Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 20:21:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7 (Прочетена 138058 пъти)
flower84
Професор
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
«
Отговор #390 -:
март 31, 2010, 21:13:49 »
Вероничка ти и без това излезе прибързано от темичката дължиш ни да останеш с нас докато и ние щастливо не я напуснем
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #391 -:
март 31, 2010, 21:15:16 »
flower84 , скоро обсъждахме прането на дрешките в друга тема . Може там да прочетеш по-подробно, но накратко : Перат се отделно бебешките , праха ти ще си го избереш , има избор . В пералнята , наи-много 40гр , на ниски обороти центрофуга . По-добре не ползвай омекотител, може да предизвика алергия
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #392 -:
март 31, 2010, 21:16:51 »
leni_beni_ много благодаря
извинявам се че засягам обсъждана тема сега ще потърся къде точно е ставало въпрос и ще се образовам още по подробно
Активен
leni_beni_
«
Отговор #393 -:
март 31, 2010, 21:19:00 »
Аз не бях сигурна къде точно се обсъждаше и затова не ти казах, но сега го намерих
Ето тук
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,21912.375.html
някъде надолу на страницата започват тези коментари
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #394 -:
март 31, 2010, 21:43:08 »
Знам че това ще е много невеж въпрос от моя страна.. интересувам се как се разбира че имаш разкритие както при бебчето на мечо и при Вероника се случи, от самия преглед на ехограф ли?
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #395 -:
март 31, 2010, 21:50:05 »
Ако имаш болезнени контракции най-вероятно ще ти направят вагинален преглед. Иначе с вагинален ехограф може да се разбере. Коремните ехографи дават доста големи отклонения за шийката на матката. И мен това ме интересуваше скоро, та ми казаха
Дано да не те мъчи много срамната кост, Цветенце. Гадничко е
Забравих да кажа за разкритието - иначе след 36-та седмица мен ме викат всяка седмица на преглед и вагинално проверяват разкритието.
«
Последна редакция: март 31, 2010, 21:52:18 от ellie_bellie
»
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #396 -:
април 01, 2010, 08:07:11 »
Здравейте дами, само погледнах, че за разкритието е станало дума - Ели вече е отговорила, че при болезнени контракции се прави вагинален преглед...при мен поне така го установиха, като отидох с болки и ме качи на магарето, то пък се оказа, че е започнало и прокървяване, та хич не беше приятно...моята лекарка, дето пипа толкова внимателно...мен пак ме заболя, много гаден преглед беше като си спомня сега. И не ме отвори с онази история, ами само с пръст внимателно провери дали и колко е разкритието.
За бебешките дрешки аз лично мисля да ги пера на ръка с бебешки препарат - не съм го избрала още. Малко се притеснявам да ги пусна с пералнята, щото все пак в нея остава по мъничко прах от предишното пране и някакси не ми се иска да се въртят и бебешорските неща там
Може да ви прозвучи много превзето, ама...поне в къщи с мама ще ги изперем на ръка неговите неща, евентуално спалното бельо ще отиде в пералнята, обаче ще пусна един бърз курс на нещо чисто без да слагам прах, че да се измие хубаво системата. Аз може би се притеснявам малко в повече, ама с моите алергии всеки ме предупреждава, че и бебчо има вероятност да прояви към нещо, та не ми се иска да рискувам за нещата, за които мога и да не рискувам
Малко объркано го обясних, ама дано сте ме разбрали.
Между другото, четох сега в едно списание, дето ми е справочник от както съм забременяла, че след 29та седмица прегледите ставали два пъти в месеца...Бихте ли споделили дали е така и кога започват да ви викат по два пъти, аз пропуснах да попитам моята лекарка миналия път, а пък не ми се иска да я безпокоя сега за такива въпроси, дето мога и друг да попитам.
Благодаря предварително.
Хайде, целувки сега, че трябва да закуся за да си изпия едното лекарство и после пак ще дойда!
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #397 -:
април 01, 2010, 09:33:31 »
Цитат на: beb4eto_na_me4o в април 01, 2010, 08:07:11
след 29та седмица прегледите ставали два пъти в месеца...Бихте ли споделили дали е така и кога започват да ви викат по два пъти, аз пропуснах да попитам моята лекарка миналия път
beb4eto_na_me4o
, мисля че зависи от медицинските изисквания в страната и от мнението на лекаря. Ето,
ellie_bellie
я викат всяка седмица след 36.
Тук в Швейцария бях за последно в 37-ма и следващия ми преглед е чак в 40-та, ако бебето не се роди до тогава
Така, че дори и да не те викат два пъти месечно мисля, че няма за какво да се притесняваш.
Активен
Рубин
«
Отговор #398 -:
април 01, 2010, 09:39:26 »
beb4eto_na_me4o
,мен почнаха да ме викат на 2 седмици едва когато влязох в 34 и си получих документите! *THUMBS*Ето на 22 бях и сега на 6 пак съм!
А за дрешките-добре,че си имаш помощник за прането!Иначе,ако сама си ги переш ще луднеш!Аз ги пера в пералня и да ти кажа само от простирането на една пералня и се чувствам пребита и със счупен кръст!Само едно комплектче,което го глася за изписването изпрах на ръка заради едни финни материики по него и това едно пране ме изцеди тотално!
Активен
leni_beni_
«
Отговор #399 -:
април 01, 2010, 09:58:57 »
beb4eto_na_me4o , от 32 г.с започват консултациите през 2 седмици, но зависи как ще ти се падне на теб. Ако примерно ти се пада в 30 да си на ЖК, после може направо в 32 да те викне, или да си идеш в 34 и от тогава да почне на 2 седмици. На мен следващата ЖК ми е в 31 г.с и незнам после кога ще ме викне пак
, ще видим .
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #400 -:
април 01, 2010, 10:11:54 »
Много благодаря, мили момичета.
Лени, пада ми се някъде 31г.с. да съм пак на ЖК, тя ще си ми каже лекарката явно.
Ама аз нали да си питам предварително...хихи
Активен
leni_beni_
«
Отговор #401 -:
април 01, 2010, 10:21:08 »
beb4eto_na_me4o , значи сме по-едно и също време
Да видим коя , кога ще я извикат .....сигурно ще има разминаване
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #402 -:
април 01, 2010, 10:22:18 »
и аз мисля че е индивидуално, много зависи от твоето състояние и от това какво ще прецени лекаря
Моя предишен преглед беше в 30 гс а сега на следващия ще съм в 35 гс, макар че при мен е малко относително всмисъл моя док. отсъства първата половина на април та може и затова да съм чак на 15.04
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #403 -:
април 01, 2010, 10:28:31 »
Мен ме викат на 12 или на 14 април, хехе - ще обменяме пак мнения и информация.
Дами, да ви споделя, мен пак ме почнаха киселините от няколко дни. Независимо какво и колко ям. Почти не мога да хапна на едно хранене, но пък ям по-често, през 3-4 часа примерно. Супер лесно ми става тежко, а бебо вече си рита и се движи почти без почивка. Коремчето вече си се оформя като коремище
А пък снощи се събличам и си свалям бельото..и поглеждам гащите с един такъв тъжен поглед и му казвам на Жорко :Милоо...колко ми били големи гащите..като парашут са сатанали, ужас, а си мислех, че не ми е толквоа пораснало дупето...
А той ме поглежда и с най-сериозния си тон ми заявява "Я да видя...даааааа беее, верно, кви огромни били"... на което аз
и тъкмо да се сдухам яко и той прихна да се смее и ми вика "Мило бе, кво ми се връзваш, виж, че се шегувам само..."
И аз...хем ми беше смешно, хем ми домъчня за мойте си бикинки, дето си ги носех едно време.
Активен
КатиНка
«
Отговор #404 -:
април 01, 2010, 10:35:07 »
Оххх, бебче, така ме разсмя с тези гащи
Жоро си те обича с каквито и да си, сигурна съм
А както и преди са казвали момичетата, сега си БРЕМЕННА, не дебела и не каквата и да било друго
Мен майка ми так ме застрелва понякога, идва да ни види и от врата - "Аууу, дупето как е пораснало, ауууу ... и бузките какви станали ...", а скоро ми предлага бикини по-голям размер
Но не й се връзвам, нали патето казва, че съм ектра и аз само него си слушам
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29