Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 19:24:08
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4 (Прочетена 202017 пъти)
vesince
Сватбар
г-жа Русинова
Отг: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #330 -:
юли 10, 2009, 14:51:23 »
Амелиа, аз доколкото разбрах вие се решихте за морска сватба, и ако найстина е така, трябва да знаеш, че куверт под 45лв. в свестните ресторанти трудно ще намериш.
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #331 -:
юли 10, 2009, 15:35:23 »
Веси, Да, така е - морска ще е. Но няма да сме в ресторант, а и дори да сме съм си набелязала един мъничък. Ние по-скоро ще сме на свободна консумация, защото сме толкова малко хора, че никъде няма да са съгласни да резервираме ресторанта им. Те ще са на загуба направо
Руми, ами учудвам се, защото следях внимателно темите и се спрягаха други цени /говоря конкретно за тези три ресторанта/ - с по-нисък минимален праг. Уж можеше да си избираш, плаващи куверти и т.н., а сега виждам,че минимумът е доста висок и се шашнах направо. а и уж заради кризата задържали цените ниска - глупости!
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #332 -:
юли 10, 2009, 15:43:10 »
много е скъпо , а и дори на много места вдигат кувертите преди сватбите.
примерно ние като уговаряхме ресторант февруари, за сватба август ни увериха,че няма да има увеличение, аз дори исках договор да подписвам, но вм увериха,че няма да се вдигат.
само да отбележа, че куверът си беше скъп и прървоначално -говоря за Пловдив миналото лято 38 като това включваше салата, предястие, основно, плато мезета, 2 безалкохолни. Тоест без торта и алкохол, какъвто се включва на други места и изведнъж 3 дни преди сватабта , когато уреждахме менюто още 5 лева отгоре, като добавиш и торта и вносен аклохол и вино и просто, няма какво да кажа, 5-60 лева, за като гледах цените на по-изикснаите ресторанти в софия миналата година имаше по 60-70.
Активен
me4enceto
Сватбар
«
Отговор #333 -:
юли 10, 2009, 16:20:28 »
И все пак момичета дайте идея къде другаде да ходя да разглеждам
Мислех да мина през "Интервю" на Полиграфическия, т.е. даже ходих, но неделя не работи. Много моля дайте някой съвет?
Активен
malina_may2
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #334 -:
юли 10, 2009, 17:59:11 »
Момичета запазихме си дж и видеооператор за догодина
месец февруари в Пловдив. Препоръчайте ресторант няма да сме много хора - макс. около 80 човека
Ние в момента работим и живеем в Кипър
«
Последна редакция: юли 10, 2009, 18:07:14 от malina_may2
»
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #335 -:
юли 10, 2009, 18:48:06 »
Тия ресторантьори ме пребиха с цени
Все пак икономическа криза е, по каква логика цените на кувертите се увеличават? Риторичен въпрос.
Май е време да резервирам Централ Форум за юни догодина, след като чак за юли имало вече резервации...
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #336 -:
юли 10, 2009, 23:28:13 »
Какъв е проблемът с цените в ресторантите - никакъв. Просто цената се връща в реални граници след нереалната цена през 2007 и особено 2008 г. Причини - много. Сервитьор с надница под 100 лева няма. Като сложим разходите за такси и просрочено време - 150 лева. 4 сервитьори по 150 лева = 600 лева = 10 % от общата сума. Готвач, кухненски работници, миячки, чистачки - 600 = 1 200 лева. Продуктите не ми се смятат подробно - 2 000 лева. Управител - ... Собственик - 2 000. Разходи ток, вода, наем - ? Сметката не излиза. От някъде трябва да се резне и или вземе.
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #337 -:
юли 11, 2009, 08:28:33 »
Не знам дали цените са били нереални предишните години - по разбираеми причини не съм ги следила
Просто икономически погледнато, в условия на икономическа криза, има свиване - на персонал, разходи за него, изобщо на разходите по принцип + намаляване на цените на предлаганите услуги, ако има възможност за такова намаление, разбира се. Ако няма, запазване на цените. Но поскъпване - не мисля, че има основание. Все пак, специалистите в бранша могат да си кажат мнението и позицията - мен лично ме засяга това поскъпване с 10 лв за една година и несигурните условия при резервация от типа "може да ви вдигнем куверта 2 часа преди сватбата, ако си решим" и точно те ми се струват малко прекалени. Надявам се в моя ресторант да можем да сключим договор за кувертите и обслужването, защото тази мила родна картинка много дразни от един момент нататък.
Активен
BuBsy
Любопитен
"malka sladka gushki"
«
Отговор #338 -:
юли 11, 2009, 13:36:53 »
Здравейте!
Ох, от тичане насам и натам и разправии с документи не мога да стигна до форума!
Искам да кажа, че напълно подкрепям Liubopitka!
Както се казва: "На вкус и цвет -тавариш нет!"! Различни хора-различни предпочитания!
Очевидно в България вече се предлагат всички видове услуги от американските и западните сватби и те вече се имат за "Класически" сватби и тук!
Още повече, че има толкова много възможности и се предлагат толкова много хубави неща, че ако нямаш конкретна идея за сватбата е напълно възможно тотално да се изгубиш!
Всеки нещо си го влече... от там идват вече и избора на ресторант, украса, рокля, тема на сватбата и тн! И не е честно да се съдим идни други за избора си!
Ние обаче, като смесен брак, след доста чуденка, решихме че искаме българска сватба! Така или иначе ще имаме две сватби и след като тази в Индия ще е типична индийска, нека тази тук да е типично Българска! Така както на мен ми е интересно и вълнуващо там, на него му е интересно тук!
Е... половинката отказа да се намъкне в носия, нито аз... но горе долу ще имаме по- българска тематика! Както и за другите сватби, така и на тази тема има много идеи! Вече съм чувала и виждала снимки от сватби направени по старите обичай...в разни села, поляни, или пък във възрожденски градове!
Аз най- много се блазнех от идеята за Копривщица, но това са допълнителни разходи и разправии с транспорта и престоя не само на гостите, но най-вече на DJ, фото и оператор и тн... На този етап не ни е по силите!
За това... търсим малък ресторант - тип битов! Там вероятността да не е от "сватбарските" е много голяма!
Нека просто да дадем мнения за посещавани места, а не да казваме- оооо.... ама този не е сватбарски!!!!
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #339 -:
юли 11, 2009, 22:47:49 »
Цитат на: malina_may2 в юли 10, 2009, 17:59:11
Момичета запазихме си дж и видеооператор за догодина
месец февруари в Пловдив. Препоръчайте ресторант няма да сме много хора - макс. около 80 човека
Ние в момента работим и живеем в Кипър
мисля, че темата за пловдивските булки ще е по-подходяща. не си уточнила какъв тип ресторант искаш-по-изискан или може и по-народен, хубавото е че февруари няма много сватби, така че ще имаш по-голям избор.
моите препоръки , съобразени с моите изисквания за по-изискана сватба са:
Петър първи-резиденцията( там беше моята сватба)
Бизнес ресторанта на Санкт петербург
Тримонциум, там е за 120 човека, но пък за мен е едно от най-добрите места в Пловдив
Новотела, имат и по-малки зали
малката зала на империал, но е леко вехта
в общи линии това за мен е най-доброто
от там нататък има и други, не толкова добри, като Джия бийч, малкия бунарджик, лайпциг
и доста други, които са по-кръчмарски
ами надявам се съм била полезна
Активен
me4enceto
Сватбар
«
Отговор #340 -:
юли 12, 2009, 12:48:13 »
Здравейте момичета,
снощи по огромна случайност попаднах по време на сватба в клуб или ресторант Хедон - поради проливният дъжд бяха прибрали сватбата вътре - 30 човека на долния етаж, където е ресторанта и 80 в бар частта. Видях се с една дама, която беше организирала събитието - сватбена агенция, която явно си партнира с ресторанта. Какво научих - куверт от 38 до 95 лв на човек (храна) и 21 лв оупън бар (каза, че са 3 опции бар - бг мейд, бг отлежал+вносен, само вносен) - цената мисля беше за опция 1 - извинявам се че не съм тотално детайлна, но имайки предвид колко ни валеше по време на раговора ... Какво да ви кажа, там градината е като в приказките, безумно красиво е ...
Много ми хареса, но исках да попитам, някой знае ли нещо за там?
Чували ли сте, прегледах наново темите, но има само 2 въпроса, останали без отговор ...
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #341 -:
юли 12, 2009, 13:04:37 »
Хедон не става за сватбено тържество в смисъла на сватбата днес в България. Градината е хубава, но не знам какво става със звука от озвучаването. Ресторантът е малък. Барът е с много футуристичен интериор, за да се стигне до него се минава през масите на ресторанта. Барът не е пригоден за храна. Иначе спокойно може да си направите фирменото парти там.
Проблем е и вечно намусения управител /съсобственик/.
Все пак нека да не забравяме, че има и младоженци, които търсят нестандартни неща. Там е едно място за малко по-различен вид сватба.
«
Последна редакция: юли 12, 2009, 13:07:21 от Pachoran
»
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #342 -:
юли 12, 2009, 13:31:47 »
Цитат на: roumyana в юли 11, 2009, 22:47:49
мисля, че темата за пловдивските булки ще е по-подходяща. не си уточнила какъв тип ресторант искаш-по-изискан или може и по-народен, хубавото е че февруари няма много сватби, така че ще имаш по-голям избор.
моите препоръки , съобразени с моите изисквания за по-изискана сватба са:
Петър първи-резиденцията( там беше моята сватба)
Бизнес ресторанта на Санкт петербург
Тримонциум, там е за 120 човека, но пък за мен е едно от най-добрите места в Пловдив
Новотела, имат и по-малки зали
малката зала на империал, но е леко вехта
в общи линии това за мен е най-доброто
от там нататък има и други, не толкова добри, като Джия бийч, малкия бунарджик, лайпциг
и доста други, които са по-кръчмарски
ами надявам се съм била полезна
Много полезна информация с лека корекция . Тримонциум - Амбасадор горе е за 180 човека а не за 120 . Долу събира 220 но това е с терасата ! За по малки и евтини р-ти проверете Комплекс Русалка ,Хитър Петър , Финес , Филипополис,Бости и доста има още ! В тези куверта започва от 18 лв до 25 максимум . Успех !
«
Последна редакция: юли 12, 2009, 13:37:33 от nasi
»
Активен
malina_may2
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #343 -:
юли 12, 2009, 21:30:02 »
Благодаря
Страшно много имена назовахте на ресторанти и ще ни е малко трудно от тук да ги разгледаме, но ще помоля майка ми да се заеме с тази част. Ще разгледаме ресторантите и в интернет ако го има.
Ако се нуждаем от нещо още ще пишем пак
Активен
Beatbg
Регистриран
«
Отговор #344 -:
юли 13, 2009, 14:42:05 »
Здравейте момичета и момчета. Нашата сватба беше планирана за догодина, но поради ред обстоятелства ще се наложи да я направим септември тази година. Списъка ни с гости първоначално беше 130 човека и съответно гледахме ресторант с такъв капацитет. това, което беше свобоно до момента:
1. Силвър Хаус - капацитет 120 човека, цена на куверта от 45 до 50 лв. Може да се направи комбинация от няколко менюта. Храната изглежда доста прилична на количество. Такса за внесен алкохол и безалкохолно няма. Имат 10% сервиз върху цялата сума. След 5-я час се доплаща 100 лв. на час. Няма украса. Недостатъка според мен е Г-образната форма на ресторанта. Младоженската маса се слага на място, така че да може да се вижда от всички, но при 120 човека мястото за танцуване ще е ограничено. Има възможност за ползване на градината за изнесен ритуал. Управителя е доста симпатичен. Осигурена нощувка за младоженците. Има голям паркинг. Имам примерните менюта.
2. Феста софия - капацитет 130-140 човека, цена на куверта 70 лв. Нама такса за внесен алкохол и безалкохолно. След 5-я час се доплаща 100 лв на час. Залата е овална, но има две колони в средата. Има тераса, на която може да се направи изнесен ритуал. Залата е климатизирана. В цената на куверта влиза и украса за 150 лв. Калъфите за столовете не зная дали се включват. Осигуряват нощувка за младоженците. Имало и подарък-изненада, но не казаха какъв е. Недостатък е наличието на строеж точно до входа на хотела, но ресторанта им се пада от другата страна и гледа към Витоша.
3. Холидей Инн - капацитет 130+. Свътбените тържества не се правят в ресторанта, а в конферентната зала на втория етаж. Кувертите започват от 65 лв. Такса за внесен алкохол е 5 евро на човек или 8 евро на отворена бутилка. Не разрешават внасянето на безалкохолно. След 5-я час се доплаща 130 лв. на час. Осигуряват украса от естествени цветя за масите. Калъфите им са цвят бордо. Има възможност за изнесен ритуал на открито. В цената на куверта е вклъчена и чаша шампанско за всеки гости при влизане в залата. Има възможност за организиране на уелкъм дринк. Осигуряват нощувка за младоженците.
В крайна сметка се спряхме на Феста София, защото има повече място за танцуване.
Ако някой е бил/правил свтба там ще се радвам да каже отзиви.
«
Последна редакция: юли 13, 2009, 14:43:51 от Beatbg
»
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]