека, че Teutonia е тежка количка и заема много място в багажник.
За кош за кола - за мен това е задьлжително.
И за да ти вкарам още променливи, бих казала, че тук в Чикаго поне
Uppa Baby Vista
е много по-често срещана количка от bugaboo.
Аз гледам тези колички (нито една не е моята за сега). Не мога да си купя Jane и Teutonia европейски модел с напьлнало легнало полoжение, защото не се предлагат тук. Сьвети приемам
Peg Perego Skate
Bumbleride
UPPAbaby
Easy Walker
иначе това за мен е най-лекия вариант за градски условия:
кошница до 6 месеца закачена на това:
след 6+:
«
Последна редакция: февруари 16, 2011, 00:47:20 от Anichka
»
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #253 -:
февруари 15, 2011, 21:10:38 »
mgoranova,
добре дошла в клуба на любителите на Бугабу Камелеон.
И аз съм и хвърлила сериозно око, но съм за жалост на твоя стадий - купуване за бъдещо бебче, така че нямам много опит да споделям.
Моят се ограничава до това, колко съм пробвала количката в магазина. Основното заради, което ми е легнала на сърцето е маневреността.
Лично за себе си прецених , че това ще е един от основните критерии.
Да, с една ръка се бута, много далче е тромавостта и тежестта на Бейби Конфортите например, но и амортисьорите й са хубави.
Аз лично пробвах и Бугабу Би, която е мечта - още по-тясна, което значи по-лесно проходима, но няма кош(т.е. по-малко удобна за бебето изглежда) и е много ниска (т.е. близо до изпарелите газове на колите).
Основния недостатък, който виждам е цената - 1000 евро се продава тук и то без козито (така му казват тук), което става за столче на кола. Като цяло от това,което съм чела след първата година на детето в градски условия, каквито са моите, на всички родители им писва да си размотават големите колички и купуват най-обикновени с четири малки колелца, които ползват до 3-4 годишна възраст. Да не говорим, че ако ползваш често самолет, те заболява сърцето да си дадеш хубавата и скъпа количка да ти я подмятат напред назад с неясни последици.
За сега конкурент на Бугабуто по моите критерии си е Стоке-то, но като цяло и предимствата и недостатъците й (основните, разбира сe), cа абсолютно същите като на Бугабуто.
За Другата марка, която цитираш нямам преки наблюдения, но сега вниматено ще прочета мнението на
Аничка
«
Последна редакция: февруари 15, 2011, 21:12:59 от minalina
»
Активен
dodo23
«
Отговор #254 -:
февруари 15, 2011, 21:26:11 »
Цитат на: albenka в февруари 15, 2011, 20:46:19
момичета а къкъв бебешки матрак си взехте за легълцето?
Ще взема матрака другата седмица-кокос и дунапрен.
Не знам дали избора е добър.
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19