Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 19:58:06
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4 (Прочетена 202071 пъти)
mili
Любопитен
Отг: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #405 -:
юли 31, 2009, 13:51:59 »
за съжаление живеем в БГ и май за всяко нещо трябва да си искаме договор. Мои приятели две седмици преди сватбата им върнаха капарото и им казаха да се оправят от Москва просто... Имали по-голяма група
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #406 -:
юли 31, 2009, 13:55:41 »
Някой може ли да ме посъветва как се процедира със заведение, което няма опит в правенето на сватби. Ние най-вероятно ще се насочим към някое заведенийце на плажа, където със сигурност никога не са правили сватби и доста ме е страх как ще се договорим с тях. Проблемът е и какви документи трябва да подпишем с тях, за да няма после проблеми със заплащането. Много ми е притеснено! Някой може ли д ами каже какви точно трябва д ас аподписаните документи, как изглеждат, трябва ли да са нотариално заверени...сигурно глупости говоря вече, но ми се иск ад асе застраховам максимално!
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #407 -:
юли 31, 2009, 14:07:28 »
ами Амелия най-добре да подпишете договор, в който да опишете кой точно какви задължения има, важно е много подробно да е описано всичко, кой, кога, къде и какво и приложете копие от менюто на ресторанта с цени към датата на допговаряне, като неразделна част от договора. достаттъчен е подпис и печат на управителя.
Но пък честно казано съм скептик, защото дори да имате перфектно подписан договор пак не пречи нищо да ви скапят сватбата или да се отметнат, а да ги съдиш просто няма смисъл, събитието ще е вече минало, а да хабиш нерви по съдилищата от опит ти казвам, няма смисъл
Активен
vesince
Сватбар
г-жа Русинова
«
Отговор #408 -:
юли 31, 2009, 14:21:40 »
Amelia, да ти кажа честно и аз като roumyana съм малко скептична
Никъде не е казано, че и хора с опит немогат да ти провалят празника, но все пак незнам
То си зависи от заведенийцето де и колко хора сте, и какво искаш, но все пак - колкото по-малко опит, толкова повече възможности за издън... Обаче да не те обидя, това си е лично мое мнение, без да го налагам
А за договор, хубаво е.
Активен
BuBsy
Любопитен
"malka sladka gushki"
«
Отговор #409 -:
август 06, 2009, 10:42:56 »
Здравейте, момиченца- кокиченца!
По повод заведенията без опит в сватбите, както и тези който не подписват договори и изобщо нямат на идея какви са тези договори....
Може ли някой да публикува тук или да ми изпрати на лични някакъв примерен договор, който вие сте подписали?
Мисля, че е пъти по-лесно да ида с договора направо и да кажа ей това тук искам да го подпишем, отколкото да ги уверявам сто пъти защо е добре да си подпишем договорр пък после да ги чакам да го измислят и тн!
Аз се спрях на Македонската къща в студетски град... имам съмнения за някои неща... но е по- добре все пак от други предложения за малка сватба като нашата.
Благодаря ви предварително!
Активен
roumyana
«
Отговор #410 -:
август 06, 2009, 13:19:08 »
Аз не знам да има такава практика да се подписват договори, поне в Пловдив не съм чула, само разписка ти дават за капарото и това е.Иначе или от ресторанта ще имат готов договор, който да ти предложат,но както се досещаш той след като изхожда от тях хич няма да е в твоя полза. а ако искаш ти да имаш договор помоли някой твой приятел адвокат да ти помогне, защото си е бая работа да се обмисли какви точно клаузи да се сложат, за да се защити максимално интереса ти.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #411 -:
август 07, 2009, 08:51:00 »
Искам да отговоря на Амелия за ресторанта...отиди с мъжът си и една компания и виж как ще те обслужат и прецени...така се избира ресторант...сестра ми също рискува с ресторант без опит и се оказа, че те те взимат, заради парите, но нямаха достатъчно персонал...та понеже беше на басейн, закъсняха с зареждането (защото не знаят кога и уж салатите да не се вкиснат), та гледам аз спасителите по гащета и голи до кръста и по джапанки да сервират!!! а гостите вече идваха, вярно е че всичко беше топло и прясно, но що нерви изхабих
, натова отгоре при една съвсем спокойна забележка от моя страна, не исках да се карам с тях, едната сервтъорка се обърна и ми каза, дали знам, колко е лошо на изисканата ми рокля без да иска да ми сложи една салата!!!
Така, че ако ресторанта не е изискан, чист спретнат, и сервитъорите ви гледат с безразличие, когато отидете, БЯГАЙ!!!!
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #412 -:
август 07, 2009, 08:59:22 »
Момичета, според мен каквито и документи да подпишете, каквито и обезщетения да ви платят след това, в случай че "оплескат нещата" - това по никакъв начин няма да върне Вашия Ден назад, за да може да го изживеете отново с положителни емоции.
Затова по-добре, според мен, се съсредоточете в това да изберете ресторанта така, че да сте поне до някъде сигурни, че ще получите добро обслужване, а не в мислене на договори и документи. Ако ви скапят сватбата - никакви обезщетения после няма да имат значение.
Мое мнение
Активен
bubeto_bu
Ентусиаст
«
Отговор #413 -:
август 07, 2009, 09:10:58 »
Цитат на: bubka в август 07, 2009, 08:59:22
Момичета, според мен каквито и документи да подпишете, каквито и обезщетения да ви платят след това, в случай че "оплескат нещата" - това по никакъв начин няма да върне Вашия Ден назад, за да може да го изживеете отново с положителни емоции.
Затова по-добре, според мен, се съсредоточете в това да изберете ресторанта така, че да сте поне до някъде сигурни, че ще получите добро обслужване, а не в мислене на договори и документи. Ако ви скапят сватбата - никакви обезщетения после няма да имат значение.
Мое мнение
Активен
malachika
Любопитен
«
Отговор #414 -:
август 07, 2009, 10:35:41 »
Здравейте и от мен. От доста време ви чета и се възхищавам на ентусиазма и фантазията, която проявявате при организацията на сватбените ви тържества
На мен ми предстои организацията на сватба за май догодина и вече съм се хванала за главата
Много сложно ми се струва, пък и имам едно мишле на три месеца, което ми запълва целия ден
Преценила съм, че май трябва да започна с избор на ресторант. Като виждам всяка има свой фаворит
Ще ви бъда много благодарна ако ми препоръчате някои за около 150 души. Благодаря ви
Активен
roumyana
«
Отговор #415 -:
август 07, 2009, 15:17:37 »
malachika не си казала откъде си?
преди всичко мисля, че трябва да си отговриш на два въпроса: колко пари си склонна да дадеш за куверт и какъв тип искаш да е сватбата ти- по-изискана или пък не и тогава вече ще се ориентираш за ресторантите. Аз със сигурност знаех какво искам и какво не и започнах обиколка на 5-6 ресторанта, които ставаха да видя какво предлагат и на какви цени.
едва тогава вече питай за препоръки, защото всеки има различен вкус и виждане за нещата
Активен
malachika
Любопитен
«
Отговор #416 -:
август 07, 2009, 18:20:20 »
Извинявам се
От София съм и ми се иска куверта да е до 40 лв.
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #417 -:
август 10, 2009, 12:46:29 »
Момичета, днес годеникът ми е говорил със салонния управител на Централ Форум и мога да допринеса към темичката с актуално инфо
Значи кувертът в момента е 40 лв, но имало тенденция да се качва до догодина заради акцизи и пр., ресторантьорите все намират за какво да качват цените. Очаквало се покачване до 45-50 лв, хм...Но са съгласни да се подпише договор с условията на тържеството и цените, и предполагам може да се договори някаква цена, за да няма изненади преди сватбата. Ние сме решили да наемем само едното помещение с капацитет до 70-80 човека. Капарото, което искат, е 500 лв. За нашата дата - 08.05.2010, ресторантът е свободен (да не ни го заеме някой, ей
). Очакват да няма проблем да капарираме до края на годината. Годеникът ми е пропуснал да зададе останалите 100 въпроса, които имах
, но и това за момента ми е ок като инфо, дано е полезно за някоя от вас
Активен
atsuki
Сватбар
«
Отговор #418 -:
август 11, 2009, 12:46:05 »
здравейте
незнам до колко информацията ми ще е от полза, но ако има булки от Санданския край може би да
значи за ресторанта искаха 50 лв капаро за дата, всички други пари - след сватбата.
уговорихме менюто, което включва само салата, вечеря, по 1 паста, 2 безалкохолни, 1 бира и минерална вода на човек. като от тези неща каквото не се изпие се изважда от сметката. всички други неща като алкохол, ядки, месета, ордьоври, сокове и безалкохолни може да се внесат.
всички внесени неща се носят деня преди сватбата, като алкохолите се изстудяват, а мезетата се нарязват от тях.
за това удоволствие искат да им се заплатят 5 куверта "обезщетение". така куверта от самия ресторант е около 16 лв на човек.
иначе украси, балони, фойерверки можеш да си "внесеш", като за украсата им обясневаш как да я сложат и те я слагат. имат оркестър, но ако не го искаш можеш да си наемеш друг или да викнеш DJ. има и детски танцов ансамбъл, ако го искаш.
тъй като ресторанта е по средата на градския парк - има възможност за изнесен ритуал на терасата на ресторанта, но незнам цената.
и до колкото разбрах в самия ресторант ще ни посрещнат с шампанско, шоколадови бонбони и някакви ритуали, като подарък от тях за нас.
«
Последна редакция: август 11, 2009, 12:49:20 от atsuki
»
Активен
albenka
Ентусиаст
«
Отговор #419 -:
август 17, 2009, 18:07:48 »
момичета някоя от вас да не е от Враца и да си е правила сватбата в ресторант Хемус?
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
...