Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 16, 2025, 18:22:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Халките - 7-ма част
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Халките - 7-ма част (Прочетена 163319 пъти)
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
Отг: Халките - 7-ма част
«
Отговор #270 -:
септември 29, 2010, 20:26:02 »
Аз понеже не нося злато и нямам идея как вървят цените, но 20 лв за грам ми се вижда сериозна разлика......
Активен
bubu_123
Сватбар
Публикации: 227
«
Отговор #271 -:
септември 30, 2010, 08:23:35 »
Mariaid не е малка, но определно има и защо. В Еспер ако по бижуто има дори и най-малкото камъче не ти го включват в грамажа злато, изработката е просто безупречна.
Носихме там един пръстен за стесняване на милото, за да може да е с него на сватбата. Оказа се, че в пръстена има пластмасова пластина, която разбира се ни беше таксувана преди години като злато (купуван е от Принцес).
Аз много си бях харесала едни бижута за сватбата от Еспер, но излизаха към 800лв и не можах да си ги позволя, затова си купих от един магазин в Асеновград, където беше 42лв/грам. По обеците и по висулката имаше доста малки цирконийчета, но не ми ги извадиха от грамажа злато. Като попитах защо, започнаха да мънкат, че не са ги мерили предварително и сега незнаят колко точно е грамажа, а в Еспер го направиха.
Годежният ми пръстен е от бяло злато и е от Еспер. Година по-късно така и не пожълтя, а доста момичета се оплакаха, че от носенето страната, която е откъм дланта се е изтъркала. Това се получава когато жълтото има само покритие отгоре.
Халките си ги взехме от Пазарджик март месец и грамажът тогава беше 36лв/грам. След сватбата се оказа, че 1/3 от халките са метални
Имам още няколко такива примери, но вече постът стана дълъг. Идеята ми е, че поне лично аз каквото и да съм си взела от Еспер досега съм оставала доволна. А когато и да съм отишла някъде другаде съм имала някакви малоумни проблеми.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд
«
Отговор #272 -:
септември 30, 2010, 08:32:16 »
bubu_123
, аз също мнохо харесвам бижутата и златото на Еспер, но не съм съгласна с едно нещо, че не таксували камъните като злато.
Моят годежен пръстен също е от там (много си го харесвам, доволна съм), но той е с циркон и цирконът е влязал в грамажа на пръстена и е таксуван на цената на златото.
«
Последна редакция: септември 30, 2010, 08:34:05 от lunno momiche
»
Активен
bubu_123
Сватбар
«
Отговор #273 -:
септември 30, 2010, 08:44:36 »
На мен и на годежният ми пръстен е таксуван камъка отделно, и после бижутата, които си харесах също бяха таксувани камъните отделно. А камъните бяха по-евтини от златото. Имам в предвид, че не са таксувани както повече на тях им изнася.
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #274 -:
септември 30, 2010, 12:49:37 »
Малко оф-топик, но сега виждам, че става въпрос за пожълтяването на бялото злато, което си спомням, че и аз коментирах преди време във връзка с годежния ми пръстен.
Е, точно преди сватбата дадох да ми стеснят отново пръстена, не в Алтънбаш, а в златарница Песпа, където си правихме халките.
Оказа се, че пожълтяването е било чисто и просто следствие от първото стесняване или по-точно от некачественото такова. След стесняването не са си направили труда да обновят родиевото покритие отгоре, а то е това, което всъщност придава сребристобелия цвят на бялото злато. Самото бяло злато иначе има леко жълтеникав оттенък, това ми го потвърдиха и в златарницата. Така че не е пожълтяла златната сплав, а просто на много места явно не си вършат работатата като хората. Покритието, веднъж нарушено при стесняването, продължава да се "излющва" от само себе си, ако не се обнови.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #275 -:
септември 30, 2010, 17:06:27 »
Цитат на: bubu_123 в септември 30, 2010, 08:23:35
Халките си ги взехме от Пазарджик март месец и грамажът тогава беше 36лв/грам. След сватбата се оказа, че 1/3 от халките са метални
Не се заяждам, но как разбрахте?
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #276 -:
септември 30, 2010, 20:10:52 »
Леле, съвсем се обърках
36, 42, 45, 65 лв/гр - сериозни разлики...явно ще трябва да хвана някой, който носи злато за компания с нас по магазините, че аз сигурно менте от истинско злато не мога да различа
А колко грама излиза една средно масивна халка, момичета? Изчисляваме бюджета, затова съм толкова подробна...
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #277 -:
септември 30, 2010, 20:18:28 »
Златото е поскъпнало доста , миналата година като ми взимаха годежния пръстен гр беше 36 , а сега като взимахме халките варираше от 45-55лв, но пак зависи от кой град е ценоразписа.
Активен
bubu_123
Сватбар
«
Отговор #278 -:
септември 30, 2010, 20:55:27 »
posum три дни след сватбата започна да ми ръждясва халката. Пробвахме с магнит - златото не се привлича от магнит, а на двамата халките ни залепнаха като с лепило.
Mariaid нашите халки са около 12грама. тези на кумувете ни бяха около 13. Мисля, че горе-долу толкова вървят.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #279 -:
септември 30, 2010, 21:23:44 »
С риск да стана досадна
- 12 грама за двете ли?
Активен
merylu
Ентусиаст
«
Отговор #280 -:
септември 30, 2010, 22:46:26 »
Цената на нашите халки(от Еспер) беше 51 лв.за грам.Тъй като имахме материал доплатихме по 16 лв. за грам.
Активен
bubu_123
Сватбар
«
Отговор #281 -:
октомври 01, 2010, 10:09:45 »
Цитат на: Mariaid в септември 30, 2010, 21:23:44
С риск да стана досадна
- 12 грама за двете ли?
Да! Спокойно си питай, нали затова е форумът.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #282 -:
октомври 01, 2010, 13:47:04 »
Цитат на: bubu_123 в септември 30, 2010, 20:55:27
posum три дни след сватбата започна да ми ръждясва халката. Пробвахме с магнит - златото не се привлича от магнит, а на двамата халките ни залепнаха като с лепило.
Колко некоректно!
Активен
Katrine
Ентусиаст
«
Отговор #283 -:
октомври 02, 2010, 19:00:02 »
Да ви кажа всичко е строго индивидуално. Ние нашите халки ги взехем от един златарски магазин в Младос 2. Не е известен някакъв бутик, но ни ги калколираха на обработка, а не на грамаж. Така за 2-те , които бяха общо 12 гр. и нещо ни взеха 780 лева.
Ама какво да се прави тези си харесахме
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #284 -:
октомври 04, 2010, 08:16:01 »
Цитат на: bubu_123 в септември 30, 2010, 20:55:27
Потърсихте ли си правата?
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21