Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 20:28:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Голямото пазаруване-кое колко ви струваше? - 3 част
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Голямото пазаруване-кое колко ви струваше? - 3 част (Прочетена 182863 пъти)
jeki
Сватбар
Публикации: 164
Отг: Голямото пазаруване-кое колко ви струваше? - 3 част
«
Отговор #30 -:
март 22, 2010, 14:20:11 »
lunno momiche аз съм на принципа на масата да има всичко апък украсата ще се забележе само докато се настанят гостите и др.което е булката и младоженеца да са хубави защото всички ще ги гледат, не е нужно да се дават мн пари за укрса,ако дадеш 5000 лв за укрса нали знаеш че тя сватбата ти трябва да е 550000 лв.....
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд
«
Отговор #31 -:
март 22, 2010, 14:23:33 »
jeki, тези неща са много индивидуални - за едни всичко на масата е едно, за други-друго. Според мен и за меню не бива човек супер много да се изхвърля - но и това е въпрос на мироглед по този въпрос и на възможности. Умерените неща, според мен, са най-сполучливи и хармонични - примерно не всеки може да си позволи четиристепенно или петстепенно меню, но стандартното
за мен
си е найподходящо.
Като цяло моя извод е такъв - ако имате финансова възможност да правите скъпи сватби, ако го искате - направете го, чудесно, супер - много са красиви. Определено се забелязват. НО и "нормалните" сватби, които не са с бюджет от пр. 30 000 лв по нищо не отстъпват на емоцията, която носи този ден, а лично за мен, Тя е важна, не няколкостепенното меню, не скъпата декорация от естествени цветя, не скъпия р-т.
«
Последна редакция: март 22, 2010, 14:28:50 от lunno momiche
»
Активен
jeki
Сватбар
Публикации: 164
«
Отговор #32 -:
март 22, 2010, 14:42:50 »
Така си е за мен също нормалното меню си е най-подходящо, аз не съм превържаничка на скъпите сватби защото нямам тази възможност всеки си има собствено мнение и вкус,аз съм сигурна че и с нормална сума може да се направи хубава декорация....
Активен
Adence87
Ентусиаст
«
Отговор #33 -:
март 22, 2010, 14:59:32 »
Мила elica_arteks,
Не мога да се ориентирам колко е бюджета ти, но си мисля (а и от това, което чета по форумите) сватбите варират от порядъка на 7000-8000 лв - в зависимост от града. Аз съм от Бургас и като смятам мноооого грубо нещата моята сватба ще излезе около 8000/8500 лв и то защото ще дам доста парички за хотел на гостите ми. Според една приятелка - сватбен агент, сумата за украса на ресторанта не трябва да надвишава 1/5 от сумата за цялата сватба... ако надвишава или е натруфено или просто не е правилното място за желаната от теб сватба. Аз ти предлагам хубаво да огледаш и да избереш най-правилният ресторант... така дори куверта ти да е малко по-висок.... ще спестиш повече парички... Това е моят съвет... гледай положително на нещата и много успех в подготовката на хубавото събитие.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #34 -:
март 22, 2010, 17:41:17 »
Момичета, на мен 1/5 от бюджета да отиде за декорация ми се вижда много
Аз съм от булките, за които декорацията ИМА значение, но 1/5 ..... Все пак има и други неща, които са важни за сватбата - фото, видео и т. н. Струва ми се, че при евентуално спазване на това съотношение, декорацията ще е за сметка на доста други важни неща ...
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
«
Отговор #35 -:
март 22, 2010, 17:46:23 »
По мой мнение, по-нормално е 1/10 да отиде за декорация от бюджета за сватбата.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #36 -:
март 22, 2010, 18:04:41 »
Това вече е по - приемливо
Активен
tsvetentse1
Сватбар
«
Отговор #37 -:
март 22, 2010, 18:22:15 »
Добре де, ами, ако прави човек сватба за 50 000 лв, то една пета са 10 000. Не знам колко трябва да са скъпи тези цветя, за да стигнат тая цена, то цял дворец ще трябва да се украсява! Мисля, че тази 1/5 е доста преувеличена, ако е по-голям бюджета дори 1/10 е много, според мен е по-скоро между 1/20 и 1/8 макс - иначе трябва да направиш прекалено голям компромис всичко останало (р-т, дрехи, хотел, ДЖ„ фото, видео....) , нереалистично ми се струва. Още повече, че с по-голям бюджет можеш да си позволиш по-луксозен р-т, в който си влиза украсата, каквато ти искаш - пак не излиза 1/5.
elica_arteks, помисли си за варианта да купиш сама (някой от семейството да иде да купи) цветята на едро и да ги аранжирате вие. Това със сигурност ще ти спести разходи, но не и време
Да, украсата винаги е важна, но най-красивата украса за мен са на първо място младоженците. А останалото е красив фон, на който главните лица да се открояват - нито прекалено претруфено, нито пък прекалено семпло.
Още един съвет - огледай внимателно колко големи са масите и по колко хора ще седят на една маса. Това ще се окаже решаващо колко украса въобще може да сложиш на масите, без да се натрапва. В нашия ресторант са малко теснички, така че щем или не щем, не можем да сложим много украса.
«
Последна редакция: март 22, 2010, 18:26:17 от tsvetentse1
»
Активен
Adence87
Ентусиаст
«
Отговор #38 -:
март 22, 2010, 19:50:35 »
Ами аз лично съм съгласна за 1/5, поне при мен ще се получи точно толкова...за една сносна украса. И това правило се отнася за по-нормални цени 8000-10000 лв. Ако бюджета на сватбата ще ти е 50000 лв..се предполага че ще е за повече гости...съответно или в по-скъп ресторант....нещата пак право пропорционално идват толкова.... разгледайте темата в предните й части и като се сметнат нещата за украса пак около 20% от цялата сватба излизат....Всеки има мнение... но ако се разровите ще видидте сами резултата.... Разбира се всеки индивидуално за себе си прави сметка какво иска за своя ден!
«
Последна редакция: март 22, 2010, 22:33:11 от Adence87
»
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #39 -:
март 23, 2010, 09:11:26 »
момичета, всичко е толкова относително, моята сватба излезе към 10000 лева за 80 човека, а за украса дадах точно 55 лева, 35 за голяма жарданиера за булчинската маса и 20 лева за арка.
Просто в моя ресторнат столовете си бях облечени, масите с хубави покривки, имаше хубави свещници.като цяло ресторанта е много много богат и дори кичозен, а градината разкошна. така че много зависи къде и какво искате, не винаги украсата изисква толкова много пари, зависи и в кой град сте, зависи и към кой ще се обърнете да ви я прави. за сведение за булчинския ми букет на 5 места ми казаха 100-120 лева, а аз си го поръчах за 60, пазарих се и за букета за колата и масата- другаде цената пак беше към 100- на мен ми излезе 35, така че просто търсете
Активен
elica_arteks
Ентусиаст
«
Отговор #40 -:
март 23, 2010, 17:37:54 »
Здравейте, имам следния въпрос: От един от ресторантите ми искат по 10 лв. на човек за тяхна украса, която включва бели покривки, и дрешки с панделки за столовете, воали и някаква декорация по масите, но е толкова незначителна, че по снимките дори не се вижда. Според мен това си е скъпичко, за около 80 човека 800 лв
. При положение,че не е нищо особенно и трябва да наема и агенция за допълнителна украса. Какво мислите, дали и агенциите за декорация ще искат по 10 лв. за покривки и дрешките за столовете? Може и да е стандартна цена, но аз нямам никаква идея.
Активен
bibilqna
Сватбар
«
Отговор #41 -:
март 23, 2010, 17:46:32 »
не знам как стоят нещата, но по-принцип си мислех че агенцията евентуално взима не на човек, а на маса примерно. С тези които аз се бях срещнала ми говореха от рода на маса 20-50лв декорация + ако искам калъф за всеки калъф+панделка 4-5лв за стол. Препоръчвам ти да поразпиташ различни агенции и да събереш повече информация и да прецениш сама за себе си.
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #42 -:
март 23, 2010, 17:55:35 »
За 800лв определено трябва да имаш и доста естествени цветя по масите. И какво означава това че ви дават бели покривки - ако не си наемете украсата от тях, ще сте без покривки ли? Още повече, че става въпрос за украса от ресторанта и за стандартни бели покривки, а не друг цвят, или дантела или карета и т.н. Най-добре разпитайте подробно какво ви се включва в тези 10лв на човек, и после проверете в агенциите във вашия град, колко парички ще ви вземат за същите неща. Успех!
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
«
Отговор #43 -:
март 23, 2010, 17:58:31 »
elica_arteks и според мен сумата е прекалено голяма.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #44 -:
март 23, 2010, 21:47:56 »
И на мен тази цена ми се струва висока за това, което предлагат. Не знам за кой град става въпрос, но според мен за такава цена би трябвало да има естествени цветя плюс разни декоративни елементчета, които да се вписват в темата на сватбата, а не само покривки и калъфи с панделки
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Нагоре