Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 23, 2025, 21:27:11
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В СТАРА ЗАГОРА - 8 част
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В СТАРА ЗАГОРА - 8 част (Прочетена 202798 пъти)
svet23
Любопитен
Публикации: 21
Отг: Булки от Стара Загора !!!!! част 8
«
Отговор #30 -:
февруари 25, 2010, 12:23:27 »
plam4eto
, честита рокля и от мен, то наистина е било голяма одисея!
Четейки предишните мнения се подсетих за нещо: живата музика. Момичета, вас всички ли ще ви взимат с музиканти?
Да си призная аз в началото като че ли бях против този ритуал, цялата тази дандания пред блока не ми се струваше уместна... От друга страна младоженецът много държи да има музикален съпровод. Какво ще ме посъветвате?
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #31 -:
февруари 25, 2010, 13:42:30 »
svet23
, Преди всичко е важно ти как искаш да мине тържеството. Ако не искаш дандания и сеир на комшиите - не го рпави. Ние с моят годеник пък много искаме такава веселба - имаме много приятели и ще е забавно за всички, пък и мъжете са мераклии да събарят врата
. Обичаме народната музика и танци, така че хората ще са добре дошли. Това си е български обичай, но пак казвам - всичко зависи от теб.
А, и не е задължително да е цигански оркестър, ако това би те притеснило
Помисли хубаво, аз даже си мисля, че щом се колебаеш, на младоженецът малко ще му трябва да те убеди ...
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456
«
Отговор #32 -:
февруари 25, 2010, 13:43:36 »
Свет, и аз в началото не бях убедена, но на една сватба преди нашата настроението дойде точно с музиката, с тъпана, много беше вълнуващо!
И реших, че задължително искам и аз, на двора и мен не ме кефи много да тропам и затова им казвах по-бързо да спират да свирят и те слушат хората, та само няколко кръгчета направихме.
Била съм на сватба и без абсолютно никаква музика при взимането на булката и беше много утрепано, едно такова странно тихо, даже сбутах брата на булката да ходи да пусне нещо каквото и да е...
Та момичетата, които не искат жива музика съветвам поне да пуснат някаква хубава народна при взимането, за да има настроение!
Активен
maya_bunny
Професор
«
Отговор #33 -:
февруари 25, 2010, 13:45:36 »
Абе какъв цигански оркестър, глупости, не си представяйте такова нещо, идват хората с акордеон, тъпан и гайда и това е! Точно по стара БГ традиция, много е хубаво и вълнуващо! И нали се казва "като думне тъпана, тръгва сватбата" и тогава всичко ти минава на магия!
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #34 -:
февруари 25, 2010, 13:50:51 »
Пък и с оркестър булката разбира кога идват да я взимат, и настава една паника, едно притеснение
А за цигански оркестър го казах, защото съм го виждала, и съответно ако Свет е виждала само такъв е нормално да се разочарова. Ама говоря съвсем хипотетично.
По принцип се предлагат около 5 инструмента и се избира какви искаш,
maya_bunny
, не падам от Луната, споделям опит ...
Активен
maya_bunny
Професор
«
Отговор #35 -:
февруари 25, 2010, 13:56:10 »
Да бееее, знам, и аз споделям опит, проблема е, че повечето хора като чуят оркестър и си представят някакви цигании, а изобщо не е така, затова така реагирах! Даже свекърва ми не искаше по някакви подобни съображенията и хората дойдоха направо в нас.
Активен
svet23
Любопитен
Публикации: 21
«
Отговор #36 -:
февруари 25, 2010, 14:01:53 »
Да, аз точно към циганския оркестър съм против и не за друго, ами съм била на такава сватба и ми е оставило доста неприятен спомен. За тъпан, акордеон и гайда бих се съгласила
. А и сте прави, че настроението идва с музиката
, била съм и на сватба без музика и наистина някак си е много тихо.
Май, май все за едно хоро пред блока ще се прежаля
«
Последна редакция: февруари 25, 2010, 15:28:46 от svet23
»
Активен
gals
Новак
Публикации: 9
«
Отговор #37 -:
февруари 25, 2010, 14:35:59 »
Здравейте мили момичета
Относно живата музика и аз мисля, че е доста приятни и някак си по-тържествено да има такава при извеждането на булката. Нашите музиканти бяха двама, но определено бяха достатъчни. Тарифата им е обикновено около 50 лева на човек.
Относно букетите и бутониерите мисля,че Дидка беше питала кой друг изработва такива освен Иво - аз моят букет си го правих в бутик "Его" и съм много доволна. Намира се срещу ресторант "Форум", на ъгъла на улиците Хаджи Димитър Асенов и Генерал Столетов.
Успех на всички
Активен
4i4o_Me4o
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #38 -:
февруари 25, 2010, 15:20:17 »
Цитат на: manthebest в февруари 25, 2010, 10:18:51
Аз съм другия човек, който писа, че порциите в Сити са миниатюрни. Явно на мъжете това което се сервира не ни стига. Велвет, никой не визира твоята сватба, не се засягай. Говорим по принцип. Храната сервирана на 2-ма човека естествено отговаря на написаното в менюто. Но в деня на сватбата, мислите ли че някой ще тръгне да тегли порциите. Не! И готвачите използват случея да чопнат от грамажа на салата, мезе и основно ястие. Затова говорим. Хората изяждат не килограм храна, а доста по-малко. И някой ако си поръча нещо - ето така се товари и сметката на младоженците.
Ето за това говоря!Не искам да споря или обиждам някого , казвам това което видях и се случи пред мен.Действително когато преди време бяхме в Сити порциите бях огромни , но не бше на сватба.На сватбата на моя приятел същото меню беше пчти наполовина/говоря за основното ястие/.Остава неприятното чувсво , че те пързалят съсем по български - гадничко и точно когато са те "прискрипали".
Просто ми се иска когато плащам да ми се казва истината а не в такъв ден да се занимаваш с неща дето ти развалят купона.
Ето че забравих нещо.Обещах да търся сайт в който има списък на всички неща необходими за сватбата- не можах да го открия.Може би е мн. стар и вече не съществува.Ако открия нещо ще пиша.
«
Последна редакция: февруари 25, 2010, 15:37:05 от ˙·٠Bulechka™٠·˙
»
Активен
Letensnqg
Новак
www.letensnqg.com
«
Отговор #39 -:
февруари 25, 2010, 17:54:13 »
Момичета, виждам ,че въпросът с музикантите за извеждане вълнува повечето от вас. По тази причина ще публикувам една снимка, за да видите, че "не са страшни". По ваше желание може да има и народна певица, която абсолютно на живо пее сватбарски песни. Сватбената история познава много случаи без музика, но с атрактивни хрумки за изпълнение
muzika.jpg
(52.76 KB, 640x480 - видяно 414 пъти.)
Активен
pupipupi
Любопитен
Публикации: 44
«
Отговор #40 -:
февруари 26, 2010, 09:15:11 »
Ееееееее, стига натягане де! Всички сме виждали музиканти. Все пак не сме хванати от гората. Най-малкото имаме
поне
начално образование и сме учили музикалните инструменти. А пък и средства за масова информация има. Пък и те не са толкова изчезващ вид, че по форумите да се показва "що е то
музикант
"
«
Последна редакция: февруари 26, 2010, 09:57:41 от pupipupi
»
Активен
pupipupi
Любопитен
Публикации: 44
«
Отговор #41 -:
февруари 26, 2010, 10:53:51 »
Въпрос на виждане. Мен пък ме обижда начина по който е поднесена снимката и затова реагирах така. Извинявам се на всички, които са се почувствали обидени, не беше това целта.
Активен
maya_bunny
Професор
«
Отговор #42 -:
февруари 26, 2010, 13:50:14 »
Мерсиииии
Който иска да види музикантите, в албума са.
Активен
4i4o_Me4o
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #43 -:
февруари 27, 2010, 12:01:35 »
За живата музика- аз лично мисля че е по- добре да я има.Иначе на сватбата все едно си на помен/извинете за сравнението/.Ама хората са сконфузени и не знаят къде да се дянат, а като свирне музиката, като се развеселят родителите, че и всички покрай тях, като викне някой ха наздраве...Е как ви звучи?Иначе една тягостна тишина и телевизора работи на някой канал и току виж се случи реклама точно като вземат булката...
...голям майтап.После си го гледаш на записа.А по отношение на циганите- има такива дето като дойдат дабре облечени и парфюмирани няма значение че са цигани.А съм виждал българи лятно време по къси гащи и по джапанки щото им било горещо.Ами нали са на работа сред хора на официален повод- трябва да изглеждат добре.Така че и за това трябва да се помисли.
Активен
Temira-Wedding
Сватбар
Публикации: 239
Очакваме Ви !!!
«
Отговор #44 -:
март 01, 2010, 06:50:31 »
За DJ те нямам впечатление дори не съм ги чувала, но за Светлана Узунова от фото "Фокус" - много е добра, прави много хубави фото сесии и албумите и са невероятни. а тук във форума и по конкретно нашата темичка почти всички булки са ползвали нейните услуги. върни се във малко по старите темички сега се сещам за булките.....
Били, Roshko, Elitooo и още мн други техните снимки са правени от Светлана.
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
35
Нагоре