Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 04, 2024, 21:39:43

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбените чаши 3  (Прочетена 189410 пъти)

lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Публикации: 837

Blinded by love

Моят сватбен албум

« Отговор #435 -: юни 25, 2009, 12:40:44 »

Момичета и аз си имам вече чаша за църквата.Ето я неукрасена

* Carkovna 4a6a 4 [800x600].JPG (60 KB, 600x800 - видяно 395 пъти.)
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Публикации: 837

Blinded by love

Моят сватбен албум

« Отговор #436 -: юни 25, 2009, 12:42:02 »

Ето я и украсена,ама милото нещо не я харесва така и сигурно ще сменям украсата.

* DSC09416 [800x600].JPG (69.27 KB, 800x600 - видяно 415 пъти.)
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 649

Just a Wife

Моят сватбен албум

« Отговор #437 -: юни 25, 2009, 12:54:15 »

Дани, чашата е много красива. Но като че ли изчистена ми допада повече..тия 3-те панделки ми идват в повече. Според мен можеш да оставиш само най-долната панделка, мисля че е достатъчно  give_rose Но все пак ти си преценяш кое най- много ти харесва на тебе:)) Успех give_rose
Активен
siss
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #438 -: юни 26, 2009, 11:36:12 »

На мен също ми харесат чашите сами по себе си, т.е без украса и и винаги съм имала усещането, че украсата, ресторанта,  е някак си светската  страна на събитието, а църквата духовната страна и не е необходимо да се утежняват нещата с джувки. Но разбира се това е моето усещане.  good
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #439 -: юни 26, 2009, 12:16:27 »

lady_in_love и аз да се присъединя към общото мнение. Чашата сама по себе си е лъскава и ефектна. Самата тя фокусира погледа. Украсата само я натоварва. А пък siss много точно го е казала по отношение на самия ритуал.
Активен
momi4ezateb
Ентусиаст
**
Публикации: 133

Моят сватбен албум

« Отговор #440 -: юли 04, 2009, 17:58:19 »

http://forum.svatbata.bg/index.php/v/momi4ezateb/Picture1+007.jpg.html?action=gallery
Бокалът за църквата!
Активен
jewel
Ентусиаст
**
Публикации: 100

« Отговор #441 -: юли 06, 2009, 12:07:18 »

момичета,от къде мога да намеря такава чаша за църква и на какви парички е горе-долу?
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #442 -: юли 06, 2009, 12:42:29 »

От всеки сватбен магазин - около 24лв са. Вече си зависи от украсата. Момичетата са писали и за някакви чаши от сребро и с камъни, които достигат космически цени - над 160лв. Примерно тази на Лейди ин лов е от Асеновград и цената и доста ми харесва. ама няма да пиша, че не знам дали тя иска.

В някои църкви си имат бокал и дори настояват ти да не си взимаш чаша, а ритуалът да си е с тяхната. Провери , дано съм ти помогнала  smile
Активен
jewel
Ентусиаст
**

« Отговор #443 -: юли 06, 2009, 12:52:50 »

Амелия,  give_rose.от нашата църква искат ние да си занесем и попа казал на милото,че нямало значение каква чаша му занесем  crazy.незнам защо е казал така..аз все си мислех,че има някакви изисквания,ама то явно от църквата си зависи.малко се подразних от отговора,а и се очудих и затова пак съм тука във форума Wink.от тука даже разбрах за този бокал  blush
Активен
Тулумба
Любопитен
*
Публикации: 46

Моят сватбен албум

« Отговор #444 -: юли 06, 2009, 13:40:47 »

Амелия,  give_rose.от нашата църква искат ние да си занесем и попа казал на милото,че нямало значение каква чаша му занесем  crazy.незнам защо е казал така..аз все си мислех,че има някакви изисквания,ама то явно от църквата си зависи.малко се подразних от отговора,а и се очудих и затова пак съм тука във форума Wink.от тука даже разбрах за този бокал  blush

Свещеникът, който ще ни венчава също нямаше претенции за чашата. Дори каза, че може да се използва една от ритуалната.
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #445 -: юли 06, 2009, 13:59:51 »

jewel наистина различните църкви имат различни изисквания, но повечето не ползват собствена чаша, а искат от младоженците. При църковния брак младоженците пият червено вино от една чаша. Не е задължително да занесете точно бокал -това се е наложило защото чашите, които се използват в църквите са бокали, но там традицията е друга. Така че можеш да ползваш всяка друга чаша, стига да ти харесва. По принцип чашите за червено вино са по-широки. За мене и по-лесно да отпиеш от една по-широка чаша, ако е по-тясна ще трябва да я наклониш, а тогава има опасност бялата ти рокля да стане с леки червени елементи от вино. Така, че избери си каквато ти харесва и за каквато цена считаш, че искаш да платиш.
Моята наистина си е доста скъпа, от сребърните варианти, както писа Амелия, но аз в тази чаша се влюбих още преди да си говорим за сватба. Чиста глезотия си е, но понякога човек има и такива моменти в живота си.
Мисля, че Bubeto_bu имаше страхотна чаша, на далеч по-приемливи цени. Ако бях видяла по-рано, сигурно и аз щях да си взема.
Активен
jewel
Ентусиаст
**

« Отговор #446 -: юли 06, 2009, 14:15:11 »

Мърче,благодаря ти за компетентния и бърз отговор  give_rose.тези дни ще пообиколя по магазините да видя какво предлагат.аз до последно си мислех,че чашата ще е от църквата и даже в бюджета ни не  е предвидена  blush pardon
Активен
emili85
Професор
Публикации: 452

Моят сватбен албум

« Отговор #447 -: юли 07, 2009, 14:31:09 »

Момичета, искам да питам нали трябват и чаши за кумувете. Вие купувахте ли? А ето и нашите чаши
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #448 -: юли 07, 2009, 14:42:14 »

Трябват ли и за кумувета - тове не го знам и аз?
Активен
emili85
Професор
Публикации: 452

Моят сватбен албум

« Отговор #449 -: юли 07, 2009, 16:28:30 »

Ами на нас ни дадоха списък с нещата, които трябват за ритуала (нашият ще е изнесен) и пише чаши за младоженците и чаши за кумувете huhhuh.gif
Активен
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: