Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 21:53:30
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Украса на ресторант!!!!! част 4
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Украса на ресторант!!!!! част 4 (Прочетена 184120 пъти)
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
Отг: Украса на ресторант!!!!! част 4
«
Отговор #135 -:
април 16, 2009, 11:07:39 »
Цитат на: Ble6tu4ka в април 16, 2009, 10:57:07
Като ви чета момичета, направо май съм щастливка, че се отървах с едва 150-200лв за украса на масите за гостите.. Ресторанта по принцип включва украса на младоженската маса, така че от там поспестяваме май.
Аз се чудя, тъй като нещата за украса сме си ги купували ... интересува ме - кой според вас ще ги прибере след приключване на тържеството? Някой роднина ли да инструктирам... направо не знам... Мен няма да ми е хич до занимаване с тия неща, но в никой случай няма да ги "подарявам" на ресторанта.
Който ще поставя украса е хубаво и да я събере защото най добре ще знае какво е поставил и какво да си търси на другия ден !
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #136 -:
април 16, 2009, 11:14:28 »
Да и мен въпросът с поставянето и прибирането на украсата ме тормозеше.
Моята украса ще е от отделни елементи и е замислена така, че да остане като подаръчета за гостите. Ама от сега знам, че жените ще си ги приберат, пък мъжете ще ги зарежат на масите и аз си мислех някой да ги прибере след тържеството и после ако имам възможност да ги раздам на тези, които са си ги забравили да речем.
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463
«
Отговор #137 -:
април 16, 2009, 11:39:35 »
Ох, да... това със забравянето на подаръчетата не го бях предвидила...
Мойта украса ще е от органза и раковинки, морски звезди, камъчета, перли и мидички - въобще неща дето няма как да се водят под бройка и може и нещо да свият от ресторанта още по време на украсяването.. (дано не го направят де), защото смятам да разчитам на тях да наредят нещата .. Само подаръчетата на гости ще оставя шаферките да ги сложат по масите.
Абе в крайна сметка.. каквото стане, стане... Просто съм в чудене кой да ангажирам със събирането им.. някой който да остане до края... ама ми е кофти да задължавам хора да не могат да си тръгнат заради това.
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
Аз истински вярвам, че стават чудеса!
«
Отговор #138 -:
април 16, 2009, 11:59:16 »
И при мен го имаше този проблем - украсата ми беше от рахвърляни листенца от рози и бонбони с блестящи опаковки. Тъй като в крайна сметка на никой не му се занимаваше с прибирането на украсата в края на деня - всичко отиде за ресторанта. Просто не ги събрах...
Така че, с тази цел трябва да се нагърби някой много енергичен, който дори и след умората целия ден да има достатъчно енергия да събира дреболийките от масите
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #139 -:
април 16, 2009, 12:06:52 »
Двама управители на заведения и една сватбена агентка ме предупредиха вече, че гостите масово не си прибират подаръците. Обаче като го написах в темата за подаръците, момичетатат казват, че не е така. Не знам къде е истината. Аз още се колебая какво да правя.
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #140 -:
април 16, 2009, 12:13:15 »
И аз не знам BASTET, редя си ги пък каквото стане
моите ще са торбички органза с бонбони, тейбъл картичка закачена на стойка за визитки и папирус с благодарствено послание
искрено се надявам всички да си ги вземат
ако не ще ги съберем после и толкова
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #141 -:
април 16, 2009, 13:00:34 »
момичета, искам човек, който просто да украси с предоставените от мен материали ресторанта. На едно място ми поискаха 400 лв за труд. Давайте идейки, помощ
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #142 -:
април 16, 2009, 13:21:56 »
tasty цената е безумна според мен.
по-добре говори в ресторантът с управителят, дали няма да се съгласят те да ти украсят, то си зависи и от украса де, ако е нещо по-засукано в крайна сметка ще трябва човек, който има повече опит
но ако са елементи, които трябва да се подредят от ресторантът може и да свършат работа
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #143 -:
април 16, 2009, 15:44:19 »
Цитат на: Ble6tu4ka в април 16, 2009, 10:57:07
Като ви чета момичета, направо май съм щастливка, че се отървах с едва 150-200лв за украса на масите за гостите.. Ресторанта по принцип включва украса на младоженската маса, така че от там поспестяваме май.
Кой е ресторанта и къде е?
Цитат на: tasty в април 16, 2009, 13:00:34
момичета, искам човек, който просто да украси с предоставените от мен материали ресторанта. На едно място ми поискаха 400 лв за труд. Давайте идейки, помощ
От кое място искат тази безумно цифра? Това е ненормално! То ди-джея, който ще ти прави цялата сватба за 6 часа взима толкова. Може ли за украса такава сума да искат? !? Тия са много зле!
Активен
Vasi
Ентусиаст
«
Отговор #144 -:
април 16, 2009, 16:24:35 »
Цитат на: BASTET в април 15, 2009, 16:07:53
Аз се чувствам все по-ужасно по повод на тая украса. Не знам на какво "ниво" се е "дигнала", но и цените ужасно са се "дигнали" и както ужким се е "дигнало" всичко, така се опитват да ми пробутват само тривиални неща.. с тая моята градина сички като са се запънали за свещи и фенери.. толкова ли не могат друго да измислят?? Посред бял ден лятото на обяд, какви факли, какви огньове.. не знам. И след всяка среща с агенция вдигам бюджета с 200 лева и търся по-смотана агенция, и всяка следваща пак й се виждат малко парите. И като кажа бюджета и изведнъж спират да ми пишат и да ми се обаждат. Тия всички са полудели тотално. Ще зема да им тегля една *** на сичките. И ще съм с най-уникалната сватба - без украса
Хей момичета,
Разбирам тревогата ви, моята сватба беше преди година и за собствената си украса платих 2000лв. Няколко месеца по късно направих украса на моя приятелка за сватбата и и се оказа че може да се направи украса за 500-600лв.
Спокойно ще откриете и по евтини украси. Просто не гледайте големи агенции.Там се плаща за име, не толкова за това което ще получите.
Относно листенцата, аз съм поръчвала от един сайт.Много са хубави изглеждат като истински. Ето ви линкче към сайта.
http://marquise-group.com/
Активен
Bianka
Сватбар
Публикации: 179
«
Отговор #145 -:
април 16, 2009, 16:59:01 »
И аз възнамерявам да вляза в сумата от 700 лв максимум за украса. Вярно, че ресторанта не е голям (сватбата ще е около 70 човека, а може би капацитетът му е 80), но пък не съм се лишила от нищо - калъфи с пандели за столовете, арка с 2 стойки цветя, тюлове по парапетите, малко балони и украса на масите. Така като ви слушам, явно цените в София са доста по-високи от тези в Бургас...
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Love to be Loved
«
Отговор #146 -:
април 16, 2009, 17:03:03 »
Цитат на: Ble6tu4ka в април 16, 2009, 11:39:35
Ох, да... това със забравянето на подаръчетата не го бях предвидила...
Мойта украса ще е от органза и раковинки, морски звезди, камъчета, перли и мидички - въобще неща дето няма как да се водят под бройка и може и нещо да свият от ресторанта още по време на украсяването.. (дано не го направят де), защото смятам да разчитам на тях да наредят нещата .. Само подаръчетата на гости ще оставя шаферките да ги сложат по масите.
Абе в крайна сметка.. каквото стане, стане... Просто съм в чудене кой да ангажирам със събирането им.. някой който да остане до края... ама ми е кофти да задължавам хора да не могат да си тръгнат заради това.
От тоя скачащ зайо не мога да ти прочета половин час поста, очите ми отиват все към него!
Та исках да ти кажа, че щом разчиташ на персонала да ти нареди украсата, помоли ги и да ти я приберат(естествено срещу малък бакшиш и за двете услуги). Те ако решат да крадат, ще го направят още при подреждането
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #147 -:
април 16, 2009, 17:17:07 »
Цитат на: tasty в април 16, 2009, 13:00:34
Говори с управителя на ресторанта да ти го украсят те. Другия вариант е да вханеш 2 приятелки. Запознаваш ги с управителката и и казваш че те ще украсяват. Много ще знае някой дали са от агенция или не
Успех!
Ble6tu4ka ние се доверихме на ресторанта за украсата, аналогична на твоята, номера на масите, миди, раковини и т.н. Бяха сложили всичко или почти всичко, не знам. След сватбата ни върнаха доста неща, но не всичко. Специално големите ни миди, раковини и т.н. които бяха малко като бройка ни ги върнаха до една. Отделно много от гостите ми казаха после че са взели част от украсата, защото им харесала. Няма как и това да не се случи. И никога няма да си сигурна дали ресторанта са ги взели и някой гост. А и да ти кажа толкова ще си щастлива в този ден, че изобщо няма да ти направи впечатление какво ще ти върнат после
Между другото ако нямаш морски звезди, на мен ми останаха. Пиши ми на лични ако искаш, ще видя какво имам и мога да ти дам каквото ми е останало
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #148 -:
април 16, 2009, 19:05:59 »
Аз точно това искам - гостите да си вземат колкото се може повече от украсата, обаче ако нещо остане си го прибирам аз и после ще раздавам пак
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #149 -:
април 17, 2009, 11:16:13 »
Цитат на: anbibian в април 16, 2009, 19:05:59
Аз точно това искам - гостите да си вземат колкото се може повече от украсата, обаче ако нещо остане си го прибирам аз и после ще раздавам пак
Обикновенно шаферите стоят до края ! Спокойно можете да ги помолите да минат по масите и да погледнат каквото е останало да го съберат това ще им отнеме не повече от 10 мин. Найстина накрая има доста останали подаръци по масите не защото не са ги харесали или уважили гостите а просто за толкова часове просто забравят !
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...