Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 07:56:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Разположение на гостите по масите - 2
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
9
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Разположение на гостите по масите - 2 (Прочетена 65770 пъти)
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
Отг: Разположение на гостите по масите - 2
«
Отговор #45 -:
февруари 15, 2012, 14:50:42 »
Ти сега ме закопа.
Изобщо не съм забелязала тези по- големи маси, а вече няколко пъти ходим там. Нямам никаква идея. На мен ми се струва, че ако броят на гостите падне, няма да има нужда от тези маси, но може и да греша. Когато наближи времето, ще отидем направо в ресторанта и ще видим какво разпределение на масите ще предложат според броя гости.
Ние смятаме нашата маса да е точно на този подиум. Гледала съм снимки от сватби, на които е било така, и повече ми харесва. Истината е, че и аз се притеснявам да не е прекалено схлупено. Ние ще сме максимално напред, а зад нас ще има параван, който ще свети. Самата маса няма как да се изгуби, защото ще е в лампи. Много си харесахме една конкретна украса, която изобщо не е подходяща за мастото до стълбите. Май има само два варианта за разположение на младоженската маса- или до стълбите, или на подиума.
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #46 -:
февруари 15, 2012, 15:01:00 »
Един от пътите ,в които бяхме в ресторанта поподнахме на едно друго разположение,ако имаш скица на масите ,ще ми е много лесно да ти обясня
Ако ли не ще се опитам така:
Двете маси точно срещу ДЖ,бяха направени на П-образна маса,понеже младоженците са искали да бъдат на една маса с родителите ,кумовете и шаферите(поне така разбрахме ние) ,но не ни хареса,понеже много от гостите нямат абсолютно никаква видимост към младоженците
Дано си ме разбрала
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #47 -:
февруари 15, 2012, 15:05:44 »
Разбрах те, но и ние искаме гостите да имат видимост към нашата маса.
Активен
Деска
Ентусиаст
«
Отговор #48 -:
февруари 16, 2012, 13:38:03 »
здравейте исках да ви попитам за мнение , според вас родители ми и майката на моето мило ( понеже родителите му са разведени ) на една маса ли трябва да бъдат ? това ни е най - големия въпросителен !!! решихме да ги попитаме те как искат и ни се отговори " Вие както прецените - всичко сами си правите нямаме право на глас " .............
Активен
Iztre6tqlka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 508
«
Отговор #49 -:
февруари 16, 2012, 13:44:24 »
Цитат на: деска в февруари 16, 2012, 13:38:03
здравейте исках да ви попитам за мнение , според вас родители ми и майката на моето мило ( понеже родителите му са разведени ) на една маса ли трябва да бъдат ? това ни е най - големия въпросителен !!! решихме да ги попитаме те как искат и ни се отговори " Вие както прецените - всичко сами си правите нямаме право на глас " .............
Аз първо си мислех да ги сложа на отделни маси,но милото нещо не го прие като вариант и сега май ще бъдат на една.Още не сме ги питали те как искат,но като го направим ще решим.Иначе сега ми се струва,че е по-добре да са на една маса
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399
«
Отговор #50 -:
февруари 16, 2012, 14:18:26 »
по принцип, най-близките роднини (родителите на булката и младоженеца) са на 1 маса, включително братя и сестри. После са роднините-лели, баби, чичовци и тн, като те се разпределят по род/ семейство, т.е. Роднини на булката-на 1 маса, роднини на младоженеца на друга. Просто защото тези хора не се познават и няма да им е комфортно да ги "смесвате" - те обикновено са по-възрастни хора.. Ако са приятели-лесна работа, ще си пийнат, ще се заприказват..
Ако решите може да ги подредите и "роднина-милиционер-роднина-милиционер"
ако родитеите са разведени -или ги слагате в по-далечен край на масата; или на друга маса.. не е толкова важно да го правите по етикет, ако никой няма да се чувства добре на масата
или ще се изпокарат
преценявайте според ситуацията
Активен
Деска
Ентусиаст
«
Отговор #51 -:
февруари 16, 2012, 14:28:54 »
принципно бащата на милото изобщо няма да е на сватбата, това си е решение на моето мило ( все пак той не се е сещал за него 10 години така че ...) И според мен е по - добре да са на една маса, ще го измислим благодаря за мненията ви
А относно другите гости , мисля да направя скици и да " назнача " двама човека един от моята страна и един от страната на милото и да настаняват гостите
Активен
emocia_wa
Професор
«
Отговор #52 -:
февруари 17, 2012, 11:57:01 »
Деска
много добре си се ориентирала! най-добрия вариант е да има по един човек от страна на булката и 1 от страна на младоженеца, защото те ще познават всички гости на сватбата. Необходим ти е един човек със пълен списък на вратата, който посреща всеки гост и го пита за име и от коя страна е (булка, младоженец), след това го намира в списъка и му казва че е на 4 маса, втория ти човек го поема оттам и го води до 4 маса, и му намира точното място по табелките, може госта сам да го намери. след това втория посрещаш се връща на входа и поема следващия пристигнал гост..и така.
ако гостите са повече-трябва ти повече от 2 човека, за да не се получи натрупване на вратата.
същите тези хора може би ще ти помагат и за декорацията/подготовката за ресторанта? за което трябва да предвидиш няколко часа, съответно тези хора пропускат църковния ритуал със сигурност.
Активен
Деска
Ентусиаст
«
Отговор #53 -:
февруари 17, 2012, 12:32:26 »
Цитат на: emocia_wa в февруари 17, 2012, 11:57:01
Деска
много добре си се ориентирала! най-добрия вариант е да има по един човек от страна на булката и 1 от страна на младоженеца, защото те ще познават всички гости на сватбата. Необходим ти е един човек със пълен списък на вратата, който посреща всеки гост и го пита за име и от коя страна е (булка, младоженец), след това го намира в списъка и му казва че е на 4 маса, втория ти човек го поема оттам и го води до 4 маса, и му намира точното място по табелките, може госта сам да го намери. след това втория посрещаш се връща на входа и поема следващия пристигнал гост..и така.
ако гостите са повече-трябва ти повече от 2 човека, за да не се получи натрупване на вратата.
същите тези хора може би ще ти помагат и за декорацията/подготовката за ресторанта? за което трябва да предвидиш няколко часа, съответно тези хора пропускат църковния ритуал със сигурност.
Нещо такова ми е идеята
Ние няма да правим църковен брак, и сами ще си украсяваме ресторанта така че тези които ще отговарят затова ще бъдат там с мен от предната вечер и всичко ще им е ясно
Активен
emocia_wa
Професор
«
Отговор #54 -:
февруари 20, 2012, 11:27:35 »
Деска
добре е да уточните с ресторанта от кога ще ви пуснат да украсявате. Ако може още от сутринта - то и ти можеш да го направиш
но при всички случаи се борете да е колкото се може по-рано, за да имат време твоите хора.
Активен
Деска
Ентусиаст
«
Отговор #55 -:
февруари 22, 2012, 18:35:55 »
Цитат на: emocia_wa в февруари 20, 2012, 11:27:35
Деска
добре е да уточните с ресторанта от кога ще ви пуснат да украсявате. Ако може още от сутринта - то и ти можеш да го направиш
но при всички случаи се борете да е колкото се може по-рано, за да имат време твоите хора.
и затова съм помислила
даже от предната вечер ще сме там
Активен
Kalama
Сватбар
Публикации: 265
«
Отговор #56 -:
февруари 22, 2012, 18:57:23 »
На мястото на всеки гост ще има табелка с името му, която ще бъде в цвета на сватбата. Сватбената агентка има ангажимента да настанява гостите. Аз ще кръстя имената на масите тематично на имена на филми- примерно Женени с деца, Приятели, Дързост и красота и т.н вместо номера
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #57 -:
февруари 22, 2012, 19:10:56 »
Супер, аз мислех с имена на цветя
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #58 -:
февруари 23, 2012, 10:36:14 »
С имена на цветя е супер. Даже може на всяка маса икебаната с цветята да съответства на цветето, на което сте кръстили масата.
«
Последна редакция: февруари 23, 2012, 11:35:10 от sunset
»
Активен
fbvgb
Ентусиаст
«
Отговор #59 -:
април 26, 2012, 08:29:53 »
Ние сме решили засега да няма тейбълки, въпреки че много ми харесват. Милото го вижда като налагане на гостите кой къде да седне, единствено го убедих поне да решим на коя маса кои хора ще седнат, а вече те сами да се разпределят на нея. Нашите гости се настаняват от сервитьорите в ресторанта, които на входа приемат поканата и те завеждат до мястото ти.
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
9