Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 16:38:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4 (Прочетена 201701 пъти)
akhala
Ентусиаст
Отг: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #30 -:
февруари 23, 2009, 15:36:10 »
Здравейте,
бих искала да попитам някой има ли впечатления от Гранд Хотел София за организацията им на сватби??? И може би отзиви за основния им ресторант.
Информативно, ние сигурно ще сме около 70 човека...
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #31 -:
февруари 23, 2009, 16:17:59 »
Здрасти, мила, и добре дошла,
Днес само описвам ресторанти, хи-хи, разсейвам се май, но ето моето мнение за Гранд Хотел София.
Ресторантът е идеален за до 80 души, много са кооперативни и любезни, подписват договор с фиксирани цени за куверт, което си е супер, защото иначе ще ти вдигнат поне веднъж куверта до сватбата. Запазват ти датата без капаро за известно време - въобще, много са точни в това отношение. Ресторантът е нов, стилен, с красиви прибори и салфетки, с кръгли маси. Хотелът има много красиво и изискано фоайе. Към ресторанта има покрита зимна градина, в която можете да си направите изнесената церемония, ако искате, и уелкъм дринк-а с шампанско (макар че градината гледа назад към една стена и преди се виждаха някакви ремонти, сега не знам как е.) Цените преди бяха съвсем прилични за петзвезден хотел, нещо като 50 лева - но това беше миналата година.
Сега минусите - основният, който ме отказа да правя сватбата там, е че залата е красива, но малко мрачна, защото е облицована в едни тежки дървени ламперии, и през цялата зала има няколко огромни колони, облицовани в същите ламперии, които някакси затулват светлината и според мен доста пречат. Освен това, основната зала, в която правят сватби, "Триадица", е с формата на буква "Г" - влизаш, едно по-широко място, и после надясно има един доста дълъг задънен ръкав, в който са подредени останалите маси. Е то едно хоро няма къде да се извие. Аз много мислих, защото пък ресторантът е нов, изискан и красив, обаче в края на краищата ми се стори малко тясно и тъмно и се отказах. Иди да видиш, нищо не губиш.
Освен това, имаха много висока такса "тапа" за внесен алкохол, нещо от рода на 6 евро на бутилка вино и 12 евро на бутилка концентрат, което просто... малко обезсмисля нещата. Има вариант и да си поръчаш мокър бар, т.е. доплащаш май по 14 евро на човек и се пие на корем марков алкохол, обаче сметката пак не излиза много-много... Последен минус - стандартните менюта, които предлагат, са много изискани, но малко - хм - постнички, салата "Капрезе" примерно - малко домат с моцарела, основно някакво сложно пиле и торта - еми малко е това за сватба според мен, трябва или предястие, или следястие поне... Естествено, всичко може, но се доплаща...
Хубав бонус, който дават, е апартамент за първата брачна нощ безплатно за младоженците, и то някакъв premier suite със страхотна панорама, доколкото си спомням, което си струва - все пак хотелът е пет звезди, и апартмент за кумовете на половин цена.
Това е от мен - успех!
«
Последна редакция: февруари 23, 2009, 16:21:12 от rozovka
»
Активен
ralitoo
Новак
«
Отговор #32 -:
февруари 23, 2009, 17:05:07 »
Здравейте,бих искала да попититам някои има ли информация за кувертите в ресторант "Феста София" защото дочух нещо от сорта на 80 лева
?
Активен
akhala
Ентусиаст
«
Отговор #33 -:
февруари 23, 2009, 17:09:56 »
Цитат на: ralitoo в февруари 23, 2009, 17:05:07
Здравейте,бих искала да попититам някои има ли информация за кувертите в ресторант "Феста София" защото дочух нещо от сорта на 80 лева
?
Във Феста стандартното е 60лв, а "феста" меюто е 70лв. Нямат такса за внесен алкохол. Менютата изглецдат интересни, а предлагат и някои екстри. Това, което не ми хареса е, че залата някак си разделя хората, а и самият хотел отвсякъде е обграден със строежи...
Информацията ми е от миналата седмица.
Активен
akhala
Ентусиаст
«
Отговор #34 -:
февруари 23, 2009, 17:18:51 »
rozovka, много ти благодаря за изчерпателния отговор.
Би било хубаво ако някой има възможност да даде директни впечателния от лично присъствие на сватба там...
Активен
tsvety_t
Сватбар
Публикации: 172
«
Отговор #35 -:
февруари 23, 2009, 17:24:54 »
За Гранд Хотел София мисля, че кувертът беше около 50 евро (не лева) и изискване за минимум 100 госта
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #36 -:
февруари 23, 2009, 17:29:39 »
О, значи са вдигнали цените двойно. Миналата година менютата варираха между 24 и 28 евро на куверт
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #37 -:
февруари 23, 2009, 17:54:57 »
Цитат на: fikosotaa в февруари 19, 2009, 23:44:44
*THUMBS*Здравейте и аз дълго четох мнения в този форум и сега мога с най - голяма гордост да заявя ,че съм първата която ще коментирам за най-новия ресторант открит мисля, че от мен . Става въпрос за ресторант,, ПРЕСЛАВ ,,на Мария Луиза .Цена на куверта 30-35лв. можеш да внасяш допълнително алкохол без да заплащаш за това. Интериорът е уникален поне според мен с тези Римски разкопки. Относно вечерните сватби можеш да останеш и след 24.00ч. до 2-3-4ч.естествено срещу заплащане на час.Разполагат с оркестър и с DJ NICKY предлагат също така и фолклорна програма ,което си е доста голяма атракция. Като цяло хората са с много опит след, като са стопанисвали,, СВЕТА СОФИЯ,, пет години .Моята дата е 26.04.09 на обяд .Смятам, че тези които са в дилема за ресторант до 100 куверта могат да открият там добра алтернатива и не на последно място отличното му разположение.УСПЕХ на всички бъдещи двойки.
Браво
, една свежа идея!Тук, в този форум се обсъждат едни и същи 20-30 ресторанта!
Преслав беше моят фаворит.Специално управителката ми бе горещо препоръчана от една съфорумка, но ограничения бюджет ни хвърли към по-скромен ресторант.Интериорът наистина е уникален.Ресторанта е чисто нов, откриха го декември.Единственият недостатък е, че е под земята, но осветлението е перфектно.
Fikosotaa
, вие кога го капарирахте, ние ходихме края на декември за дата 25.24.
Активен
fikosotaa
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #38 -:
февруари 23, 2009, 18:38:52 »
Здравей ,valka27 ние капарирахме към средата на януари а сумата е 500лв. като доплащането е след приключване на сватбата . Това което ме зарадва е че няма такса БУШОН както навсякаде .Управителката се казва Екатерина Андреева тел.0888223524 за всеки ако реши.
Активен
Gerka
Професор
«
Отговор #39 -:
февруари 24, 2009, 10:45:42 »
Аз също мога да се включа с едно свежо предложение
Нашият кум ще се жени май месец и са запазили един ресторант, за който аз не бях чувала - в Хотел - ресторант Фантазия в Овча купел със 120 места.
http://fantasiabg.com/
Жалко, че бъдещата булка не се подвизава в нашия форум, за да сподели информация от първа ръка
Но по мой спомен ми каза куверт около 37-40 лв., без такса тирбушон, няма подарък апартамент в хотелската част и за моя изненада алкохолът включен в куверта 100гр. не 50 и има 2 безалохолни, 1 вода и вино ...но не помня колко
Правят по една сватба на ден . Сигурно забравям нещо но ....
Активен
xristi88
Новак
«
Отговор #40 -:
февруари 25, 2009, 13:48:11 »
здравейте,
скоро ми предстой сватба,но по ред причини сега започва подготовката и ми трябва малко информация за организацията
имаме предложение за този ресторант,ако някой знае нещо нека сподели
ще съм благодарна и на всеки ,който ме насочи към добър фотограф,място за халките и роклята (за предпочитане в Асеновград). благодаря предварително
Активен
linna_1986
Ентусиаст
г-жа Димитрова
«
Отговор #41 -:
февруари 25, 2009, 15:00:29 »
Здравейте,
Някой може ли да ми каже някакви отзиви за ресторанта в хотел Рила. Днес бяхме там и ни хареса, но ме интересува храната дали е добра и дали са коректни!?
И като цяло дали стават хубави сватби там?
Активен
fikosotaa
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #42 -:
февруари 25, 2009, 16:19:11 »
Здравей, linna_1986 пиша ти относно ресторант Рила . За голямо съжаление трябва да те разочаровам относно избора .Ресторантът е типичен постсоциализъм с малки порции вяло обслужване и не е на необходимото ниво.в ресторанта ще ти обещаят едно а като се качиш да си платиш капаро ще ти кажат съвсем различни неща.на мой приятели първо бяха разрешили оркестър а после в офиса категорично им отказаха.добре че не бяха дали първо капарото.ако искаш потърси още малко и тогава реши.по-добре да избереш малко по-високи условия но пък те гарантират и по-високо ниво на ресторанта.аз написах своето откровено впечатление /не е задължително/.желая ти успех.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #43 -:
февруари 26, 2009, 11:08:36 »
Цитат на: xristi88 в февруари 25, 2009, 13:48:11
здравейте,
скоро ми предстой сватба,но по ред причини сега започва подготовката и ми трябва малко информация за организацията
имаме предложение за този ресторант,ако някой знае нещо нека сподели
ще съм благодарна и на всеки ,който ме насочи към добър фотограф,място за халките и роклята (за предпочитане в Асеновград). благодаря предварително
Извинявам се за
, но ми се налага: Мацка, опитах се да ти пиша на лични, но пощенската ти кутия е пълна. Изтрий някое съобщение, за да можеш да получиш моето
Активен
tsvetka
Новак
Публикации: 11
«
Отговор #44 -:
февруари 26, 2009, 17:04:11 »
Здравейте! Ще ми се и аз да посъбера мнения за избрания от мен ресторант "Езерото" , по пътя между Овча купел и Люлин. Зная, че не е голям, но и гостите няма да са много. Има ли някой, който е бил там на някакво празненство и изобщо някой с каквито и да е впечатления?
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
33
Нагоре