Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 23:55:29

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 24   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища месец Април,Май,Юни!!! 3  (Прочетена 104677 пъти)

maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: март 10, 2009, 12:14:43 »

paolla ,аз съм си купила спални чувалчета -целогодишни...едно дебело пухкаво одеалце за излизане...все пак може някаде да отпраюиме вечерно време и е хубаво да има такова.Мойка ми е купила още 2 пеленки...и тя ми каза че пеленки и одеалцета никага не са излишни pardon
А да ви питам аз смятам всичко да си пера в пералнята на по ниска температура...вие как перете crazy и четох че не се препоръчва омекотител ,а можело да се сложи в пералнята молко оцет-правил всичко много мекичко и разбира се не миришел заради праха...
Активен
Дидето
Баш Майстор
**
Публикации: 1523

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: март 10, 2009, 12:18:13 »

И аз знам че бебешките дрешки трябва да се перат с бебешки прах и без омекотител за да не раздразни кожата му
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Публикации: 1838

http://vanily.multiply.com/

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: март 10, 2009, 12:23:00 »

Паола, и ние имаме едно порт бебе, което става на одеало, едно голямо за голямото легло, което ще ползвам след като стане на 5-6 месеца, 2 пеленки и още 2 одеалца, едното ще е за количката! Това е засега. Искам да ви попитам в пералнята ли перете обиколника и на колко градуса, моят е от този като възглавници...
Активен
mmagi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 703

« Отговор #93 -: март 10, 2009, 12:23:31 »

mariana ходя в едно йога студио Мандала се казва до Лъвов мост, занятията са от 18.30 до 20.00ч в понеделник и петък, по 8 лв на час или 80лв общо. отделно има и 2 лекции, които са теоритични на Плиска, по 5лв. Това е сайта
http://www.natalyoga.net/
Активен
maj4eto
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: март 10, 2009, 12:25:56 »

Мили,за обиколниците на около 30-40 градуса  smile в пералнята  pardon
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Публикации: 1838

http://vanily.multiply.com/

Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: март 10, 2009, 13:52:04 »

Майче, и аз така си мислих, мерси за инфото!!
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: март 10, 2009, 13:55:22 »

Аз пък слагам омекотител. Пера с прах ТЕО бебе и с омекотител SEMANA sensitive Angel. Намерих в пералнята една програмка за по-прецизно и щадящо пране и пера с нея на 40 градуса. Ако пускам само бели неща, които са ужасно малко в нашата къща, пера на 60-70 или повече градуса.
Активен
MMariana
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1094

"До всеки успял мъж стои по една амбициозна жена"

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: март 10, 2009, 13:58:15 »

И аз съм чувала, че не е проблем използването на омекотител, особено когато е бебешки   pardon всичките ми приятелки с бебета ползват от първия ден и не са имали проблеми, дано да нямаме и ние smile
Активен
Дидето
Баш Майстор
**
Публикации: 1523

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: март 10, 2009, 13:59:38 »

Е да то докато не се пробва несе знае де ако не му пречи на кожичката и аз бих ползвала ама съм чувала че се получава непоносимст от някои бебенца
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: март 10, 2009, 14:01:35 »

Така или иначе поне в началото гладенето на детските парцалки е повече от задължително.Именно заради дезинфекцията на материята. След като мине ютията всичко е ок. Естествено ако не се появи непоносимост. Тогава се сменя де що препарат се използва.
Активен
emily
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: март 10, 2009, 14:27:02 »

Аз пък слагам омекотител. Пера с прах ТЕО бебе и с омекотител SEMANA sensitive Angel.
И аз така, а преди това бях с омекотител Ленор, смених го че просто ми писна.
А понякога и с Ариел пера, но вече като станахме по-големи, но все още си гладя дрешките. 
Активен
Kassi
Ентусиаст
**
Публикации: 117

Нашето съкровище, Валентин

« Отговор #101 -: март 10, 2009, 15:48:08 »

Гледам,че пишете за пране на нас ни подариха много дрешки от племенника, та мисля като му дойде времето и аз имам много за пране,иначе не сме купували още нови неща за бебо, а вчера разглеждахме колички и си харесах едно плюшено костюмче бяло със  синичко ама ми останаха очите ,ама таткото каза че било рано още иначе си харесахме количка не е скъпа но е голяма и практична на piccolino нямам търпение да стане началото на май и да си накупим всичко харесахме и кошарка със шкафче отстрани и две от долу.От утре съм в бонични и ще си свърша работата в къщи ,че много ме чака. yahoo
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #102 -: март 10, 2009, 18:06:03 »

Така или иначе поне в началото гладенето на детските парцалки е повече от задължително.Именно заради дезинфекцията на материята. След като мине ютията всичко е ок. Естествено ако не се появи непоносимост. Тогава се сменя де що препарат се използва.

Аз не съм съгласна, че гладенето на бебешките дрешки е "повече от задължително". Какво очаквате да "вирее" по тях, нали се сменят всеки ден и само едно бебе ги облича. С гладенето дрешките не се дезинфекцират, а направо се стерилизират, обаче е напълно излишно. Тези схващания граничещи с мания за чистото около бебетата са останали от началото на миналия век, когато ги е тресяло пандемия след пандемия. В днешно време, вярно че сме изправени пред риск от нови бактериални епидемий заради резистентност, но благодарение на подобрена като цяло хигиена в обществото и детските ваксинаций, риска от случайни инфекций е минимален.

Много ясно, че като ви се глади ще си гладите, но имайте предвид, че не е задължително.

От омекотителите найстина може да се развие контактна алергия, но това не означава, че всяко бебе го прави. По-кофтито с тях е, че колкото и невероятно да звучи, именно омекотителите изтъркват и изхабяват дрехите (казаха ни го помежду другото по време на лекция за контактните алергий).
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: март 11, 2009, 00:29:16 »

Моят син беше развил алергия към омекотител, но аз така и не го спрях напълно. Просто сменям праха и омекотителя.
А относно гладенето, спомнях си че неговите дрехи ги гладех, но сега може би само в самото начало ще го правя. Незная дали ще ми остава време за всичко, нооо ще опитам :-), а пък данните от Кларафинна звучат успокояващо ако не успея  blum
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: март 11, 2009, 08:11:36 »

Аз не съм съгласна, че гладенето на бебешките дрешки е "повече от задължително". Какво очаквате да "вирее" по тях, нали се сменят всеки ден и само едно бебе ги облича. С гладенето дрешките не се дезинфекцират, а направо се стерилизират, обаче е напълно излишно. Тези схващания граничещи с мания за чистото около бебетата са останали от началото на миналия век, когато ги е тресяло пандемия след пандемия.
Повярвай, ако има човек, който изобщо, ама изобщо не страда от мания за чистота за себе си или бебето си, то това съм аз. Не се вживявам излишно, не стерилизирам нито шише, нито биберони, нито купички, нищо.Имам стерилизатор, но мия всичко с гореща сапунена вода. Относно прането и гладенето..... Ами ако имаш пералня със сушилня, и ако извадиш от нея дрехите на момента след като е свършила програмата и ги простреш, може и да нямаш нужда от гладене. Аз обаче нямам такава пералня. Не пускам бебешко пране всеки божи ден. Така че да, дрешките се носят по веднъж, което понякога не прави и един ден, а по-малко. Но когато ги сложа в коша за пране не ги сгъвам, а ги мятам в него. И така два три дена. Когато ги извадя от там те вече са измачкани. Пералнята допълнително ги прави на мекица и като ги извадя и простра - еми половината са на хармоника без значение колко е качествено трикото. Така че като се минат с една ютия и изглеждат по-добре, и миришат по-добре и са по-приятни за допир до кожата. Съмнявам се ,че на едномесечно бебе всъщност кожата му е дотолкова не нежна, че да няма значение какво ще се допира до нея.
В заключение - далеч съм от мисълта, че минавайки с една ютия дрешките съм се превърнала в маниачка по чистотата от миналия век. Гледам детето си по възможно най-щадящия откъм всякакви прекалености начин и самата дума "мания" по каквото и да е, не важи за мен .... ама хич.
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 24   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: