Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 18:31:13

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Украса на ресторант!!!!! част 4  (Прочетена 184006 пъти)
 
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: април 24, 2009, 09:32:42 »

Напълно те подкрепям, не само бутилките, като дойдат и чиниите, акомасите не са по-големички, направо всичко се губи. За това и аз съм се ориентирала само високи вази с цветя, много харесвам и камъчета, кристали, листенца и т.н. разпръснати по масите, но .... girl_impossible
И аз така, обаче като ми направиха оферта за живите цветя, излиза около 80лв на маса украсата за маси за осем човека, нашите маси ще са 7-8, отделно бучинската с бюджет около 200лв и  tease
Активен
Vasi
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 92



Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: април 24, 2009, 10:00:06 »

А защо трябва всички бутилки да са по масите, използвайте помощни масички за сервиране поставени между две съседни маси. Така хем няма да се натрупва по масата, ще има място за всички, хората ще се виждат нормално, а не надничайки зад стена от бутилки и най-важното ще изпъкне украсата Ви.
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 723


Съселчето на Магаренцето.


« Отговор #167 -: април 24, 2009, 10:16:32 »

Vasi, взе ми думите от клавиатурата. Ние също ще говорим бутилките да не са по масите, а на помощни.

С високата украса има един малък проблем. Когато човек е развълнуван, развеселен и т.н. доста често не си мери жестикулациите, а на високата украса и центърът на тежестта й е високо, особено, ако са букети, така че, помислете за това.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: април 24, 2009, 10:24:25 »

За мен най-важно е гостите да се чувстват удобно, не мисля че с тези помощни маси ще е така, а и всеки ще се ангажира да бъде сервитьор, вместо да си гледа купона. Въпреки, че моето тържество ще бъде в ресторанта на 4-звезден хотел, не вярвам, че сервитьорите ще са като орлици и ще наблюдават гостите, дали всичко е наред във всеки един момент, взе пак става въпрос за около 70 човека, а и аз не говоря за кой знае какво количество бутилки, но като си представиш най-малкото, че ще има пред всеки бутилка безалкохолно  give_rose(мисля, че е нормално), то дори и при това положение украсата изчезва.
Колкото до втората част от коментара за центъра на тежеста за високата украса, застраховка няма и ниската може да бъде увредена.
Това е моето мнение по въпроса
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #169 -: април 24, 2009, 10:29:33 »

А защо трябва всички бутилки да са по масите, използвайте помощни масички за сервиране поставени между две съседни маси. Така хем няма да се натрупва по масата, ще има място за всички, хората ще се виждат нормално, а не надничайки зад стена от бутилки и най-важното ще изпъкне украсата Ви.

За мен най-важното е в самото начало да няма нищо друго на масата, освен самата украса (била тя и ниска). Хората влизат виждат я, казват "Уаууу, жестоката работа", обсъждат 10ина минути това какво е , друтото как е направено, възхищават се и после я забравят. Тя си е изпълнила функцията. После вече никой не му пука за нея и идва ред на бутилките  pardon
Някои гости дори я бяха махнали от масата и сложили на парапета (други по змеята, което за мен и моя труд беше ужасно просто, но какво да правя...) Но в началото определено прави впечатление - при самото влизане в ресторанта.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: април 24, 2009, 10:43:20 »

Въпреки, че моето тържество ще бъде в ресторанта на 4-звезден хотел, не вярвам, че сервитьорите ще са като орлици и ще наблюдават гостите, дали всичко е наред във всеки един момент, взе пак става въпрос за около 70 човека
Marri,4-звездния хотел предполага високо ниво на професионализъм от персонала.
Аз самата съм работила на такова място и трябва да ти кажа,че и при 500 госта не е трудно да се обърне внимание на всеки.Това зависи от организацията на екипа.
А щом си плащаш не се притеснявай да поискаш най-добрия и удобен за теб вариант.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1790


www.ninabg.com


Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: април 24, 2009, 10:53:58 »

По принцип в реномиран хотел можеш да искаш повече екстри ,но това бутилките или салатите да се изнесат след като влезнат хората е почти невъзможно ! В повечето р-ти направо отказват по няколко причини . Сигурна съм че вече сте минали през това поне някой от вас ! Колкото до камъчета и елементи по масите найстина остават скрити след като се нареди всичко по маста / бутилки,чинии  и прочие/
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #172 -: април 24, 2009, 10:57:58 »

Това си е до договорка - просто трябва много да настояваш, че особено държиш да е така. Нашият ресторант беше нищо и никакъв, но с повече настояване се съгласиха да изнесат всичко след настаняването на гостите.

Пък, че това са 70 човека, става все пак въпрос за 10ина маси - ако не могат да обслужат 10 маси, що за ресторант са ???!! Да има 4 сервитьора вътре - пада се по 2,5 маси на сервитьор  pardon
Активен
Vasi
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 92



Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: април 24, 2009, 11:32:43 »

За мен най-важно е гостите да се чувстват удобно, не мисля че с тези помощни маси ще е така, а и всеки ще се ангажира да бъде сервитьор, вместо да си гледа купона. Въпреки, че моето тържество ще бъде в ресторанта на 4-звезден хотел, не вярвам, че сервитьорите ще са като орлици и ще наблюдават гостите, дали всичко е наред във всеки един момент, взе пак става въпрос за около 70 човека, а и аз не говоря за кой знае какво количество бутилки, но като си представиш най-малкото, че ще има пред всеки бутилка безалкохолно  give_rose(мисля, че е нормално), то дори и при това положение украсата изчезва.
Колкото до втората част от коментара за центъра на тежеста за високата украса, застраховка няма и ниската може да бъде увредена.
Това е моето мнение по въпроса

smile ООО да , украсата изчезва, накрая на вечерта моите гости си прибраха украсата от масите, не само подаръчетата си, така че за мен беше страхотно, тъй като на другият ден си прибирах само алкохола и подаръците от гостите  danceg
Активен
semira
Регистриран

Пол: Жена
Публикации: 4



« Отговор #174 -: април 24, 2009, 13:20:09 »

Моята сватба ще бъде август месец и съм решила да украся масите в ресторанта със естествени цветя. Разпитах на много места за аранжировки, но още никъде не съм се спряла. На годежът направих едно мини тържество организирано от сватбен агент (Сватбена Агенция) и останах доволна.Каквото пожелах това и направиха екипът от Royal Wedding. По скоро Мери дава невероятни идеи за украси и всякакви аксесоарчета. Стана много сладко. Но на масите всичко се вижда и се запомня от гостите, в това съм сигурна 80%. За храната също се вижда как е поднесена и подредена, за подаъчетата също. Ще видя какво ще ми хрумне. smile good :weddingday


* DSCN1348.jpg (58.19 KB, 480x640 - видяно 309 пъти.)
« Последна редакция: април 24, 2009, 13:21:58 от semira » Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556



« Отговор #175 -: април 24, 2009, 13:46:35 »

Аз също смятам, че функцията на украсата е предимно за първото "Уааау! " и после вече никой няма да я забележи. Пък и ще им амалко по-важни неща от нея повреме на тържеството.

Но аз много държа на това да се сервира всичко след пристигането на гостите. Не мога да си помисля дори за гледката на украсата, която ми е коствала не знам колко пари и месеци из форумите и да е в комбинация с шопска салата и всякакви бутилчета.  mega_chok  АЗ съм се спряла на няколко ресторанта  / Парк-хотел Москва, Централ Форум, Интерпред и Скай Уей/ като варианти и се надявам все в някой от тях да се съгласят на такъв вариант - да се сервира след влизането на гостите.
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 723


Съселчето на Магаренцето.


« Отговор #176 -: април 24, 2009, 13:57:42 »

Ами с помощта на тактиката "любезно неотстъпчива булка" всичко се постига. Аз ще се врънкам да няма друго освен украсата, докато на управителя му бръмнат ушите, заболи го главата, припадне и се съгласи.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: април 24, 2009, 14:15:28 »

Според мен не е правилно да се смята винаги, че определени неща ни се предлагат от специалистите (сватбените агенти, управители на ресторанти и т.н), само защото на тях така им е по-лесно или така повече им харесва. В много случаи тези хора дават практични съвети, не винаги когато сме присъствали на сватбени тържества сме обръщали внимание на всичко, поне аз съм се съсредоточавала повече върху самото тържество, затова сега се замислям над въпроси, които не съм си задавала преди. Така например, представяйки си как протича тържеството, в случай че не са предварително сервирани напитките и салатите, ми се струва, че гостите няма да се чувстват комфортно, а и в първите минути след влизането ни ще има голямо движение на обслужващ персонал, все пак колкото и да са незабележими сервитьорите, при положение, че искаме бързо и едновременно зареждане на масите, няма как да не са главни действащи лица.
Все пак всеки сам си решава, аз например ще се опитам да направя украса, при която да не се разваля първоначалното впечатление, след сервиране на напитките и ястията и гостите и аз включително да й се наслаждаваме до края на тържеството give_rose
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #178 -: април 24, 2009, 14:21:27 »

Никой като отиде на ресторант не му е вече заредена масата и това не е проблем. И сервитьори хвърчат нагоре-надолу, ако не за неговата маса, то за другите.

Професионалните сервитьори са незабележими.

Докато се направи посрещането на младоженците, захранването и две-три али-бали, масите ще се заредят без много шум и смут, и без никой да забележи.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556



« Отговор #179 -: април 24, 2009, 14:22:04 »

Според мен друга много по-грозна гледка от отрупаните маси са озверели от глад гости, които още с влизането започват да се тъпчат. А това навсякъде го има. Предпочитам няколко минутки спокойствие, празни маси, после сервиращите сервитьори и тогава стърта на яденето.
Никой като отиде на ресторант не му е вече заредена масата и това не е проблем. И сервитьори хвърчат нагоре-надолу, ако не за неговата маса, то за другите.

Професионалните сервитьори са незабележими.

Докато се направи посрещането на младоженците, захранването и две-три али-бали, масите ще се заредят без много шум и смут, и без никой да забележи.

не мисля, че в това да се движат сервитьори има нещо смущавао или наприятно. На мен ще ми е наприято някой да плюска преди още да сме направили ритуалите и т.н. Така че аз ще настоявам дори сервирането да стане след ритуала с чупенето , захраване  и т.н.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines