Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 09:56:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбената торта - 3 част
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбената торта - 3 част (Прочетена 181865 пъти)
Денито
Професор
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #315 -:
май 14, 2009, 23:58:41 »
Или пък направо сладоледена торта, украсена като "оригиналната" сватбена коята разрязвате пред всички...
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #316 -:
май 15, 2009, 09:22:49 »
Радвам се, че идеята ви харесва.
Колкото до това дали на всички ще хареса, оф, момичета мили, има и хора, дето не ядат торта, такива, дето не ядат месо, кебапчета и кюфтета, а вуйна ми не обича домати. Ама извинете, не мога да угодя на всички.Сватбата не е като да отидеш на ресторант сам, не идват само за да се наядат все пак....На който не му харесва, да не яде - това е положението. Може да ви се стори малко грубо, но ще обясня защо разсъждаваме така:
1.Винаги, ама винаги има някой, на който нещо да не му е харесало, било то дори вниманието, което си му обърнал, защото му се е видяло прекалено.
2. Винаги има някой, който да не яде нещо, така че единствения вариант да се угоди на всички е да им се оставят менютата отпред и да си поръчват сами. Обаче това на сватба е трудна работа, а и накрая разхода излиза доста над предвиденото...да не говорим, че винаги има поне един, на който не му харесва как е сготвено ястието/как е сервирано/или просто ей така...на, не му харесва.
3. Менюто се предвижда от младоженците с цел гостите да се подкрепят, защото се очаква да се уморят от танците, а не се предвиждат танците, за да си разтъпчат гостите храната
Личен съвет - постарайте се менюто да е съобразено с най-общата представа какво ще се хареса на всички, пък за изключенията не се главоболете толкова много - менюто се забравя най-напред.
4. Ако някой все пак има изключителните претенции, че изобщо нищо не му харесва, все ще се намери малко хляб и сол за него, вода ще има в изобилие - така че, ако е дошъл специално за да си хапне добре - то нека си похапне добре...с нещо съобразено с всички претенции
Нека няма сърдити за написаното - пиша го в съвсем шегаджийски тон, просто всички покрай сватбата се впускаме в малко излишни притеснения
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #317 -:
май 15, 2009, 09:43:42 »
Така е! много си права и да ти кажа, май аз съм от тези, дето иска на всички да угоди, макар да знам, чее мисия невъзможна. Дори имах идея да питам всеки какво иска
Това със сладоледената торта или само сладолед е страхотно и се чудя дали да не го взаимствам. То нашата ще е август / най-вероятно/. или да има тортичка малко и отделно една топка сладолед? Какво ще кажете? Тортата да не е голяма и да има по топка сладолед накрая?
А сладоледа от къде е - от ресторанта или пак отнякъде ще се носи, и ако е второто, откъде?
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #318 -:
май 15, 2009, 09:49:57 »
Миличка, нашата идея е да си вземем една малка тортичка - няма да е сладоледена, защото трудно се реже, а не искаме да ни заснемат с едни припотени измъчени физиономии, хихи. А за гостите да има по три топки сладолед във вафлена купичка или пък в чашка за мелба - тепърва ще го уточняваме с ресторанта. Колкото до това от къде - има два варианта. Във всеки ресторант се предлагат мелби, ще говорим с нашия какво и на какви цени могат да ни предложат. Ще говорим обаче да не е мелба, а само сладолед, защото в лятна жега умишлено избягвам сметаните и цитрусовите плодове, просто тези, които ползват масово, не са много хубави и дразнят стомаха. Още повече, че ще има и деца, не ми се иска да предизвикам алергия на някое заради сметаната отгоре.
Друг вариант, за който мислим е, да се вземат от Метро от големите кутии сладолед - този, който е в огромни кутии и се купува пак за ресторантите. От там можем да вземем също вафлените купички и топинг, и да занесем заедно с алкохола предишния ден в ресторанта. Ще го сервират на гостите ни украсен, а ще ни излезе по-евтино, да си призная.
Ако мога да съм полезна с още нещо - насреща съм
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #319 -:
май 15, 2009, 09:55:04 »
Благодаря! Това с Метро ми изглежда добреър вариант. Стига да не стане на супа сладоледа д отам. Интересно ми е какво ще кажат от ресторанта и какви паречки ще искат за внасянето му
Ох, много се зачудих сега за сладоледа! В големи размисли ме вкара! Сега ще има да го мисля, да се чудя, да въртя варианти
Как в исе срува тънко парче торта и толка сладолед? Или топката да е след тортичката? или само едното?
Активен
Kami_Al
Ентусиаст
«
Отговор #320 -:
май 15, 2009, 09:56:07 »
Искам да ви попитам момичета, някой поръчвал ли си е тортата от сладкарница "Рицка" на М. Луиза. Харесала ли ви е? Благодаря предварително и се извинявам, ако някъде има отговор, но съм го пропуснала.
Активен
tsvety_t
Сватбар
Публикации: 172
«
Отговор #321 -:
май 15, 2009, 11:28:05 »
Добре де момичета и аз съм безумен фен на сладоледа, но какво става, ако сервират мелбите, а гостите са се хванали на хорото и след това излязат от залата за глътка въздух, ми той ще стане на "бозичка", докато стигнат до него.
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510
Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!
«
Отговор #322 -:
май 15, 2009, 15:22:34 »
amelia, торта и сладолед ми се струва твърде много, но все пак ако имаш много гости които умират за сладко ( като мен, аз ако съм ти на сватбата ще си ги изям и ще искам допълнително даже) е интересно като идея
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #323 -:
май 15, 2009, 18:59:49 »
Цвети, от мен може да не остане за гостите
Но май наистина трябва да се избере само едното.
Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #324 -:
май 15, 2009, 19:05:05 »
Действително много хора не ядат сладолед, според мен не е много подходящо да се заложи само на сладоледа. Въпреки че аз обожавам и ям доста честичко по много
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Blinded by love
«
Отговор #325 -:
май 15, 2009, 23:03:42 »
Момичета ,хайде и аз да се похваля на мен ми дадоха невероятно добра цена за тортата/пуснала съм снимка по назад в темата/,искат ми само 1.60 на парче
от бял фондан,вътре с крем карамел и банани. :PЗвучи ми много вкусно,скоро ще опитам и ще споделя.
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #326 -:
май 16, 2009, 01:13:17 »
От къдеееееее??? Казвай барзо! Коя е сладкарницата?
И ако може пак да пуснеш снимката, че не знам за коя торта говориш.
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Blinded by love
«
Отговор #327 -:
май 16, 2009, 11:03:47 »
Ами да ти кажа чесно в момента незнам коя е сладкарницата точно,офертата ми я даде моята сватбена агентка и се разбрахме ние да си поръчаме торта от там,за да опитаме вкуса дали ни харесва и тогава да отидем заедно до сладкарницата,иначе аз просто изключих да я питам за името,но следващия път задължително ще я попитам и ще споделя. :PИначе тортата е тази от снимката :
white-fondant-cake-with-orchids-ws-145-11 [1024x768].jpg
(46.22 KB, 768x768 - видяно 652 пъти.)
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #328 -:
май 16, 2009, 12:02:33 »
Знам я тортата. Дори си копирах снимката! Много е красива. Ако и за хора без агенти цената е такава, вечя няма да имам колебания къде да я поръчам.
Аз се надявах на Романса, но четох, че не правели слети торти, особено лятото. В две темички Бастет казва, че една безумно красива е тяхна. Не знам. Обърках се.
Активен
Crystal
Сватбар
«
Отговор #329 -:
май 16, 2009, 17:11:02 »
Amelia, в Романса ми казаха, че не правят торти със захарно тесто т.е. бялото "покривало" от въпросната снимка, а вместо това покриват тортата с шприц сметана. И пълнешът на тортите им обикновенно се състои от крем (бял мус, шоколадов крем и т.н.) и са доста неустойчиви, така че се налага стойка.
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...