Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 13:30:09

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 ... 7 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбените агенции!!! част 3  (Прочетена 43303 пъти)

gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« -: март 30, 2009, 21:18:11 »

Новата тема.Дано тя е е по плодотворна от предната и с по малко спорове и реклами а повече отзиви за добре свършена работа от сватбените агенти.
Старата тема Сватбените агенции - 2 част 
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: март 30, 2009, 21:22:47 »

много хубаво пожелание...дано наистина да се изпълни защото човек като влиза за първи път и малко се шашка..поне така се шашна моята приятелка , че 30 мин и обяснявах докато може да седне да чете за да разбере danceg
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #2 -: март 30, 2009, 21:26:18 »

Момичета, сега се сетих да ви питам - на вас взимали ли са ви пари при първа среща с агент? За Ванястил вече разбрах, но за другите ме интересува. КАква е практиката?
Активен
snowhite
Ентусиаст
**
Публикации: 72

Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: март 30, 2009, 21:30:59 »

много хубаво пожелание...дано наистина да се изпълни защото човек като влиза за първи път и малко се шашка..поне така се шашна моята приятелка , че 30 мин и обяснявах докато може да седне да чете за да разбере danceg

То аз не съм нова, но все още се шашкам и се лутам понякога из лабиринта та сватбените агенции funnytooth

Ходила съм на три срещи и на нито една не са ми искали и стотинка, а ставаше въпрос за срещи от по час и половина - два. Всички се държаха като професионалисти, а и все пак това е предварителна среща. За всеки случай, като си запазваш час за среща, уточни по телефона дали има такса, за да не се безпокоиш по време на самата среща.

Май ще се спра окончателно на Елеганс Гардън за украсата и за координатор за деня - преди да го направя, много ви моля да споделите, каквото знаете за тях. Благодаря
Активен
Бухтичка
Професор
Публикации: 361

Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: март 30, 2009, 21:34:38 »

Момичета, сега се сетих да ви питам - на вас взимали ли са ви пари при първа среща с агент? За Ванястил вече разбрах, но за другите ме интересува. КАква е практиката?
Аз писах, но така и така да се запиша в темата, ще повторя. На нас не са ни вземали пари, дори все още не сме си платили капарото, а не знам колко пъти се срещахме. И за да е ясно говоря за Наталина от Варна. Не ми се струва нормално да ти вземат пари за първа среща.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #5 -: март 30, 2009, 21:42:49 »

За Елеганс Гардън знам само хубави неща като отзиви, но не говоря от личан опит, а от прочетеното за тях. Те са ми в списъка с вариантите/вече отсятите/. А ти може ли да споделиш нещо повече за тях - явно си имала вече среща.

А за това дали е нормално - ами не е, ама нали знаеш, че от това, което е редно, до това, което е реално има разлика в повечето случаи.
Активен
lemon
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #6 -: март 30, 2009, 22:06:08 »

Аз също избрах Елеганс Гарден само за украсата , впечатлиха ме със снимките които представят в сайта си , и в последствие с техния офис . Това което знам за фирмата е че се занимават с празнични украси и озеленяване , стоят малко по - различно от останалите сватбени агенции . Мен лично ме спечелиха с професионалното си отношение - направиха ми демонстрация на украсата - как ще изглежда всичко - абсолютно безплатно  . Обещавам да публикувам впечатления за тяхната работа след 22.08.2009
« Последна редакция: март 30, 2009, 22:07:50 от lemon » Активен
snowhite
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: март 30, 2009, 22:20:34 »

Украсите им са наистина великолепни - в офиса показаха много от материалите (вази, свещници, цветя), с които работят, могат да ти кажат кой сезон какви цветя ще са изгодни, налични ит.н. И най-важното, предложиха изключително приемлива цена, за това, което искам (приемлива на базата разговорите ми с други фирми за украса и с една флористка на свободна практика).

Не знам обаче за координацията и другите там детайли на организацията как ще са - мисля си, че силата им е в цветята все пак. Но е хубаво да ги видиш - дават точни цени, а не ориентировъчни, стига да знаеш точно какво искаш.

Ако някой ги е ползвал, значи ще помогне на две булки с мнението си  Wink
Активен
peteto77
Сватбар
Публикации: 185

« Отговор #8 -: март 31, 2009, 07:26:38 »

как се спря на конкретна агентка,разглеждайки видях,че има толкова много агенции-още съм нова тук, не съм ориентирана и опипвам почвата ?

Миленче,  като за начало ще те посъветвам да  прочетеш какво сме писали по старите теми. После като си избереш няколко, срещни се с тях. Впечатленията от първа ръка са най-важни. Нека ти покажат портфолиото си,  поговорете си... питай ги и за цени да се ориентираш, за да можеш да прецениш дали са по джоба ти. Ако ти допадне някоя агентка като човек и има идеи които на теб ти допадат... а и не е цифромания.... действай с нея  good
Активен
buboleche
Ентусиаст
**
Публикации: 79

« Отговор #9 -: март 31, 2009, 11:44:56 »

за мен това да ти взимат пари на първа среща е кожодерство. Хубаво би било да има някакъв лимит от срещи .... щото има толкова жени дето така досаждат... имам такива познати... та ако съм сватбен агент... и ми звънят денонощно... и искат да се виждаме по 100 пъти за абсолютно всички дреболии и подробности ще полудея сигурно. Е за тия случаи... срещите трябва да са платени и да се водят като "вредни".

А иначе ще ви споделя моя опит с агенциите. Аз искам само координация в деня на сватбата, най-много още декорация. За декорацията не съм решила още. Та...видях се с няколко агентки. Никой НИКАКВИ  пари не ми взе. Даже говорехме само хипотетично... ако ще ги наема.... и т.н. В крайна сметка се спрях на агенция Perfect event. Момичето е наясно че ще се занимава само с координацията в деня... но си говоря всеки ден  с нея по скайп... по 3-4 часа дори... то това си е среща... нищо че си седи на компютъра... нали  се занимава с мен... и ми помага за много неща, без и една стотинка да ми е взела.... хем й плащам само за координация, а  не за цялостна организация.  Даже капаро не съм и дала още!
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #10 -: март 31, 2009, 12:42:06 »

Браво! Ще започнем да се европеизираме най-накрая. Радвам се, че професионалистите си личат и изпъкват. Явно просто трябва да се поровиш, да прочетеш и да се срещнеш с някои. Но все пак ние - бъдещите булки не сме загубени! професионализмът си казва думата!  Bravo
Активен
maya88
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #11 -: април 01, 2009, 08:03:52 »

Е  вече срещнах и информация която би могла да ми е и полезна   Понеже съм далечко ангажирах допълнително моя приятелка с проучване на място ще пообиколи и ще видим какво ще излезе Наистина да се отсеят тези агенции на които може да се има доверие за да направя своя избор Сватбата ще е в Велико Търново но предполагам че мога да ползвам услигите на агенция и от друг град
Активен
karina08
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #12 -: април 01, 2009, 11:06:34 »

Здравейте момичета,

Прочетох че коментирате Елеганс Гардън и тъй като работим с тях за цялостната организация на сватбата, исках да споделя с Вас. Моята сватба е на 22 август, но започнахме от рано, тъй като ми е много приятно да се занимавам (сигурно ме разбирате  Wink ). До този момент съм изключително доволна от тях. Девойката, която съдейства е изключително внимателна, работи се мн стегнато същевременно с тях, предлагат техни варианти, ако не ни удолетворят продължават с търсенето на това, което ние искаме, в същото време цените йм са доста нормални. А когато става въпрос за украса, мисля че там вече са в стихията си   yahoo. Предлагат невероятни неща, мн стилни, мн елегантни.
Изобщо за сега наистина се справят страхотно и вече след 22 ще мога да ви кажа съвсем изчерпателно мнението си, но смятам че няма да ме разочероват, ако продължават в същия дух  Wink

Успех на всички с организацията  good
Активен
buboleche
Ентусиаст
**
Публикации: 79

« Отговор #13 -: април 03, 2009, 08:09:32 »

Прочетох че коментирате Елеганс Гардън и тъй като работим с тях за цялостната организация на сватбата, исках да споделя с Вас... когато става въпрос за украса, мисля че там вече са в стихията си   yahoo. Предлагат невероятни неща, мн стилни, мн елегантни...

ами разгледах им сайта и нещо не съм очарована... sad  кой знае какви оригинални неща не видях... чак пък да са в стихията с украсата си.  crazy Има много агенции, които са на светлинни години от тях...мога да ти препоръчам някои girl_wink
Активен
karina08
Новак
*

« Отговор #14 -: април 03, 2009, 08:45:56 »

Буболече само да ти кажа, че в сайта йм изобщо не са качени всички неща. Когато се отиде на място в офиса йм се вижда, че разполагат с доста интересни неща. Освен това мацката има мн добри идеи и мисля, че в добавка с това което ти искаш и си представяш, може да се получи нещо много оригинално.
Аз честно казано преди да се спра на тях, бях разгледала доста агенции за декорация (е естествено, че има и някой, който правят уникални неща, направо да се заплесваш докато гледаш  Oh my ..., но там и цените са си уникални), но най-силно впечетление ми направиха Елеганс Гардън. За мен те са златаната среда - хубави неща на прилични цени. Разбира се това си е мое мнение и моя вкус, а иначе е напълно нормално всеки да си разпознае някоя агенция като "неговата" спрямо това което предлагат.

Интересно ми е все пак да споделиш кои са агенциите, които ти препоръчваш  smile
Активен
mariana_popova
Ентусиаст
**
Публикации: 77

« Отговор #15 -: април 03, 2009, 20:06:56 »

съгласна съм с буболече....ето например тази агенция ми харесва как е направила украсата... и мисля, че също е на нормални цени. http://www.perfume-bg.com/decor-wedding-restaurant-yellow.htm

Според мен една уважаваща себе си фирма, ще си направи подобен на услугите си сайт.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #16 -: април 05, 2009, 14:01:09 »

Тези от Парфюм ме очароваха от хоказаните в сайта им украси! Някой да има повече инфо за работата им? И за цените им, разбира се.
Активен
karina08
Новак
*

« Отговор #17 -: април 06, 2009, 09:08:07 »

Момичета съгласна съм с вас, че декорациите от Парфюм са добри, но да обърнем внимание на една малка подробност - те са от Пловдив. Още при първоначалните огледи обърнах внимание на тази фирма, но тъй като моята сватба ще е в София, тази агенция отпадна още на първо четене  Wink Но за булките от Пловдив  good
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: април 06, 2009, 09:21:31 »

Аууу колко са красиви декорациите на Парфюм.. изглеждат почти като на Приказен ден, ама какви ли са им цените?
А какво мислите за http://www.svatbarite.com/?
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #19 -: април 06, 2009, 11:29:35 »

Аууу колко са красиви декорациите на Парфюм.. изглеждат почти като на Приказен ден, ама какви ли са им цените?
А какво мислите за http://www.svatbarite.com/?

Аз лично мисля, че имат нещо много общо с Дадизайн, защото показват абсолютно едни и същи снимки на сайтовете си. Онзи ден ги гледах и се чудех.
Активен
karina08
Новак
*

« Отговор #20 -: април 06, 2009, 11:35:21 »

Доколкото знам и аз Сватбарите работят с Дадизайн  good
Активен
siyana
Ентусиаст
**

« Отговор #21 -: април 06, 2009, 14:07:40 »

Тъй като ползвам Сватбарите знам, че преди са имали съвместни прояви с Дадизайн, но впоследствие двете фирми са почнали да работят отделно. Затова имат и снимки на общи украси отпреди, наред с другите, които са им различни. При Сватбарите има флористи, декоратори на ресторанта и дизайнер на поканите и на малките аксесоари, като те изработват всички тези неща в една тема. Но тия хора са си само от Сватбарите, не от Дадизайн.
« Последна редакция: април 06, 2009, 16:18:48 от siyana » Активен
peteto77
Сватбар

« Отговор #22 -: април 07, 2009, 11:46:08 »

според мен всичко е много относително... на едни едно им харесва на друг друго. най-добре е да се видиш с няколко агенции и лично сам за себе си, вкуса и стила ти да си прецениш коя е "твоята" агенция. Винаги има гафове, важното е да не са сериозни и да бъдат остранени на време и без да се разбере от гостите. А що се отнася до украсата, аз може да харесвам неща, които за някои да се приемат за кич и селски. Всичко е мнооого индивидуално...
Активен
marcho
Новак
*
Публикации: 13

« Отговор #23 -: април 07, 2009, 13:16:44 »

Момичета, помогнете със сватбена агенция във Велинград!
Активен
jo_jo
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #24 -: април 07, 2009, 15:43:00 »

Здравейте, ако ми позволите само един съвет, не съдете за фирмите и агенциите само по снимките в сайта, най-оригиналните идеи и най-хубавите снимки не се качват, защото конкурентите само това чакат! Аз правя само украси и понеже снимките в сайта ми не са защитени, ги намерих копирани в сайта на две сватбени агенции !!! За мен това е адски нагла постъпка, но освен гневни имейли и тел. обаждания нищо друго не мога да сторя. Направете първоначалната отсявка според сайта, но първо се вижте лично с агента и флориста и тогава решете окончателно!  give_rose  
   п.с.По-нагоре в темата видях въпрос за агенция "Party time",  това е едната агнеция, на чиито сайт видях моите снимки. Вие сами преценете дали да им се доверите!
« Последна редакция: април 07, 2009, 18:51:56 от jo_jo » Активен
mariana_popova
Ентусиаст
**

« Отговор #25 -: април 08, 2009, 10:31:52 »

Здравейте, ако ми позволите само един съвет, не съдете за фирмите и агенциите само по снимките в сайта, най-оригиналните идеи и най-хубавите снимки не се качват, защото конкурентите само това чакат! .....Направете първоначалната отсявка според сайта, но първо се вижте лично с агента и флориста и тогава решете окончателно! 

напълно съм съгласна с jo_jo. По снимките в сайта за една агенция може да се разбере за стила им  и начина им на работа и някакви ориентировъчни идеи, за да разберете дали това което предлагат отговаря на представите ви и  на бюджета, който може да си позволите. Личният контакт е изключително важен.  На моята агенция ми хареса първо сайта им - стилен и изчистен... без много хвалебствия и без онзи прекалено "личен" и инфантилен тон, които имат повечето агенции. Агентката ми  ме спечели с непринуденото си държане, съветите които ми даваше, това че не се правеше на велика, а беше земна и се държеше естествено. Беше нещо като разговор на кафе. И най-важното даваше ми идеи, съвети, без дори да знае че ще я наемам. Не ми иска такси за срещи и не ми поставя ограничения в срещите... нещо което правят много от агенциите  beating
Активен
milen4e
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #26 -: април 08, 2009, 18:49:14 »

Здравей,Марианче,много ми хареса,това което си написала за агентката ти,моля те кажи ми коя е тя.Аз проучвам и опипвам почвата,разглеждам и чета,засега не съм се срещала с агенция. Имам много време до датата,но искам да се насоча към правилните хора,страшно съм заета в работата си и нямам време за нищо. Girl_hide
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: април 09, 2009, 08:30:07 »

напълно съм съгласна с марианчето, при мен също се получи точно така, като разговор на кафе и много съвети без изобщо да съм казала, че я наемам;

освен за ди джей, видео и фото - друго капаро не съм давала, платих след сватбата;

пари за първа среща - изобщо не са ми искани от нито 1 агенция, с която се срещнах;

Активен
dark_avenger
Ентусиаст
**
Публикации: 127

« Отговор #28 -: април 09, 2009, 14:28:36 »

Момичета, пишете им имената на тези агенций да може да се разграничат от това което написах в предната тема и завихри спора, да се знае коя от кои е, да се знае коя агенция не е от тия diablo
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,6991.420.html
(линк към старата тема)
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #29 -: април 10, 2009, 08:43:24 »

Честно казано, и на мен в този вид темите за агенциите не са ми много полезни. Няма имена, няма цени.. В темата за агенции за украса е също пълно мъртвило.

Аз засега говорих с три агенции.
Сватбарите (харесах им портфолиото) са заети за моята дата, но жената беше така добра да ми каже колко би ми струвало това, което искам, и добави, че техните цени са най-високи в цяла София (малко странна реклама си направи, но може би е била откровена, предвид че е заета в моя ден така или иначе).
В Приказен ден (исках да знам какво е положението при най-известните) ми казаха без да съм решила предварително колко пари ми се дават хич да не идвам.
Елеганс гарден (за тях научих от форума) са много симпатични, но се сдърпали с управителката на ресторанта ни и предполагам че в най-скоро време ще ме отсвирят като клиент  cray. Помагайте.. дайте идеи към кого да се обърна още.

Пуснала съм запитване в 102 балона, защото най-хубавите украси за нашия ресторант са правени от тях. Никак не ми се искаха балони, но ако никой друг не може да ми даде цени или не може да се разбере с управителката, накрая ще клекна и ще ида при тях.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #30 -: април 10, 2009, 11:42:38 »

ето ти прадложения за фирми за украса:

www.sheila-bg.com
www.ukrasa.podarimi.com
www.veselie.biz
www.luksozno.com

Цените са им ниски, а нещата са им хубави. Дано ти помогнат.  good
Активен
siyana
Ентусиаст
**

« Отговор #31 -: април 10, 2009, 21:32:26 »

BASTET, сигурна ли си в думите - Сватбарие на са най-скъпите в София и някак си не ми звучи Хриси да каже това. Приказен ден и Ади Цанова определено са по-скъпи. Сватбарите просто държат на качеството, а  хубавото не може да е евтино или без пари. Моята украса ще бъде според парите, които мога да дам и това много ми хареса при тях - че се съобразяват с твоя бюджет и ти предлагат най-хубавто, което може да стане с парите, които имаш. Те например нямат готови неща с изкуствени цветя или готови арки и стойки, а правят нещата според темата на сватбата. На мен ми предложиха например, ако имам ограничен бюджет за украса, да се направи една прекрасна ВИП маса , която ще отвори цялото пространство, вместо тези пари да се пръснат по малко навсякъде из ресторанта и да се изгубят в бутилките, чашите и чиниите. Всяко нещо от украсата се обсъжда поотделно и те ти казват доколко ще е ефектно дадено нещо за малко пари и доколко не.  Но са много гъвкави в цените и в откровен приятелски разговор става ясно как да инвестираш парите си за украса по най-ефектния начин. Аз съм много доволна от тях, и въобще цялото отношение е много професионално и човешко. Аз лично не мисля, че впечатляваща украса може да се направи с малко пари. Просто всеки си преценява възможностите, но мисля че ако имаш ограничени средства, по-добре да се направи едно нещо, но качествено, отколкото да се използват украси под наем с изкуствени цветя и овехтели тюлове, които само се местят от сватба на сватба - абсолютно еднакви и поизносени...
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #32 -: април 10, 2009, 22:36:06 »

Впечатляваща украса не може да се направи с малко пари, но красива украса може. Хубавото е, че има диалог и резултата е позитивен. Сватбените агенции са за това - да се ръчкат за да работят.
Активен
Crystal
Сватбар
Публикации: 189

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: април 11, 2009, 00:57:30 »

BASTET, понякога във форума минава рекламка на Perfect event - http://www.perfectevent.bg/ аз не бях чувала за тази агенция досега, но кликнах върху линка и сайта доста ми харесва, както и това, което предлагат, може пък и на теб да ти харесат, пробвай Wink
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: април 12, 2009, 23:23:14 »

BASTET, сигурна ли си в думите - Сватбарие на са най-скъпите в София и някак си не ми звучи Хриси да каже това. Приказен ден и Ади Цанова определено са по-скъпи. ...
Ами каза, че са скъпи колкото приказен ден. Ади Цанова не я е споменавала. Сигурна съм. Това не го казвам по никакъв начин като минус, жената беше много учтива и разговора с нея ми е бил най-полезен от всички, проведени досега от мене с агенции. Но относно украси, ще ме прощава, но ми се вижда класи под приказен ден. Това беше причината да се обадя на нея, а не на тях, защото очаквах и цени на класи по-ниски. Аз не съм споменавала в разговора ни никакви конкурентни фирми.. тя сама го направи. Гледах снимки от сватбите на Ади Цанова, всичките са различни и пълни с идеи, но за мен е късно за сватбен агент - всичко е уредено, измислено и купено, остава украса на ресторанта и ограничен бюджет.. Ако имах повече пари, от всичко видяно, мисля, че бих избрала нея за агент. Затова си купих книгата й и верно е много полезна.

Благодаря, момичета, за предложенията, ще ги прозвънявам една по една и ще споделям Wink Мисля да говоря и с флористи, защото може би ще ми е по-изгодно, отколкото да минава през агенция, не знам. Говорих с едни от квартала при които поръчвам букети и като ми чуха бюджета, щяха да паднат - мислят, че е много. Тия в агенциите също падат като го чуят - мислят, че е малко. Яво просто даваш някакви пари на някакви хора и се надяваш да ти хареса какво са направили. Ако искаш само украса на маса е лесно - правят ти пробна и готово. Ама аз искам пък само на пространството - това няма как да се пробва на парче.

Амелия, както ти споделих на лични, и аз съм много впечатлена от информираността ти, но изразявам възхищението си много по-културно от някои хора! Добре, че те има, ти си моя информационен ангел!
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: април 15, 2009, 16:14:09 »

След една супер тегава среща с поредната агенция искам да кажа на всички подставени и надставени и не знам си какви лица дето пишат тука - като ви питат за бюджет, земете па кажете как вървят реално цените. А не да примигвате миличко и да викате - ма ние за всякакъв бюджет можем и после като чуете на клиента предложението да придобивате зелени физиономии. От първите разговори съм вдигнала точно двойно бюджета си. И всеки ден го преосмислям. Ама всичките коконки, дето вместу да ми кажат за какви пари им се работи се мусиха и цупиха, са ме загубили вече като клиент. Като си избера агенция ще изредя тука поименно всяка как се е държала на среща и какви ми ги е плямпотила да се посмееме заедно. diablo Бясна съм днес!
Активен
siiu
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Happy bride

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: април 15, 2009, 18:12:14 »

Здравейте момичета, предстои ми организиране на сватба през август с изнесен ритуал. Много ми се иска ритуала да бъде воден от представител на сватбена агенция, а не на лелка от гражданското  angry , просто мисля че ще е в пъти по-добре. Може ли да ми препоръчате сватбени агенции за гр. Варна. Виждам че обсъждате такива предимно за София. Ако има момиче със сватби във Варна моля да споделят опит.  girl_wink
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: април 16, 2009, 11:04:28 »

След една супер тегава среща с поредната агенция искам да кажа на всички подставени и надставени и не знам си какви лица дето пишат тука - като ви питат за бюджет, земете па кажете как вървят реално цените. А не да примигвате миличко и да викате - ма ние за всякакъв бюджет можем и после като чуете на клиента предложението да придобивате зелени физиономии. От първите разговори съм вдигнала точно двойно бюджета си. И всеки ден го преосмислям. Ама всичките коконки, дето вместу да ми кажат за какви пари им се работи се мусиха и цупиха, са ме загубили вече като клиент. Като си избера агенция ще изредя тука поименно всяка как се е държала на среща и какви ми ги е плямпотила да се посмееме заедно. diablo Бясна съм днес!
Малко съм изумена от това което чета ,защото  в София може да се каже че агенциите са страшно много и се предполага че има за всеки вкус и джоб фирма . Незнам какъв бюджет си определила но не мисля че нито една от тези агенции не може да направи нещо за тези пари ! Друг е въпроса че повечето се надценяват и не им се занимава с някаква минимална украса при положение че за същата дата / незнам коя е датата просто така го казвам / могат да вземат 5 пъти повече пари . Което е адски тъпо защото клиент не се връща . При нас в Пловдив също го има това защото повечето агенции не разполагат с много хора които да поемат и частични украси / младоженска маса примерно/ и затова предпочитат да вземат една сватба но доста платена ! Не мисля че още има в България агенция която да е толкова добра че да си избира клиентите по бюджет !
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: април 16, 2009, 11:59:31 »

Сватбата ми е неделя през деня. На дали много сватби ще има точно в неделя. Едните, които ми отказаха заради датата, беше, защото пътуват в провинцията за съботна сватба - това ОК. Досега не съм чула някой да се жени неделя тая година изобщо. Аз го направих ужким да ми е по-евтино. Нищо подобно, някои за неделя искат повече пари даже (фризьори например). Но вече се сблъсках и с варианта, че има хора дето просто не им се работи в неделя - те неделя не работели. Бре, бре, колко набожни са станали, да не повярва човек.

Не съм обиколила всички агенции, наистина. Не твърдя такова нещо. Все пак искам да се чуе нещо за тях, поне във форум. Защото вчера чух за уникална "агенция" - една сестра на младоженец отворила такава, за да организира сватбата на брат си и да звучи по-така като ходи по срещи с подизпълнители и да крънка отстъпки. Вероятно и да приберат ДДС-то. То депозита да регистрираш фирма е 5 бона, нали знаете. А ако някоя будала се хване - таман ще изкарат пари за сватбата. Хайде, че са ми познати и няма да казвам кои са.. всъщност не знам как им се казва "агенцията", а само булката на брата на агентката, ама пак. Знам и друга "агентка", дето като я притиснах до стената се оказа, че правела само печатни материалчета.. Да... и такива неща стават!
Активен
mariana_popova
Ентусиаст
**

« Отговор #39 -: април 16, 2009, 16:01:18 »

BASTET, кажи коя е агенцията  girl_impossible
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: април 16, 2009, 16:06:51 »

Вижте сега, познавам булката и тя се хвалеше с предприемчивата си.. етърва ли каква й се пада там. И го намираше за чудесна идея. Аз не можах да си поема въздух от възмущение да я попитам как са кръстили семейното начинание. Дано не чете тук и не се познае, защото ще стане много неудобно. Знаете, че аз всичко си казвам, но това нито го знам точно, нито смея да го кажа.
Активен
mariana_popova
Ентусиаст
**

« Отговор #41 -: април 16, 2009, 16:19:02 »

След една супер тегава среща с поредната агенция искам да кажа на всички подставени и надставени и не знам си какви лица дето пишат тука - като ви питат за бюджет, земете па кажете как вървят реално цените. А не да примигвате миличко и да викате - ма ние за всякакъв бюджет можем и после като чуете на клиента предложението да придобивате зелени физиономии.

за тази агенция кажи коя е
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: април 16, 2009, 16:38:16 »

Perfect event - сори, момичета, ама с въртене на очички и цупене не се върши работа. Като ще пиша за тях ще кажа още две неща. Присмяха ми се за куверта на рестованта и казаха, че за тия пари няма какво да искам изобщо. Аз им казах, че съм гледала ресторанти с доста по-ниски куверти. Отговорът беше - ахаа, значи това е най-скъпия ресторант, който си гледала, така лии? Показах им снимка на роклята ми на телефона и едната почна да ми рови из телефона  Oh my .... Не бяха проверили на карта адреса, на който се разбрахме да се видим и бяха заминали в някаква друга посока. Не ми се обаждат да ме питат къде съм, аз им се обадих. Накрая се разсърдиха, че не им платих сметката И ГО ПОКАЗАХА. Това е. Ако модераторите искат, да изтрият тоя пост, защото тези момичета са рекламодатели. Но аз казвам истината.

Аз се изложих  в две посоки, признавам - не им платих тъпата сметка. И като започнаха да ми се подиграват за нещата, които съм избрала, започнах да се оправдавам защо нямам повече пари. Беше ужасно унизително, сама съм си виновна, просто много се притесних и нещо ми стана, и започнах да обяснявам защо аз нямам пари, защо родителите ми нямат.. и не мога и не мога да си затворя устата просто. От яд на мене си че не млъквам щях да се разплача в един момент.. просто тотално не бях подготвена да ми се подиграват, че нямам пари за скъп куверт. И заради това за сметката постъпих така - извадих пари за моята част само. Просто се чувствах ужасно зле.
Активен
mariana_popova
Ентусиаст
**

« Отговор #43 -: април 16, 2009, 16:58:45 »

хмм... странно...  аз работя с тази агенция и съм ОЧАРОВАНА от тях. Агентките й са много готини, млади и отворени към нови неща. Виждали сме се няколко пъти.  Звънят ми с идеи, предложения, на много места ми издействаха отстъпки... Работят с бюджета, който аз съм им определила. И смея да твърдя че въобще не е висок. Да не говорим че и ресторантът също не е с висок куверт,  даже по-скоро нисък, защото не можем да си позволим повече. А по повод на това, как е протекла срещата ви не мога да ги защитавам, все пак не съм била свидетел и наистина не мога да коментирам. Не разбирам обаче  как така са ти се изсмели на куверта  crazy
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: април 16, 2009, 17:14:11 »

Радвам се, че има кой да ги защити, защото наистина винаги има две мнения по всеки въпрос. И се радвам, че твоя бюджет ги удовлетворява. На мен в началото ужасно ми харесаха. До изказването за ресторанта ми и въпросите не мога ли да взема още пари от някого, които ужасно ме притесниха. И ровенето в телефона - да, това не беше добре. От там нататъка аз се представих като клошарка и най-пропаднала скръндза, за което заслугата си е изцяло моя..  sad

А ние се срещнахме да обсъждаме ужким украса. До това не се стигна изобщо. Само ми предложиха поредните градински фенери. Които ми ги предлагат всички.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: април 16, 2009, 19:56:32 »

Радвам се, че има кой да ги защити, защото наистина винаги има две мнения по всеки въпрос. И се радвам, че твоя бюджет ги удовлетворява. На мен в началото ужасно ми харесаха. До изказването за ресторанта ми и въпросите не мога ли да взема още пари от някого, които ужасно ме притесниха. И ровенето в телефона - да, това не беше добре. От там нататъка аз се представих като клошарка и най-пропаднала скръндза, за което заслугата си е изцяло моя..  sad

А ние се срещнахме да обсъждаме ужким украса. До това не се стигна изобщо. Само ми предложиха поредните градински фенери. Които ми ги предлагат всички.
Аз съм много любопитна колко ти е бюджета та толкова им е странно на хората ? Малко не мога да си обесня нисък и висок кувер или бюджет ! За всеки човек който си знае с колко разполага е нормално отделения бюджет да му се струва достатъчен ! Това че отсрещната страна им се струва малко не значи че е критерии за малко и много ! Незнам дали ме разбра то и аз как го казах ............
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #46 -: април 16, 2009, 20:07:25 »

Аз ще кажа, зада не е някой от двете страни ...миналата година се ожени една позната и нейният бюджет беше 5000лв. Стигна за всичко и бяха изключително доволни и те, и гостите. Не се лишиха от нищо. Нашият ще е между 5 и 7 хиляди. Като ще се опитваме да се придържаме към долната граница, но все пак ще са минали 2 години и цените ще са промененни. Това е нашият бюджет. Който иска да се смее - то опира до култура, възпитание, интелект и ценностна система...повече няма да коментирам.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #47 -: април 16, 2009, 20:29:33 »

Аз също се интересувам от бюджета на BASTET и не на последно място какво желае да има за украса с този бюджет. А по отношение на споменатата сватбена агенция, която се рекламира в този форум - свидетели сте на един факт, който Ви убягва често - прекалено много разчитате да откриете своите изпълнители в Интернет чрез техните сайтове, а не трябва да е така.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #48 -: април 16, 2009, 20:41:15 »

Добре, понеже всеки се интересува, но никой не съм видяла да си каже бюджета до сега /само едно момиче, с което вече отворихме работа на модераторите.../ не смятате ли, че и вие трябва да споделите вашите. И най-малко какво се приема за нормално, не от агенциите, а просто средно сума, с която може да се направи нормална сватба.
Активен
ralitoo
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #49 -: април 16, 2009, 20:55:46 »

Аз съм с сватбен агент и нашият бюджет е 10 000 (въпреки че в началото планирах 6000)като не мислим да се лишаваме от нищо.Става въпрос за София сватбата ще е с 100 души.Но да ви кажа колкото и да имам пак ще ги наместя така че е относително.Засега съм доволна от агенцията chee Успех на всички! good
« Последна редакция: април 16, 2009, 21:04:37 от ralitoo » Активен
dark_avenger
Ентусиаст
**

« Отговор #50 -: април 16, 2009, 21:21:07 »

Все пак има и доста сериозни сватбени агенцийки, но вие не знаете как да ги разпознавате, затова ще получите още един жокер - помощ от приятел.Не е нужно да са тук, не е нужно да се рекламират много, не е нужно да са много известни, не е нужно да са много големи и мощни даже.........., просто е нужно да са старателни и коректни , да изпълнят вашите желания(ако не ги променяте всеки ден и знаете какво искате), да задоволят вашите изисквания, ДА СПАЗЯТ това което обещаят!!!!!!!!
« Последна редакция: април 16, 2009, 23:41:48 от dark_avenger » Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
Публикации: 763

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: април 16, 2009, 21:32:32 »

Ние май в 10 няма да се вместим, но се надявам да ни стигнат 12-13 хил. лв. Става въпрос за около 120 човека и на почти половината ще поемаме нощувка. Във всеки случай всеки разход си го записвам и накрая ще знам колко струва  *db*глезотията pleasantry да се ожениш.
Все пак има и доста сериозни сватбени агенцийки, но вие маи не знаете как да ги разпознавате, затова ще получите още един жокер - помощ от приятел.Не е нужно да са тук, не е нужно да се рекламират много, не е нужно да са много известни, не е нужно да са много големи и мощни даже.........., просто е нужно да са старателни и коректни , да изпълнят вашите желания(ако не ги променяте всеки ден и знаете какво искате), да задоволят вашите изисквания, ДА СПАЗЯТ това което обещаят!!!!!!!!
Не искам да се заяждам, ама тези критерии, които даваш за разпознаване са чудесни ако си медиум и можеш да видиш бъдещето. Ако не се чуе от някъде за малката, неизвестна и старателна агенция как да знаеш, че ще спази това, което обещава, като масово и големите и мощните си правят каквото си искат. Държа да отбележа, че съм се доверила на едно много симпатично момиче, което има всички заложби да е от препоръчваните от теб ( не е голяма и мощна агенция и е напълно неизвестна tease). Ама този съвет как да разпознаем скрития диамант - ами по това, че е скрит диамант - просто ме вдъхнови.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #52 -: април 16, 2009, 21:42:51 »

Не искам да създавам конфликти, ама тоя жокер, който даде си е напълно безполезен. Съгласна съм с Пебълс думите иза скротия диамант много точно описват това, което ни каза. Бъди по-конкретен, за да си ни полезен.

А що се отнася до бюджетите, аз като гледам май сме абсолютно в една и съща пропорция. Ние сме с 6-7 хиляди за до 70 човека, после 10 хиляди за 100човека и 12-13 за 120 човека. Май наистина пропорцията е равна / не мога да смятам, така че не си залагам главата  pardon / И все пак две от трите ни са с агенция, значи може дасе намери такава, която да свърши работа.

Бастет, мила, аз в никакъв случай няма да те засягам за паричките, които ще отделиш, защото и аз съм с мъничко, но ако си определила по-малко най-вероятно няма да ти стигнат за всичко. Ние ще теглим заем и някак ще напасваме нещата. аз вече започнах да събирам пари...
« Последна редакция: април 16, 2009, 21:44:57 от Amelia » Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: април 16, 2009, 22:05:48 »

С риск да разбуня духовете в темата искам да ви кажа че се наслушах и начетох от умозаключения и разсъждения от видеоператори ,агенции и фотографи дето разбират от всичко по много.За мен най важен е крайния резултат а не прехвалените приказки.И личното впечатление на булките макар някой от тях да не се знае колко са истински.Затова на всички булки препоръчвам да разгледат раздела Свършената и несвършента работа и да добият реално впечатление за качеството на някой от агенциите.Мили агенти и видеооператори и фотографи ние нямаме нужда да се държите поучително и надменно с нас и да изтъквате бай иван от павилион 13 а когато ви попитаме в съответната област да дадете своето мнение без да се натрапвате и да поучавате а компетентно да поднесете знанията си.Надявам се да сте ме разбрали правилно какво искам да ви кажа.

Извинявам се на всички за големия  Offtopic Offtopic Offtopic Offtopic Offtopic но наистина вече се начетох на поучения.

Басет на теб искам да ти кажа че сватба се прави и с малко арички и не позволявай на никой повече да се държи така с теб.Горе главата и ти пожелавам една красива и стилна сватба.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #54 -: април 16, 2009, 22:17:55 »

Това вече е добър съвет - да се четат темите на вече  миналите булки. не знам дали ще прочетат тук какво съм написала, но се обръщам към тях: Моля ви, давайте ни по-подробна информация кой какво е свършил. Чела съм много теми, но обикновено информацията се заключава с 2-3 изречения и почти липсват имена. Търсиш в албума нещо да разбереш кои са били фото, оператори и т.н. и пак нищо...

Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #55 -: април 16, 2009, 22:28:32 »

gucci аз пък си мисля, че "охулените" от теб хора разбират много повече от това, коя агенция е добра и коя посредствена. И никъде не виждам прехвалени приказки в техните коментари. Виждам прехвалени коментари за агенции, чиито провал е почти ежеседмичен. Много пъти съм казвал, че е много малко вероятно да попаднете на истинска сватбена агенция - просто я няма. А да ли бъдещите младоженци заслужават наличието на такава - да ли са готови да послушат съветите им и да се "приземят" още в началото, когато "имат пари за трабант, а искат мерцедес" или обратното "имат пари за мерцедес, но нямат пари за трабант". Съвети дава този, който е специалист с опит.
Активен
dark_avenger
Ентусиаст
**

« Отговор #56 -: април 16, 2009, 23:40:27 »

Относно съвета ми за агенциите и упреците, мисля че на първите 1-2 срещи бързо ви става ясно дали ви лъжат или не - гледаите хората, докато ги слушате какво говорят.Амелия не се сърди не мога да здъвча храната и да ти я подам като на малко пиленце, тука ако внимателно четеш всичко си пише(не говорим за моите постове)Чак сега се сети че имало и раздели Свършена и Не работа.Щом не ти е полезен съвета значи не си го разбрала, значи не ти е нужен , не го чети, има и такива за които са полезни съветите ми и вече са ми благодарили на ЛС.Апелираш към бивши булки - тук няма, другаде са (например в раздела за бебета), човекът е егоист по природа.
   Относно поста които ми изтрихте беше дълъг, но извадката по-долу наистина е помощ за вас:
         Относно това защо пишем професионалистите - Аз не се рекламирам тук , виждал съм достатъчно провалени сватби, една жена издаде книга за вас, тоест прави пари от вас, аз публикувам всичко безплатно, просто искам като отида да работя да виждам все по-добре организирани сватби и по-усмихнати лица, за да работя с кеф, МОЛЯ ТОВА ДА СЕ ИМА ПРЕДВИД когато ми триете постовете, щом нямате нужда - весели празници и успех, които попита на ЛС, ако имам време ще помогна.
« Последна редакция: април 17, 2009, 07:56:17 от gucci » Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: април 17, 2009, 00:02:12 »

Относно съвета ми за агенциите и упреците, мисля че на първите 1-2 срещи бързо ви става ясно дали ви лъжат или не - гледаите хората, докато ги слушате какво говорят.Амелия не се сърди не мога да здъвча храната и да ти я подам като на малко пиленце, тука ако внимателно четеш всичко си пише(не говорим за моите постове)Чак сега се сети че имало и дрсвършена и не работа.Щом не ти е полезен съвта значи не си го разбрала, значи не ти е нужен , не го чети, има и такива за които са полезни съветите ми и вече са ми благодарили на ЛС.Апелираш към бивши булки - тук няма другаде са(например в раздела за бебета), човекът е егоист по природа.
   Относно поста които ми изтрихте беше дълъг, но извадката по-долу наистина е помощ за вас:
      Ако имате проблем с украсите от цветя или се съмнявате отидете на Женския пазар, търсете павилион 11 при цветята(може и да бъркам) Потърсете Златко или Светлана Игнатови.Там лукс каталози няма има  снимчици или дискче, а цени народни и качетсво, ще чакам отзив тук после.Имам и телефона на хората, на лични не го пращам, които иска може да го получи срещу бутилка по Еконт или да отиде на място.Надявам се да съм бил поне малко полезен защото спирам да пиша остава ми още един пост, следващите засегнати ще са......Ресторантите.
   Относно това защо пишем професионалистите - Аз не се рекламирам тук , виждал съм достатъчно провалени сватби, една жена издаде книга за вас, тоест прави пари от вас, аз публикувам всичко безплатно, просто искам като отида да работя да виждам все по-добре организирани сватби и по-усмихнати лица, за да работя с кеф, МОЛЯ ТОВА ДА СЕ ИМА ПРЕДВИД когато ми триете постовете, щом нямате нужда - весели празници и успех, които попита на ЛС, ако имам време ще помогна.
Оф хич не ми се щеше да се намесвам но това с пазара и павильона ми дойде в повече ! Може да са много добри хората нищо не казвам но да пращаш булките на пазара мисля че те са достатъчно информирани и интелегентни момичета да си намерят борси за цветя ,флористи и прочие !  good
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #58 -: април 17, 2009, 00:06:36 »

Момичета, с отчаян опит да спра и тук заформящата се канонада, ще задам въпрос....какъвто ми дойде на ум.

Кажете, тези, които ще си наемат координатори само за деня - каква е цената. споделете впечатления, кой какви услуги върши. Занимават ли се с украсата вашите...каквото знаете.  smile
Активен
dark_avenger
Ентусиаст
**

« Отговор #59 -: април 17, 2009, 00:10:11 »

Наси,в случая зад тези 2 имена стои сериозна фирма , половината сватбени магазини в София ходят там и продават на двоини цени направеното от тези хора, просто не желаех да го напиша директно.Какво значи флорист - модерното наименование на нещо съществувало и преди 10г, а борсите за цветя ами разбира се че ги има, и на други места има производители на цветя, не само там.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: април 17, 2009, 00:25:35 »

Наси,в случая зад тези 2 имена стои сериозна фирма , половината сватбени магазини в София ходят там и продават на двоини цени направеното от тези хора, просто не желаех да го напиша директно.Какво значи флорист - модерното наименование на нещо съществувало и преди 10г, а борсите за цветя ами разбира се че ги има, и на други места има производители на цветя, не само там.
Ами след като ги препоръчваш просто кажи как стоят нещата в прав текст ! Нали за това е форума ! Ето това е полезно за булките защо да ходят да се набутват при трета ръка след като могат да го вземат от първа ! Кажи за кой работят хората да знаят момичетата от къде идват всичките красоти ! 
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: април 17, 2009, 00:29:25 »

Момичета, с отчаян опит да спра и тук заформящата се канонада, ще задам въпрос....какъвто ми дойде на ум.

Кажете, тези, които ще си наемат координатори само за деня - каква е цената. споделете впечатления, кой какви услуги върши. Занимават ли се с украсата вашите...каквото знаете.  smile
Има си тема за този въпрос ! Спора е приключил затова не е нужно да се задават едни и същи въпроси на сто места само за да се напише нещо !
Активен
dark_avenger
Ентусиаст
**

« Отговор #62 -: април 17, 2009, 00:40:52 »

Ами след като ги препоръчваш просто кажи как стоят нещата в прав текст ! Нали за това е форума ! Ето това е полезно за булките защо да ходят да се набутват при трета ръка след като могат да го вземат от първа ! Кажи за кой работят хората да знаят момичетата от къде идват всичките красоти ! 
  Наси разбра ме добре, не злоупотребяваи,за да изпъкваш, ти си тук под истинското си име поне, добре знаем че форума е пълен с ангенции, които явно търсят сред търсещите помощ булки, бъдещи клиенти.И явно са решили да ловят рибки доста отрано.Аз поне както писах тук клиенти не търся, затова и не съм си написал името.Ако си много загрижена и ако и ти не си търсиш тук скрита реклама не е проблем да не знаят хората кои е зад твоя профил.Аз скоро излизам, това което разбрах е , че може би интригата е пълна, има и лъжебулки, които редовно се сменят, и хора пишещи от по 2-3 ника сигурно, още малко ако седя кои знае какво ще открия, не е нужно всичко наготово да снасям, на които му трябва да се сеща.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: април 17, 2009, 00:54:03 »

Наси разбра ме добре, не злоупотребяваи,за да изпъкваш, ти си тук под истинското си име поне, добре знаем че форума е пълен с ангенции, които явно търсят сред търсещите помощ булки, бъдещи клиенти.И явно са решили да ловят рибки доста отрано.Аз поне както писах тук клиенти не търся, затова и не съм си написал името.Ако си много загрижена и ако и ти не си търсиш тук скрита реклама не е проблем да не знаят хората кои е зад твоя профил.Аз скоро излизам, това което разбрах е , че може би интригата е пълна, има и лъжебулки, които редовно се сменят, и хора пишещи от по 2-3 ника сигурно, още малко ако седя кои знае какво ще открия, не е нужно всичко наготово да снасям, на които му трябва да се сеща.
Лека забележка ! На мен не ми се налага да изпъквам нито в този форум нито в който и да било ! Още по малко да си търся клиенти от тука ! Дано не ми се налага никога !!! Аз лично много научих от форума и още много ще уча но когато имаш да казваш нещо го прави в прав текст а не с недомлъвки и заообиколки ! Ти си най загрижения за булките защото от всичките ти постове се вижда че ги съветваш но в крайна сметка се получава празни думи ! На няколко пъти казваш нещо а после не искам да казвам имена или име ! След като не можеш да си подплатиш думите с доказателства по добре замълчи от колкото да оплюваш хората !!! Колкото до това колко агенти има тук те си знаят защо се крият и се правят на булки !
Активен
dark_avenger
Ентусиаст
**

« Отговор #64 -: април 17, 2009, 00:56:50 »

Вече има и имена в някои постове good
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 649

Just a Wife

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: април 17, 2009, 01:08:53 »

Извинявайте че се намесвам в "интересния" Ви разговор,но и аз искам да изкажа мнение относно гореспоменатите постове.
Искам да кажа на Дарк Авенджър че няма нищо лошо с това да си пишеш истинското име/в случая както е направила Наси/.Не мисля че това може да ти донесе повече или по-малко клиенти.Това че тя е избрала да се " покаже" с истинското си име, може само да й прави чест.По никакъв начин не искам да се счита, че я защитавам по някакъв начин.
Относно лъже-булките, на всички ни е пределно ясно че има и ще продължава да има такива.
Лично аз съм на мнение, че всичко трябва да се казва в прав текст, да се цитират имена, защото според мен по тоя начин освен да помогнете на Нас, бъдещите булки, друго няма да направите.
Ако това стане, и модераторите сметнат че това наистина ще ни бъде от полза, може и темата за "несвършената" работа да изчезне..Все пак всички мечтаем за прекрасни сватби, с малък,среден или голям бюджет!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #66 -: април 17, 2009, 01:21:08 »

Наси е тясно специализирана в своята си дейност. Аз, а може би и Дарк упражняваме и други дейности, които не са свързани със сватбата като събитие и това може да ни навреди за неща, които са много по-сериозни като бизнес или инвестиция. Все пак нека да не забравяме, че зад никовете ни стоят различни хора, с различна професия, различно положение в работата и обществото. Това е един риск поне за мен. Мога да дам пример - ако тв оператор на тв бТВ бъде "хванат" да работи в друга конкурентна медия или снима сватба, то той може да бъде уволнен. Това давам само като пример, който може реално да не съществува.
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 649

Just a Wife

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: април 17, 2009, 01:25:28 »

Пачоран, напълно съм съгласна с казаното от теб.Но тук става въпрос за агенциите, нека те да се явяват с истинските си имена, както е направила Наси и мисля че Ваня стил..Просто на нас , булките, ще ни е полезна информация, а не да се лутаме коя агентка става и коя не....това ми е идеята на мен.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #68 -: април 17, 2009, 01:37:19 »

Не знам да ли Наси ще ме подкрепи, но тук представителите на агенции са малко и не са много активни. Мисля, че причина за това е и способите за набиране на клиенти - не това е мястото, този форум. Мисля, че агентките трябва да притежават поне малко от качествата на Наси, за да имат търпението да са тук. За съжаление не познавам работата на Наси и нея лично, но тя има определени качества, които другите нямат. Разбира се може би важи и обратното.
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 820

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: април 17, 2009, 07:56:31 »

Моля ви се СПРЕТЕ ДА СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ! Аман от професионалисти във всички области вече!  diablo

На мен също ми е интересен бюджета на Бастет, че е бил толкова смешен, така че ще я помоля да го сподели (бюджета, предвиден за агенцията, другия не ме интересува).
Също ще помоля Пебълс да каже името на "скрития диамант", който е открила.

Благодаря give_rose
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: април 17, 2009, 08:50:07 »

Мен не ме е срам да си кажа какъв ми е бюджета. Парите съм ги изкарала с труд, от заплата, работя на договор от 9 години вече, плащам си данъците дори за частните поръчки, всяка година подавам данъчна декларация, който не вярва - да провери в НАП! Мъжът ми - също. Двамата си плащаме сами сватбата. Имам и 2000 лева наследство от баба ми, която почина есента. Това е.

До преди две седмици нямахме бюджет за украса и се движехме около сумата 9000 лева за сватбата. Една съботна разходка до ресторанта ме накара да поискам украса или поне да се опитам да разбера, аджебата, колко би струвала! Харесах си външните украси на Сватбарите, особено тази в Лебеда. Обадих се, каза ми жената, че струва около 1000 - 1200, че това е скъп вид украса, но не може да ми направи, защото пътуват в провинцията за друга сватба. Каза, че навсякъде другаде ще ми е по-евтино, с изключение на Приказен ден, но и качеството няма да е същото. Затова реших, че щом при най-добрите 1000 лева стигат, за някакви по-скромни 600 - 800 за украса е добре. Е да, ама не. Ако тази жена ме е подвела, вината не е моя. Тя работи и прави хубави украси. Повярвах й.

На никоя друга агенция или флористка не съм казала директно първо бюджета си. Първо се опитвам да разбера кое колко струва. Но никой не иска да ми каже. Овъртат, овъртат.. и основния им въпрос е - колко пари имате. И накрая, като видя, че разговора на никъде не върви - казвам. Първо казвах 600 - 800. После почнах да казвам 800 - 1000. Най-готиното е, че като изкрънкат най-накрая да им кажа парите, спират да ми пишат и да ми се обаждат. Дори не го обсъждаме! Просто започва ужасно да ме е яд, че Сватбарите са заети на моята дата. Те поне знаят кое колко струва. Започвам да ги искам тях..

Не знам защо всички настояват толкова на предварително зададен бюджет. Аз също съм творец, извършвам услуги и е малко "трики" оценката им. Често казвам някаква цена, клиента казва - бе ти луда ли си, толко пари да искаш? Ама като размисли и проучи пазара, земе, че се върне. Обсъждаме цената, търсим компромис.. Не разбирам защо хората, към които се обръщам, не ми дават този шанс? Обяснявам предварително, че не съм наясно с цените, че тая украса ни се явява извън първоначалния бюджет изобщо като перо.. не, та не! Бюджет, та бюджет! За мен е безумие аз да попитам някого - това колко струва - и той да ми отговори - а ти колко пари имаш? Не е ли нелепо?

А "обидно ниската цена" за куверт е 38 лева за шведска маса. Това било толкова малко, че съм щяла да получа ужасно обслужване и никакво съдействие от персонала. Алооо? Не аз съм ги определила тия цени! Ако не искат да работят за толко пари - да си ходят вкъщи. Аз какво съм виновна? Да ида и да кажа - а не, малък е тоя куверт, аз искам двойно да платя, така ли?
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: април 17, 2009, 09:03:14 »

Bastet,успокой се драга.
Аз също изпитвам ужас от сватбените агенции само от това,което съм чела по форумите.
Това с бюджета ме изнервя много.
Защо не кажат колко струва арката от балони,колко от изкуствени и колко от естествени цветя,например?
Ние(булките) ще си направим сметката.
Едва ли откривам топлата вода,обаче където и да спомена думата сватба се вадят едни космически цени.
Честно казано,в Бургас ми се струва,че откривам някакъв своеобразен монопол-търсенето надвишава предлагането и всеки търговец се възползва от това.
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: април 17, 2009, 09:09:06 »

Мен не ме е срам да си кажа какъв ми е бюджета. Парите съм ги изкарала с труд, от заплата, работя на договор от 9 години вече, плащам си данъците дори за частните поръчки, всяка година подавам данъчна декларация, който не вярва - да провери в НАП! Мъжът ми - също. Двамата си плащаме сами сватбата. Имам и 2000 лева наследство от баба ми, която почина есента. Това е.

До преди две седмици нямахме бюджет за украса и се движехме около сумата 9000 лева за сватбата. Една съботна разходка до ресторанта ме накара да поискам украса или поне да се опитам да разбера, аджебата, колко би струвала! Харесах си външните украси на Сватбарите, особено тази в Лебеда. Обадих се, каза ми жената, че струва около 1000 - 1200, че това е скъп вид украса, но не може да ми направи, защото пътуват в провинцията за друга сватба. Каза, че навсякъде другаде ще ми е по-евтино, с изключение на Приказен ден, но и качеството няма да е същото. Затова реших, че щом при най-добрите 1000 лева стигат, за някакви по-скромни 600 - 800 за украса е добре. Е да, ама не. Ако тази жена ме е подвела, вината не е моя. Тя работи и прави хубави украси. Повярвах й.

На никоя друга агенция или флористка не съм казала директно първо бюджета си. Първо се опитвам да разбера кое колко струва. Но никой не иска да ми каже. Овъртат, овъртат.. и основния им въпрос е - колко пари имате. И накрая, като видя, че разговора на никъде не върви - казвам. Първо казвах 600 - 800. После почнах да казвам 800 - 1000. Най-готиното е, че като изкрънкат най-накрая да им кажа парите, спират да ми пишат и да ми се обаждат. Дори не го обсъждаме! Просто започва ужасно да ме е яд, че Сватбарите са заети на моята дата. Те поне знаят кое колко струва. Започвам да ги искам тях..

Не знам защо всички настояват толкова на предварително зададен бюджет. Аз също съм творец, извършвам услуги и е малко "трики" оценката им. Често казвам някаква цена, клиента казва - бе ти луда ли си, толко пари да искаш? Ама като размисли и проучи пазара, земе, че се върне. Обсъждаме цената, търсим компромис.. Не разбирам защо хората, към които се обръщам, не ми дават този шанс? Обяснявам предварително, че не съм наясно с цените, че тая украса ни се явява извън първоначалния бюджет изобщо като перо.. не, та не! Бюджет, та бюджет! За мен е безумие аз да попитам някого - това колко струва - и той да ми отговори - а ти колко пари имаш? Не е ли нелепо?

А "обидно ниската цена" за куверт е 38 лева за шведска маса. Това било толкова малко, че съм щяла да получа ужасно обслужване и никакво съдействие от персонала. Алооо? Не аз съм ги определила тия цени! Ако не искат да работят за толко пари - да си ходят вкъщи. Аз какво съм виновна? Да ида и да кажа - а не, малък е тоя куверт, аз искам двойно да платя, така ли?

лелее BASTET girl_impossible Oh my ...
Много ме развълнува с този пост и предварително се извинявам ако те обидя с нещо, но:
 Я ВЗЕМИ СЕ СТЕГНИ МАЛКО, бе момиче!!!  bad GRUMPY Какви са тея думи, още малко и трябва да се извиниш, че си плащаш сватбата сама ли, какво?! Аз умишлено попитах САМО за бюджета ви за агенция, защото разбрах от предния ти пост, че влизаш в някакви подробности, които никои не го интересуват, само ти се чувстваш зле след като ги споделиш. А НЯМА ЗА КАКВО да ти е кофти или нещо неудобно! Също така исках да знам защото аз също като съм звъняла на агенции първия въпрос, който са ми задавали е "С какъв бюджет разполагате, за да знаем какво да ви предложим" Което мен също ме е дразнило много, но явно така се пита, знам ли и аз?!?!
Относно кувертите и това, което си определила за агенцията- еми значи аз хич да не търся такава!!! Нашият куверт е 35 лева. Незнам ако ми чуят ушите това, което ти си чула каква би била моята реакция!!!
Аз все още съм объркана и не мога да си подредя мислите... просто това, което пишеш ми се струва абсурдно, но явно още много неща имам да чуя и видя girl_impossible
Извинявам се ако съм много  Offtopic, ама и аз съм от емоционалните и ме е яд. Яд ме е, че всичко се върти около това кой с колко да те мине...  А ти, вземи се стегни малко, че и на теб ме е яд много!
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #73 -: април 17, 2009, 09:10:41 »

Мила, пращам ти линк на сватбената агенция, която ползвах аз: http://www.weddingseasons.eu (с което се надявам да върна дискусията в нормални граници). Можеш да търсиш Галя и Цвети. Разгледай и ако ти харесва, се обади да питаш. Момичетата са много мили и свестни и по никакъв начин няма да те нагрубят или да те подценяват. За съжаление, не мога да изкажа съвсем преки впечатления точно от украсите им, по причина, че ресторант "Скай Плаза", където бяхме ние, работи със собствена агенция, и не са ни украсявали "Сезони". Те се занимаваха с организационна работа, покани, тейбълки, менюта, украси на чаши и шампанско, моя букет, посрещане и настаняване на гостите и т.н. Но от сайта им се виждат украси, които правят те, и на мен ми харесват. Нещата, които ми изработиха, със съвсем малки изключения, също са много красиви и качествени, включително един страхотен сватбен албум от тези с гланцираните страници - направо произведение на изкуството. Можеш да разчиташ на сериозно отношение от тях.

Отделно - мила, не се комплексирай и не се впечатлявай толкова! Ти си клиентът, ти си булката, и ти определяш правилата! Бюджетът ти хич не е малък, особено за тези трудни времена, а на който му се струва малък, да си гледа работата, той да изкара повече пари и да си определи по-голям! Много се нервираш за излишни неща. Горе главата  good.
Активен
bubka
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: април 17, 2009, 09:18:02 »

BASTET, на мен този бюджет изобщо не ми се вижда малък - особено ако е само за украса на ресторанта.
Наистина мисля, че агенциите трябва да се постараят да дават малко по-точна информация за услугите си. В крайна сметка в България са сравнително малко хората, които отиват и казват "Наемам ви, вие украсете, и не мислете колко ще излезе крайната сума". И мисля, че им ясно, че това са единични случаи.
Единствено съм съгласна, че е трудно да се даде цена, когато ще се употребяват много естествени цветя - предполагам там докато не бъдат доставени, не е ясно колко точно ще излязат. Но все пак може да се прогнозира. Всичко останало - труд; материали, подлежащи на повторна употреба; балонни украси - не виждам какъв им е проблема да кажат колко струват. И клиентът да си прецени колко ще отдели спрямо това, което иска.
От мен имаш стиснати палци да намериш правилната агенция  give_rose
Активен
monikabiri
Ентусиаст
**
Публикации: 134

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: април 17, 2009, 09:25:30 »

Аз ще използвам агенция само за украсата, но не в София, а във Видин. Агентката ми се видя много мила, макар че се видяхме много набързо, но оттогава редовно обменяме идеи и й изпращам разни снимки с това, което искам за украса. Хареса ми, че веднага казва кое колко струва и дава идеи за по-ниски цени - например по-евтини цветя, повече зеленина и други такива неща. Не съм й казвала какъв ми е бюджета (цялата сватба ще е около 13-14 000), но наистина съм супер доволна
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: април 17, 2009, 09:30:42 »

Сега, след като малко се поуспокоих и аз, да ти дам един линк на една агенция (те дори казват, че не им харесвала думата точно), с които аз говорих и момичето ми се стори много отзивчиво, а от това, което видях, смея да твърдя, че работят добре и най-важното имат идеи, а с това, което ти си предвидила за украса мисля, че ще се справят. http://www.getmarriedbg.com/ Не ме е питала за бюджет, просто ми каза кое колко ще ми струва. Не ги наех, защото докато "умувах" вече бяха ангажирани. Искам само да добавя, че дори това, че са от София, а сватбата е във Варна не беше проблем (откъм финанси). Ако искаш- пробвай!
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: април 17, 2009, 10:57:28 »

Здравейте момичета и от мен ! Аз направо съм потресена от това с бюджета ! В Пловдив нещата стоят така ! При разговор с младоженците първо се пита как си прадставят украсата , имат ли някакви виждания какво точно искат да имат като украса примерно обличане на столове ,арка,стойки за посрещане и др. Показва им се каталог с доста примерни украси за да могат да добият представа как точно изглеждат нещата и за всяко нещо по отделно се казва цената ! Ако на хората им идва по скъпичко за всичко или за една цялостна украса започваме да мислим кое може да се махне и в общи линии гледаме да останат най важните неща и в същото време да смъкнем и сумата ! Този въпрос с бюджета може да се зададе като въпрос чак след като са казани цените на всяко нещо за да можем заедно все пак да се вместим в желаната от тях сума ! Има много коректни колеги и в София и други градове но истината е че те сапо малко известни  и по трудно се откриват ! За първи въпрос - КАКЪВ Е БЮДЖЕТА - това е една вратичка която си оставят ако случайно сте отделили по голяма сума да не се минат да ви кажат цените на отделните услуги на по ниски цени ! Защото после както и да го смятат може и да не стигнат бюджета ви ! Относно Pachoran абсолютно е прав за това че хората зад никовете могат да работят професия която изисква дискретност ! Аз уважавам мненията му ,защото в тях има много истина ! Просто е единствения чавек тук който назовава нещата с истинските им имена ! Момичета питайте за цените за всяко нещо поотделно и каква сума се начислява накрая за труд защото това го има в всяка агенция ! Все пак инвентара няма нищо общо с труда на 4 или повече човека ! BASTET куверт 38лв си е сума при нас има куверти по 20 лв и то масово това не значи че тези хора са достойни за подигравка !
Активен
PerfectEvent
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #78 -: април 17, 2009, 12:26:17 »

Здравейте
Казвам се Петя Вълкова и съм управител на фирма Пърфект ивент. След като наши клиенти ни  информираха какво се пише по наш  адрес –  сметнах, че е необходимо и ние да  се включим по темата за да споделим и нашата гледна точка за въпросната среща, защото винаги има две мнения.

Та във връзка с по-горните постове на форумката Bastet бихме желали да заявим следното:
1. Първо, ние наистина работим И  по зададен бюджет. Твоят бюджет смея да кажа, че не е нито нисък, нито висок, правили сме украси с много по-нисък бюджет... и не виждам как точно сме „позеленели”, когато ти си го споменала. Попитахме те да ни кажеш ориентировъчно, не с цел да преценим дали ни се работи, а в каква насока да мислим... и след като толкова пъти ти спомена, че разполагаш с ограничен бюджет. И това бе в края на разговора ни, подчертавам края. Според нас  да мислим за украса за 2 000 лева, която ти не можеш да си позволиш, е излишно,    а е по-практично като зададеш финансови параметри, да направим украсата така, че да се вместим в тях.
2. За куверта нещо си се объркала... нито сме се присмивали нито нищо... просто изслушахме „проблема” ти с ресторанта... и даже останахме изненади, че този ресторант предлага куверт на тази ниска  цена... което сметнахме за плюс. Тоест останахме приятно изненадани. А що се отнася до обслужването... ти нееднократно спомена, че според теб персоналът е много мързелив и се притесняваш за всичко... включително за това дали ще успеят да преведат ресторанта във вида, в който ти искаш и то след като предишния ден има друга сватба. Тогава  дори ти препоръчахме, за да си спокойна за обслужването в деня на сватбата  финансово да мотивираш персонала. Защото тези пари, които ти плащаш не отиват за тях, а за собственика.
3. Въобще не сме ровили из телефона ти... това е пълна измишльотина!
4. Не бяхме на точния  адрес да, но  ти се обади 4 минути преди срещата и ние дори не бяхме закъснели... и кой знае колко не сме отклонили от маршрута... бяхме на няма и 50 метра в грешна посока...
5. Въобще не сме искали да ни плащаш сметката. Просто на мен ми се наложи да отида до WC-то и като се върнах попитах дали  дължа пари на някой, защото видях че сметката е оправена... под някой имах предвид теб и колежката си Милена. Дори попитах поименно, кой е платил, за да дам парите за моята сметка...
6. Въобще не сме се подигравали за нищо.  Просто те изслушахме. Никой не те е разпитвал колко пари ще отделиш за сватбата... ти сама започна да споделяш за проблемите с бъдещите свекъри и състоянието на родителите си. И с какви финанси ще си платиш сватбата и не разбирам как толкова сме те изтормозили, че ти чак си щяла да се разплачеш.
7. цитирам „не мога ли да взема още пари от някого” - това изречение никоя от нас не го е казвала и няма и да го каже на който и да е било наш клиент. Абсурдно е просто. Най-малкото защото не това е начина на първа среща да спечелиш един клиент.
8. Що се отнася до уточняването на  украсата... как искаш на първа среща... без да знаем подробностите, разположението на масите... и какво представлява градината на ресторанта да те затрупаме с идеи. Просто не става.

Божана, въпреки всичко... ти желаем  успех в организацията... пожелаваме ти да попаднеш на най-правилната агенция...и дано всичко мине добре.
Пърфект ивент
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #79 -: април 17, 2009, 12:28:04 »

Едно нещо не мога да разбера - толкова ли сме мързеливи, че не можем да изготвим един бюджет за украса от страна на сватбена агенция в три варианта. След като се знае мястото на събитието е много лесно да изготвиш примерен бюджет в три варианта на основните средства за украса-арка ли ще бъде, свещници по масите ли ще бъдат, цветя, балони/цвят, печат, големина/, панделки и покривки /за кръгли, квадратни, правоъгълни или коктейлни маси/, ефектно осветление/брой, вид, начин на монтаж и лайт дизайн/... Вече наистина смятам повечето за мързеливи. Е така не се печели. Замислям се вече да ли да не отворя агенция. Този пост е преди предходния като хронология
« Последна редакция: април 17, 2009, 12:31:05 от Pachoran » Активен
mucito
Сватбен ГУРУ

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: април 17, 2009, 12:35:58 »

:offtopic:Моля те СПРИ ДА СЕ ИЗТЪКВАШ!!!!!!!
Мненията ти понякога са полезни, но в повечето пъти освен да всяваш смут и караници друго не правиш! Ако искаш си направи сайт и пиши там на воля! Съжалявам, че съм крайна, ама то излезе, че по-велик от теб няма просто
Активен
semira
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #81 -: април 17, 2009, 12:51:40 »

Момичета вече имаме дата за сватбата, ще бъде през месец август. Много хубаво време, топличко и се надявам да си избера украса от живи цветя. Сега ще избирам агенция, която ще украсява мястото на което ще бъде сватбата. Още се колебая за ресторанта и бих искала някоя агенция да ми предложи нещо. Ще се обърна отново към Мери от Royal Wedding, за да ме посъветва отностно ресторанта. Вие можете ли да ми кажете нещо за Ади Цанова, някой ходил ли е при нея на среща и какъв и е подходът?
Активен
dark_avenger
Ентусиаст
**

« Отговор #82 -: април 17, 2009, 12:56:29 »

Еиииииии много бързо клиентите ви осведомяват бе Перфект Евенс, да бяхте написали че сами сте си го прочели поне, а за теб БАСТЕТ - бюджета ти е съвсем нормален, куверта ти е съвсем нормален(това е цената наистина, не е евтин, нито скъп), за цената на дисководещия са те подлъгали, за украсата 800лв са предостатъчни, 3 пъти ти написах прикого да отидеш, 3 пъти го изтриха, пише го само в един цитат, ако не си разбрала, пиши едно лично ще ти го пусна пак.
        Хайде малко да разведрим темата, Бастет поста които писа за агенцията дето направила сестрата на младоженеца,за неговата сватба, и колко се гордеела булката с това , че изнудват всички за комисионнни и им излиза по-евтина вече го няма, а и ти не пожела да споменеш имена, но аз да те попитам случайно сестрата да се казва Марина?Защото от тази агенция на доста колеги са се обаждали, и голям смях настана, дали това няма да им е първата и последна сватба?На поредната агенция - големи  професионалисти - еднодневка? Bravo
« Последна редакция: април 17, 2009, 13:02:35 от dark_avenger » Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #83 -: април 17, 2009, 14:05:32 »

Аз имам един въпрос към Пърфект ивент - на коя подред среща смятате, че трябва да дадете някаква идея на бъдещата булка за украсата или за каквото ви е потърсила?!? Като не е на първата на коя? Що за "агенция" сте ако нямате някакви примерни идеи и варианти? Що за професионалисти? Че даже и засегнати, горките! В кой момент се очаква младоженците да решат дали да се спрат на вас като нямат представа за работата ви, нямат представа за идеите ви / каквито всъщност вие и нямате/ Това е абсурдно да се твърди, че не можело на първа среща да и дадете идеи. Не идеи ще и дадете, а направо с каталози и  брошури трябва да дойдете със стотици готови идеи, които да предложите като вариант и да се коригират ако се наложи!

от постът ви личи едно - вие не сте никаква "професионална агенция", а хорица, решили да припечелват при това некомпетентни!
Активен
peteto77
Сватбар

« Отговор #84 -: април 17, 2009, 15:23:11 »

Амелия не съм съгласна с теб. Аз на първата среща предпочитам да поговоря с агентката, да ме опознае, да разбере какво харесвам, в каква посока мисля, как си представям нещата, кое е мястото,  ако вече сме избрали, щото от ресторанта много зависи. То може и да покаже някоя и друга разработвана тема, но аз бих искала при мен да е индивидуално, а  не да ми показва някакви готови пакети и идеи, които  са правени на десет сватби преди моята, цветовете са избелели от пране, панделките са се раздърпали и всички сватби да изглеждат еднакви. Да разглеждам два часа неща, които въобще може да не харесам. Според мен  даването на конкретни идеи и предложения трябва да дойде след огледа на ресторанта. За да бъдат адекватни спрямо него, спрямо вкусовете ми и спрямо бюджета ми и да бъдат конкретни, правени за мен и както аз ги искам и виждам нещата.  За да не си губа времето в разглеждане на каталози с украси, които на мен ми се струват кичозни, а на някои булки върха на сладоледа и прекрасни... защото на вкус хората са различни. И друго на първата среща бих предпочела да се видим и да поговорим само, за да видим на каква вълна сме, щото, мен ако не ме изкефи като човек, ако ще най-прекрасната украса на света да ми предложи и на  ниска цена пак няма да я наема. И не се притеснявам като дойде времето ( ха дано дойде по-скоро) да си определя примерно някакъв бюджет и да кажа на агенцията - разполагам с толкова пари, предложете ми нещо. Смятам че така е най-редно, а не да губя времето на агенцията, която и да е тя да ми мисли украси за по пет цифрени суми - с орхидеи, воали и т.н., които аз така или иначе нямам средства да реализирам.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: април 17, 2009, 15:42:09 »

Тия пък огледи ми докараха неприятностите с ресторанта. Не може ли първо да имам някаква яснота, после да влача фирми ден през ден в ресторанта? Това да водиш всеки, с когото говориш за украса в локацията не ми се вижда изобщо добра идея. Ако имат желание, да идат и да видят, ама по-дискретно. Вече не искам да водя никого в ресторанта, защото станах за смях.  sad
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #86 -: април 17, 2009, 15:51:13 »

mucito мисля, че е време да спреш с тъпите си забележки към мен персонално и нямаш правото в тази тема да ангажираш вниманието на всички с постовете си към мен. Аз някога по този начин да съм те обидил или нагрубил. Не се изявявай като собственик на този форум.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #87 -: април 17, 2009, 15:57:08 »

Тия пък огледи ми докараха неприятностите с ресторанта. Не може ли първо да имам някаква яснота, после да влача фирми ден през ден в ресторанта? Това да водиш всеки, с когото говориш за украса в локацията не ми се вижда изобщо добра идея. Ако имат желание, да идат и да видят, ама по-дискретно. Вече не искам да водя никого в ресторанта, защото станах за смях.  sad

Мила, защо водиш всички в ресторанта? Не можеш ли да им го опишеш, ако случайно не го знаят, а като се спреш на агенция вече, да ги заведеш. Не вярвам да е толкова сложно да се опише - не знам кой е ресторантът, но все можеш да им го опишеш накратко, за да си създадат първоначално впечатление. Само си усложняваш живота така... В края на краищата, става въпрос за стандартна сватбена украса (имам предвид, че повечето неща са ясни - украси на маси, арки, и т.н., да не се обидиш от думата "стандартна"), ако са професионалисти, видът на ресторнта не би трябвало да е тоолкова ключов...
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #88 -: април 17, 2009, 16:02:37 »

Амелия не съм съгласна с теб. Аз на първата среща предпочитам да поговоря с агентката, да ме опознае, да разбере какво харесвам, в каква посока мисля, как си представям нещата, кое е мястото,  ако вече сме избрали, щото от ресторанта много зависи. То може и да покаже някоя и друга разработвана тема, но аз бих искала при мен да е индивидуално, а  не да ми показва някакви готови пакети и идеи, които  са правени на десет сватби преди моята, цветовете са избелели от пране, панделките са се раздърпали и всички сватби да изглеждат еднакви. Да разглеждам два часа неща, които въобще може да не харесам. Според мен  даването на конкретни идеи и предложения трябва да дойде след огледа на ресторанта. За да бъдат адекватни спрямо него, спрямо вкусовете ми и спрямо бюджета ми и да бъдат конкретни, правени за мен и както аз ги искам и виждам нещата.  За да не си губа времето в разглеждане на каталози с украси, които на мен ми се струват кичозни, а на някои булки върха на сладоледа и прекрасни... защото на вкус хората са различни. И друго на първата среща бих предпочела да се видим и да поговорим само, за да видим на каква вълна сме, щото, мен ако не ме изкефи като човек, ако ще най-прекрасната украса на света да ми предложи и на  ниска цена пак няма да я наема. И не се притеснявам като дойде времето ( ха дано дойде по-скоро) да си определя примерно някакъв бюджет и да кажа на агенцията - разполагам с толкова пари, предложете ми нещо. Смятам че така е най-редно, а не да губя времето на агенцията, която и да е тя да ми мисли украси за по пет цифрени суми - с орхидеи, воали и т.н., които аз така или иначе нямам средства да реализирам.

Първо, не си ме разбрала. Аз не казвам да донесе каталози и това да е което е възможно да се направи. Но за един професионалист не мога да си представя да каже, че няма идеи. Ми тогава си намери друга работа. Трябва да има каталози с правени от тях сватбени украси, зада сдобиеш представа за работата на агенцията. Не случайно толкова много ни съветват тук да не се осланяме само на портфолиото. Да има предложения, идеи, да те насочва, да намира правилните въпроси, които да ти зададе, за да сдобият представа и твоите очаквания какви са. Не мога даси представя да ми губи времето 2 часа и да ми каже "ми нямам идея  Oh my ..." Нали ще я оставя на място.

Второ, аз не мисля,че е нужно да се слрещам на по кафенце с някой и да го опознавам и тогава да реша дали да го ноемам, защото губя времето и на двете страни. И, плюс това, аз ще я наемам като професионалист, няма да се женя за нея.

Трето, за мен професионалисът трябва да е в час какво се прави в момента, какви са масовите практики и да си е блъскал главата да измисли нещо ново и оригинално и да не му трябва разположението на ресторанта, за да  ми ги даде тези идеи!

Розовка, ето мила, че за някои от Пърфект ивент големите "професионалисти" не могат горките да си го представят и да дадат идеи ако не са го видели. Какво да правиш с такива "агенти"?!? Е, аз имам идея де ... hunter
Активен
peteto77
Сватбар

« Отговор #89 -: април 17, 2009, 16:31:43 »

Амелия, хората са различни. аз споделих как аз си представям нещата. Всичко е според човека и усещането му. Аз държа, хората с които работя и ме заобикалят да ми е лесно да общувам с тях, да ме разбират с малко думи, а не да се опитват да ме убеждават, че те са прави и се опитват да ми пробутват и налагат техните си идеи за нещата. Много се палиш  Wink take it easy smoke  и весели празници на всичкиии!!!!
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: април 17, 2009, 16:44:02 »

Заключвам темата, докато я почистим, не ви стига, че едни и същи хора спамите темата за диджеите, ами и тук същото положение. diablo
Активен
Страници: 1 2 3 ... 7 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: