Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 09, 2024, 14:30:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Булченския букет -част 5
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Булченския букет -част 5 (Прочетена 193137 пъти)
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Булченския букет -част 5
«
Отговор #465 -:
юни 20, 2010, 05:20:32 »
Цитат на: Doni M в юни 20, 2010, 00:36:46
САма едва ли ще го правя, понеже аз ще си правя украса с живи цветя в ресторанта и няма да имам време в деня на сватбата и букета си да правя. Затова искам да оставя тази грижа на друг.
Всеки би се справил с този букет, само си купуваш гъбата и розите, съотвено ако искаш да има и лента през ръката мосля, че за гъбата трябва да има едно като клетка, че да го вържеш там. И на някоя бабичка да го дадеш след клипа, който съм постнала няма да има никакви проблеми. Просто е елементарно. Само трябва да разбереш колко рози отиват за такъв букет. Зависи и от големината. Клипът е с изкусвени, а з не харесвам такива, но и с естествени ще стане същото. Но може и да има логика за 100лв, не знам колко са в бг розите, ако една роза ти е 3 лв, защото ти ще вземеш малки за това, не ти трябват големи дръжки. ако вземеш 50бр. ето ти ги 150лв.
Така че може ценаъта да си заслужава, отделно трябва да си купиш, лентата и гъбата.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд
«
Отговор #466 -:
юни 20, 2010, 08:42:00 »
По повод цените на българските рози, аз скоро ще отида до цветната борса и ще пиша за по-актуална информация, но доколкото разбрх българската роза въобще не е 3 лв, ами около 60-650 стотинки.
Активен
Doni M
Сватбар
«
Отговор #467 -:
юни 20, 2010, 10:28:52 »
БГ розата наистина е стотинки. По пазарите продават рози за по 20-30 ст., които ухаят прекрасно, не са увяхнали, но дръжките не са им дълги по 1 метър. Аз ще ползвам такива за украсата на ресторанта. А в Тилия розите явно са им вносни и беше 5 лв. броя, като поувяхнат ги пускат минимум на 3
Активен
nelka_86
Любопитен
«
Отговор #468 -:
юни 20, 2010, 12:11:47 »
Извинете, ама къде ги намирате тези български рози, като всички са внос от Холандия? Аз лично роза под 2.50лв. не съм срещала никъде.
Активен
Doni M
Сватбар
«
Отговор #469 -:
юни 20, 2010, 12:16:42 »
Ако не държиш на дръжките на Понеделник пазара има много евтини. Последния път направих букетче на мама с къса дръжка от 11 рози. Мисля такива да правя като украса за ресторанта. Розата беше 20 стотинки и си личи, че са тип градински и имат страхотен аромат.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #470 -:
юни 20, 2010, 20:48:11 »
Цитат на: lunno momiche в юни 20, 2010, 08:42:00
По повод цените на българските рози, аз скоро ще отида до цветната борса и ще пиша за по-актуална информация, но доколкото разбрх българската роза въобще не е 3 лв, ами около 60-650 стотинки.
Аз казах 3лв., защото нямам идея какви са цените в БГ , отдавна не съм купувла цветя там:) просто казах, че ако са толкова цената за един букет от 100лв. излиза да е нормално
Ако са стотинки още по хубаво
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #471 -:
юни 20, 2010, 21:41:46 »
Здравейте! Със сестра ми сме решили да правим сами букета, след като не си намерих подходящ.Затова ще Ви помола ако знаете някой сайт за изкуствени цвета от тези който изглеждат като естествени моля нека да изпрати линк.Благодаря Ви!
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #472 -:
юни 23, 2010, 12:27:22 »
Момичета, имам затруднения с букета
Много искам да е с орхидея цимбидиум - имам предвид бялата с розово - лилави тичинки. Да, обаче нашата сватба е на 17 юли и се оказва, че по това време орхидеята "спи" и се намира много трудно или пък е много скъпа. Като бях във Варна питах на няколко места и получих противоречиви отговори - някъде ми казаха, че не може, на други места - евентуално може да стане, на трети места - никакъв проблем. Кой крив, кой прав не знам, но тези противоречиви отговори ме навеждат на мисълта, че не мога да разчитам много на това
Ето защо сега ми трябва резервен вариант. Можете ли да ми дадете някакви идеи за летни цветя
Активен
onedream
Любопитен
«
Отговор #473 -:
юни 23, 2010, 18:37:36 »
divanetata
, за летни сортове орхидеи ли питаш или по принцип летни?
Аз съм се спряла за виенски розички и жасмин ( не е много подобен на орхидея, но е нежен и ми е много любим) и ми казаха, че за това време на юли ще ми намерят. А съветът ми е да си проучиш цветарниците наоколо и да се уговориш с такава, която се заема да ти осигури твоите цвета ( пак казвам, ако на това си се спряла). Иначе розите мисля, че доста ще се намират защото заради студеното време дори тези по градинките още цъфтят
Също и лилиуми има, мисля, че и слънчогледи...
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #474 -:
юни 23, 2010, 18:53:31 »
Питам изобщо за летни цветя, а не само за орхидеи. Слънчогледи честно казано не харесвам. Жасмин (ако е това, което си мисля) ми допада. Ох, не знам. С тези цветя луда работа. Събирам идеи, пък да видим какво ще реша
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #475 -:
юни 24, 2010, 09:49:40 »
Диваненце, погледни и алстромерията - на мен лично много ми харесва, а като се отвори цвета напълно даже напомня на цимбидиум...
http://www.zeleno.bg/uploadfiles/articles/mnogogodishni_73/Alstroemeria-2.JPG
Тази точно е оранжева, но има и бяла и розова (освен другите цветове). Много красиво стои в букет, зависи вече дали на теб ще ти допадне...
Активен
venito_love
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #476 -:
юни 24, 2010, 12:22:43 »
здравейте , аз лично вече започвам да откачам със сватбата . . .не знам на какво да се спра за букет - ще ми се да е нещо мн интересно , оригинално и романтично - като цвят ми трябват бели и жълтеникави цветя , но не знам какви - даите ми идеииииии . . . . . . . .
Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310
«
Отговор #477 -:
юни 24, 2010, 15:54:38 »
venito_love
аз се спрях на бели рози и жълти лалета за букет. Ако ти допада като идея
Активен
pepche
Сватбар
«
Отговор #478 -:
юни 24, 2010, 17:03:52 »
Dinna
незнам за
venito_love
, но на мен много ми допада като идея
само че взесто жълто да е оранжево
Прекрасен избор
Активен
Lilium
Ентусиаст
Публикации: 83
«
Отговор #479 -:
юни 24, 2010, 17:23:03 »
Момичета, тъй като моята рокля и воал са налълно изчистени, мисля че ще бъде добре да си взема контрастен букет, например само червени рози , букетче тип "топка" незнам как им се казва, много ми харесват а пък и се отличава, а пък и като за окомврийска сватба, мисля че е добра идея
има две снимки в галерията , вие какво мислите
Активен
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
33
Нагоре