Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 30, 2024, 14:17:28

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Според вас - Дневна или вечерна сватба?
Дневна
Вечерна
Нямам мнение по въпроса

Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Дневна или вечерна сватба?  (Прочетена 257795 пъти)

djxopxe
Новак
*
Публикации: 8

« Отговор #300 -: септември 04, 2012, 09:58:45 »

И аз не мисля че е редно дж да за забавлява гостите,преди младоженците да са дошли.Нали това е сватба,а не шоуто на Слави,преди ефир бенда свири и разказва  вицове. *crazy*Лека приятна музика хората се настанят, да се освежат малко, и такива ти му работи и то времето си минава.
Активен
Nayden_Popov
Регистриран

Публикации: 6

« Отговор #301 -: септември 18, 2012, 15:03:00 »

:-*Здравейте, бих искала да ви питам каква сватба бихте предпочели вие? Аз лично май повече наблягам на вечерната, но още се чудим...а и тези, които са минали от там нека споделят  ;D

Аз съм за дневната свадба, много по рационално е и разполагаш с повече време,макар че повечето млади хора предпочитат вечерните.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #302 -: септември 20, 2012, 11:52:27 »

Прави ми впечатление, че много от пишещите в тази тема предпочитат вечерната сватба заради факта че не могат да станат на време за сватбата. Най-вече ме смущава факта че това е един от основните аргументи срещу дневните сватби. angry Защо така бе хора??? ohah ohah ohah
Що за човек трябва да си ако не можеш да станеш навреме за собствената си Сватба??? girl_impossible
Напоследък обаче гледам, започват да се завръщат дневните сватби. Може би защото модата която се беше заформила - да се настаняват гостите в хотел, вече отминава по лека. Да не би да са спрели "сватбените" кредити??? danceg danceg danceg
Лошо!!! Защото и сватбите намаляха. Излишната показност също.  Bravo Bravo Bravo
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323

« Отговор #303 -: септември 20, 2012, 12:17:53 »

Аз ще ти кажа защо например хората „не могат да станат на време за собствената си сватба“.  И да ти кажа в преценката си човек изхожда от „собствената си камбанария“ и не разбира често другите.  Никой не си казва, абе мързи ме днес, ще спя до 10 и затова вечерна сватба.

Аз например рано не мога да ставам, налага ми се, но съм като „парцал“ поне до 10-11 часа, мозъка ми е блокаж. Така никаква работа не мога да свърша. angry Хич не обичам сутрините. Дните преди сватбата са много напрегнати, особено за булката. Аз тези нощи спях минимално и бях на границите на възможностите си. Ако на сватбата трябваше да спя 2-3 часа и са стана в 5 часа или 6, за да съм по обяд в гражданското, представяш ли си каква сватба би изкарал човек. Щях да пирпадна още преди ритуала /случвало ми се е това от безсъние и то често/. На последната дневна, на която бях, направо е "проспах" /физически бях там, психически още спях/

За нашата сватба имаше също хора, които не успяха да смогнат за 13:00 часа или 15:00 часа.  Часове при фризьори, гримьори, да оправят децата, на другите детето болно и т.н. Нашата сватба ако беше дневна много хора нямаше да могат да дойдат /имаше и работещи/. Аз станах в 8:30 и точно ми стигна времето за подготовка, за да съм 12:30 готова !

Аз никога не съм харесвала дневна сватба и дори не съм се замисляла моята да е такава. Дори и в 6 часа сутринта да бях свежа, пак нямаше да избера дневна – не ми е достатъчно тържествено на мен. Аз обожавам вечерите. Въпрос на предпочитание и личен избор и най-вече на това как го чувства човек.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ

« Отговор #304 -: септември 20, 2012, 12:48:17 »

Аз ще ти кажа защо например хората „не могат да станат на време за собствената си сватба“.  И да ти кажа в преценката си човек изхожда от „собствената си камбанария“ и не разбира често другите.  Никой не си казва, абе мързи ме днес, ще спя до 10 и затова вечерна сватба.

Аз например рано не мога да ставам, налага ми се, но съм като „парцал“ поне до 10-11 часа, мозъка ми е блокаж. Така никаква работа не мога да свърша. angry Хич не обичам сутрините. Дните преди сватбата са много напрегнати, особено за булката. Аз тези нощи спях минимално и бях на границите на възможностите си. Ако на сватбата трябваше да спя 2-3 часа и са стана в 5 часа или 6, за да съм по обяд в гражданското, представяш ли си каква сватба би изкарал човек. Щях да пирпадна още преди ритуала /случвало ми се е това от безсъние и то често/. На последната дневна, на която бях, направо е "проспах" /физически бях там, психически още спях/

За нашата сватба имаше също хора, които не успяха да смогнат за 13:00 часа или 15:00 часа.  Часове при фризьори, гримьори, да оправят децата, на другите детето болно и т.н. Нашата сватба ако беше дневна много хора нямаше да могат да дойдат /имаше и работещи/. Аз станах в 8:30 и точно ми стигна времето за подготовка, за да съм 12:30 готова !

Аз никога не съм харесвала дневна сватба и дори не съм се замисляла моята да е такава. Дори и в 6 часа сутринта да бях свежа, пак нямаше да избера дневна – не ми е достатъчно тържествено на мен. Аз обожавам вечерите. Въпрос на предпочитание и личен избор и най-вече на това как го чувства човек.

Добре че не съм като тебе... Половината младоженци с дневни сватби щяха да са без ДЖ blum blum blum
Активен
Thea
Професор

« Отговор #305 -: септември 20, 2012, 13:36:06 »

Да, това е така. Аз поради тази причина не съм Ди Джей, фотограф или някой, който да работи с клиенти и на 100% рано сутрин да е на разположение. Също аз мога да кажа,че ако бях като теб нямаше да мога да си върша моята работа  Wink...Затова ти казвам, че всеки изхожда от неговата си ситуация, не е от мързел. Има различни хора, различни професии, различни сватби.

А в някои случаи дали сватбата да е дневна или вечерна идва и от това, ако човек държи на определена дата, ресторант, ритуална зала и се съобразява със свободния час /при мен за щастие бяха всички само след обяд свободни  smile/. Аз така имах много повече време за подготовка в самият ден /грим, прическа и т.н./, а сватбата продължи до 3:30 през нощта  Wink
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #306 -: септември 20, 2012, 13:36:34 »

Напълно подкрепям мнението на Thea good Това е до организъм - има си имена даже. За хората, които работят по-добре в късните часове - сови, или съответно рано сутрин - чучулиги. На мен също не ми е тържествено дневна сватба.
Едно време са правили дневни сватби, но основно хората са се женили зимата. Лятото с работата по полето няма време за такива "екстри". Не са малко случаите, когато фризьори и гримьори отказват да станат в 4 и в 5 да работят за дневна сватба.
Да не говорим, че на дневна в 12 на обяд се засяда да се пие силен алкохол. Какво става в жегите? А има и друго - ти си 6-7 часа в ресторанта, обаче купонът свърши и какво се прави после? Ами отново има събиране някъде.
Дневната сватба не спестява хотелите, както моите гости например ще идват от 300 км. Ами те не трябва да спят, за да са на линия в 10 сутринта  tease
Активен
estlar
Ентусиаст
**
Публикации: 133

« Отговор #307 -: септември 20, 2012, 20:25:37 »

Гостите не е много аргумент, защото при дълги разстояния винаги са две нощувки, просто пътуват предния ден и си тругват след сватбата (тя приключва към 16 обикновено).

Аз пък съм парцал вечер. Всяка сутрин ставаме най-късно в 7.30, тази сутрин в 7.30 бях вече в офиса и работех. След 8 хич и не ме търси, в 22 - 23 съм заспала. Толкова съм отвикнала на стоенето до късно, че на собствената си сватба ще се прозявам в 22, сигурно. Затова го предвидихме като краен час - работещите на следващя ден да се приберат и наспят, ние да решим дали ни се спи или купонясва с близки приятели, които няма да са на работа, (това ако случайно не съм оклюмала вече). Най-добрият вариант е да си допразнуваме двамата в хотелската стая докато имаме сили.  badgirl
Така че аз съм нито дневна, нито вечерна сватба, подписване към 15, ресторант от 17 и приключване към 22. Доколкото разбирам истинските вечерни сватби започват към 18-19 и приключват към полунощ, аз не мога да се подложа на това.
А и какво толкова лошо има в по-лекия алкохол на дневната сватба? Тъкмо по-малко изцепки.smile Аз не съм фен на твърдия алкохол така или иначе, щеше ми се да можех да го избегна на сватбата, ама няма да стане, хората са свикнали да пият "тежко" на сватби, ок.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ

« Отговор #308 -: септември 20, 2012, 21:33:24 »

Не искам да си помислите, че се заяждам но не мога да се здържа да не коментирам поредния "железен" аргумент срещу дневните сватби. А именно, това че вечерните сватби били по-официални и по-тържествени.
От статистическа гледна точка съм забелязал, че на вечерните сватби се слуша повече чалга. Но не просто чалга а от онази мазната с тежките кючеци. Особено след 22:00ч. Разбира се всичко е въпрос на избор от страна на гостите но аз обръщам внимание на това, как стоят нещата от статистическа гледна точка. С около 30 сватби годишно, мисля че имам известен поглед върху нещата.
Освен това ако официалността на една сватба зависеше от това, в колко часа започва ритуала, то в такъв случай Принц Уилиам и Кейт Мидълтън щяха да се венчаят в полунощ за по-официално. Bravo Bravo Bravo
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: септември 20, 2012, 21:48:56 »

Виж AIVEN , от както влизам във форума, ти винаги се изказваш по тази тема, разбрахме ти доводите...Позволи и на другите да имат мнение. Аз много пъти съм казвала, че съм твърдо за вечерните сватби и моята ще е такава  pardon Повечето ни гости са млади хора, свикнали сме да се забавляваме вечер и само за протокола...тази година бях на 6 вечерни сватби и на никоя не се слушаше чалга след 22.00 ч, да не говорим за "мазна" чалга. Да не говорим, че нищо не пречи и в 3 следобед са се пусне "Тигре, тигре"  pardon
Активен
Thea
Професор

« Отговор #310 -: септември 20, 2012, 22:12:56 »

AVIEN, аз не приемам питанията ти като заяждане, а че искаш да разбереш доводите за така необичаните от теб вечерни сватби.
Приеми, че всеки човек си има вътрешен ритъм – едни са активни вечер, друг сутрин и според това правят и сватбите си. Защо да се измъчват хората и да си нарушават вътрешния ритъм за най-важния ден? А никой не ти казва, че вечерната сватба е тържествена, а другата не. Казваме ти, че НИЕ така вътрешно го усещаме /в нашето семейство няма празничен обяд, а празнична вечеря/.

Какво намеси Уилям и Кейт не разбрах. nea Знаех, че приемът им беше вечерен, нали. А те да искаха и в 22 часа да подпишат, не могат, защото бабето не може да издържи до тогава. blum
На моята сватба не се пусна и 1 чалга, алкохол се пи минимлно, много минимлно. На дневни сватби повярвай  звучът тъпани и чалги.
Аз не мога да разбера, ти защо си против вечерните сватби ?

Elstar, наистина гостите не трябва да са аргумент, но ние имахме гости, които пътуваха в същия ден на сватбата.  Не всеки може да си позволи 2 дни да отсъства. Имахме и такива, прибрали се предвата нощ от Германия специално за сватбата.  Поспаха 3-4 часа и дойдоха. А евала, че си толкова ранобудна  и активна сутрин, браво  good
Нашата сватба започна в 15:20 с църковен ритуал, ресторанта беше от 17:30-18:00 и завърши в полунощ.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #311 -: септември 21, 2012, 07:21:08 »

