Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 14:04:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбените агенции!!! част 3
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбените агенции!!! част 3 (Прочетена 43318 пъти)
monikabiri
Ентусиаст
Публикации: 134
Отг: Сватбените агенции!!! част 3
«
Отговор #75 -:
април 17, 2009, 09:25:30 »
Аз ще използвам агенция само за украсата, но не в София, а във Видин. Агентката ми се видя много мила, макар че се видяхме много набързо, но оттогава редовно обменяме идеи и й изпращам разни снимки с това, което искам за украса. Хареса ми, че веднага казва кое колко струва и дава идеи за по-ниски цени - например по-евтини цветя, повече зеленина и други такива неща. Не съм й казвала какъв ми е бюджета (цялата сватба ще е около 13-14 000), но наистина съм супер доволна
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Love to be Loved
«
Отговор #76 -:
април 17, 2009, 09:30:42 »
Сега, след като малко се поуспокоих и аз, да ти дам един линк на една агенция (те дори казват, че не им харесвала думата точно), с които аз говорих и момичето ми се стори много отзивчиво, а от това, което видях, смея да твърдя, че работят добре и най-важното имат идеи, а с това, което ти си предвидила за украса мисля, че ще се справят.
http://www.getmarriedbg.com/
Не ме е питала за бюджет, просто ми каза кое колко ще ми струва. Не ги наех, защото докато "умувах" вече бяха ангажирани. Искам само да добавя, че дори това, че са от София, а сватбата е във Варна не беше проблем (откъм финанси). Ако искаш- пробвай!
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #77 -:
април 17, 2009, 10:57:28 »
Здравейте момичета и от мен ! Аз направо съм потресена от това с бюджета ! В Пловдив нещата стоят така ! При разговор с младоженците първо се пита как си прадставят украсата , имат ли някакви виждания какво точно искат да имат като украса примерно обличане на столове ,арка,стойки за посрещане и др. Показва им се каталог с доста примерни украси за да могат да добият представа как точно изглеждат нещата и за всяко нещо по отделно се казва цената ! Ако на хората им идва по скъпичко за всичко или за една цялостна украса започваме да мислим кое може да се махне и в общи линии гледаме да останат най важните неща и в същото време да смъкнем и сумата ! Този въпрос с бюджета може да се зададе като въпрос чак след като са казани цените на всяко нещо за да можем заедно все пак да се вместим в желаната от тях сума ! Има много коректни колеги и в София и други градове но истината е че те сапо малко известни и по трудно се откриват ! За първи въпрос - КАКЪВ Е БЮДЖЕТА - това е една вратичка която си оставят ако случайно сте отделили по голяма сума да не се минат да ви кажат цените на отделните услуги на по ниски цени ! Защото после както и да го смятат може и да не стигнат бюджета ви ! Относно Pachoran абсолютно е прав за това че хората зад никовете могат да работят професия която изисква дискретност ! Аз уважавам мненията му ,защото в тях има много истина ! Просто е единствения чавек тук който назовава нещата с истинските им имена ! Момичета питайте за цените за всяко нещо поотделно и каква сума се начислява накрая за труд защото това го има в всяка агенция ! Все пак инвентара няма нищо общо с труда на 4 или повече човека ! BASTET куверт 38лв си е сума при нас има куверти по 20 лв и то масово това не значи че тези хора са достойни за подигравка !
Активен
PerfectEvent
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #78 -:
април 17, 2009, 12:26:17 »
Здравейте
Казвам се Петя Вълкова и съм управител на фирма Пърфект ивент. След като наши клиенти ни информираха какво се пише по наш адрес – сметнах, че е необходимо и ние да се включим по темата за да споделим и нашата гледна точка за въпросната среща, защото винаги има две мнения.
Та във връзка с по-горните постове на форумката Bastet бихме желали да заявим следното:
1. Първо, ние наистина работим И по зададен бюджет. Твоят бюджет смея да кажа, че не е нито нисък, нито висок, правили сме украси с много по-нисък бюджет... и не виждам как точно сме „позеленели”, когато ти си го споменала. Попитахме те да ни кажеш ориентировъчно, не с цел да преценим дали ни се работи, а в каква насока да мислим... и след като толкова пъти ти спомена, че разполагаш с ограничен бюджет. И това бе в края на разговора ни, подчертавам края. Според нас да мислим за украса за 2 000 лева, която ти не можеш да си позволиш, е излишно, а е по-практично като зададеш финансови параметри, да направим украсата така, че да се вместим в тях.
2. За куверта нещо си се объркала... нито сме се присмивали нито нищо... просто изслушахме „проблема” ти с ресторанта... и даже останахме изненади, че този ресторант предлага куверт на тази ниска цена... което сметнахме за плюс. Тоест останахме приятно изненадани. А що се отнася до обслужването... ти нееднократно спомена, че според теб персоналът е много мързелив и се притесняваш за всичко... включително за това дали ще успеят да преведат ресторанта във вида, в който ти искаш и то след като предишния ден има друга сватба. Тогава дори ти препоръчахме, за да си спокойна за обслужването в деня на сватбата финансово да мотивираш персонала. Защото тези пари, които ти плащаш не отиват за тях, а за собственика.
3. Въобще не сме ровили из телефона ти... това е пълна измишльотина!
4. Не бяхме на точния адрес да, но ти се обади 4 минути преди срещата и ние дори не бяхме закъснели... и кой знае колко не сме отклонили от маршрута... бяхме на няма и 50 метра в грешна посока...
5. Въобще не сме искали да ни плащаш сметката. Просто на мен ми се наложи да отида до WC-то и като се върнах попитах дали дължа пари на някой, защото видях че сметката е оправена... под някой имах предвид теб и колежката си Милена. Дори попитах поименно, кой е платил, за да дам парите за моята сметка...
6. Въобще не сме се подигравали за нищо. Просто те изслушахме. Никой не те е разпитвал колко пари ще отделиш за сватбата... ти сама започна да споделяш за проблемите с бъдещите свекъри и състоянието на родителите си. И с какви финанси ще си платиш сватбата и не разбирам как толкова сме те изтормозили, че ти чак си щяла да се разплачеш.
7. цитирам „не мога ли да взема още пари от някого” - това изречение никоя от нас не го е казвала и няма и да го каже на който и да е било наш клиент. Абсурдно е просто. Най-малкото защото не това е начина на първа среща да спечелиш един клиент.
8. Що се отнася до уточняването на украсата... как искаш на първа среща... без да знаем подробностите, разположението на масите... и какво представлява градината на ресторанта да те затрупаме с идеи. Просто не става.
Божана, въпреки всичко... ти желаем успех в организацията... пожелаваме ти да попаднеш на най-правилната агенция...и дано всичко мине добре.
Пърфект ивент
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #79 -:
април 17, 2009, 12:28:04 »
Едно нещо не мога да разбера - толкова ли сме мързеливи, че не можем да изготвим един бюджет за украса от страна на сватбена агенция в три варианта. След като се знае мястото на събитието е много лесно да изготвиш примерен бюджет в три варианта на основните средства за украса-арка ли ще бъде, свещници по масите ли ще бъдат, цветя, балони/цвят, печат, големина/, панделки и покривки /за кръгли, квадратни, правоъгълни или коктейлни маси/, ефектно осветление/брой, вид, начин на монтаж и лайт дизайн/... Вече наистина смятам повечето за мързеливи. Е така не се печели. Замислям се вече да ли да не отворя агенция. Този пост е преди предходния като хронология
«
Последна редакция: април 17, 2009, 12:31:05 от Pachoran
»
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Love to be Loved
«
Отговор #80 -:
април 17, 2009, 12:35:58 »
:offtopic:Моля те СПРИ ДА СЕ ИЗТЪКВАШ!!!!!!!
Мненията ти понякога са полезни, но в повечето пъти освен да всяваш смут и караници друго не правиш! Ако искаш си направи сайт и пиши там на воля! Съжалявам, че съм крайна, ама то излезе, че по-велик от теб няма просто
Активен
semira
Регистриран
«
Отговор #81 -:
април 17, 2009, 12:51:40 »
Момичета вече имаме дата за сватбата, ще бъде през месец август. Много хубаво време, топличко и се надявам да си избера украса от живи цветя. Сега ще избирам агенция, която ще украсява мястото на което ще бъде сватбата. Още се колебая за ресторанта и бих искала някоя агенция да ми предложи нещо. Ще се обърна отново към Мери от Royal Wedding, за да ме посъветва отностно ресторанта. Вие можете ли да ми кажете нещо за Ади Цанова, някой ходил ли е при нея на среща и какъв и е подходът?
Активен
dark_avenger
Ентусиаст
Публикации: 127
«
Отговор #82 -:
април 17, 2009, 12:56:29 »
Еиииииии много бързо клиентите ви осведомяват бе Перфект Евенс, да бяхте написали че сами сте си го прочели поне, а за теб БАСТЕТ - бюджета ти е съвсем нормален, куверта ти е съвсем нормален(това е цената наистина, не е евтин, нито скъп), за цената на дисководещия са те подлъгали, за украсата 800лв са предостатъчни, 3 пъти ти написах прикого да отидеш, 3 пъти го изтриха, пише го само в един цитат, ако не си разбрала, пиши едно лично ще ти го пусна пак.
Хайде малко да разведрим темата, Бастет поста които писа за агенцията дето направила сестрата на младоженеца,за неговата сватба, и колко се гордеела булката с това , че изнудват всички за комисионнни и им излиза по-евтина вече го няма, а и ти не пожела да споменеш имена, но аз да те попитам случайно сестрата да се казва Марина?Защото от тази агенция на доста колеги са се обаждали, и голям смях настана, дали това няма да им е първата и последна сватба?На поредната агенция - големи професионалисти - еднодневка?
«
Последна редакция: април 17, 2009, 13:02:35 от dark_avenger
»
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #83 -:
април 17, 2009, 14:05:32 »
Аз имам един въпрос към Пърфект ивент - на коя подред среща смятате, че трябва да дадете някаква идея на бъдещата булка за украсата или за каквото ви е потърсила?!? Като не е на първата на коя? Що за "агенция" сте ако нямате някакви примерни идеи и варианти? Що за професионалисти? Че даже и засегнати, горките! В кой момент се очаква младоженците да решат дали да се спрат на вас като нямат представа за работата ви, нямат представа за идеите ви / каквито всъщност вие и нямате/ Това е абсурдно да се твърди, че не можело на първа среща да и дадете идеи. Не идеи ще и дадете, а направо с каталози и брошури трябва да дойдете със стотици готови идеи, които да предложите като вариант и да се коригират ако се наложи!
от постът ви личи едно - вие не сте никаква "професионална агенция", а хорица, решили да припечелват при това некомпетентни!
Активен
peteto77
Сватбар
Публикации: 185
«
Отговор #84 -:
април 17, 2009, 15:23:11 »
Амелия не съм съгласна с теб. Аз на първата среща предпочитам да поговоря с агентката, да ме опознае, да разбере какво харесвам, в каква посока мисля, как си представям нещата, кое е мястото, ако вече сме избрали, щото от ресторанта много зависи. То може и да покаже някоя и друга разработвана тема, но аз бих искала при мен да е индивидуално, а не да ми показва някакви готови пакети и идеи, които са правени на десет сватби преди моята, цветовете са избелели от пране, панделките са се раздърпали и всички сватби да изглеждат еднакви. Да разглеждам два часа неща, които въобще може да не харесам. Според мен даването на конкретни идеи и предложения трябва да дойде след огледа на ресторанта. За да бъдат адекватни спрямо него, спрямо вкусовете ми и спрямо бюджета ми и да бъдат конкретни, правени за мен и както аз ги искам и виждам нещата. За да не си губа времето в разглеждане на каталози с украси, които на мен ми се струват кичозни, а на някои булки върха на сладоледа и прекрасни... защото на вкус хората са различни. И друго на първата среща бих предпочела да се видим и да поговорим само, за да видим на каква вълна сме, щото, мен ако не ме изкефи като човек, ако ще най-прекрасната украса на света да ми предложи и на ниска цена пак няма да я наема. И не се притеснявам като дойде времето ( ха дано дойде по-скоро) да си определя примерно някакъв бюджет и да кажа на агенцията - разполагам с толкова пари, предложете ми нещо. Смятам че така е най-редно, а не да губя времето на агенцията, която и да е тя да ми мисли украси за по пет цифрени суми - с орхидеи, воали и т.н., които аз така или иначе нямам средства да реализирам.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #85 -:
април 17, 2009, 15:42:09 »
Тия пък огледи ми докараха неприятностите с ресторанта. Не може ли първо да имам някаква яснота, после да влача фирми ден през ден в ресторанта? Това да водиш всеки, с когото говориш за украса в локацията не ми се вижда изобщо добра идея. Ако имат желание, да идат и да видят, ама по-дискретно. Вече не искам да водя никого в ресторанта, защото станах за смях.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #86 -:
април 17, 2009, 15:51:13 »
mucito мисля, че е време да спреш с тъпите си забележки към мен персонално и нямаш правото в тази тема да ангажираш вниманието на всички с постовете си към мен. Аз някога по този начин да съм те обидил или нагрубил. Не се изявявай като собственик на този форум.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #87 -:
април 17, 2009, 15:57:08 »
Цитат на: BASTET в април 17, 2009, 15:42:09
Тия пък огледи ми докараха неприятностите с ресторанта. Не може ли първо да имам някаква яснота, после да влача фирми ден през ден в ресторанта? Това да водиш всеки, с когото говориш за украса в локацията не ми се вижда изобщо добра идея. Ако имат желание, да идат и да видят, ама по-дискретно. Вече не искам да водя никого в ресторанта, защото станах за смях.
Мила, защо водиш всички в ресторанта? Не можеш ли да им го опишеш, ако случайно не го знаят, а като се спреш на агенция вече, да ги заведеш. Не вярвам да е толкова сложно да се опише - не знам кой е ресторантът, но все можеш да им го опишеш накратко, за да си създадат първоначално впечатление. Само си усложняваш живота така... В края на краищата, става въпрос за стандартна сватбена украса (имам предвид, че повечето неща са ясни - украси на маси, арки, и т.н., да не се обидиш от думата "стандартна"), ако са професионалисти, видът на ресторнта не би трябвало да е тоолкова ключов...
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #88 -:
април 17, 2009, 16:02:37 »
Цитат на: peteto77 в април 17, 2009, 15:23:11
Амелия не съм съгласна с теб. Аз на първата среща предпочитам да поговоря с агентката, да ме опознае, да разбере какво харесвам, в каква посока мисля, как си представям нещата, кое е мястото, ако вече сме избрали, щото от ресторанта много зависи. То може и да покаже някоя и друга разработвана тема, но аз бих искала при мен да е индивидуално, а не да ми показва някакви готови пакети и идеи, които са правени на десет сватби преди моята, цветовете са избелели от пране, панделките са се раздърпали и всички сватби да изглеждат еднакви. Да разглеждам два часа неща, които въобще може да не харесам. Според мен даването на конкретни идеи и предложения трябва да дойде след огледа на ресторанта. За да бъдат адекватни спрямо него, спрямо вкусовете ми и спрямо бюджета ми и да бъдат конкретни, правени за мен и както аз ги искам и виждам нещата. За да не си губа времето в разглеждане на каталози с украси, които на мен ми се струват кичозни, а на някои булки върха на сладоледа и прекрасни... защото на вкус хората са различни. И друго на първата среща бих предпочела да се видим и да поговорим само, за да видим на каква вълна сме, щото, мен ако не ме изкефи като човек, ако ще най-прекрасната украса на света да ми предложи и на ниска цена пак няма да я наема. И не се притеснявам като дойде времето ( ха дано дойде по-скоро) да си определя примерно някакъв бюджет и да кажа на агенцията - разполагам с толкова пари, предложете ми нещо. Смятам че така е най-редно, а не да губя времето на агенцията, която и да е тя да ми мисли украси за по пет цифрени суми - с орхидеи, воали и т.н., които аз така или иначе нямам средства да реализирам.
Първо, не си ме разбрала. Аз не казвам да донесе каталози и това да е което е възможно да се направи. Но за един професионалист не мога да си представя да каже, че няма идеи. Ми тогава си намери друга работа. Трябва да има каталози с правени от тях сватбени украси, зада сдобиеш представа за работата на агенцията. Не случайно толкова много ни съветват тук да не се осланяме само на портфолиото. Да има предложения, идеи, да те насочва, да намира правилните въпроси, които да ти зададе, за да сдобият представа и твоите очаквания какви са. Не мога даси представя да ми губи времето 2 часа и да ми каже "ми нямам идея
" Нали ще я оставя на място.
Второ, аз не мисля,че е нужно да се слрещам на по кафенце с някой и да го опознавам и тогава да реша дали да го ноемам, защото губя времето и на двете страни. И, плюс това, аз ще я наемам като професионалист, няма да се женя за нея.
Трето, за мен професионалисът трябва да е в час какво се прави в момента, какви са масовите практики и да си е блъскал главата да измисли нещо ново и оригинално и да не му трябва разположението на ресторанта, за да ми ги даде тези идеи!
Розовка, ето мила, че за някои от Пърфект ивент големите "професионалисти" не могат горките да си го представят и да дадат идеи ако не са го видели. Какво да правиш с такива "агенти"?!? Е, аз имам идея де ...
Активен
peteto77
Сватбар
Публикации: 185
«
Отговор #89 -:
април 17, 2009, 16:31:43 »
Амелия, хората са различни. аз споделих как аз си представям нещата. Всичко е според човека и усещането му. Аз държа, хората с които работя и ме заобикалят да ми е лесно да общувам с тях, да ме разбират с малко думи, а не да се опитват да ме убеждават, че те са прави и се опитват да ми пробутват и налагат техните си идеи за нещата. Много се палиш
take it easy
и весели празници на всичкиии!!!!
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7