Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 17:39:48
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011 (Прочетена 130999 пъти)
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 8 "
«
Отговор #165 -:
декември 15, 2010, 02:36:20 »
sunray
, радвам се че всичко с Ели е наред, но съжелявам за твоя пароблем. Хубовото в случая е, че сте го намерили (както е казала свекърва ти) и той не е проблем за раждането и най - вече за малката госпожица.
preslava_82
, не се притеснявай за бебо, че е по-голям. И ние бяхме така, но сега всичко си е в нормите. Може би доктора ти затова не се е притеснил.
mihova
, успех с консултацията, чакаме да разкажеш после.
dodo23
,
и на вашето бебче. Всеки път когато разберем, че са добре се чустваме като че ли по - щастливи, нали?!
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #166 -:
декември 15, 2010, 11:09:22 »
Привет на всички. Аз влизам да ви кажа, че ми излезнаха изследванията за Стрептококи Б и
нямам
!!!
Чиста сьм като изворна вода
Вьпреки силното бяло течение, което ме преследва от началото на бременността, влагалищният ми секрет е абсолютно безупречен.
Много се зарадвах, защото това ни избегна вземането на трудни решения. Пеницилина по време на раждането може да увреди стомашната флора на бебенцето, но пьк стрептококите са най-големия бактериален причинител на детска смьрт при новородените.
Направо си отдьхнах !!!
Прочетох ви и вас как сте, що сте.
sunray
големи емоции около теб, сьжалявам, че не са само положителни, но пьк от друга страна се радвам, че не е нещо ужасно сериозно. Щом се лекува е супер. Много се зарадвах сьщо, че си решила да раждаш естествено
mihova
и аз сьм в петьк на ЖК
Преси
на теб за кой ден ти е 4Д-то?
Ама давайте снимки от ехото беееее.... Да се радваме и ние на вашето щастие! Само аз и Мири се хвалим тука. Амаха значи
Диде
, теб тази забележка не те касае, защото главата погледната отгоре...
Не го ли разбута малко да го хване по-добре? То верно, че са вече големи и трудно се снимат, ама все пак...
Аз днес сьм сльнце
Пожелавам ви сьщото и ви потупвам нежно по тумбите
(предстаете си тумба на мястото на това куче, че няма адекватна иконка да се изразя качествено
)
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #167 -:
декември 15, 2010, 12:56:46 »
preslava_82 , и на нас миналия месец ни казаха че бебето върви 2 седмици по-едно, но вчера на прегледа док каза че си е в норма.
ина,
за добрите резултати.
sunray, док как разбира каква е зрялоста на плацентата, всмисъл от какъв преглед?
ние вчера бяхме на преглед. но док е не е от тези дет много говори, но успях да измъкна от него че бебто е добре, кръвотока също и да продължавам да си живея както до сега. питах го дали трябва да пия някакви витамини- не ми препоръча защото само допълнително ще се калцират костите. та така остава да се наслаждавам на бременоста си
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #168 -:
декември 15, 2010, 13:54:53 »
За витамините явно колкото рекари, толкова и мнения
Ечи
, ами и предния път, и вчера ми каза за плацентата по време на самия ехографски преглед. Явно там си мери и гледа нещо
А хич да не те тревожи факта, че не е приказлив. Не това е важно за един лекар. Моят също се изказва, когято има нещо за обсъждане или за предприемане на действия, иначе си говори тихичко, по-скоро на себе си. Аз понякога, ако имам притеснение, си го питам, разбира се.
Аз отдавна съм стигнала до извода, че не ми трябва бърборив доктор, който да ми прави шоу. Искам да си върша работата и да знае какво прави
Ако има нещо притеснително, той ще ти каже
Инче
, аз винаги съм мислела да раждам естествено
Сега обаче стои въпроса с плацентата и това, че ако узрее по-рано от предвиденото, може да се наложи по-ранно раждане
Което неминуемо означава секцио. Но това не зависи нито от мен, нито от лекаря. На следващия преглед ще стане ясно
Дано само устиска тая плацента да не презрее, поне до началото на 9 месец
....(това ми е на мен тревогата, но...се надявам всичко да се нареди и да завърши добре за всички).
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #169 -:
декември 15, 2010, 14:08:06 »
Тук никога, никой не ми е говорил досега за зрялост на плацентата
Сигурно не го гледат тоя показател или не го считат за важен, което е много странно.
