Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 07:54:07
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Разположение на гостите по масите - 2
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
9
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Разположение на гостите по масите - 2 (Прочетена 65767 пъти)
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
Отг: Разположение на гостите по масите - 2
«
Отговор #75 -:
април 29, 2012, 17:56:29 »
ин лов
, на сестра ми на сватбата беше същата ситуация... грозно е, не говорим за някви изпаднали хора, но явно искаха да се наместят както им харесва (бяха не от работа, а техни приятели)... случва се за жалост
Аз ще направя сигурно тейбълки за всеки с името му и мястото му (или отделно или към подаръчето им) и по една за номер на маса
Активен
Деска
Ентусиаст
«
Отговор #76 -:
април 30, 2012, 12:45:40 »
Цитат на: Josephine в април 26, 2012, 10:11:59
момичета намерихте ли крак или кейген за тази програма за подреждането на масите?
намерихте ли нещо?
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #77 -:
април 30, 2012, 15:05:55 »
на нас ни дадоха схема на ресторанта, но и ние не сме мн хора-към 75.
не знам дали е е практика това със схемата, но на мен ми е мн удбоно така
Активен
Vivid
Професор
«
Отговор #78 -:
април 30, 2012, 17:08:00 »
И ние получихме схема - в дъното е нашата маса, а от двете й страни елховидно (имам предвид като клончета на елха) са разположени другите маси, като първите (от ляво и от дясно на нас) сме оставили за родителите и братята/сестрите и техните семейства. На масата за младоженци ще сме само ние двамата - решихме го, защото кумовете не се познават много, а и имат половинки и двамата и ще е тъпо да ги отделяме. В тази връзка, аз имам въпрос, на младоженската маса има ли значение как са разположени младоженците - кой отляво, кой отдясно?
Активен
Миши
Професор
«
Отговор #79 -:
април 30, 2012, 18:08:17 »
vivid ако не се лъжа жената трябва да е от дясната страна на мъжа. Поне така съм чувала, че било редно. Нека и някой друг каже, за да не те объркам.
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455
«
Отговор #80 -:
май 02, 2012, 08:59:18 »
При нас кума и кумата не се познават. Кума има приятелка (доколко сериозна не знам). Въпросната приятелка иска да седи до кума на официалната маса
Не я искам тази на нашата маса! То бива, бива нахалство
обаче...
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #81 -:
май 02, 2012, 09:18:18 »
въпросът ми е същият и аз не знам как да постъпя. Моля за мнения- кумата има приятел, вие къде бихте го сложили да седне- на масата на младоженците или на друга маса?
Аз до момента клоня към друга маса, но не знам и тя как ще реагира. Не че няма да си покаже и колко струва, ако го направи на въпрос, но все пак ми е любопитно да чуя една представителна извадка какво мисли
.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #82 -:
май 02, 2012, 09:25:42 »
Еми, ситуацията не е проста и аз съм пред подобна дилема. При нас кумувете си имат половинки, ако и половинките им дойдат ще ги сложим заедно с нас на масата. Практиката показва, че кумовете се лепват за половинките си по средата на тържеството и никакви ги няма на официалната маса.
Ако обаче се случи така, че едната от 2те половинки е възпрепятстванаи не дойде е ми се иска да сме само 4ма на официалната маса. Един с половинка, един без половинка някак недовършено ми изглежда на тази маса.
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455
«
Отговор #83 -:
май 02, 2012, 09:25:51 »
Аз ще я сложа на най-близката до нас маса. Където я сложа там ще седи! Не стига, че сме я миждали само 2 пъти до сега и е поканена, пък и ще ми нахалства
Много ме е яд. От вчера съм направо
Тя му била дамата и трябвало да седи до него...
Единствения вариант да я сложим да седи на нашата маса е, ако подпишат преди нас и към нашата дата му се води законна съпруга! Иначе не му е никаква нито на него, нито на мен!
Активен
mimi1809
Професор
Публикации: 481
«
Отговор #84 -:
май 02, 2012, 09:29:38 »
Ние бяхме на нашата маса само с кумовете ни .Бяхме разположени така -кумата младоженеца булката и кума.Аз лично смятам че е по добре половинките на кумовете да са на отделни маси до младоженската.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #85 -:
май 02, 2012, 09:36:53 »
Цитат на: kiwi в май 02, 2012, 09:25:42
Еми, ситуацията не е проста и аз съм пред подобна дилема. При нас кумувете си имат половинки, ако и половинките им дойдат ще ги сложим заедно с нас на масата. Практиката показва, че кумовете се лепват за половинките си по средата на тържеството и никакви ги няма на официалната маса.
Ако обаче се случи така, че едната от 2те половинки е възпрепятстванаи не дойде е ми се иска да сме само 4ма на официалната маса. Един с половинка, един без половинка някак недовършено ми изглежда на тази маса.
Киви, дори да го сложа половинъкът ѝ
на нашата маса, то ние по даденост ще сме недовършена гледка, защото кумът ни преживя раздяла...
Та не знам, от една страна това, от друга- като е казала кумата на мъжа си че са канени на сватба и той се е изцепил- "
И аз ли трябва да идвам...
"
А тя пък си нямаше работа да ми каже и сега ме тресе инатът и си казвам, не стига че плащаме куверт на човек дето му е все тая за нас, ами и ще го мисля да му е удобно...
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
«
Отговор #86 -:
май 02, 2012, 09:42:32 »
Аз съм съгласна с Мими.
според мен би трябвало да не се сърдят да са на отделни маси.Все пак ,ако сте искали те да са кумове заедно,а не по отделно ,ще сте ги поканили така.На официалната маса трябва да сте си вие и кумовете.А те ако са хора,които ви уважават и държат на вас ще в и разберат.
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #87 -:
май 02, 2012, 10:11:52 »
И ние сме с кумове, които не са двойка. Кумата има съпруг, а кумът няма приятелка. Аз лично я попитах, нея и съпругът й как предпочитат да седнат. Той предпочита да е на маса с гостите, а тя на официалната маса. Но каквото и да бяха казали, щях да се съобразя, въпреки че щяхме да сме 5 човека на масата и кумът нямаше да му е удобно (според мен).
Активен
Vivid
Професор
«
Отговор #88 -:
май 03, 2012, 06:19:52 »
Да, най-добре говорете с тях. Ние бяхме решили вече, ама ако те бяха казали друго, щяхме да се съобразим с тяхното мнение. Така че в крайна сметка на официалната маса сме само младоженците, а кумовете седят с половинките си другаде - може и странно да ви звучи, но ако някой покани мен за кума и аз бих предпочела да съм в залата с моят мъж, а не да седя на младоженската маса...
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #89 -:
май 03, 2012, 08:13:46 »
Аз никога не бих разделила една двойка, независимо дали е такава от един месец, или една година. Еми, на твое място бих ги сложила един до друг. Така ще се чувстват по- комфортно. Ако са на отделни маси, има вероятност кумата да си седи повече при гаджето, отколкото при вас.
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
9