Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 07:47:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 9
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
33
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 9 (Прочетена 170228 пъти)
Vessi
Професор
Отг: "Покупки за бебето и детето" 9
«
Отговор #465 -:
март 19, 2010, 17:05:58 »
Столчето е много хубаво и полезна вещ Тити ще прави скоро 2 и още си се храни на него сега е 11 кг с мокър памперс.А за помпата съм с две ръце .Навремето по съвет на една мама от форума - Сиска, си я взех е в началото е маитап но си върши екстра работа.Не бързаите с активните гимнастики в повечето случай са си ненужни и само са загуба на пари.
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #466 -:
март 19, 2010, 17:53:21 »
Мамчета,връщах се назад и маи не съм ви питала!
Вие с какво постилате бебешките колички?Купувахте ли специални комплекти ии си ги нагласяхте и как?
И прали ли сте часта на коша,която се маха?
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #467 -:
март 19, 2010, 21:20:59 »
Аз имам едно дюшече за портативния кош, на което смятам да сложа някаква фина памучна пелена. За летния кош (или както там се води) не мисля да застилам, няма и да мога, защото колана за бебето ще пречи да се застеле, пък и не виждам смисъл.
Активен
Рубин
«
Отговор #468 -:
март 19, 2010, 21:51:22 »
Аз точно това се чудя!Дали стига да се сложи една пелена и върху нея бебока? *crazy*А отделно вече може да се ползва и спално чувалче!А най-добре маи да си взема пелена и нещо за покриване и да е цпециално за количката!Нали така?
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #469 -:
март 20, 2010, 01:53:24 »
Според мен една пелена ако постелеш на дъното и тя да си е само за количката, ще е достатъчно. А вече за отгоре с каквото прецениш можеш да я завиваш бебка според времето.
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #470 -:
март 20, 2010, 10:52:13 »
Рубин, за едно лятно бебе каквото ще е твоето кажи речи ще е напълно достатъчна една памучна или по-дебела пелена, която да е само за количката и за тая цел. Отгоре го завиваш с одеалце и толкова. Аз лично ползвах много "подлигавчета" - слагах й малки памучни кърпи под главата понеже тя много се плюнчеше. Комплекти не виждам за какво са ти.
Ако кошът има част, която се пере - те повечето имат - переш си я на ръка с малко препарат.
Активен
Рубин
«
Отговор #471 -:
март 20, 2010, 10:55:33 »
Благодаря ви съкровища!
Ами на нашта количка всяка част може да се сваля и пере в пералня!Та се чудих да взема ли да изпера частите на коша поне???Или няма значение,защото върху матрачето на коша ще се постила???
Активен
digita
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #472 -:
март 21, 2010, 16:02:57 »
Да питам аз мамите като Веси, които ще се справят с две малки дечица. Понеже моята бъдеща кака е малко мързелива и не и се ходи много пеш, пък ще е голяма за количка за породени какво да я правя.
Харесала съм ето това, ама дали ще е удобно
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #473 -:
март 22, 2010, 09:21:12 »
Момичета, аз да ви попитам, някоя от вас да е ползвала стол за кола от 0-18 кг. (т.е. не кошница за кола, а стол, който се ползва от 0-4г. на детето). Въпросът ми по-скоро е, функционални ли са, в смисъл, това, че са за новородени си включва легнало положение+поставяне с гръб към движението, нали???
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #474 -:
март 22, 2010, 09:52:26 »
gostenka_82, нашия стол е 0-25 кг и няма легнало положение за новородено. Навсякъде в магазините ни казаха, че може да се използва едва когато бебето може да седи поне мъничко. Ние го ползваме от както Филипа беше на 4 месеца и половина. Аз мисле, че не трябва да се пренебрегва първото столче за кола за бебето.
Активен
maria_lakova
«
Отговор #475 -:
март 22, 2010, 11:56:35 »
Рубин
аз имах комплектче за количката, което се състоеше от едно като дюшече и възглавничка, която я ползваме в леглото Жорко да си я гушка, но не мисля, че е необходимо да се купува специално. Аз го взех, защото нашата количка беше комбинирана и да може да поизравни по-добре на гръбчето, а и не беше скъпо, но и с една пелена да постелиш пак става.
gostenka_82
, столчетата за кола, които са 0-18 кг си имат легнало положение като кошчетата и могат да се слагат както с гръб към движението до 9 кг, така и по посока на движението след това.
По въпроса на
digita
относно приставката за по-големи деца - аз съм виждала такава с дете, което се вози там и предполагам, че е удобна от гледна точка по-голямото дете да не ходи толкова много, а и за по-бързо придвижване, но все пак детето стои право и важното е да не поиска да сяда, а да издържа право.
Другото, което е, че тя може да се слага на определени модели колички и трябва да се търси такава.
Активен
Рубин
«
Отговор #476 -:
март 22, 2010, 14:04:35 »
Благодаряя ви мацки!
Аз без да исках открих решението-онзи ден в Джъмбо по случаиност видях че продават комплект за аколичка,състоящ се от долно чаршавче,калъфчица и пликк за отгоре!Ами видя ми се много практично,защото както е тъничко памучно,ако е хладно нещо,мятам отгоре една пелена и готово!Но мисля че предимно ще ни е топло!А и цената е мн добра-9 лв беше
!За миг се замислих да взема ли още едно????Ама за сега е достатъчно!
Сега вече приключихме с покупките и остана матрачето да се вземе!
Аз да ви питам-вие с протектор ли сте на детското легло?Питам защото ми е мн странно дали наистина е непромукаемо?
И другото е,дали да си купя сега контеинери за кърма или да изчакам да видим как ще сме с нея?
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #477 -:
март 22, 2010, 15:26:28 »
Рубин-че
, ние сме с протектор (взехме от Пигис Хаус и беше около 25 лв. ако не се лъжа - един синкав) и наистина върши добра работа - не запарява, а няколкото пъти, когато ми е изспускал памперса дюшечето е оставало сухо
Даже сега малкия като го преместим на голямото легло мисля и там да му сложа, че ни предстои махане на памперс
Колкото до прането на количката - аз на нашето Бреви веднъж месечно пусках всичките възможни памучни материи от коша за новородено в пералнята.
Digita
, ей такова чудо и аз си търся, че и нашия "батко" ми е малко сложно да го придвижвам надалече в определена от мен посока
Дори се бях замислила, че ние така или иначе ще купувамe нова количка - за двойния модел на Phill& Teds...
Това нещо къде се продава и как точно се казва, за да поразровя малко инфо за него?
«
Последна редакция: март 22, 2010, 15:29:04 от Harmonia
»
Активен
Рубин
«
Отговор #478 -:
март 22, 2010, 15:40:10 »
Harmonia ,мерси кукло!
Аз всех някакви протектори непромокаеми от хиполенд за 11 лв единия!Не знам какви са???
А за количката-да и аз мисля да ги пускам веднъж на месеца,ама чуденка ми е ти изпра ли преди първото ползване или няма смисъл???
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #479 -:
март 22, 2010, 15:53:50 »
Ами, мила, аз дори отвън я изпрах преди да пъхна вътре Калоян
, макар че е излишно - но отвътре смятам, че е повече от необходимо, защото в крайна сметка тези колички са били по прозводствени цехове, складове, транспорти и куп прах най-малкото се е наслоил в тях и да сложа нежната бебешка кожа на няма месец вътре ми се струва
Активен
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
33
34
Нагоре