Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 19:24:19
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
След сватбата
>
Свършената и несвършена работа
> Тема:
От кой сватбен салон е роклята ти - бял и черен списък н
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
27
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: От кой сватбен салон е роклята ти - бял и черен списък н (Прочетена 299987 пъти)
damira
Любопитен
Публикации: 34
Отг: От кой сватбен салон е роклята ти - бял и черен спис
«
Отговор #315 -:
април 15, 2010, 01:38:41 »
Ох, като виждам каво пишете момичета.. Аз също съм била на всички места, но никъде не съм събрала толкова лоши впечатления. Единственото, което гледах бяха роклите. Да, разбира се и бутиците също. Например аз не мога да приема "бутик" в апартамент, но както и да е.. За меренето на 15 рокли също не съм много съгласна, защото лично аз не бих издържала, а си и бях ориентирана. Да, в Романтика се плаща за проба, аз там не съм пробвала, защото не ми харесаха роклите, които имаха налични, но всяка клиентка си преценява дали да пробва или не. Това не означава, че там роклите не са хубави. Естествено, че не е много правилно да се взимат пари за проба, но всяка фирма си има правила и политика и клиентът решава дали да приеме или не. Според мен за да се запазят роклите чисти не трябва да се дават много рокли за проба. Едва ли не всичко може.. Аз лично се подразних в единия от цитираните по-горе бутици "в апартамент" като ми казаха, че имат рокли и за под наем. Как така и под наем и за купуване?..Така никога не може да се разбере дали роклята е давана под наем или не? Извинявайте за OFFTOPIC -а, но нека модераторите се съгласят с мен, че така не помагаме на булките след като се цитират, че всички бутици създават проблеми. Това не е така. Има в София поне 5-6 бутика на ниво и всичко при тях си е ОК. Просто има булки, които не могат да решават, не са носили официални рокли, не могат да си представят роклята след корекцията и самите те си пречат да вземат правилното решение. А и никакви съвети от никой не приемат.Момичета, концентрирайте се върху роклите и мислете по-ведро. Стига само негативизъм и недоволство.
Активен
conflate
Сватбар
Публикации: 227
«
Отговор #316 -:
април 15, 2010, 13:50:24 »
damira
- Мисля, че целта на темата е да се споделят плюсове и минуси, не става въпрос за негативизъм, може би така звучи заради форумната липса на интонация
Аз само обобщих какво ми е харесало и какво не на местата, където съм пробвала. Не съм критикувала качеството на предлаганите рокли, напротив бях приятно изненадана, че има представени материи и кройки, които много ми допаднаха доста и харесах много рокли, но продължих да търся тази, която отива не само на мен, а и на цялостния комцепт за сватбата. Като цяло приятно се изненадах от обслужването също, на места дори неочаквано добро.
Само, че като отидеш на 4-5 места и на три-четири получих топло и ненатрапчиво обслужване, а на последното чичко преследващ те с калкулатор, обясняващ че 2500 е уникална цена само за теб, ако извадиш парите сега е нормално да кажеш, че спокойния избор ти харесва повече от припряната търговия. Което не значи, че роклите там са лоши и никой не го твърди.
В началото и аз подхождах скептично към апартаментите, но след като 2 пъти ми се случва бутик на централна улица в столицата да има съблекалня-склад колкото тоалетна + тясно огледало и витрина, пред която се разхождам полугола определено оцених удобствата на
добре пригодени
апартаменти - с отделна стая, в която са роклите, места където да оставиш дрехите си (на Витошка трябваше да ги оставя върху кашони), роклите не са наблъскани и измачкани, отделна голяма стая, в която настаняват "съветниците" и им предлагат кафе, в която има и голямо (цялата стена) огледало. Мисля, че това са по-приемливи характеристики на един бутик и за сметка на кутийките със скъп наем - точно в такъв бутик-апартамент бих платила роклята с чувството, че си е заслужавало.
Не знам дали не говориш за Арети - за рокли и под наем и за продан, но доколкото аз разбрах само определени рокли са дават под наем и определено се знае кои са те, аз ги разгледах.
Нормално е да има различни момичета с различни изисквания и "степен на ориентираност" по една или друга причина, но трябва ли тези, които не слагат 2 рокли, преди да купят да бъдат санкционирани с поведение или такси?! В Романтика роклите не са по-специални от другите бутици, които сме коментирали, не е допустимо да се изисква такса от първата рокля, въобще реч не стана колко ще пробвам.
Всъщност аз лично съм с много положителни емоции от пробите, дори не ми се иска да спирам обиколките, и капка негативизъм не влагам в избора на рокля
Активен
pipi_geor
Любопитен
«
Отговор #317 -:
април 15, 2010, 14:52:49 »
conflate, напълно съм съгласна с теб. И аз попаднах на "чичкото с калкулатора" всичко в бутика беше супер само да не беше това натрпчиво капариране. Там аз си харесах 2 рокли, бяха хубави но не се почуствах така както очаквах. След това отидох в M tylor там премерих доста рокли поне 5 и като ми дадоха моята рокля и се получи ефекта
. Облякох още една след това, но вече търсех само косури. Честно казано мислех да обиколя още бутици, но като намерих роклята видях че няма смисъл, което изобщо не е в мой стил(всичко трябва да се види).
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #318 -:
април 15, 2010, 20:54:08 »
Момичета, днес направих първата си обиколка по магазините за рокля
Та моите впечатления са следните:
1. Мария - Ана Бела (Мон Амур - вносител на Венус Италия) - намира се в апартамент. Има рокли и на Мон Амур, и на Венус. Тези на Мон Амур са предимно тип "принцеса". На Венус аз бях харесала снощи доста модели в сайта им, но само малка част от тях ги имаше в наличност в магазина. Обаче, ако искаш друг модел или ако трябва да се достави твоят номер, чакането е 4 месеца (изрично питах дали може за по - кратко време, защото нашата сватба е след 3 месеца - казаха, че не може). Не дават да се снима;
2. Феде - има доста модели в магазина. Материите са хубави, но моделите са твърде ексцентрични за моя вкус. Салонът е приятен и в пробната има достатъчно място. За снимане не съм питала, защото нищо не си харесах;
3. М.Tyler - останах много доволна
Момичетата бяха много любезни. Постоянно ме подканяха да пробвам още и още модели рокли - пробвах може би 15-тина рокли
Моята приятелка, която ме придружаваше, а също и аз, бяхме забравили изобщо за снимане, но те сами ни подканиха. Роклите ми изглеждат много хубави. Тази, която най - много си харесах в интернет, я нямаха в наличност, а аз не смея да поръчвам на сляпо, но си харесах много друга рокля. Докато аз бях там дойдоха едно момиче с придружителка, настаниха ги да седнат, но докато аз не приключих се занимаваха само с мен, като изобщо не ми даваха зор да приключваме по - бързо, за да обслужат и другата клиентка. Въобще с много добри впечатления останах оттам
4. Астела - много малко модели булчински рокли има в бутика им на Витошка. Аз не си харесах нищо от наличното, но харесах отделни части от различни модели и има опция да ми ушият такава рокля, каквато искам. Обаче не ми се рискува, защото и без това цената излиза като в M.Tyler;
5. Холидейсона - бутикът е приятен. Консултантката като цяло също. Две неща ми направи малко кофти впечатление. Пробвах аз една рокля без презрамки и питах дали мога да съм спокойна, че няма постоянно да я придърпвам, че ще стои стабилно и т.н. Отговорът беше, че това колко ще държи зависи от бюста, който трябва да държи
За сравнение на подобен въпрос в другите бутици ми обясняваха, че може да се пришият банели и ще стои стабилно без никакви проблеми. Другото, което не ми хареса, е, че в пробната има голям прозорец, който гледа към някаква църква и някаква друга сграда и дори няма някакво цветно фолио или нещо от сорта
Като цяло имаха повече рокли на Ателие диагонал и по - малко на Ла Споса, но казаха, че след 6 май чакат нова стока от Ателие Диагонал.
Днес не можах да намеря Shu Shi
Утре ще им звънна да ми обяснят къде се намира. Мисля да посетя и още 1-2 магазина.
Колебая се дали в събота да не отида до Асеновград ... В M.Tyler много ми хареса една рокля, но тя до стотинка изпълва бюджета ми за рокля. Малко ми е съвестно да дам толкова пари, а от друга страна е толкова хубава ... Не знам след тези красоти там дали в Асеновград изобщо нещо ще ме впечатли, но може и да пробвам ... Ще докладвам като има нова информация
Активен
damira
Любопитен
Публикации: 34
«
Отговор #319 -:
април 15, 2010, 23:38:02 »
1.Мила conflate, разбира се, че не се опитвам да те засегна и да те обвиня нещо, а просто да се отпуснеш, за да си харесаш рокля.. но явно не си ме разбрала. Аз съм пробвала рокли и в Гърция и Австрия, но да споделя честно - не бях очарована от отношение и обслужване. В Гърция роклите ги дават под наем, а ако искаш да си поръчаш нова чакаш 5 месеца и те товарят много с цената. Аз направих сравнение с цените и тук и наистина в България си бяха по-евтини,а и по-бързо пристигат. В Австрия например, е същата работа с чакането, там нямаше рокли под наем, но дори и да имаш записан час чакаш половин час да приключат с предишната клиентка, а през това време дори и каталог не дават да се разгледат роклите, само ти казват едно "Guten Tag" и че трябва да изчакаш. И там беше по-скъпо (за Виена става въпрос - за Проновиас). Пробните им дори бяха по малки от тук, да, приятни и чисти, но докато ти пробваш с твоята консултантка през същото време пробват още 2 булки с други консултатки и колкото да се стараят всяка да обръща внимание на своята булка, беше доста натоварващо. Аз затова съм си много доволна оттук. Наистина това не е от евтините марки, но пък и качеството си личи. Който търси евтино не трябва да ходи на местата със скъпи рокли. А това, че тук са склонни на отстъпки, какъв е проблемът?
2.Имах предвид Деметриус и Shu Shi, когато пишех за едновременно рокли под наем и за купуване, а и роклите им на са прибрани в чували, а си висят по закачалките. Аз много не исках да споменавам имена, но нямаше как просто... Но пак не искам да се изказвам негативно, защото има много булки доволни точно от тях.
Активен
conflate
Сватбар
Публикации: 227
«
Отговор #320 -:
април 16, 2010, 20:45:43 »
damira - благодаря ти за поста. Не мисля, че има от какво да се притесняваш да назоваваш имена точно в тема, чието заглавие предполагане назоваване на такива, а и вкусовете са различни, както и субективните възприятия на всеки от нас, надявам се, че никой не се обижда. Нормално е на един едно да му харесва, на друг съвсееем друго. Въпреки че живях години в Германия не ми се наложи да пробвам рокли там, но пък ми беше интересно да прочета за твоя опит.
Аз се чудих дали да пробвам в Shu Shi. Мисля, че съм открила роклята
но мира не ми дава мисълта, че не съм обиколила навсякъде...шантава работа.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #321 -:
април 16, 2010, 22:16:57 »
Такааа... днес направих втора обиколка за рокля
Впечатленията ми са следните:
1. Areti - намира се в апартамент. Не е нищо особено като обстановка, но не е и лошо. Роклите според мен са хубави като платове, дантели, изработка. Както и в повечето магазини обаче, преобладават роклите с богата декорация, които на мен не ми допадат особено
Аз като се обадих да си запазя час попитах дали се плаща пробата, защото не бях сигурна, и жената каза, че до 3 рокли е безплатно. Впоследствие обаче по настояване на консултантките пробвах общо може би 10-тина рокли и никой изобщо не повдигна въпроса да заплащам проба. Това ми направи хубаво впечатление. От всички рокли, които пробвах, само една ми допадна и като модел, и като начин, по който ми стои. Съответно питах за цената й, при което по - възрастната жена каза, че май е около 800 евро, другата уж тръгна да провери и така си и остана. Не ми казаха
Не разбрах защо, но ми стана неприятно. Някак си се почувствах тъпо
2. Запълвайки времето до следващия запазен час влязох в салон Одета (зад кино Одеон). Беше ужасно. Още като седнахме жената дебело подчерта, че е една от двете дизайнерки. Не знам каква дизайнерка е, но аз й обясних, че искам цяла рокля, а тя тръгна да ми предлагам да пробвам пола с бюстие, и на протестите ми, че не е същото, каза, че няма разлика, защото после само бюстието ще се пришие към полата
Явно според нея това да пришие бюстие към пола е равнозначно на рокля
На всичкото отгоре като се опитвах да й обясня, че не това имам предвид, тя постоянно прибелваше очи и казваше нещо от сорта: "Ох, отново ще се опитам да ви обясня - то бюстието като се зашие за полата и няма разлика". Ужас направо ...
3. Julia Contogruni - буквално влязох и излязох. Имаше малко булчински рокли. Казаха, че скоро ще зареждат. Наличните бяха претрупани с много камъни и не ми допаднаха.
4. Shu Shi - останах възхитена от този бутик. Обстановката беше много приятна, консултантката много мила и отзивчива. Приканваше ме да пробвам много рокли - измерих може би 10-ина. Роклите са добре изработени, с хубави платове и изобщо материали. Имаше много нежни рокли за около 800-900 лв., за съжаление на мен не ми стояха хубаво. Препоръчвам на момичета с бюджет примерно до 1000 лв. да проверят, защото там е много вероятно да си харесат нещо. За съжаление обаче роклята, която аз си харесах, беше дооооста по - скъпа и не ми се вписва в отделения бюджет.
5. Мон Амур (срещу Операта) - НЕ ХОДЕТЕ ТАМ! Тръгнах си от този салон много ядосана
Продавачките са любезни, но дизайнерката ........ Някое от момичетата тръгва да обяснява нещо, тя ги прекъсва и с един агресивен и наставнически тон говори някакви врели - некипели. Аз се интересувах от една рокля на Venus, която вчера пробвах в салона на Графа, но тъй като номерът там ми беше тесен в бюста, момичето каза да проверя в салона срещу Операта. Дизайнерката каза, че от роклите на Venus не внасят по - голям номер от 42, защото стояло грозно. Тези рокли били за слаби жени с много плоски кореми. Тоест искаше да ми каже едва ли не, че съм дебела. Отделно през целия ми престой МНОГОКРАТНО правеше изказвания от типа "С твоята фигура", "Еди кое си няма да ти стои" и разни такива. През цялото време ми обясняваше как роклите на Venus изобщо не са за мен и пробутваше нейните си рокли. Предложи ми нейни рокли, които са с V-образно деколте. Въпреки че й казах, че съм пробвала такива и не ми стоят хубаво, тя се изцепи, че нейните щели да ми стоят, защото САМО такова деколте било за мен с този бюст. Пробвах аз и естествено както казах не ми стоеше. Тя обаче се опитваше да ме убеди, че като я ушие по моите размери щяло да стане перфектно, защото само такава рокля била за мен. Освен това тази рокля на практика само в бюста не ми ставаше (а в талията и ханша беше ок), а тя се изцепи, че ми била 3 номера по - малка
Много мога още да обяснявам за този салон, но стига толкова, че и без това вече изписах цял роман
Утре отивам последно да видя още няколко магазина и пак ще докладвам
Активен
biersdorf
Ентусиаст
"Няма попътен вятър за кораб без посока." Чърчил
«
Отговор #322 -:
април 26, 2010, 19:37:02 »
Отдавна исках да пиша тук, но изчаквах да си взема роклята-та това, което искам да споделя е следното. Роклята ми е от Асеновград сватбен магазин "Жана Джинева". Магазинчето е малко в сравнение с другите, които обиколихме, но отношението и изработката, навременната корекция и дори забравените ръкави, които поръчахме по телефона, ме накараха да похваля двете сестри, които работят там. Взеха ми мерки, след месец роклята беше готова, като единственото което коригираха по нея беше подгавът спрямо обувките. Е, смятам, че на всеки който си върши добре работата трябва да му се отдаде заслуженото, затова и си позволявам този коментар
Активен
veninceto
Сватбар
Отг: От кой сватбен салон е роклята ти - бял и
«
Отговор #323 -:
май 01, 2010, 13:35:23 »
Моята рокля я купихме от модна къща Роси 87 в Асеновград.Доволна съм много от качеството и изработката на роклята си и отношението на персонала .Булченския салон ми беше препоръчан от моя приятелка ,която също си беше взела нейната рокля от там
Аз лично също бих го препоръчала
«
Последна редакция: май 01, 2010, 14:37:14 от veninceto
»
Активен
Gnometo
Новак
«
Отговор #324 -:
май 05, 2010, 13:29:29 »
Да взема да се изкажа и аз.
До тук съм обиколила само три места, но все пак:
- Принцес/ San Patrick - изключително приятно и професионално отношение. Може и да се върна да купя.
- Светбен център София - попаднах на страхотен асистент. Момичето изключително търпеливо ми помогна да премеря всички модели, които ми хванаха окото, въпреки че беше късния следобед в Неделя. За съжаление - не е моят магазин
- Astella - дори и да имаха нещо хубаво, аз няма как да разбера. Нима наистина някй смята, че може да излага булченски рокли намачкани на закачалки
Благодаря на всички, коит са написали впечатленията си тук. Изключително полезна информация
Вече направих списък за следващата обиколка
Активен
Tarna
Ентусиаст
Публикации: 113
«
Отговор #325 -:
май 18, 2010, 15:04:35 »
Моята рокля е от La sposa, моделът е на Atelier diagonal. Харесах я в каталога и пожелах да я премеря. Оказа се, че е във Варна, но на следващия ден я изпратиха в София, премерих я и веднага я капарирах. Истина е, това, което момичетата казваха-
когато видиш твоята рокля ще я познаеш
Доста време търсих докато я намеря, мерих различни модели, имаше и такива, които за малко да купя, но все имаше нещо, което не ме удовлетворяваше.
Роклята ми беше доста голяма, с около 3 размера, но беше единствена и затова се наложи да се коригира.Поръчах и воал в същия салон. Поръчката ми беше изпълнена в срок и по блестящ начин, предвид сложността на корекцията. По-късно направихме и роклите на шаферките там, доволна съм, че ми направиха солидна отстъпка защото съм си купила роклята от тях. Подариха ми и жартиер по мой избор.
Много добре се чувствах в този салон и много се забавлявах. Хареса ми, че е със записване на час /те повечето добри салони са на този принцип/ и когато мерих цялото внимание беше за мен. Момичето там си разбира от работата. Например, тя ми взе мерките за корекцията и имах само 1 проба. На нея нищо не коиригирахме, оказа се, че всичко е направено както трябва от първия път. Направи ми впечатление, че предоставят еднократни бели чорапки за мерене.
Накрая, когато дойде време да си взема роклята, консултантката ме помоли да дойда с воала и обувките, фотоапарат и 1 час ме снима и обсъждахме бижута, прически и др.
Това са моменти, които оставят много приятен спомен и няма да се повторят. Затова им благодаря, че ми ги създадоха.
Активен
velelina
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #326 -:
май 26, 2010, 20:04:51 »
А ако не е тайна, колко ти струва роклята? и къде се намира този магазин?
Активен
Bankova
Любопитен
Любовта!? Това сме АЗ и ТИ!
«
Отговор #327 -:
май 26, 2010, 22:17:30 »
Роклята ми е закупихме от салон "Принцес" гр. Пловдив. Благодаря за любезното отношение и изработената рокля. Аз лично Ви препоръчвам "Принцес"
«
Последна редакция: май 26, 2010, 22:20:32 от Десислава Банкова
»
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #328 -:
юни 07, 2010, 16:43:12 »
Аз мисля писах тук преди време, когато обикалях по магазините да търся рокля.
В крайна сметка не си намерих готова, отчасти защото бях ограничена откъм време, и си поръчах в Астела Ателие.
Миналата седмица си взех готовата рокля и мога с чисто сърце да ги похваля за чудесно свършената работа. Бяха угодили на капризите ми, за първата проба роклята беше де факто готова, оставаше да се пришие дантелата към бюстието. След първата проба коригираха размера за нула време (бях свалила към 3-4 кг), довършиха детайлите и крайният резултат е дори по-хубав от това, което си представях. Вярно, че цените им не са ниски, но роклята е ушита точно с промените, които исках, материите са страхотни, а качеството на шева и начинът, по който бяха решили едната по-сложна промяна, бяха наистина много професионални. Отношението им беше превъзходно, а шоурумът на "Сребърна" е страхотен. Последното казвам във връзка с коментираните по-долу пробни – там пробната е огромна, удобна и с цяла стена огледало.
Да добавя, че си поръчах и булото оттам – три дни по-късно беше готово и си го взех заедно с роклята.
Активен
stefanel
Сватбар
Публикации: 212
Не искам много,искам всичко :)
«
Отговор #329 -:
юни 09, 2010, 12:07:20 »
Аз май не съм се разписала в тази тема.
Към белия списък добавям салон Princess;Bridal Fashion;Аз и ти,Смолян
Към черния списък слагам Романтика
Колебая се за Арети.Имат хубави рокли в каталозите,но "бутикът" им в България е под всякаква критика.Намира се в някакъв ужасен апартамент на горен етаж.Не върви да продаваш рокли над 1000 лева на такова място
За Princess и Bridal Fashion какво да кажа-класа и стил,добро обслужване на съответните цени,разбира се
В "Аз и ти" могат да се намерят симпатични роклички на доста по-прилични цени-родно производство все пак
А,за Романтика какво да кажа-за малко да остана без рокля заради тях.Това,което ми бяха ушили беше някакво жалко подобие на оригиналния модел,да не говорим,че беше страшно неудобно.Отказах се от роклята,загубих си капарото,но...си намерих най-прекрасната рокля за мен на White One в Princess.Понякога грешките струват пари.
Това е моето мнение и опит.Те са изцяло субективни и не ангажирам никого с тях
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24