Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

февруари 23, 2025, 00:25:55

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватба във Варна - 6 част  (Прочетена 189660 пъти)

infis
Новак
*
Публикации: 12

Моят сватбен албум

« Отговор #390 -: април 13, 2010, 11:23:46 »

Мн ти благодаря за бързия отговор.Така и така сме те хванали за информация smile се сетих да те питам и още нещо.Чета че на някои двойки са казали,че задължително трябва да има поръчан алкохол от ресторанта, а на нас ни казаха,че си плащаме 1.5лв и може да си внесем целия алкохол.Как стояха при вас нещата.И още един въпрос за украсата-ти ползва ли това,което Димят предлага за 1.5 лв?Пак тук четох че включва калъф,панделка,ти шлайф,салфетка и цветя на масите на гостите.А жената,която ще ми помогне малко с украсата беше ходила в ресторанта и ОТЗ-то й казало,че украсата не включва панделка и цветя?
Активен
GLPN
Новак
*
Публикации: 16

Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: април 13, 2010, 13:18:53 »

Мн ти благодаря за бързия отговор.Така и така сме те хванали за информация smile се сетих да те питам и още нещо.Чета че на някои двойки са казали,че задължително трябва да има поръчан алкохол от ресторанта, а на нас ни казаха,че си плащаме 1.5лв и може да си внесем целия алкохол.Как стояха при вас нещата.И още един въпрос за украсата-ти ползва ли това,което Димят предлага за 1.5 лв?Пак тук четох че включва калъф,панделка,ти шлайф,салфетка и цветя на масите на гостите.А жената,която ще ми помогне малко с украсата беше ходила в ресторанта и ОТЗ-то й казало,че украсата не включва панделка и цветя?
В Димят получихме две различни оферти, едната беше в началото на ноември, а втората в края на февруари, когато нашата дата беше все още свободна. Това, което ние платихме беше единствено куверта, в който трябваше да е включено едно безалкохолно и вода задължително и оувъртайм по 100 лв след 12 часа. Това, което получихме беше: калъфи за столовете, свещничета по масите, безплатно внасяне на алкохол, безалкохолно и мезета и да не забравяме ХЛЯБА, който така и не го внесохме smile
Аз подсигурих аранжировка с живи цветя за всяка маса, ленти за столовете, платно, шампанско,ПИТКА, украса на булчинската маса и морска декорация по масите. Получихме също и безплатно настаняване в апартамент с красива гледка.
Относно таксата 1,50 за декорацията на масата, аз разбрах че включва тишлайфер и салфетка в една тоналност, които си ги избираш по едно каталогче със снимка. За декорация на залатасъшо те работят с определена агенция, но ние не сме се възползвали от техните услуги, а наехме външна фирма. До колкото разбрах тяхната декораторка таксува на по-високи цени работата си.

Малко снимки, които качих в бързината smile
http://www.facebook.com/photo.php?pid=311014&l=20e9f62b65&id=1813637576
« Последна редакция: април 13, 2010, 13:26:10 от GLPN » Активен
aalko
Ентусиаст
**
Публикации: 137

« Отговор #392 -: април 13, 2010, 14:03:48 »

GLPN,само една снимка виждам... smile
Активен
infis
Новак
*

Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: април 13, 2010, 14:40:44 »

Mn krasiwa si bila, a obuvkite ti sa neveroqtni:))Zna4i 6te 4akam novata oferta na Dimqt,za6toto nie dekemvri govorihme.Nadqvam se da sa promenili usloviqta.Mnogo ti blagodarq za informaciqta.
Активен
sn0wflake
Ентусиаст
**
Публикации: 76

Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: април 13, 2010, 17:39:49 »

Момичета, ние утре вечер сме там на дегустация на менюто и ще ви споделя веднага след като се върнем.На нас също ни е различна офертата и ще видим дали ще я променят smile
Активен
Ivsen
Новак
*
Публикации: 15

« Отговор #395 -: април 13, 2010, 17:50:52 »

GLPN,
Прочетох ти мненията, миличка не се ядосвай свабата е минала и най-важното е, че двамата се обичате. Имам въпрос към теб за ритуалната зала - как протича ритуала, отношението какво е и т.н. Пак ли снимат и нареждат да купуват снимки гостите?
Активен
GLPN
Новак
*

Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: април 13, 2010, 18:10:57 »

как протича ритуала, отношението какво е и т.н. Пак ли снимат и нареждат да купуват снимки гостите?
Нашият ритуал беше през седмицата, работят само до обяд (незнам точно до колко) и ако работиш с техен фотограф, той снима САМО в самата зала където разписвате, а всички други фотографи, които идват при вас и ви казват сега елате тук или вървете там, застанете така... това са НАТРАПНИЦИ!!! Можете съвсем спокойно да кажете, че не желаете да ви снимат и да си ползвате вашият фотограф. Въпреки всичко предполагам, че ще ви снимат пак и ще изкарат снимки за гостите и някой ще се подлъже, но... важно е да знаете, че тези хора не са към ритуална зала. Има още един индивит с балони, който се провиква "Хааайде сега кума да купу балони за децатаааа" и... на кума естествено му става неудобно и ... купува. Един пък фотограф дойде при мен с едно тефтерче и ми вика "Сега колко снимки ще искате? " и аз "А?!?!?? huhhuh.gif Как колко, за колкото сме платили в Ритуална зала." и тоя " АААаа не не, тези дето ги направихме докато излизахте от залата"... теглите му спокойно една и го подминавате Wink
Относно медицинските Ние си направихме труда да обиколиме инстанциите, за да не даваме на Надежда 55 лв, а значително по-малко. Минава се през психиатрията - 052/302 947 и заплащате по 20лв./човек; тубдиспансер- 052/ 656375, заплащате по 10 лв/човек; правите си изследване васерман(примерно в лаборЕкспрес) - 052/647 337 , заплащате 6,80 лв , а ако сред вас има също бременни булки като мен, съвсем спокойно можете да отидете в лабораторията, в която сте правили васермана си при регистрацията на бременноста и да ви бият печата и да не се притеснявате, че датата може да е по стара от 30 дена назад, понеже васермана важи 6 месеца! ; последното  е заключението на личният лекар, че сте клинично здрави. Медицинските се изготвят в ДВА екземплята, защото личният лекар има задължението да пази архив на медицинските, но не е фатално и да направите копие и да го оставите за архива на лекаря. Важното е оригинала да е представен в Ритуалната. Ние минахме точно по този път и нямахме заядливи коментари или връщания от страна на общинските служители в Ритуална зала, дори мога да кажа, че се държаха мило smile
Жената, която проведе ритуала беше много позитивна и лъчезарна, говореше искрено и топло.
Като цяло сме приятно иненадани предвид нещата, които изчетох преди да си имам работа с тях smile
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415

« Отговор #397 -: април 13, 2010, 19:19:08 »

Ние днес минахме през кожна клиника и там таксата е 22лв за двамата. Вземат задължително кръв за Васерман от вената. Така и не можах да разбера на нас само за сифилис ли са ни правили или и за СПИН. В този Васерман какво се включва като болести?Ох като не си просветен е много гадно, а аз забравих да питам.
Активен
Trufel
Ентусиаст
**
Публикации: 54

Обичам да съм обичана...

Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: април 13, 2010, 20:35:47 »

Момичета, благодаря ви за отзивите за сладкарниците  give_rose, в крайна сметка се спряхме на Ламор без да пробвам на вкус. Точно мини тортички исках аз и разликата в цената между Финиди и Ламор всъщност е 40 ст., но мисля, че си заслужава заради по-добрия външен вид на вторите. Ламор работи и в събота от 8 до 17 ч., и дори в неделя от 8 до 14 ч. Показах на жената снимки какво горе-долу ми допада и оттук нататък й се доверявам изцяло. good
Ходих и на пробен грим при Маруся - много слънчево момиче и работи страхотно (запазих си я smile ) Все още съм в чуденка за фризьора и май ще ходя на трета пробна прическа...нещо не ми върви към момента. С букета нещата още не съм почнала да ги мисля даже, ама имам време...4 седмици ... pleasantry
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499

Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: април 13, 2010, 20:46:39 »

Trufel, може ли да споделиш къде си ходила досега на пробна прическа и колко ти струваше  give_rose
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #400 -: април 14, 2010, 09:41:36 »

Радвам се, че темичката живна и давате такава подробна информация с телефони, цени и т.н. Bravo

Аз да ви питам, ако ходите за изследвания в някоя частна клиника, после трябва ли пак да се минава през личня за заключението, че сте клинично здрави? Защото аз съм по-склонна да дам малко повече пари но бързо да ми се свърши работа, вместо да минавам по кабинети и лаборатории.
Активен
red_roses
Професор

« Отговор #401 -: април 14, 2010, 09:55:17 »

Мисля , че се минава през личната , но не съм сигурна ако ходиш на частно там как стоят нещата. Майка ми работи в лекарски кабинет и нашите задължително те ще ги подпечатват накрая , но ние ходим по държавните болници. Между другото пак става доста бързо , но трябва да си отделите да кажем един преди обед или следобед. Ние вчера сутрин бяхме за малко с тубдиспансера , после на обяд в кожна , там за 30мин става всичко , утре в психото пак за 30мин , там само печат слагат , че не си лежал при тях и готово. Излиза малко по - евтино . Може би някъде към 40лв за двамата. Не знам в психото колко ще ни вземат , но до тук 30лв сме дали.
Активен
GLPN
Новак
*

Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: април 14, 2010, 10:46:37 »

В МЦ Надежда и в самия Психодиспансер можете да си направите цялото медицинско за сключване на брак без да е необходимо да ходите където и да жило другаде. В МЦ Надежда е 55 лв, а в Психото 54 лв. Ние също за половин ден минахме всички инстанции, само трябва да се знае, че тубдиспансера работи преди обяд а психото следобяд. Моето медицинско излезе 20(психо)+10(туб)+0(васерман, защото аз си бях платила при регистрирането на бременността и само ми подпечатаха), на мъжът ми васермана беше 6,80лв. и това беше.
Активен
red_roses
Професор

« Отговор #403 -: април 14, 2010, 13:06:48 »

Аз разбрах от майка ми , че Психото работят до обяд, тя нали е здравен работник и се поинтересувала та утре точно там мислехме да ходим.Не знам защо има разминаване в информацията.
Активен
mote
Новак
*

« Отговор #404 -: април 14, 2010, 18:46:49 »

Момичета отдавна не съм писала и искам да ви благодаря за богатата информация в темата, особено на ГЛПН за споделеното. И ние ще сме в Димят и се радвам още повече на това решение след като прочетох твоите впечатления!

Искам да ви помоля да ми пуснете конкретни данни за връзка (телефон и адрес) с Маруся и Кристина, както и Ламор.  Ще ми е в голяма помощ!

Сега и аз да споделя малко опит специално за торта- пробвах торта в Крамер - кремът им не е лош на вкус, но е наистина много, поне в сравнение с дебелината на блата. Тоест човек има чувството, че по-скоро хапва крем, а не торта, но от друга страна малки парчета са достатъчни. Ценоразписът им е разделен на тип крем  pleasantry, тоест торта, и тип украса. Имат и снимки и са им добри нещата, цената става някъде кум 4 лв на парче май, но не съм вече сигурна, защото пробвах преди месец. Във всеки случай не бих взела тортата на Крамера преди да съм пробвала поне и Ламор. Затова моля за координати  smile
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: