Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 02, 2024, 00:29:15

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 6 "  (Прочетена 120132 пъти)

radeni
Любопитен
*
Публикации: 49

Моето малко съкровище!

« Отговор #270 -: март 18, 2010, 10:48:43 »

Катинка, попринцип ни тегли с мъжо за момиченце, но каквото Бог даде! smile good girl_wink
Активен
_matilda_
Ентусиаст
**
Публикации: 50

« Отговор #271 -: март 18, 2010, 10:52:57 »

Ами накратко доколкото разбрах анемията ми е наследствена - "сфероцитоза". При нея червените кръвни телца имат по-сферична форма, а не двойно вдлъбна дисковидна форма, която е характерна за нормалните клетки от този тип. Пие се фолиева киселина. Сега аз я пия ама доколкото виждам няма промяна и май ще увеличавам дозата. Всъщност и аз вече незнам. Ще видя днес какво ще кажат.
Активен
Ognena
Сватбар
Публикации: 248

Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: март 18, 2010, 11:01:01 »

КатиНка, мерси за отговора и съвета за гелчетата  give_rose. Ще говоря с доки и ще се отчета след прегледа  smile.
Момичета, така и така съм тук да ви питам и вас ако знаете. Интересуват ме неща, които могат да се вземет при настинка от бременни жени, освен чайче с мед естествено smile. В аптеката ми изброиха: осцилококцинум, хомеожин 9, клеева тинктура (за подсилване на имунитета), парагрип и прополки. Питам, защото около мен всичките колеги са болни, та все пак да имам представа. Естесвено утре ще питам и лекарката за мнение. Предварително ви благодаря smile
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1039

хубавото винаги предстои ...

Моят сватбен албум

« Отговор #273 -: март 18, 2010, 12:56:38 »

Привет и от нас! Вече се завърнахме от почивчицата, мога да кажа и , че влязох в ритъм отново и най-вече, че успях и да се преклиматизирам blum yahoo
Ние другата седмица сме на преглед и на БХС и вече нямам търпение до прегледа (като всички момичета girl_wink), за да потвърдим пола, че предишния път беше доста рано и леко предположение за сини гащи. Иначе си растем и двамата blum а аз вече взех решение да не се меря всяка седмица, а най-много веднъж-два пъти месечно, че то така или инче сега диети и контрол на теглото трудно се постига, та е излишно да се обременявам - после ще си върнем формата с тичането покрай бебешорите good good
Вчера дойде и един дърводелец, на когото поръчахме най-накрая леглата за детската стая. Дано всичко стане ОК, че сме с доста нестандартни размери blum
Кате, и аз съм като теб по отношение накръвното и док. всеки път ме пита дали не ми е лошо... blum А колкото до желязодефицитната анемия - сКалоян бях стигнала до безумно ниски стойности на хемоглобина - 83-85 . Пих куп препарати, откоито нямаше солидно покачване - най-много до 90, докато един хомеопат не ми предписа Ферум Металикум 9СН по 2-3 пъти дневно по 5 гранулки и за по-малко от месец вдигнах стойностите на 115. Тя и Вержи с ферум си вдигна хемоголбина преди раждането, така че може да пробваш... Поне хомеопатията не вреди give_rose
Огнена, аз изкарах един грип след мъжа ми точно преди да заминем и пробвах доста неща. Обикновено пия Осцилококцинум, чайчета, клеева тинктура и Зелена енергия. Този път обаче по-добре ми подейства Грип Хил - то пак е хомеопатично, но е с по-добре комбинирани съставки!
Матилда, стискам ти палци всичко да бъде наред и да не ти създава проблеми анемията!
Хайде целувки на всички пупи и мами, че е време да нахраня малчугана и да ходим на разходки! До скоро give_rose give_rose give_rose
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: март 18, 2010, 13:20:34 »

Ниският хемоглобин може да не се дължи само на дефицит на желязо в организма. В доста случай желязото си е наред, а хемоглобинът е нисък, поради недостатъчен витамин Б 12. Преди да се предпише желязо е добре, заедно с ПКК да се пуска и серумно желязо. Желязото по принцип е оксидант и се натрупва в човешкия организъм.

Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: март 18, 2010, 14:58:06 »

Така е, права си! good
При мен беше доказано, че ниският хемоглобин се дължи на желязодефицит в организма и ми бяха назначили Малтофер, Сорбифер (ако не се лъжа) и още един препарат, но поне при мен нямаше значителен резултат от 3 месечен постоянен прием sad
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: март 18, 2010, 15:18:34 »

Ognena, аз в началотона бременността бях доста настинала..даже имах 39 градуса температура и гинеколожката ми каза, че мога да си пия парацетамол, стига да не прекалявам smile по 2 до 3 на ден може smile)аз само така успях да сваля високата температура... smile
аз пък да ви се оплача с моето повъщане..в понеделник ходих на лекар и тя ми каза, че не можело да продължавам така sad даде ми направление за Шейново и там си откарах три дена на системи, защото се бях обезводнила и така sad
От днес съм вкъщи, засега повръщането спря...дано да нямам повече проблеми, защото в болницата си е ад  cray на никой не го пожелавам angry
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1208

Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: март 18, 2010, 15:25:41 »

wanting наистина ужасни три дни си преживяла и стискам палци за бързо възстановяване и да не се повтаря това с повръщането! good
Harmonia ще стискаме палци БХС да е наред и да видите скоро пола на бебето.
В кой месец се правят изследвания, за да се докаже, че има дефицинт на желязо, защото при последното ми изследване се прояви нисък хемоглобин, който бил нормален за бременни? Може би с увеличаване на месеците дефицитът се засилва и оттам се получава анемия crazy
Аз по този случай гледам да си хапвам четичко спанак във всички възможни видове - на супички, с ориз, със свинско  smile
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: март 18, 2010, 15:37:20 »

Wanting, стискам ти палци повече да нямаш подобни проблеми give_rose ПОне установи ли се накакво се дължи това повръщане?
Инка, по принцип установяването дали ниският хемоглобин се дължи на понижени нива на желязо в организма става с пълна кръвна картина и няма значение в кой месец си . Док. трябва да прецени дали се нуждаеш от допълнителни изследвания good Доколкото си спомням с предишната ми бременност установихме ниски нива на желязо и хемоглобин някъде около 16-18 г.с.
Активен
_matilda_
Ентусиаст
**
Публикации: 50

« Отговор #279 -: март 18, 2010, 18:33:48 »

Ох и аз най-накрая приключих с деня. Върнах се от хематоложката. И така както си и мислех, увеличавам приема на фолиева киселина. Да определено за ниския хемоглобин, не се отнася само до липсата на желязо. Аз съм си пресния пример. Желязо си имам. За това се правят куп изследвания да се види точно какво е. Днес ме пратиха и на ехограф, да ми гледат далака, черния дроб и още нещо беше.  huhhuh.gif За сега всичко е ок. Само трябва да гледам да не ми пада повече хемоглобина. Миналия път ми беше 88 сега е 86.  nea
Взех си и резултатите от биохимичния анализ. И съответно нищо не разбирам. Ще разбера чак в събота, че утре съм на изпит  angry отново. Дано всичко е наред.
На болните пожелавам бързо оздравяване, че хич не си е работа това.
wanting дано повече не преживяваш това и всичко да си е ок.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: март 19, 2010, 08:50:41 »

Хармония  give_rose, ниското желязо не се установва с ПКК, а с биохимично изследване за желязо (взимат кръв, както при другите изследвания).

Добре е да се установи дали ниският хемоглобин се дължи на ниското желязо в организма или на нисъко ниво на вит. Б12., защото доста докита направо предписват желязо, без да са изследвали на какво точно се дължи ниският хемоглобин. Получава се пиене на желязо, а както вече казах желязото е оксидант (нали знаете какво е антиоксидант) и се натрупва в организма. По принцип се изписва след пълното приключване на органогенезата, а не, както доста доктори го изписват още в по-ранни седмици.
Освен това има препарати, които при доста жени не влияят в посока повишаване ан желязото, това също трябва да се следи ежемесечно при прием на желязо и съответно да се коригират дози, респ. препарати.

Но нали се сещате ЗК как ще поеме всички тези изследвания???!!!!
(въпросът е риторичен)
Активен
pepina83
Професор
Публикации: 489

на мама пчеличката

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: март 19, 2010, 10:08:15 »

Днес бяхме на ЖК и доктора отново потвърди пола- момиченце yahoo Направих си и линийката розова.
Бебка е добре, расте си равномерно, вече леко я усещам danceg
Много съм щастлива днес  girl_in_love
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1208

Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: март 19, 2010, 10:16:07 »

Поздравления за малката принцеса Пепина! give_rose Много се радвам за Вас!  *YAHOO*Ние с теб вървим по едно време и с еднакъв пол - момиченца! girl_in_love
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #283 -: март 19, 2010, 13:58:46 »

Здравейте и от мен момичета,сега си идвам от преглед.Малко съм разочарована,че този път не ни гледаха и нямаме снимки на бебчо,но пък поне всички изследвания са ми наред както и досега де.Само с вагинален ме преглеждаха,защото имах някаква болка ниско долу ,точно между краката всъщност,но лекарката каза,че не е притеснително,защото всичко изглеждало супер  yahoo няма нито разкритие нито нищо.Само главичката му видяхме всъщност и изглежда като на истинско бебче вече banana .Големичка и оформеничка.
Следващата седмица ще ми правят някакво изследване за диабет,което не се поема от здравната каса,но сестрата ни каза ,че било от задължителните.Ще трябва към три часа да остана в кабинета и три пъти да ми взимат кръв.Към 35 евро ще струва.Малко ми е странно,след като всичко до сега ми е било ок,защо да е от задължителните,ама пък щом казват... как да кажеш-а не мерси  smile smile

Та това е от мен за сега.
« Последна редакция: март 19, 2010, 14:20:56 от matsinka » Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: март 19, 2010, 14:32:54 »

pepina83 , честити розови гащета - вече със сигурност  baby_girl
matsinka , това изследване , не е задължително тук. Но всички лекари си имат различни критерии и някой наистина го правят на всички бременни  pardon На мен не са ми правили до сега . Ще ти дадат да пиеш глюкоза и няколко пъти ще взимат кръв , за да видят как ти влияе . Няма страшно, дано всичко е наред  Wink
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: