Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 02, 2024, 00:39:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 6 "  (Прочетена 120210 пъти)

eliss
Професор
Публикации: 376

« Отговор #225 -: март 14, 2010, 12:31:44 »

Ани, добре дошла при нас, спокойна и лека бременност ти желая!
Wanting, честита розова новина! Ето че се увеличава броя на момиченцата в темичката. Щом те измъчва това повръщане и аз мисля че е по добре да си постоиш вкъщи да и починеш. Дано бързо отминава. Аз също имах проблеми с повръщането, но беше в първите три месеца, сега мина вече и ми просветна. На теб не ти ли изписаха лекарства против повръщането?
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: март 14, 2010, 19:23:21 »

Момичета, някои от вас знаят, че си имам вкъщи един котак  cat... та по този случай искам да попитам къде( в Сф) трябва да си пусна изследвания за токсоплазмоза и приблизително каква сума рябва да си приготвя, с направление може ли..???
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: март 14, 2010, 19:39:30 »

valka27 , може с направление  good . На мен ми пуснаха още на първите изследвания от ЖК . Ама то май точно това се плащаше май ......ох не се сещам, обаче беше 3 лева , което мисля че няма да ти е проблем още утре да си го пуснеш, ако ти е притеснено. И във всяка лаборатория могат да ти го направят, то не е нещо специално  girl_wink
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: март 14, 2010, 19:48:14 »

leni_beni_, светкавичен отговор, мерсаж...
Малко тъпи въпроси... но... направлението, кой ми го издава, лекаря, който води ЖК или личната, и 3лв е с направление или без... има ли значение дали съм хапвала и т.н.
П.П. Погледнах в "Лора" и там пише:Токсоплазмоза- IgM, IgG, IgA-(цена 29лв. всяко) Oh my ...
Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: март 14, 2010, 20:29:17 »

valka27 , направленията  за изследвания ти ги издават от ЖК . Правят се на гладно и жадно , кръв и урина . Ако още не си записана на ЖК, а искаш да си пуснеш за токсоплазмоза , направо си занеси урина и си го направи, май то се плащаше , ама да не те излъжа де . Но съм сигурна че аз платих 3 лв . Не мога да ти препоръчам лаборатория в София , съжалявам  pardon
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #230 -: март 15, 2010, 09:17:59 »

За токсоплазмоза, понеже и аз съм с котка, на първата ЖК казах - изследването не е по каса и се плаща - 16 лева, поисках го допълнително с останалите изследвания - аз ходя в Тина Киркова, като то е кръвно, не е урина. Със сигурност не е по каса, навсякъде където съм проверявала пише, че  е платена.
« Последна редакция: март 15, 2010, 09:19:42 от vivianka » Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: март 15, 2010, 10:22:08 »

Хм, аз явно нещо друго съм изследвала , а съм си мислела , че е това  scratch one-s head scratch one-s head scratch one-s head
valka27 , дано не съм те заблудила , ама аз пък защо така си мислех  pardon
Активен
vivianka
Професор

« Отговор #232 -: март 15, 2010, 10:36:24 »

За урина и кръв и на мен ми взимат по 2 лева всеки път на женската - това си е таксата май, друг е въпроса, че от 2 седмици и половина не мога да се свържа с тях, за да си разбера резултата и вече ще ми дойде следващия час angry
Има ли някой от вас, който така трудно се свързва с ЖК? Далече ми е да ходя до там, а по тел. не отговарят.
Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: март 15, 2010, 10:44:15 »

vivianka , при първата лекарка при която ходих на ЖК , ме караше в една частна лаборатория да си правя изследванията и там ми взимаха 2 лв, за манипулация . И аз много трудно се свързвах с нея .
Сега ходя при друга лекарка , и ми правят изследванията в мед. център в който работи . Не ми взимат никакви пари, даже и за манипулация  pardon . И с лекарката се свързвам по всяко време.
При Всеки лекар е различно  Wink
Активен
vivianka
Професор

« Отговор #234 -: март 15, 2010, 11:15:08 »

Leni_Beni _ Явно е така - ама то пусто в тази Тина Киркова се минава през централа и ако сутринта се свържа с централата, от ЖК ми казват следобед за резултати, а следобед вече никой никъде не си вдига телефона smile
Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: март 15, 2010, 11:19:40 »

Това с централата е гадно, аз при старата бях така, и на всичкото отгоре работеше само вторник и четвъртък .
Сега ми дадоха личните си телефони и лекарката и акушерката . На акушерката звъня за резултати и да си запазя час, а на лекарката ако имам проблем или питане за лекарство  Wink
Активен
allisa
Сватбар
Публикации: 162

« Отговор #236 -: март 15, 2010, 13:47:08 »

Valka27, със сигурност можеш да се изследваш за токсоплазмоза с направление. Аз получих такова от личния си лекар, защото още не бях записана на ЖК, но не е проблем направление да ти бъде дадено и от гинеколога ти. Изследването наистина е доста скъпичко, както и сама си видяла. За всички изследвания, които са ми правени до момента с направления, съм плащала само по 2 лв. - такса за вземане на кръв, а самите изследвания са били напълно безплатни.

Определено съм чувала за доста случаи, в които лекарите казват, че изследването за токсоплазмоза не се поемало от ЗК, но след като толкова много бременни момичета го правят с направление, замислете се дали тези лекари не послъгват good.
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1208

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: март 15, 2010, 17:07:14 »

Ех дойде най-накрая и моят миг незабравим и така дълго очакван-преди малко си идваме от ФМ и ни казаха пола - ще си имаме една малка сладка принцеса  yahoo stork-gurl baby_girl Не мога да ви опиша как се чувствам, не мога да си намеря място от щастие, а таткото е на седмото небе! Вече 2-ри час не му слиза усмивката от лицето. Иначе с беболинка всичко е наред, всички показатели са в норма, расте здрава а даже и на 4Д я видях, и снимчица ни направиха! danceg danceg danceg danceg danceg Бавно но славно попалваме групичката на девойките!  Wink Вече и линийката мога да си я оцветя в розово! Girl_hide
« Последна редакция: март 15, 2010, 17:08:50 от Инка-маслинка » Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: март 15, 2010, 17:31:53 »

Инка, честити розови памперси.  Bravo
Активен
pepina83
Професор
Публикации: 489

на мама пчеличката