Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 00:26:45

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Вие сменихте ли фамилията си?
Да - 111 (90.2%)
Не - 10 (8.1%)
Нямам отношение - 2 (1.6%)
Общ брой гласове: 122

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Лични карти II-ра част  (Прочетена 187718 пъти)

mademoiselle
Сватбар
Публикации: 224

http://yordanovphotography.com

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: август 20, 2010, 12:13:37 »

Аз трябва в понеделник да си взема новата лична карта, но не съм ходила в КАТ да  подам заявление за нова шофьорска книжка. Мислех малко да изчакам, защото сега е някакъв ад с тези безкрайни опашки. Имате ли предства дали полицате ще ми правят проблеми, когато ме спрат за проверка и видят, че на Л.К. съм с една фамилия, а на шофьорската друга? И още едно въпросче  Offtopic  - трябва ли да сменям документите на колата, защото тя е на мое име?
Активен
Gnometo
Новак
*
Публикации: 16

« Отговор #31 -: август 24, 2010, 09:54:02 »

Момичета, я кажете какви са ми сроковете за смяна на личната карта, ако си сменя името.
savka, писала си нещо за 1 месец.
Помагайте.
Ние ще путуваме и няма да ни има около 3 седмици. girl_impossible
Активен
Vessy
Сватбар
Публикации: 188

влюбена в живота и в мъжа си :-)

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: август 24, 2010, 10:00:45 »

1 месец е и след това глоба.
Активен
Hishten_pilec
Новак
*
Публикации: 18

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: август 24, 2010, 12:06:03 »

Един месец е срокът за да си подадеш документите, а не да ти ги издадат, нали? Защото и ние ще пътуваме и ще загубим две седмици. Оф, а после съм на работа, как ще вися по опашките? Другият вариант е да подам документи за смяна веднага след сватбата, но преди пътуването (то е няколко дни след сватбата). Но те няма да станат веднага, ще трябва да пътувам със старите. Чудя се дали няма да имам проблеми на летището, при положение, че ми е сменено името и адреса, а на документите са старите.

Аз също искам да попитам дали трябва да сменям и документите на колата?  shok Не бях се сетила, докато mademoiselle не попита...
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: септември 01, 2010, 13:41:47 »

Точно така - 1 месец е срокът за подаване на искане за нови документи. Относно КАТ - на мен ми отне 2,5-3 месеца от издаването на новата ЛК до изкарването на новата шофьорска книжка, понеже старата книжка се водеше в Добрич, новата в София, та подавах молба, която 1 месец "пътува" до Добрич и се връща - да не се водя вече там, ами тук. Няма проблем за това  good

Hishten_pilec, спокойно можеш да си пътуваш със старите документи, не се притеснявай! И ние излизахме извън БГ 2 дни след сватбата - те до тогава дори не са ви нанесли, че сте се оженили  pleasantry

Аз имам един въпрос, той май не е точно за тази тема, но незнам къде другаде да го задам. От ГРАО службите ли мога да си издам Удостоверение за идентичност на имената? Имам един документ със старата фамилия, които трябва да използвам и вероятно ще ми искат такова.
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: септември 02, 2010, 14:16:07 »

Момичета, вкарах се в сериозен филм аз... направо шизофренична ситуация...
Водена от вашите мнения (не съм ровила законите  blush), че разполагам с едномесечен срок да си сменя документите, онзи ден, 10 дни след сватбата, се отбих през общината, където ще бъде новият ми адрес (аз съм от Варна и нямах много желание да си сменям постоянния адрес, но с мъжа ми решихме, че ще е по-удобно, ако съм в София по лична карта, тъй като живеем тук). Жената беше много любезна, но ми каза, че все още информацията не е обработена и в техните регистри (на ЕСГРАОН) все още бракът не е отразен. "Елате след 10-тина дни", ми каза, "много е рано още". И мигам аз на парцали, питам, нали има административни срокове и следва глоба ако не ги спазя. "Няма такова нещо", усмихна се. И пак повтаря, да съм отидела след 10-тина дни.
Сега се чудя - това ли беше редът на действие? Първо в общината ли трябва да отида, за да сменя адреса си, или първо в районното да подам документи за нова лична карта  shok? Но как да отида в районното, без да фигурирам на новия адрес? Тази административна санкция, за неспазен едномесечен срок, ако я има, кой я налага? Как да докажа на тези в районното, че не по своя вина не съм спазила срока (ако приемем, че решат да ми налагат глоба)?
В страхотна чуденка съм и ми се иска да си изясня положението преди 14 септември, когато заминаваме на меден месец и като се върнем, ще е изтекъл този въпросен 1 месец от сключването на брак. Много ви моля, помогнете ми със съвет (най-добре от някоя булка, вече минала през премеждието смяна на адресна регистраия след брака)  give_rose
Активен
vilenceto
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: септември 02, 2010, 14:54:14 »

roxanne, със сиурност щом ще сменяш адреса си първо трябва да го смениш и тогава да сменяш личната карта , имаше хора в твоето положение,  като ходих да изкарваме паспорти и им обясняваха, че задължително първо трябва да минат през общината за да си сменят адреса. А в твоя случай, изглежда, че има вероятност да изпуснеш срока, но ми се струва, че не е толкова фатално, защото по непотвърдена информация глобата е 20 лв, което май не е кой знае колко голяма сума, вярно че нямаш вина, но..... положението не е безнадеждно.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: септември 02, 2010, 14:55:15 »

roxanne, първо в общината - сменяш адреса - дават ти постоянна адресна регистрация, с нея в районното подаваш за нова карта. Ако сменяш и фамилията - като правиш адресната пишеш направо новото име.
Поне това беше процедурата при мен, в район Лозенец ми е новата регистрация. Дано съм ти от помощ  girl_wink
Активен
roxanne
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: септември 02, 2010, 16:29:41 »

Благодаря и на двечките  give_rose
Значи чистата логика не ме е подвела  Bravo - и на мен ми се струваше, че това е естествения ред, ама нали сме в Бг... не се знае знае ли се  Wink
При нас е още по-сложно, защото апартаментът е на свекърва ми, а съпругът ми не е регистриран на този адрес, та за да се регистрирам аз там, трябва двечките да отидем с нотариания акт на жилището и тя лично и пред тях  shok да попълни декларация, че е съгласна аз да се регистрирам на този адрес. Не можело да я полпълни вкъщи, трябвало пред тях  angry
Ами, ще пробвам пак другата седмица. Ако още няма данни за брака, ще помоля да ми дадат някаква бележка от общината към съответната дата с данните за мен. Че решат ли да ме глобяват в районното, да им я размахам под носа и да пиша възражение. Не ми е за 20-те лева, но не смятам за приемливо да плащам глоби за безхаберието на администрацията, която с едно кликване на мишката и с моето ЕГН вижда информация за рода ми до девето коляно, но не и за мен  angry
Активен
vilenceto
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: септември 02, 2010, 16:42:01 »

дано се наредят нещата без глоби , че аман от излишни разходи заради неуредената ни държавица     diablo 
моля те, сподели после какво е станало, че знае ли човек утре и ние може да сме в подобна ситуация

Активен
savka
Сватбар
Публикации: 270

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: септември 02, 2010, 18:41:49 »

Интересно как така нямат данни още за брака в случая на roxanne sad Но май е нормално вече при цялата ни организация в тези институции  smile
На мен ми предстои ходене до Кат взех си личната карта и положението на опашката беше още по страшно от преди .......не ми се мисли какво е в Кат  sad
И аз сега съм с различна фамилия на личната карта и книжката и карам всеки ден дано да няма проблем но като се замисля май досега не са ми искали лична карта полицаите  smile
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
Публикации: 557

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: септември 03, 2010, 10:34:36 »

Абе как ще е рано да излезе информацията, за три дни става това! Да му се не знае, в 21-ви век сме все пак...
Аз подадох документи за нова лична карта и нов паспорт в понеделник веднага след сватбата, още сутринта. После ходих и до ритуалната, че ни бяха объркали удостоверението за брак, там ми казаха, че е трябвало да чакам до сряда, преди да си подам документите, тогава уж излизала промяната в системата.
Е да, но на мен в МВР никой не ми направи проблем за това, изпечатаха ми формуляра с всички данни и само трябваше да си напиша новото име (на кирилица и на латиница), новото семейно положение, за кого съм омъжена и да се подпиша. Вярно, аз не сменях адресна регистрация, но не могат да ме убедят, че им трябват две седмици, за да излезе промяната в системата, абсурд!
Активен
roxanne
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: септември 03, 2010, 11:17:32 »

Ами и на мен ми се струва абсурдно, Asseto, ама така излиза в ЕСГРАОН с моето ЕГН, точно десет дни след сватбата. А иначе си носех удостоверението за брак, ама какво от това  angry Ако бяха само документите, предполагам мога да ги сменя, но с адресът така стоят нещата.
Както и да е, ще ви кажа какво е развитието на нещата  good
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: септември 15, 2010, 20:40:23 »

Момичета, знаете ли къде трябва да отида за дубликат на акта за брак - става дума за София? В гражданското, където е сключен бракът или се ходи на друго място? Защото се оказа, че на акт за брак ако искаш копие, подобно на акта за раждане трябва да си изкараш специален дубликат, т.н. официално копие. Ако някой знае...  tease
Активен
tsvetentse1
Сватбар
Публикации: 183

« Отговор #44 -: септември 15, 2010, 21:53:39 »

Ariel, на Алабин 54, първи етаж, стая 101, мисля че беше. Обади се в Триадица и ще ти кажат със сигурност. На мен ми казаха да си извадя 2 дубликата - единият с правоъгълен печат за чужбина, който ще се преведе и ще му се сложи апостил в БГ и, който ще ползвате, за да се регистрирате в чужбина. Другият е нормален дубликат за БГ, който ти трябва за паспортните служби като си издаваш нова лична карта.
« Последна редакция: септември 15, 2010, 21:57:13 от tsvetentse1 » Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: