Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 01:49:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
БУРГАС-ЧАСТ 4
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУРГАС-ЧАСТ 4 (Прочетена 127928 пъти)
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Отг: БУРГАС-ЧАСТ 4
«
Отговор #15 -:
март 09, 2009, 09:10:29 »
walker,не сме мислили за "Мираж".Останах с впечатление,че е малък.Мислех да погледна и "Аква",но се настроих скептично заради коментарите по-горе за плочките на пода(ако съм разбрала правилно).Нека който е бил там и в "Университета" да каже как се побират 100 души.В "Университета" не ми харесаха колоните-струва ми се че ограничават дансинга.Добро впечатление ми направи управителя.
Искам да Ви питам и за изнесените ритуали-много ми хареса това,което се е получило при Лъвчето.
Четох какво е платила,разбрах че е използвала агенция "Мирена".Обаче ако завали....Трябва да пренесем ритуала в ресторанта,а дали ще се съгласи служебното лице?
И в случай,че се спрем на изнесен ритуал пак ли три месеца по-рано трябва да запазим час?
Чувала съм че не изнасят "книгата"-предварително ли се подписва?
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #16 -:
март 09, 2009, 09:58:04 »
За Университета - 100 човека си се побират преспокойно и колоните не пречат въобще (виж ми в албума). И ние така си мислехме, ама всичко си се получи перфектно
Книгата за ритуала не я изнасят - мдааааа. За трите месеца не знам
Активен
dodo23
«
Отговор #17 -:
март 09, 2009, 10:10:25 »
skylife,много сте хубави.Права си за ресторанта.а украсен изглежда още по-добре.
Веско Ханджиев ли Ви е бил водещ?Доволна ли си от него?Той ли се грижи за музиката или си имахте и диско-водещ?
Активен
Kiksi
«
Отговор #18 -:
март 09, 2009, 11:03:30 »
dodo23
,
Значи, правилно си разбрала - книгата не се изнася и искаш, не искаш, трябва да подпишете предварително.
Може да го направите и същия ден сутринта, ако държите датата на сватбата и фактическата дата на гражданския брак да са еднии същи.
Лично аз се отказах от този вариант, защото не исках в деня на сватбата между фризьори, гримьори и т.н. да препускам и до ритуалната - прецених, че ще ми стане натоварено.
За часа - пак се запазва 3 месеца по-рано, но е доста по-лесно да си го избереш, защото няма такъв наплив, както за Ритуалната зала или поне така беше.
За гражданското лице - няма да има проблем да се уговорите за резервен вариант в случай, че вали. Самият факт, че се навиват да правят ритуали навън, означава, че допускат възможността за лошо време и са склонни да преминат към резервен вариант, в случай че времето се развали.
Изнесеният ритуал струваше 200 лв., а в ритуалната зала - 100 без няколко лева.
При Лъвчето е било малко по-сложно, защото е трябвало да се взима разрешение от Общината, за да се проведе ритуалът на публично място.
При нас беше в ресторанта и не се налагаше.
За "Аква" нищо не ти пречи да провериш, поне са им по-евтини кувертите или поне бяха, но аз лично не виждам как 100 човека ще се наврете там, не, че е невъзможно, но определено ще е малко тесничко според мен, но все пак можеш да погледнеш като резервен вариант.
Успех!
Активен
dodo23
«
Отговор #19 -:
март 09, 2009, 11:18:56 »
Kiksi,благодаря за информацията.Мисля че ако ще правим изнесен ритуал и ние ще подпишем предварително.Гледах и твоя албум-много добре се е получило и при вас.
Аз от години си мечтая за бракуване в морската градина-не заради морето,а заради зеленината.
И като видях идеята реализирана почти скачах от радост.Не мога да си позволя голям бюджет и сега сериозно обмислям идеята.
Гледах снимки в сайта на "Мирена"-имаше ритуал пред ресторант "Университета".И е вариянт,обаче я няма природата наоколо...
Активен
Kiksi
«
Отговор #20 -:
март 09, 2009, 11:34:38 »
dodo23
, радвам се, че и ти си от моята партия
- и аз много исках в Морската градина, но нямах време да се занивам, в общи линии 3 пъти сменях дата, накрая ми останаха по-малко от 3 мес. за всичко, паралелно с това - неприятни неща се случваха, много работа и нямах време да се занимавам с разрешителни от кмета и т.н. По принцип на Лъвчето й го е свършила това агенцията, но аз лично не ползвах цялостни услуги от агенция.
Аз също като теб много държах на зеленината и се радвам, че ритуалът ни протече сред зеленинка. При нас за съжаление заваля, но за късмет - след ритуала и останалите по-важни моменти.
Въобще не ми се нрави идеята за изнесен ритуал пред "Университета" - сред всичкия този камък
На другия ден след нашата сватба видях изнесен ритуал пред пицария "Зорница" - намира се отстрани на улицата покрай Окръжна болница, която отива надолу към спортна зала "Изгрев".
Там по ставаше като че ли, ама някак на пътя ми се стори - коли, лудница, ужас.
Според мен имаш достатъчно време и сама да си проучиш и организираш всичко, нищо не ти пречи да пуснеш една молба до кмета, след като си харесаш място в Морската градина, не вярвам да има проблем. Щом си с ограничен бюджет, можеш да наемеш само арка от агенция примерно и пак ще се получи красиво.
Успех и ако се сетиш нещо, питай!
Активен
dodo23
«
Отговор #21 -:
март 09, 2009, 12:06:10 »
Благодаря Kiksi.Май за повечето неща сме на едно мнение.
Що се отнася до мястото в градината нямам много претенции-не държа да има морето за фон.Бих се оставила в ръцете на агенция,която да направи организацията,но да не е задължително да купя всичко от тях.Все някаква украса ще ми трябва,но ако не си харесам рокля при тях-това да не е проблем.Вече сме си харесали един вид покани и мислим да си ги направим вкъщи.А пък като се замисля,че е необходимо и озвучаване някакво,трябва ли и за там да викам ди джей?
Активен
Kiksi
«
Отговор #22 -:
март 09, 2009, 12:15:06 »
Да, определено си трябва озвучаване, хич не се и замислих за това.
По принцип ди джеят не вярвам да има проблем с това нещо, още повече, че те си имат музиката за ритуала, мен даже в ритуалната ме питаха кой ни е ди джей и като разбраха, казаха: "А, добре, той има нашата музика."
Трябва само да се предвиди някакво време да може човекът да се пренесе до ресторанта после, но ако имате венчавка в църква след изнесения ритуал или фотосесия, през това време, той ще има достатъчно време за това. Предполагам, че това ще вдигне цената съответно, но според мен си струва.
Лъвчето може би ще даде най-точна инфомация, ама като се е забила в бебешките теми и забравя да посети и другите.
Активен
dodo23
«
Отговор #23 -:
март 09, 2009, 12:54:22 »
Ами църковен брак няма да правим.За фотосесия-не знам,зависи какво ще предложи фотографа.То си е направо срам да се омъжеш в морската и да не си направиш снимки.Обаче какво правят гостите през това време?Все пак сред тях има болни и възрастни,които не могат да се размотават един час на крак.
Годеникът ми пък казва да се поотпуснем,защото един такъв изнесен ритуал си е голям спомен.
Поне за кувертите съм по-спокойна след като чух каква цена ми дават в "Университета".
«
Последна редакция: март 09, 2009, 14:31:53 от dodo23
»
Активен
Kiksi
«
Отговор #24 -:
март 09, 2009, 15:37:12 »
Фотосесията си е направо задължителна - все пак това е едно от най-важните неща в сватбения ден, а в Морската стават прекрасни снимки...
Колкото повечко време отделиш - толкова по-добре, защото все не стига
А за гостите не се притеснявай - я кафенце ще пийнат някъде, я, на някоя пейка ще поседнат, пък и време трябва, докато се придвижат до ресторанта и т.н. И при ас се получи дупка за гостите, ама фотосесията наистина си е важно нещо - сватбеният ден е един път, а снимките остават за цял живот и се гледат много повече отколкото видеото например.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #25 -:
март 09, 2009, 21:21:42 »
Ох, чакай да се включа и аз, че днес нямах никакво време...Да Веско ни беше водещ с жена си или по-точно - жена му с него, защото тя си има сватбена агенция. Аз както сигурно 1 000 пъти съм казала съм АБСОЛЮТНО доволна от тях за всичко. Бяхме си с DJ, който те препотъчаха - DJ Драго. В Университета не са особено скъпи кувертите и готвят супер, а отношението беше
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #26 -:
март 09, 2009, 21:40:50 »
Това с ритуал в морската градина изглежда прекрасно - браво за идеята
Аз да си призная 100 пъти го премислях това с изнесения ритуал и все ме хващаше яд че е същата история като с църквите, в един град може, в друг - не.
И най-накрая след много умуване, реших че е по-важно за мен емоцията от заветното "Да" пред събраните гости в точно уречения момент. И така взех си решението, а пък после каквото ще да става (няма идеален вариант).
А за фотосеанса ще ни е май едно разпокъсано - ще има малко след гражданското, малко след църквата, малко на уелкъм дринк-а, та да видим от сто клона дали няма на земята най-накрая...
Активен
dodo23
«
Отговор #27 -:
март 10, 2009, 09:39:02 »
Ех,момичета още нищо не е сигурно,а мен ме е обзело такова вълнение.Мисля,премислям.....
Дайте идея как да си организирам времето-говорим си за вечерна сватба.В колко е нармално да се влезе в ресторанта?
Примерно в 15 часа сключване на брака(в Морската градина
),мисля че ритуала е около 30-40 минути.След това снимки до 18(максимум) и 18,30 -ресторант.Така добре ли е?
Как беше при Вас?
Активен
maria23
Любопитен
«
Отговор #28 -:
март 10, 2009, 13:29:16 »
Здравейте, момичета!
Аз отдавна не съм писала, но вече има с какво да се похваля.
Купих си рокля!!
Активен
Рубин
«
Отговор #29 -:
март 10, 2009, 13:46:37 »
Браво миличка!От къде си я взе и дай да я видим!Аз вече нямам търпение да отида до асеновград и да си взема моята рокля!
А до всички момичета които могат да ми помогнат-Моля даите ми кординатите но фризьора стайко!
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
31
Нагоре
Изпечатай