Спомням си много добре първата ми сватба, която снимах. Преди години имаше практика операторът да се взима от дома. Та мен ме взеха точно в 5.30 часа, беше младоженеца, минахме и взехме булката от фризьорския салон в 06.00 . В 7.00 тържеството в младоженеца започна, гостите заприиждаха. В същата сутрин аз станах в 04.30 часа, за да съм готов в 5.30. Та такива неприятни нещица , поне за мен. Но тогава и традициите си бяха други, много роднини имаше, сватбите бяха големи, над 100 човека минимум. Всяка неделя, а по-късно и събота снимахме по 5 сватби минимум на ден, имаше седмици и с по 10.
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: септември 21, 2012, 08:06:06 »

Аз все повече се замислям за влизане в ресторанта към 17 часа. Като цяло съм за вечерните сватби, но вече повечете близки приятели,както и сестри и братя, са с малки дечица и знам, че ако я направим по-късно, най-вероятно ще си тръгнат по-рано, а аз много държа те да са с нас до последния ритуал.
Не отписвам варианта да е дневна (хората са си купонджии и в 12 на обяд и в 12 вечерта), но имам чувството, че ще трябва да се бърза сутринта.
Активен
estlar
Ентусиаст
**
Публикации: 133

« Отговор #313 -: септември 21, 2012, 08:36:04 »

Мариелка, за мен това е най-добрият вариант.

- гости с малки деца и възрастни гости (ние няма да имаме, но знам, че има хора поканили бабите) не могат да стоят до късно
- пътуващи от България и чужбина - реално за тях няма удобен вариант. Ако имате гости от Варна, например, които искат да дойдат за тържество в София, те или трябва да пътуват много рано сутринта и да нямат време да си починат (при подписване 15-17), или не могат да се приберат същата вечер (при свършване късно - 12-1 след консумация на алкохол). За мен най-добрият вариант така или иначе, дори подписването да е в 17, не искам да ги подлагам на дълъг път + сватба, е да дойдат на предния ден и да тръгнат на следващия. И аз имам такива гости - 3-ма от Англия и семействата ни трябва да пътуват. Предвиждаме да останат предната и същата вечер, а деня след сватбата, нека да преценят сами кога искат да си тръгнат.
- гости работещи събота и неделя (магазини, ресторанти, полицаи, лекари, работохолици, има хора, за които заветната неделя не е почивен ден), дори и да са от същия град, не мога да наложа на никого да си вземе два почивни дни заради моята сватба, ако може да се избегне, а при купон до 12-1 не си адекватен на следващата сутрин. Ние имаме и такива гости - нашият офис работи в събота, имаме полицаи и лекари, които на следващия ден трябва да са на работа. Разбира се, че ще дойдат, ако са близки, но поне да не се налага да отсъстват два дни от работа.
- организацията в самия ден - трябва да имате адекватно време не само за себе си, но и за хората, които работят за вас. Украса на ресторанта, готвене, украса на апартамента, доставка на торта и алкохол, ако не сте успели предния ден, + време за разплащане след приключване на събитието, ако не сте в хотел.
- близки и роднини ще искат дори да ги изпратите
- както казах, отделете малко време и за себе си след сватбата, да се забавлявате  badgirl или дори просто да осъзнаете какво ви се е случило. 22 краен час не означава, че ваште ангажименти приключват в 22, това е тръгването на гостите, следва пренасяне на подаръци, ако не сте в хотел, разплащане на сметки, изпращане на роднини, трябва да имате някакви сили.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #314 -: септември 21, 2012, 08:52:46 »

estlar едва ли не цитира управителя на ресторанта, където ще е нашата сватба  smile Той казва така - няма дневна, няма вечерна. Аз броя толкова часа от влизането, другото е оувъртайм. Ако ти пасва можеш да влезеш в ресторанта в 3 следобед, може в 5, а може и както ние ще правим - в 7 вечерта. За съжаление обаче не са много точно този тип уговорки със заведенията.
Относно децата - миналата година бяхме на дневна сватба и едни приятели категорично отказаха да взимат кумове и булка, дойдоха за ресторанта, защото било по-добре детето им да се понаспи сутринта, а не да заклюма в ресторанта на обяд и те да трябва де се прибират.
Ние например ще имаме три майки на по месец и два. За тях режимът се върти около бебетата и в 3 посред нощ да подпишем - ще им е пак в графика. Въпрос на желание на младоженците, а гостите, ако са решили ще те уважат.
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: