Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 09:33:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Украса на ресторант!!!!! част 4
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Украса на ресторант!!!!! част 4 (Прочетена 183796 пъти)
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463
Отг: Украса на ресторант!!!!! част 4
«
Отговор #285 -:
май 15, 2009, 11:07:10 »
Цитат на: Amelia в май 14, 2009, 19:08:52
Благодаря ти много за информацията, Рали!
П.С. ако някой има информация как стоят нещата в Централ Форум / този в Хиподрума/ за изнесения ритуал - предоставят ли столове, шатри и т.н., нека да пише!
Амелия, там градината не ми направи впечатление да е особено голяма... не зная тази шатра колко е голяма в представите ти, но ме съмнява да слагат нещо различно от арка там. Мен ако питаш - обади се и попитай просто, те и по телефона може да ти дадат информация вероятно.
Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #286 -:
май 15, 2009, 13:09:14 »
Ама вие за каква шатра говорите? Аз имах предвид големи шатри, които покриват всичко, а не мъничка само за младоженците, вместо арка.
Между другото във Флора Комерс вазите са по - скъпи от Интер Флора в Дружба. В крайна сметка купихме сферични вази средно големи - 13бр и 2бр високи цилиндри от Полигруп, общо за 84лв с 10% намаление. Нямаше как да минем по - тънко
«
Последна редакция: май 15, 2009, 13:12:00 от ralichka___
»
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #287 -:
май 15, 2009, 13:23:07 »
Момичета, имам проблем. Темата на сватбата е бяло и червено, ресторанта ни е в червено ( килими,завеси,столове), само масите ще са с бели покривки.До тук добре,но си мисля,че ако сложа червени рози по масите ще стане много червено.Лилиуми и рози в комбинация мислех да има само на стойките и на официалната маса и колата,защото декораторката каза че те са с много силен аромат и може да стане проблем ако има алергични.Какво да правя не знам
Мислех си за вариант с бели рози и червени ленти по масите!!!!!
Вече съвсем се отчаях с тази окраса
Помагайте моля ви
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #288 -:
май 15, 2009, 13:37:33 »
Пробвай да сложиш бели калъфи на столовете, така ще смекчиш малко червеното в интериора. Това разбира се зависи от личния ти вкус, и от бюджета който сте отделили за украса. Варианта с лилиумите не е толкова страшен колкото са ти казали. В събота правихме бели лилиуми с розови рози - имаше на булчинската маса, на колата, на стойките, в букета на булката. Аромата е силен, но не чак толкова, освен това не сте в малко затворено помещение, а в голям ресторант с климатици и аспирация, нали? Важно е само да махнете тичинките, защото те ръсят страшно много прашец навсякъде и цапат неприятно!
Варианта с белите рози и червени панделки по масите също не е лош, само трябва да се внимава с нюанса на червеното да не се получи ефект "Баба Марта" по масите
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #289 -:
май 15, 2009, 13:38:59 »
Цитат на: Amelia в май 14, 2009, 18:31:03
А какво ще кажете за идеята за чадърчета, които да се слагат на столовете за изнесения ритуал? не мога да си представя да изпружа гостите си на тая жега непосилна под греещото слънце! А за някакви шатри знаете ли от къде се взимат под наем? Имам предвид тези белите или е по-добре да си купим една, тъкмо после на село ще си имаме
И аз много мислех за шатри и чадъри. Значи наемите на красиви чадъри с краче в средата 3х3 е около 60 лева с доставка и от-ставка. Шатра 3х3 красива ми предлагаха за 120-150 лева. Същата найлонова от МЕТРО струва 50-и-не-помня-колко лева. Големите шатри наистина минават четирицифрена сума само за наем. Да я купиш пък не ми се мисли. А и не могат да се монтират къде да е, защото имат разни колци и т.н. В американските сайтове гледам едни парасоли - слънчобрани ли се казва не знам - чадъри хартиени много красиви. Но не знам у нас дали се продават някъде. В Гърция видях в техните булченски магазини че има, поне по витрините.
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Усмихни се!
«
Отговор #290 -:
май 15, 2009, 13:45:53 »
petrova83
, вариантът с бели рози и червени ленти (щом покривките са бели) не е лош? Защо се притесняваш?
Аз, да ви кажа, съвмсем се зачудих с тази украса. Попитах някоя друга агенция, разгледах какво предлагат
, никой не се вслушва в това, което искам, а цените са просто
Хубавото е, че имам ясна представа какво искам и то не е трудно за изпълнение. Дори си мислех за варианта аз да си купя всичко необходимо и да наема някой да ми го постави в ресторанта. Искам арката, налична в градината на ресторанта, да бъде украсена с воали (само), вътре искам булчинската маса да бъде пак само с воали и драперия, всички столове ще са с панделки на облегалките, а масите (всички) с лента от тюл/органза/мрежа, по която ще са разпръснати мидички, рапани ...., ще има и полусфери с плуващи свещи или цветчета, аранжирани в съответствие с останалите елементи и цветове на украсата. Реално всичките неща мога да си ги купя, но не знам какво ще правя с метрите плат и многото стъклени съдове след това. Но от друга страна като гледам цените за наем на такива, май е по-изгодно да си ги осигуря сама
Чакам една оферта от една фирма, на която се надявам повече, да видим те какво ще ми предложат
Иначе открих няколко магазина с толкова много морски неща, че мога 3 ресторанта да украся без да се повтарят нещата
Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #291 -:
май 15, 2009, 14:29:06 »
Аз също стигнах до извода, че е по - добре да си купя каквото ми трябва. Така или иначе наемът не е много по - нисък от реалната стойност на почти всики неща. После няма е много трудно да им намериш предназначение, най - малкото може да свършат работа за друга булка
«
Последна редакция: май 15, 2009, 15:03:06 от ralichka___
»
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #292 -:
май 15, 2009, 15:03:40 »
За лилиума - нашата украса също беше основно от лилиуми...Наистина по принцип аромата на лилиума е много силен и води до главоболие ако стоиш по- дълго (или спиш в стая с лилиуми). Дори съм чувала и по- лоши неща (ама това е само слух).
Идеята ми е такава - ако лилиумът не е ЧАК толкова много няма никакъв проблем, а и както са казали момичетата - помещението е достатъчно голямо. Украсата с лилиум по принцип на мен МНОГО ми харесва...Но ако все пак се откажеш от това - защо не обмислиш вариант вместо лилиум - калии???
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #293 -:
май 15, 2009, 15:29:44 »
Цитат на: Слънце в май 15, 2009, 13:45:53
Аз, да ви кажа, съвмсем се зачудих с тази украса. Попитах някоя друга агенция, разгледах какво предлагат
Хубавото е, че имам ясна представа какво искам и то не е трудно за изпълнение. Дори си мислех за варианта аз да си купя всичко необходимо и да наема някой да ми го постави в ресторанта. Искам арката, налична в градината на ресторанта, да бъде украсена с воали (само), вътре искам булчинската маса да бъде пак само с воали и драперия, всички столове ще са с панделки на облегалките, а масите (всички) с лента от тюл/органза/мрежа, по която ще са разпръснати мидички, рапани ...., ще има и полусфери с плуващи свещи или цветчета, аранжирани в съответствие с останалите елементи и цветове на украсата.
В общи линии описа това, което искам аз за мойта украса с разликата, че искам и листенца от розов цвят по масата. А и мойта сватба ще е в бяло и червено. Аз съм решила сама да си закупя нещата по украсата и се надявам да ползвам услугите само за поставянето на украсата, ако не стане ще намеря кой да свърши тази работа. За цветя съм се спраяла на рози и фрезии, защото са ми любими и даже съм си нябелязала няколко места за проверка на цените на едро.
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
Отг: Отг: Украса на ресторант!!!!! част 4
«
Отговор #294 -:
май 15, 2009, 18:58:20 »
Цитат на: BASTET в май 15, 2009, 13:38:59
И аз много мислех за шатри и чадъри. Значи наемите на красиви чадъри с краче в средата 3х3 е около 60 лева с доставка и от-ставка. Шатра 3х3 красива ми предлагаха за 120-150 лева. Същата найлонова от МЕТРО струва 50-и-не-помня-колко лева. Големите шатри наистина минават четирицифрена сума само за наем. Да я купиш пък не ми се мисли. А и не могат да се монтират къде да е, защото имат разни колци и т.н. В американските сайтове гледам едни парасоли - слънчобрани ли се казва не знам - чадъри хартиени много красиви. Но не знам у нас дали се продават някъде. В Гърция видях в техните булченски магазини че има, поне по витрините.
аз говорех за малки чадърчета - като за дъжд, но в други цветове. Аза шатрете си представях тези обикновените 3х3 или както се водят. Тези огромните, които покриват целия периметър на събитието не съм си и помусляла, именно заради цената. За шатрата най-добре да си я купим, но за гстите - не могат да стоят на слънцето
Чадърчетата как ви се виждат като идея? Примерно през стол да сложим по 1 в някакъв цвят или бяло???
Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #295 -:
май 15, 2009, 19:02:00 »
В колко часа ще бъде церемонията, Амелия? Според мен нищо няма да им стане на хората да седят 20мин на слънце
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #296 -:
май 15, 2009, 19:49:02 »
petrova83
, вариантът с бели рози и червени ленти (щом покривките са бели) не е лош? Защо се притесняваш?
Хубавото е, че имам ясна представа какво искам и то не е трудно за изпълнение. Дори си мислех за варианта аз да си купя всичко необходимо и да наема някой да ми го постави в ресторанта. Искам арката, налична в градината на ресторанта, да бъде украсена с воали (само), вътре искам булчинската маса да бъде пак само с воали и драперия, всички столове ще са с панделки на облегалките, а масите (всички) с лента от тюл/органза/мрежа, по която ще са разпръснати мидички, рапани ...., ще има и полусфери с плуващи свещи или цветчета, аранжирани в съответствие с останалите елементи и цветове на украсата. Реално всичките неща мога да си ги купя, но не знам какво ще правя с метрите плат и многото стъклени съдове след това. Но от друга страна като гледам цените за наем на такива, май е по-изгодно да си ги осигуря сама
Чакам една оферта от една фирма, на която се надявам повече, да видим те какво ще ми предложат
Иначе открих няколко магазина с толкова много морски неща, че мога 3 ресторанта да украся без да се повтарят нещата
Аз не разбирам защо агенциите не искат или не те чуват за арка и воали ? Това всяка агенция която се занимава с украси би трябвало да ги има като инвентар ! Особенно големите агенции апък и малките ,това са неща без които не може а и трябват почти за всяка украса ! Какъвто и плат да си купиш ще ти трябват доста метри плат и не си струва да се набутваш ! По добре преговаряй с някоя агенция и да ти го направят . Незнам какви суми са ти обявили но би трябвало да е по евтино от това да си купиш сама инвентара !
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #297 -:
май 16, 2009, 01:20:39 »
Цитат на: ralichka___ в май 15, 2009, 19:02:00
В колко часа ще бъде церемонията, Амелия? Според мен нищо няма да им стане на хората да седят 20мин на слънце
Рали, всичко е далеч в бъдещето и дата не се знае, камо ли час. Но при всички случай ще е около 18.30 - 19ч. Няма как да е по-рано, а за по-късно едва ли, при все че все някога трябва да почне самата сватба вътре и да свърши, разбира се.
Август си е силно слънцето. Не знам, притеснено ми е.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #298 -:
май 16, 2009, 08:49:43 »
...Искам арката, налична в градината на ресторанта, да бъде украсена с воали (само), вътре искам булчинската маса да бъде пак само с воали и драперия, всички столове ще са с панделки на облегалките, а масите (всички) с лента от тюл/органза/мрежа, по която ще са разпръснати мидички, рапани ....
Да се изкажа и аз, като обиколила голяма част от агенциите, поне във София. Воали и драперии звучи супер лесно. Обаче не е така. С материи се работи доста трудно, се оказва. Повечето декораторки са гола-вода, хванат ли плат. Много от тях не могат една органзена покривчица да намачкат артистично, ка моли нещо с връзване да сътворят. Обикновено имат една арка, на която тюловете си седят намотани и само сменят цветята. Кой знае с какви героични усилия са успяли да я намотаят в началото на кариерата си, пълни с ентусиазъм. Без да назовавам имена и да давам линкове, за да не обидя някого, но албумите са пълни с кошмарно декорирани
столове, които приличат на изцентрофугирани каспърчета. Връзването на панделките по тях се оказва страшен проблем и допълва нелепостта на вида им. Когато има шаренийки и цветенца, това се понася, защото те отвличат вниманието. Останеш ли само на материи, ще стане страаашно.. Много, много внимавай. Искат не малко пари за наема на платовете, а не е ясно дали резултатът няма да е интериор на къща с духове, само че неогладен.
«
Последна редакция: май 16, 2009, 08:52:50 от BASTET
»
Активен
zipper
Ентусиаст
«
Отговор #299 -:
май 16, 2009, 09:38:00 »
Момичета, имате ли идея от къде мога да си купя (за София, Пловдив) по-евтино дебели свещи за украса? Навсякъде са около 7-8 лв и ми идва в повече за всички маси.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...