Много е интересно как в различните страни, различни неща се следят. Тук се сдухват яко с тея стрептококи, пьк в Бьлгария това изследване дори не се прави и бебенцата са си живи и здрави
Да сме живи и здрави и ние, пьк ще правим каквото ни кажат (по местоживеене
).
За всеки случай ти пожелавам да издьржи колкото трябва, за да си имаш раджане както си го представяш
На коя дата влизаш в 9ия?
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #170 -:
декември 15, 2010, 14:11:49 »
Просто ако презрее плацентата преждевременно, няма да има достатъчно храна и кислород за бебо.
Инче
, благодаря ти
Ами термина ми е на 20.02, значи около 20 януари някъде влизам в 9ти...
Активен
dodo23
«
Отговор #171 -:
декември 15, 2010, 14:38:05 »
Ин
,какво да ти кажа за снимката-имаше начин да се хване едната бузка,вратлето и част от коремчето на бебка-някак странично се виждаше на монитора.Аз казах на док да й снима главата като имах предвид да се види лицето,ама той взе че завъртя сондата и извади кадър,на който беше мерил диаметъра на главата.Все пак док не чете мисли-аз съм си виновна,че не уточних;а той само в това,че не се сети какво ще ни е интересно
.Браво за твоите изследвания
Ечи
,за всеки док е елементарно да разбере зрелостта на плацентата на обикновен ехографски преглед-така пише в моята книжка.Според "цвета" и вида й на монитора се определяло.
Сънрай
,защо се тревожиш предварително,че плацентата ще узрее по-рано?Нали док не ти е казал,че има проблем.Ако има 3 степени на зрялост е нормално в последния триместър,степента да е най-висока.
Аз съм чела,че за зрелостта се следи при преносване,защото тогава е възможно бебко да остане без кислород и хр.вещества.В такъв случай се предизвиква раждането.
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271
«
Отговор #172 -:
декември 15, 2010, 15:10:55 »
Привет, дами!
Ей сега попрочетох какво сте споделяли за изследвания и плаценти...
Ина
, радвам се, че резултатите ти са добри - още една причина да се чувстваш спокойна
И тук, в Италия, изследването за стрептококите е със доста широка популярност, както явно се оказва във Франция. ИНаче, на мен също не са ми говорили за зрялост на плацентата - поне засега. Гледа ми я винаги и си мери нещо докторката, но просто ме уведомява, че е в норма. Проверява и околоплодните води.
Верно,
sunray
, колкото доктори, толкова мнения! На мен моята не ми е изписала още никакви, като се изключи магнезият, който сега вземам, след като преди месец имах някакви спорадични втвърдявания на тумбака (в горната му част). За желязото ме съветва да наблягам на месото, и аз тъй и правя.
Да видим!
Додо
, и на нас скоро снимки не са ни давали, ама то не се хваща цялото по никакъв начин! Може да намажем нещо на 10.01., когато трябва да ходя на някаква т.нар. акушерска ехография - не знам защо, но ще докладвам като мине. То май е последната ми фетална морфология, с все замервания, тонове, ала-бала... Чакам с нетърпение, и ще споделя с удоволствие!
Оставям ви с пожелание за спокоен ден - тук днес е грейнало едно слънце.... Мечта! Ама градусите хич не са окуражаващи - под нулата... ПОне настроение има покрай слънцето!
Прегръдки от римско!
Активен
dodo23
«
Отговор #173 -:
декември 15, 2010, 15:21:59 »
Цитат на: Svilena в декември 15, 2010, 15:10:55
Додо
, и на нас скоро снимки не са ни давали, ама то не се хваща цялото по никакъв начин! Може да намажем нещо на 10.01., когато трябва да ходя на някаква т.нар. акушерска ехография
Оставям ви с пожелание за спокоен ден - тук днес е грейнало едно слънце.... Мечта! Ама градусите хич не са окуражаващи - под нулата... ПОне настроение има покрай слънцето!
Прегръдки от римско!
Интересно ми стана що за чудо е това акушерска ехография-ще чакам да разкажеш!
Щом при теб е слънчево,да се похваля,че при нас(в поморийска околия
),днес падна първия сняг.
Предпочитам обаче да му се радвам от прозореца,че миналата зима имам лоши спомени с падания.
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #174 -:
декември 15, 2010, 16:23:13 »
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_3987_0.html
Вижте какво открих за плацентата,интересно е
Активен
dodo23
«
Отговор #175 -:
декември 15, 2010, 16:47:03 »
Цитат на: preslava_82 в декември 15, 2010, 16:23:13
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_3987_0.html
Вижте какво открих за плацентата,интересно е
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #176 -:
декември 15, 2010, 17:29:12 »
Готина статия и аз я прочетох
Svilena
ква бе таз акушерска ехография ? Да разкажеш после. Мен дори и магнезий не ми дадоха за контракциите. Казаха само, че са нормални, да си ги нося и да се упражнявам в радостни и приятелски чувства кьм тях, когато ги имам (те пьк се разредиха доста и сега са я има 1-2 на ден, я не).
За желязото като на Svilena ми казаха да наблегна на месото, дроба и лещата, и да пия Спирулина (едно водорасло). Аз я купих ама хич не сьм редовна. Пих я два пьти и айде, замина ми мотивацията
Иначе да ви се похваля - днеска направих последни покупки (че казаха за утре сняг, та няма да излизам повече) и сьм напьлно готова. Взех си и хомеопатичните, които се пият за подготовка за раждане, от началото на 9ия месец. Взех разните там хигиенни материали нужни за болницата, sleep-positioner за бебето, сребьрна чаша за него пак (по френско крьстницата я подарява за крьщенката, но ние няма да крьщаваме, сьответно няма кой да ни подари и си я купих аз; после ще й гравирам името и датата).
Утре-вдругиден си чакам сутиените за кьрмене и якето за носене на бебе в шал (идват по пощата, че са порьчани от нета).
И с това сьм напьлно готова
Само трябва да реша с коя чанта ще ходя, та да турна нещата вьтре. Бебето и то се вьлнува от скорошното излизане. Днеска рита, бльска и танцува брейк, милото на мама
Олекна ми
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #177 -:
декември 15, 2010, 19:03:54 »
Ами,
Додо
, тревожа се точно заради това, което знам и е написано и в сайта, даден от
Преслава
....Определено много бързо зрее при мен. Абе, всеки си има някакви притеснения, очевидно не правя изключение и аз. Забелязала съм, че откакто забременях това ми чувство се изостри, но мисля, че е нормално
Иначе е ясно, че доки ще прецени най-добре. А аз разчитам на повечко късмет и това е.
Аз си направих двучасова разходка навън, въпреки че беше кучешки студ. Е, доста се поизморих на прибиране вече, но сега съм се затоплила и всичко вече е наред
Оглеждах се и за някакава връхна дреха, защото с моите няма да изкарам определено. Най-много до края на този месец ще успявам да закопчавам едната шубичка и край. Пък от друга страна ми е тъпо да давам пари за нещо, което ще нося 2 месеца, има няма...Ще потърся и в някой магазин втора употреба или с намаления, поне да не се изръсвам много безсмислено.
Добре сме си, Ели много обича гласа на тати и тогава реагира мигновено
Що го чуе и се почват кълбетата
А той е ужааасно доволен пък от този факт
Снимки и ние нямаме. тя все едни пози заема....мисията невъзможна. Да видим как ще е през януари на прегледа. Мисля си да залепя от вътрешната страна на предната корица на бебешкия дневник тези ехографски снимки, по хронологичен ред
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #178 -:
декември 15, 2010, 21:17:16 »
Цитат на: sunray в декември 15, 2010, 19:03:54
Оглеждах се и за някакава връхна дреха, защото с моите няма да изкарам определено. Най-много до края на този месец ще успявам да закопчавам едната шубичка и край. Пък от друга страна ми е тъпо да давам пари за нещо, което ще нося 2 месеца, има няма...Ще потърся и в някой магазин втора употреба или с намаления, поне да не се изръсвам много безсмислено.
Нямаш ли някоя по-пьлна приятелка, която може да ти даде назаем палто ? Идейка просто...
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #179 -:
декември 15, 2010, 23:06:51 »
Цитат на: inaxastra в декември 15, 2010, 21:17:16
Нямаш ли някоя по-пьлна приятелка, която може да ти даде назаем палто ? Идейка просто...
Ми....не
Аз тук имам две-три дружки, ама не са пълнички.
Днес влязох в един магазин за бремелински дрехи и имаше голямо намаление (с по 20%). Ще видим
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...