Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 18:36:06
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4 (Прочетена 201962 пъти)
soulless
Сватбен ГУРУ
Отг: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #345 -:
юли 13, 2009, 22:32:34 »
Момичета, стискайте палци - утре ще се обаждам в ресторанта, да питам дали е свободен за нашата дата и ако е, да резервираме, капарираме и т.н. Ако е свободен, камък ще ми падне от плещите, че кой ли обича да му се закучат плановете
Та така - утре ще се отчитам
Активен
Avalsobul
Регистриран
«
Отговор #346 -:
юли 14, 2009, 14:05:09 »
Здравейте на всички,
преди няколко месеца седнах и аз да се ориентирам в обстановката с ресторантите... имахме време и не бързахме. За съжаление обаче започнахме неволите с ново жилище.. да не ви занимавам сега... просто ще повторя молбата си за помощ! Сватбата ще бъде малка, около 35-40 човека, датата е 19.09. Всякакви идеи са добре дошли!
Предварително благодаря и успех на всички
Активен
ani_4ka_p
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #347 -:
юли 14, 2009, 15:18:41 »
Какви са тези цени хора
На мен и 25 лв на човек ми се вижда скъпо, още повече с тази криза.
Beatbg, честно да ти кажа леко си приглътнах като четох поста ти. Успех с ресторанта.
Нашият е малък, за 80-90 човека капацитет, навън. Искам всички да сме на едно място. Не разпръснати вътре и вън. Куверта е повече от задоволителен - 15 лв, няма никакви други такси и подобни. Понякога наистина се радвам, че живея в малък град.
Активен
Jorjiana
Любопитен
«
Отговор #348 -:
юли 14, 2009, 15:33:10 »
Здравейте момичета,
скоро и на мен ми предстой да ставам госпожа. Ние го решихме съвсем спонтанно и ще е нещо много не ангажиращо, но като чета тук във форума ми се струва, че няма да ни огрее. Мислехме за края на лятото, а тук повечето запазват ресторанти за догодина, дайте ми идея за ресторант около 85-95 души,които ако може да не е много известен, за да има свободна дата.
много благодаря предварително
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #349 -:
юли 14, 2009, 19:03:40 »
Здравей! Първо,Честито!!!
Защо не започнеш да звъниш по телефоните и да питаш по тези ресторанти, които ги има вече в темата. Може някъде да има незаета дата, ако вие не сте си фиксирали такава, разбира се. За по-неизвестен...хмммм май не се споменават тези около Операта и Панорама на Дондуков. Не знма каква работа ще ти вършат и дали ще ти харесат, н оза тях се сещам сега. Триада също.
А ако сте решили да е това лято, как ще се оправите с рокли, покупки, украси, покани....
Но ако сте го решили, ние ще помагаме с каквото можем!
Активен
anabella
Ентусиаст
«
Отговор #350 -:
юли 14, 2009, 21:05:33 »
Jorjiana, честито!
Не е невъзможно да се организира сватба и за месец и половина, но основният проблем е ресторантът. Както те е посъветвала Amelia, разгледай ресторантите, за които е писано тук и започни да звъниш и да питаш за свободни дати. Доколкото знам "Централ Форум" е заето всичко в събота и през октомври. Поне така ни казаха на нас като се обаждахме преди около месец.
Успех и ако има неясноти, тук е мястото да питаш
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #351 -:
юли 14, 2009, 21:17:07 »
Да, шансът ти е ако не държиш на някоя дата и можеш и в делничен ден. Имаш и възможност да не се ограничаваш само до края на лятото / по моите представи - август/.
Като резервираш ресторант, веднага започни да търсиш ди-джей, фотограф и видео оператор. Това са най-вежните неща за сватбата и са най-трудни за съчетаване.
Пожелавам ти успех! Пиши как се развиват нещата!
Активен
akhala
Ентусиаст
«
Отговор #352 -:
юли 14, 2009, 21:39:00 »
Спокойно, ресторанти има много и със сигурност ще може да се намери нещо прилично, макар и в такъв по-кратък срок. Наистина най-лесно ще ти е по списък и да звъниш по телефона, така ще можеш да отсееш тези, които са свободни, без да се разкарваш цял ден. Така ще отнеме много по-малко време и ще е по-леко да ходиш да разгледаш само свободните. Както и другите казаха, ако си имате вече дата и тя е събота, пък съботите са популярни в България, и това може би допълнително ще усложни нещата...
Нашата сватба е в неделя, капарирахме ресторанта още зимата/пролетта. Кувертът ни е 92 лв. на човек за четиристепенно меню и отворен бар (български + вносен алкохол и безалкохолни).
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #353 -:
юли 14, 2009, 21:44:25 »
Броят на сватбите тази година е с 30-40 % по-малък в сравнение с миналата и по-миналата година. Шансът да си намерите ресторант и то за кратък срок е много голям.
Активен
Влади Балевски
Сватбар
«
Отговор #354 -:
юли 15, 2009, 08:49:22 »
Цитат на: Pachoran в юли 14, 2009, 21:44:25
Броят на сватбите тази година е с 30-40 % по-малък в сравнение с миналата и по-миналата година. Шансът да си намерите ресторант и то за кратък срок е много голям.
Не съм съгласен с посочените проценти (не съдя само по моите ангажименти, а съм разговарял с различни служители, записващи гражданските ритуали). Според мен, сватбите тази година са повече от предходните години.
При изборът на ресторант е нужно да се съобразявате с много фактори, оказващи съществено влияние при вземането на решение. Естествено, повечето младоженци се ръководят от цената на куверта, но с това не приключва всичко. В София, примерно, (пък и не само) няма много и широки ресторанти, които могат да поемат повече хора на сватба (над 130-150 души и повече) - и тук не говорим само за места за сядане (да не са наблъскани хората по масите, само и само да се поемат повече клиенти и да са доволни...всички). Обслужването (отношенето на управителя и сервитьорите); дансинга, където ще се вихрят танците (особено, ако повечето играят народни хора); разстоянието между масите (при минаване на младоженци, кумове, шаферки и оператор за приемане на поздравления и подаръци); носещи колони и стени, отнемащи от видимостта от/към масата на младоженците и гостите; климатизацията, осветлението и озвучаването... придвижването до ресторанта и паркоместата - всичко това са фактори, които би следвало да се имат предвид при избора на ресторант.
Активен
Jorjiana
Любопитен
«
Отговор #355 -:
юли 15, 2009, 09:42:04 »
Здравейте,
Благодаря на всички за съветите, много сте мили.
Звъннах в 2-3 ресторанта и имат свободни дати за средата на октомври, и без това не държим на датата. В тези ресторанти, в които звънях поемат украсата и тортата, ще видим дали ще ни хареса. Още веднъж благодаря на всички и приемам всякакви съвети и коментари.
Активен
zori_k
Новак
«
Отговор #356 -:
юли 15, 2009, 10:22:15 »
Здравей Beatbg ,
миналата година бях във Феста на сватба. Ресторанта е много хубав има една остъклена част в дъното .
Обслужването беше много добро, сервитьорите постоянно сменяха пепелници, ако нещо беше свършило по масите веднага се зареждаше. Изборати е много добър няма да съжалявате. Сватбата също беше за 120души и място за танцуване имаше достатъчно.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #357 -:
юли 15, 2009, 10:46:22 »
Съгласна съм с Влади Балевски и според мен сватбите не са по-малко.Съгласна съм и със съветите който е дал.Аз също мога да каже нека цената на кувертите да не е водеща.Пример:Ходихме на сватба където знам, че цената е била водеща
1. Ресторанта не беше предвиден за толкова хора колкото бяха поканили, а самия управител беше уверил двойката, че място има и за повече хора.
2. От само две маси(бяхме около 120 човека 9 маси) се виждаше младоженската маса.
3.Нямаше мясо за танци.
4.Порциите бяха много интересни, защото във всяка порция липсваше по нещо, не бяха еднакви.
5.Климатизация почти нямаше.Имаше в началото и я спряха.120 човека без климатици няма да ви казвам какво беше.
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #358 -:
юли 15, 2009, 10:53:08 »
Маги дори цената на кувертите да не е водеща и кувертите да не са никак евтини не изключва възможността да се случат тези неща, които самата ти описваш. Поне така беше в нашия случай. На кой изобщо не сервирали, на кой станал да танцува и му отнесли дори незапочнатата порция. Торта се реже като вестници и съответно една огромна част си оставиха за себе си. А на забележка на някой от гостите казали "Кой ял, ял!" И какво значи това при условие, че всичко е платено не за да се отнася, а за да стои по масите. Не мога да разбера чинии ли не са им достигали какво ли, ама още ме е яд като се присетя какви дребни душици има.
Активен
Влади Балевски
Сватбар
«
Отговор #359 -:
юли 15, 2009, 11:08:43 »
Цитат на: Zahira в юли 15, 2009, 10:53:08
......ама още ме е яд като се присетя какви дребни душици има.
Леле, като се сетя за този ресторант и сватба - толкова много веселие и купон примесени в края на тържеството с негативните емоции заради отношението от страна на персонала към младоженците и гостите. Все още използвам недоразуменията с обслужването и върнатата бира, за да предупреждавам младожените на нашата предварителна среща на какви дребни детайли е нужно да отделят внимание и да уточняват тези въпроси, за да няма после подобни постове.
(Радвам се, че активно си описала всичко, за да може всички бъдещи младоженци да бъдат максимално подготвени)
Въпреки това, Zahira, купонът беше невероятен, сватбата бе много хубава, а ти - неотразима. Всички, присъствали там, оставаме само с хубави спомени за теб и тържеството.
Уверен съм, че всичко, което предварително е добре обмислено, съчетано с веселбата на самото тържество, ще оставят позитивни спомени и емоции за цял живот!
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...