Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 20:41:01

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 28   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпрос за халките - 4 част  (Прочетена 158642 пъти)

Nocturnal_dove
Ентусиаст
**
Публикации: 129

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: февруари 24, 2009, 14:01:56 »

Ами то при мен са малко двустранни нещата. От една страна имам наистина непотребни златни бижута, които просто стоят и няма смисъл от тях. От друга страна майка ми ми е дала нейната халка, която е счупена, и на мен ми се стори, че ще е доста символично ако използвам нейната халка за направата на моята  Girl_hide Обаче  някъде четох, че старите бижута един вид внасяли нещо от миналото в новите халки.... някакви суеверия, нищо сериозно, ама все пак да проверя  blush Но пък те така или иначе сигурно няма да ползват точно това злато, така че то и символиката ми се губи, и въпроса със суеверието отпада  crazy

Относно това само да кажа че всеки метал носи заряда на своя първи собственик! След претапяне на метала и разваляне на това бижу зарядат изчезва.Ако носиш пръстен който е носила майкати преди това но тя буквално го е свалила от пръста си и го е сложила на твоя,тогава ти ще носиш нейния заряд,но при условие че бижуто се разтопи както вече казах заряда изчезва. Затова не ехубаво ако намериш на улицата златен пръстен или друго златно бижу (при среброто няма толкова заряди) е добре да не го носиш а да си направиш някакво бижу от него (защото не се знае какъв е бил собственика му).
Активен
Nocturnal_dove
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: февруари 24, 2009, 14:03:50 »

Това със зарядите се отнася и за диамантите и някои други скъпоценни камъни.За диамантите съм слушала даже страшни истории..Така че не носете чужди диаманти... Отнасям го даже към старите семейни бижута (годежния пръстен на баба му и тн... може да го приемете и да го пазите в кутиика и да си направите свои собствен...но съм чувала че не било хубаво да се носят чужди бижута,освен ако разбира се не познаваш този човек добре и тои е някъв голям късметлия и тн...веднага ще му взема някой пръстен  DANCE)
« Последна редакция: февруари 24, 2009, 14:06:59 от Nocturnal_dove » Активен
akhala
Ентусиаст
**
Публикации: 72

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: февруари 24, 2009, 14:24:00 »

А попринцип смята ли се за лошо, ако халките не са еднакви?
Питам, защото моят годежен пръстен е доста специфичен, и за да си го нося после заедно с халката, моята я поръчахме да си пасва с него. Има лека извивка. Милото също си хареса една, която и да му е удобна, със средна част матирана. Така реално двете халки изобщо няма да си приличат. То дори неговата повече на моя годежния пръстен прилича, но без диамантите.
И после, след като ги бяхме поръчали, той ме бъзикна нещо, че така с различни нямало да си личи, че сме женени един за друг, защото нали са различни. То хубаво беше на майтап, но пък аз взех сега да си мисля и да се притеснявам.
Има ли някакви такива традиции, суеверия, задължения и т.н.?   crazy
Активен
Nocturnal_dove
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: февруари 24, 2009, 14:33:13 »

Ами до сега не съм чувала че е задължително халките да са абсолютно еднакви. Даже съм виждала и двойки с различни халки.Нашите също не бих казала че са еднакви. Мила Akhala не забравяй че най - важното на халките е тяхната символика. Аз смятам че няма смисъл да се тревожиш за това че в халките ви има разлика и затова нямало да си личи че сте женени, пък и все пак нали ти и той и близките ви знаят че вие сте съпруг и съпруга.Смятам е няма за какво да се тревожиш!

Успех!!!
Активен
kalinchica
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #139 -: февруари 24, 2009, 17:07:14 »

Момичета чували ли сте нещо по повод на носенето на халките преди сватбата? Т.е слагането им от време на време? Че аз не се въздържам с нашите и моята я слагам понякога да и се порадвам  smile
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2771

Усмихни се!

« Отговор #140 -: февруари 24, 2009, 17:18:50 »

Значи да не се притеснявам за лоши заряди и т.н. щом ще се претопява, а за мен ще си остане сивмоликата (най-вероятно само в главата ми, защото надали ще използват точно това злато) от това, че нося халка, направена от халката на майка ми  Girl_hide

kalinchica, не мисля, че е проблем, това, че си я пробваш от време на време, за да й се порадваш, стига да не вземеш да я носиш преди сватбата  good
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: февруари 24, 2009, 17:21:38 »

И аз пробвам моята понякога  Girl_hide
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #142 -: февруари 24, 2009, 18:16:26 »

То  май всички си пробваме халките - ама нали трябва да сме сигурни че е точният размер blum
Активен
kalinchica
Новак
*

« Отговор #143 -: февруари 24, 2009, 20:39:14 »

Благодаря ви за отговорите момичета smile Много съм щастлива че станаха точно такива каквито ги исках и ми пасва съвсем точно на пръста и не мога да се въздържам да не я слагам че сватбата ни е далече чак юни месец smile
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
Публикации: 763

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: февруари 25, 2009, 22:15:55 »

Взехме и нашите халки Yes
Не бляскат, както си мечтаех, но пак са много хубави. Като са ни ги гравирали, по едно А от имената ни са го написали със сърчице Wink. Малка симпатична изненада.

* na6ite halki11.JPG (55.19 KB, 1700x1275 - видяно 394 пъти.)
Активен
allinka
Любопитен
*
Публикации: 35

« Отговор #145 -: февруари 27, 2009, 13:55:50 »

момичета аз се чудя дали да не идеме до Пазарджик да си поръ4аме халките там, имам една приятелка от там и ми каза, 4е цената за грам е 39 лв. някой да има впе4атления от там?
Активен
jovani_n
Новак
*

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: февруари 27, 2009, 14:48:13 »

Аз ще се женя в Пазарджик и миналата събота обикаляхме по златарските магазини за халки. На едно място имаше халки по 39 лв./гр., но бяха всичко на всичко 3 вида и не бяха нещо особено. А цената важи само ако си купиш това което е налично, при поръчка е друга, но не разбрах каква.
В други няколко цената беше 42-45 лв - имаха много модели и всички размери.
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510

Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: февруари 27, 2009, 15:21:14 »

Аз съм също  Пазарджик, има и такава цена на златото да, само гледай да не отидеш при тези които го продават на черно (тоест на улицата) понеже тяхното е с по-малко карати. Нашите халки ще ги порачаме в един магазин който се намира точно до пазара и там собствениците (мъж и жена) имат работилница точно над магазина. Казаха ни че за нашите халки ще са необходими само 2 дни  danceg защото ние искаме съвсем изчистени плоски халки. Но не съм сигурна точно колко беше грамът, другата седмица ще ходим да ги поръчваме и ще пиша да кажа!
Активен
allinka
Любопитен
*
Публикации: 35

« Отговор #148 -: февруари 28, 2009, 12:31:34 »

благодаря ви за отговорите моми4етар страхотни сте! 10x
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: март 01, 2009, 20:38:27 »

anbibian, нашите ще ги прави познат златар по снимка.Цената е 45лв/гр. Ако искаш да ти дам адрес.
Здравей Раличка, ако златарят е в София, моля те прати ми адреса. Най-ниската цена, която намерих до момента за халка по снимка е 50 лв на грам и то във Велико Търново, така че твоята цена е добра good
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 28   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: