Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 11, 2025, 00:59:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Подаръци или пари ? 2
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
19
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Подаръци или пари ? 2 (Прочетена 111187 пъти)
theone
Професор
Публикации: 482
Отг: Подаръци или пари ? 2
«
Отговор #195 -:
март 12, 2012, 12:49:30 »
това е желанието на младоженците, не разбирам за какво са обидени... прекалили са в коментарите, според мен...
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #196 -:
март 12, 2012, 12:59:31 »
ами чесно казано и аз може би бих се обидила понеже подаръка си е по избор на подаряващия... и ако имам нужда от помощ бих попитала младоженците а не те да ми казват какво да подаря!
Наистина от гладна точка на булка е по-добрия вариант/да си пише за паричките/, но може би гостите не го виждат така
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #197 -:
март 13, 2012, 01:53:14 »
аз не смятам, че има нещо обидно въобще... на поводи, рожденни дни и т.н. винаги подарявам картичка и пари, освен, ако не съм наясно, че човекът много иска нещо конкретно. в този случай питам дали предпочитат този подарък или в брой.
ако имам банкова сметка ще съм най-доволна, един клик, сумата е преведена и не се занимавам повече... отивам на тържеството да се повеселя за тяхно здраве.
3 ютии, 2 тостера и 5 комплекта чаршафи са абсолютно ненужни и никога няма и да бъдат ползвани...
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #198 -:
март 13, 2012, 07:47:00 »
И аз смятам, че няма нищо обидно в текста. Ние няма да го напишем, защото предпочитам лично да го кажа, когато ме питат за подарък, а и текста ни е много дълъг и няма място на поканите.
Активен
aleksandroff
Ентусиаст
Публикации: 102
«
Отговор #199 -:
март 13, 2012, 08:59:22 »
Цитат на: punk_girl123 в март 12, 2012, 10:22:00
Искам само да споделя че наскоро връчихме покана на едни наши приятели и те много се зарадваха, че не пишело че искаме пари. Били на една сватба скоро и останали много обидени, че в поканата пишело да подарят пари и затова оставили само по 50 лв а мислели да оставят повече! И това са млади хора, така че не мислете че младите няма да се сърдят!
ами прави са да искат пари хората, щото доста често се подаряват никому ненужни неща или подаръци колкото за отбиване на номера.... говоря за не толкова близките гости
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #200 -:
март 13, 2012, 09:10:34 »
Чесно козано така написано и на мен не ми харесва но както казва
manuella
който ме попита какво искаме и казваме пари и искам да ви кажа че виждам облекчението особенно на по близките хора, че няма да им се налага да мислят какво точно да ни подарят и да се притесняват дали ще ни хареса
Активен
petia___88
Ентусиаст
«
Отговор #201 -:
март 15, 2012, 10:36:15 »
Аз определено предпочитам пари , на който ме попита му казвам , но не бих могла да го напиша изрично , неудобно ми е някак
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #202 -:
април 10, 2012, 10:58:30 »
Ние раздавахме повечето покани лично ( само две по пощата) всички ни питаха какво искаме и на всички казахме - зелен Алеко
, ако не каквото ви се дава от сърце. Но от всички държим за подарък един танц да ни подарят
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455
«
Отговор #203 -:
април 20, 2012, 08:35:28 »
Това за зеления Алеко ми хареса
На нашите покани пише - за подаръците не мислете, в плик ги донесете
Ако има неразбрали и ни питат ще им обясним за Алеко
Активен
Деска
Ентусиаст
«
Отговор #204 -:
април 20, 2012, 10:33:06 »
ние на нашите покани не сме писали , но всички когато ни звъннаха да ни благодарят за поканите ... и ни питаха и ние си им казахме повечето реакции бяха " ООООО още по лесно за мен няма да обикалям и да се чудя "
Активен
irena_popova
Професор
«
Отговор #205 -:
април 20, 2012, 11:08:08 »
И ние не сме писали, но почти всички знаят, че предпочитаме парички
няма да откажем и на зелените Алеко
все пак сме след ремонт на жилището и сме се обзавели с малки изключения, които според мен би трябвало ние да си ги изберем
Активен
fbvgb
Ентусиаст
«
Отговор #206 -:
април 20, 2012, 11:14:49 »
Ние още нямаме покани, но скоро и това ще стане. Не сме мислили какво да напишем в тях, но на мен лично не ми се иска да намеквам, че не искам подаръци, а пари. Кой каквото даде, някак ми е неудобно да им кажа/напиша подобно нещо. Това е лично мое мнение, аз имам притеснения да го направя, иначе смятам, че е добро решение за повечето двойки. Спестява доста неудобни разговори и време. Спокойна съм от тази гледна точка, че на повечето сватби, на които съм ходила от родата и приятелите се дават пари, най - много един - два подаръка да има, предполагам и на нашата ще е така, а и да не е - здраве да е. Предполагам дори повечето като си получат поканите ще заразпитват също както е станало при Деска. Но и хората, които ни познават знаят, че си имаме всичко у дома и ще е излишно да ни дават уреди или кавьорчета.
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
«
Отговор #207 -:
април 20, 2012, 11:22:25 »
Здравейте момичета,
При нас пък се получи много интересно. Имаме спор дали да присъства или не в поканата закачливо изречение, за това, че предпочитаме парички, вместо подарък. Аз съм против, но бъдещия ми мъж е твърдо за. Та както спора си върви (поканите още не са напечатани) по телефона се обадихме на всички бъдещи гости, за да ги предупредим, че ще бъдат поканени на сватба. В последствие при срещата ни с някои от гостите, по- възрастните сами си казаха, без да питаме дори, че подаръците ще са в парично изражение. А много от моите приятелки (на моя възраст) започнаха да се вайкат какъв подарък ще ми купуват. Получи се точно обратното на това, което си мислех
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #208 -:
април 20, 2012, 11:25:24 »
Нашите покани вече са раздадени, не сме писали в тях, че искаме пари, но всеки ни попита и ние отговорихме: Нямаме нужда от нищо сега, къщата си я обзаведохме миналото лято основно, сега събираме парички за нова кола. Всички казаха супер, тъкмо няма да се лутаме за подаръци и да имате 10 еднакви подаръка
Единствено баба ми се заинати, че тя си била приготвила пари, но трябвало и сервиз за хранене
, но аз я закарах във Виско и си избрах страхотен сервиз, за които аз никога няма да отделя толкова парички и така и двете останахме доволни
Активен
mery_bery
Сватбар
«
Отговор #209 -:
април 25, 2012, 19:22:46 »
Това с пари/подаръци е много деликатен въпрос.Хубаво е да има комуникация и информация-какво биха предпочели младоженците,а ако някой настоява да си подари подарък да е нещо ,което ще им е от полза.За хората ,които питат-е ясно,че ще се съобразят с желанието на двойката,а тези които се правят на ударени-може да поднесат някоя изненада-и дано да е приятна-подарък е и почивка в чужбина
-при това страхотен:).Не може да се сравняват рожденните и имени дни със сватбения ден-тъй като -финансовата страна на въпроса тук е доста солидна спрямо рожден и имен ден.
И аз бях в началото с убеждението,че на поканите ще спомена прословутия израз "...в плик ги сложете",но в последствие се отказах,ако има тънкообидни сред гостите да не ги засегна още в началото,а в последствие намерих начин да си я вмъкна темата в разговор- с по отраканите от родата и те разпространиха слуха доста добре се получава...А кой каквото си е решил ще си го даде:)-в това няма две мнения
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...