Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 00:44:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
ВАКСИНА за бебето и детето
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
19
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ВАКСИНА за бебето и детето (Прочетена 159194 пъти)
Miri
Баш Майстор
Отг: ВАКСИНА за бебето и детето
«
Отговор #90 -:
февруари 07, 2011, 16:53:21 »
Цитат на: m_eleva19 в февруари 05, 2011, 22:18:18
Бастет, държавата, респективно аз плащаме хиляди, не милиони, за изследвания, за лечение на увредените деца...нека да ти кажа, никой не нзае колко са болните от церебрална парализа, на сестра ми малката е с атопичен дерматит, на хазяйката ми синът и е с аутизъм, на братовчедка ми малкия не е спрял да боледува, по два пъти на година с пневмонии, с астма и алергии към какво, ли не...а на моата приятелка малката, която е само 20 дена по-малка от Ралица, напарви тежък бронхит и пневмония 10 дена след ваксинация...заммисли се за какво се плаща повече...и към това добавяме и милионите само за самите ваксини...е аз трябва ли да плащам за сичко това, защото някои майки обичат да си завират главите в пясъка, други ги е страх, а трети въобще не се и интересуват?. Трябва ли да разреша да ми наблъскат детео с отрови...забравих да пиша и за десетките хиляди болни от рак...Нееее!!! това е моето дете, и аз съм достатъчно зряла да поема отговорност за него, не държавата да решава вместо мен, или детските градини, или някакви си лекарки, които не ги интересува, които не ти и помнят името и всеки път трябва да се представям, които са достатъчно безсъвестни да ги слагат дори и по време на грипна епидемия, защото трябва да върви графика!!!
Аз също няма да ваксинирам моето дете, поне докато не навърши опрделена възраст. Тук задължителните мисля че са за дифтерия, тетанус и коклюш. Знам , че и в болницата веднага след раждане им бият някаква, ако им разрешиш, но не съм сигурна за какво. Гледах препоръките за имунизационен календар и се хванах за главата. Вярно , че не всички са задължителни, но 13 ваксини през първата година
. Другото , което четох е , че кърмените деца сами си изграждат имунитет чрез кърмата. Познавам тук доста деца, които не са имунизирани въобще и са здрави коне, а едно от тях дори не е кърмено. Ако се погледне статистика, сега броят на децата с аутизъм е много по-голям , отколкото преди 100 години. Не осъждам тези , коиот предпочитат да ваксинират детето си , просто се дразня, че държавата ти го налага. Поне тук , ако детето ти не е ваксинирано със задължителните ваксини, не може да се запише в държавно училище или детска градина/ясла.
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #91 -:
февруари 07, 2011, 17:51:53 »
BASTET
,
Аз лично за себе си все още не съм изяснила, дали съм за или против ваксините.
В някаква степен след прочетено и чуто оттук-оттам вярвам, че може би вредят, но честно казано повече ме е страх от болестите, срещу които са насочени.
Така че аз не съм се колебала.
А и все ми се струва, че стана прекалено голяма истерия около тези ваксини и нещата май малко се пресилват. Ок, сега се заговори за проблемите, предизвикани от ваксини, но не сте ли се замисляли, че на нашето поколение (говоря за хората, които са между 25- и 35-годишни) не му има кой знае какво, а сме били масово ваксинирани с далеч по-кофти ваксини от съвременните.
Е, то вярно и че ние сме отглеждани със сокчета от 40-тия ден и кисело мляко и нищо ни няма, но аз не захраних така детето си заради бума на хранителни алергии, който го има сега за разлика отпреди.
Просто животът ни много се е променил, явно затова ваксините вече и те се причисляват към съвременните злини, няма как да избегнеш на 100% многото Е-та, които са в почти всички хранителни продукти (освен ако не си суровоядец може би), но според мен човек от тях трябва да се притеснява много повече отколкото от ваксините.
За ваксините единствено ми се струва приемливо твърдението, че в следствие на многобройните ваксинации имунните ни защити са паднали и все повече ще падат.
Та понеже мислите ми вървят малко хаотично, искам да кажа в крайна сметка, че човек трябва да има право на избор, дали да ваксинира детето си или не и кои от ваксините да сложи. Както е в нормалните държави.
И все се надявам, че съвременните ваксини са далеч по-пречистени - нали затова плащахме три пъти по 60 лв. за Пентаксим (преди да почне да го поема касата), защото е с мъртви вируси вътре (или нещо подобно) и се понася далеч по-добре от организма на бебето. Не мога да си представя какви са били тези, които до миналата година слагаха по каса.
А това че е 5-валентна...не го намирам за голямо зло, по-голямо безумие ми се струват разни 10-валентни от типа на Синфлорикс и т.н., които някои родители слагат допълнително.
Цитат на: mimozka в февруари 07, 2011, 09:56:51
А те милите са толкова малки и крехки, а трябва да се борят с нещо (или с експерименти на производотелите) незнайно какво.Само като прочетох страничните ефекти и косата ми настръхва, а пентаксима почва да се бие от 2-месец - те малките още имунна система изградена нямат, а ние на какво ги подлагаме.
Аз пък все съм си мислела, че заради антителата от майката имунитетът през първата година на бебето се държи на ниво, така да се каже.
Затова и често болестите почват след годинката.
Но може и да греша, де.
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #92 -:
февруари 07, 2011, 18:24:17 »
Kiksi, и аз така си мислех, но ето ние сме жив пример за болнаво дете. Е спряхме лекарствата и след две седмици пак сополки и храчки
. В чудо се видях. Не знам дали има връзка, но таткото като е бил малък на 40 дни се е разболял от плевмония, а ние потни бяхме стигнали до такава 2-рия месец
. Той е бил много болнав...силно се надявам Павел да не е така и като поотрасне малко поне оже някой имунустимулатори да пие, да спортува, да се движи повече. Сега не знам как да му помогна, освен да го пазя от всеки и от всичко
Активен
Kiksi
«
Отговор #93 -:
февруари 08, 2011, 11:54:03 »
Мила
mimozka
, много ми е мъчно за вас, дано бебко да преодолее тези здравословни проблеми и за в бъдеще да нямате подобни тревоги.
Сигурно и аз на твое място бих се притеснявала много от ваксините.
А не можеш ли да договориш с педиатърката да изчакате малко повече време с предстоящите ваксини, за да е напълно здрав мъникът? Така или иначе ваксина се слагана напълно здраво дете, а сега с тази грипна епидемия е абсурдно просто. Ние така поотложихме с близо 2 месеца ваксината за морбили, заушка и рубеола заради бактерии в урината, въпреки че външно детето изглеждаше напълно здраво и ако не бяха профилактичните изследвания на урината, нямаше и да разберем.
А във вашия случай според мен си струва да преговаряш за един по-дълъг срок.
Сега се сетих и за още нещо във връзка с липсата на избор по отношение на ваксините.
Голямо беше учудването ми, като ходих миналия месец да подавам молба за детски надбавки и се оказа, че вече искат и бележка от педиатъра, че на детето са му направени всички профилактични изследвания и задължителни ваксини. Това го нямаше миналата година.
И какво излиза - че държавата още веднъж ни отнема правото на избор. Да, вярно, че детските са 35 лв. и не е кой знае какво, но просто съм потресена, че използват всякакви механизми за принуда.
След отнемането на правото на детето за детска градина или ясла, сега се оказва, че му отнемат и правото на детски надбавки, ако не е ваксинирано.
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #94 -:
февруари 08, 2011, 15:21:21 »
Да, ще преговарям с педи за отлагане поне с още 2 седмици и евентуално март месец живи здрави
. Аз не знам защо слагат ваксини по време на грипна епидемия, струва ми се доста рисковано за малчовците
.
Егати, това за детските ме уби. Да не би да има вече доста родители, които се отказват от ваксини и по този начин държавата да се чуди от къде да спести някой лев. То верно, че са 35лв., ама като сложиш 35 по броя на семействата, които нямат право, заради небити ваксини сигурно сумата става голяма. Аман, все трябва да сме прецакани!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #95 -:
февруари 08, 2011, 19:12:34 »
Аз лично съм "ЗА" ваксините и някак си ми се струва безотговорно да не си ваксинирам детето.Аз също съм ваксинирано дете и не съм болнава изобщо .
Това е моето мнение.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #96 -:
февруари 08, 2011, 20:32:48 »
Аз пак да кажа мнение...carlyangel, и аз бях много, ама много здраво дете до 25 г., когато за 1 година ми правиха 2 пъти биопсия на 2 различни места!!! Слава богу, беше от добрите....няма да говоря за щитовидната жлеза...това си е Чернобил...там на 5 жени една няма проблеми, но за другите...как странно се увеличава броя на болните...аиде да напиша нещо, което прочетох за ваксините, но бях си обещала, че няма да го пиша, но...Ваксините съдържат полумъртви или изцяло мъртви вируси, на съответните болести....
1. Те се отглеждат върху абортирани човешки ембриони или върху маймунски бъбреци...а раковите клетки, някак си странно съдържат маймунски патогенни вируси?!
2. За да се задържат в това полумъртво състояние, и да не се замърсят с някой вирус, което често се случвало, се използват доста токсични елементи, които надвишават в пъти дозата, която може да понесе бебенцето....
3. Специално за Полиомелита...ами такъв няма регистриран в България от 1982 г., а като цяло тази болест в оригиналния си вариант е изчезнала напълно...това, което е останало е мутация от ваксините...това е всеизвестен факт, не го пише само в бунтарските книги срещу ваксините, които чета...
4. за част от болестите, които са тооолкова страшни не се изписват лекарства, а се лекуват с почивка и витамин С!!!
5. Обвързаността на ваксините с детските е заради циганите, като мярка да ги вкарат в релсите, но всички ние сме виждали циганетата, как ходят боси в снега и нищо им няма...
И накрая за една от болестите, която и мен ме притеснява и за която мисля да сложа на Ралица ваксина на по-късен етап хепатита...заразяването е по кръвен път...когато попитах как това малко бебе, което няма кръвен, ох, ще го нарека контакт, ще е в рискова група, че да го бода два пъти за 1 месец, ми отговориха, че докато го бодат за ваксините можело да се зарази?!!! Или, ако майката е болна...ами не е ли по-лесно да затегнат дисциплината в болниците и да пускат по един кръвен на майките и само ако има положителен резултат тогава да слагат...поне нещо да спестят?
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #97 -:
февруари 08, 2011, 20:55:25 »
m_eleva19
,не виждам връзка между биопсиите и ваксините?
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #98 -:
февруари 08, 2011, 21:25:29 »
Ами така като съм ги номерирала съм го писала в т. 1... ами някои учени предполагат, че патогенните клатки на рака, които съдържат маймунски вируси идват именно от ваксините, защото вирусите на ваксините се отглеждат върху маймуни а и други животни... С това те обясняват бумът на тази модерна болест, болест на нашето ваксинирано "здраво" общество...изказват се и такива предположения и за разните там странни гриппове, и други болести, които в миналото не са съществували...а те са много по-страшни...Абе много мога още да пиша по темата, просто вече има книги, интернет, ...писала съм и за авторите и така...има и предавания, който го интересува да чете и да гледа. Аз съм много крайна и като пиша по темата се паля и приличам на някоя фанатичка, която все едно убеждава, а нямам такава цел...дразня се единствено от факта, че моето дете ще е един вид дискриминирано и, че разправиите тепърва ми предстоят, а имам намерение да родя поне още едно...
«
Последна редакция: февруари 08, 2011, 21:34:26 от m_eleva19
»
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #99 -:
февруари 08, 2011, 21:29:48 »
m_eleva19,споко бе,изобщо не ми приличаш на фанатичка
Аз лично изобщо не чета задълбочено по която и да е тема,че то колкото повече се информирам(за каквото и да било),толкова повече изперквам
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #100 -:
февруари 08, 2011, 21:43:39 »
Знаеш ли кое ме притеснява най много...сама виждаш..мине не мине време и хоп изтеглят някой вреден бебешки продукт...това на мен ми говори само едно...всичко е направено печалбарската, без изследвания, без контрол...в света два са основните производителя на ваксини...за целия свят...
Дори най-простият витамин Д - Вигантола...имало някакво замърсяване и хоп изтеглят го, но какво е това замърсяване, какви могат да са последствията, ами тези дечица които са го взимали в продължение на месеци? Някой да се е заинтересувал, респективно държавата, някой да е отговорен? Не, просто тихомълком всичко се потулва.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #101 -:
февруари 09, 2011, 17:32:48 »
Аз също се паля по темата с ваксини, защото това е начин обществото да бъде контролирано, както и да големите производители да печелят пари, които в крайна сметка са свързани с управляващите, на която и да е държава. Знам, че звучи като теория на конспирацията, но защо ни задължават да ваксинираме децата, ако те искат да посещават държавна детска градина или училища, нали повечето от тях са ваксинирани и не би трябвало да се плашат от болести. Защо децата трябва д асед ваксинират срещу нещо , което вече не се проявява. Или ваксината за тетанус... ами аз съм ваксинирана, ама като съм ходила на лекар , заради нараняване пак са ми били инжекция. Да не говорим , че случаите с аутизъм са доста зачестили, въпреки че лекарите обичат да отричат връзкта между аутизъм и ваксини. Най-тежкото е да четеш и слушаш за смъртни случаи на бебенца, които са били здрави и ден и или два след ваксинирането имат фатален край. На времето като студентка,когато незнаех много за ваксини си правех 3 години по ред противогрипна ваксина, не само че не помага с нищо и се разболявах от простудни заболявания много често. Съгласна съм ,че има и ваксини , от които има полза, но според мен трябва да се слагат по предназначение, а когато става въпрос за дете , поне то да е отраснало малко. Познава доста няколко деца, които не са ваксинирани, като едното аз гледах близо година. Тези деца са здрави и не съм ги виждала да боледуват. И последно, че станах много дълга , а може би и
, хората сляпо се доверяват на лекарите, но в крайна лекарите лекуват симптомите на болестта, а не причината.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #102 -:
февруари 09, 2011, 21:57:45 »
И най-големият парадокс...абсолютно противопоказно е по време на епидемия да се ваксинира...това го пише и на самите ваксини, а вижте какво става...е как лекарите да ни опазват, да се грижат за здравето...та те са вече търговци...И още един пример ще дам..."свинският грип" 1-во, че има теория, че се е появил точно в следствие на ваксини...нали вече споменах за отглеждането на разните болести върху животни, и как изпускат нещата и как се появяват някакви странни болести, но ...миналата година се създаде масова истерия...всеки ден се съобщаваше за разни смъртни случаи, но някак с половин уста се казваше, че това са хронично болни, или хора потърсили прекалено късно помощ. Една американска компания изработи за два месеца ваксина?! пусна я без изследвания, че "света трябва да се спаси" в БГ един здравен министър си отиде, защото всяка новина по ТВ започваше с това колко хора са се разболели и трябваше да се набавят веднага ваксините, и накрая тази година се оказа, че най -наормално си караме свински, брисбейн и някакъв друг и изведнъж се оказа, че той не бил опасен...е да де, ама фирмата производител лапна едни 8 млрд. долара!?, а обикновения наплашен човечец си заши нещо неясно какво с неясно какви последици...е вас кое ви кара да си мислите, че с останалите ваксини е друго? Аз не се заблуждавам...някои от тези болести за които ваксинираме са изчезнали, а другите с нищо не налагат това ранно ваксиниране...
Активен
Kiksi
«
Отговор #103 -:
февруари 14, 2011, 16:34:39 »
Цитат на: Miri в февруари 09, 2011, 17:32:48
Знам, че звучи като теория на конспирацията, но защо ни задължават да ваксинираме децата, ако те искат да посещават държавна детска градина или училища, нали повечето от тях са ваксинирани и не би трябвало да се плашат от болести.
Мири
, и аз съм си задавала същите въпроси.
Аз лично не бих се притеснявала, че моето дете в градината ще бъде с неваксинирани деца, след като то самото е ваксинирано.
m_eleva19
, абсолютно споделям мнението ти за противогрипните ваксини. Единственият път, когато си сложих такава ваксина изкарах цялата зима с много разболявания и всяко го изкарвах тежко за разлика от следващите или предните години, когато не съм си слагала противогрипна ваксина. Интересното е, че днес Гала в предаването си сподели абсолютно същото.
Та аз за себе си продължавам да смятам, че е ще ми е по-спокойно, ако детето ми е ваксинирано, но не бих нарекла безотговорен някой, който отказва да го направи, защото и аргументите "против", които споделяте, ми звучат логично. Та медалът има две страни, както се казва и всеки трябва да прецени за себе си.
Но наистина ме дразни липсата на избор. И определено както казва, Мири, и на мен ми се струва, че в цялата работа има намесени разни сценарии като от "теория на конспирацията".
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #104 -:
февруари 14, 2011, 17:09:29 »
Аз си мисля и още нещо...в Америка, страната с най-много ваксини в законодателството има клауза за обезщетение, когато детето ти пострада от ваксини...дали е така това може да го потвърди Мири...ако в България се въведе някаква такава клауза и се запише съвсем ясно кой ще понесе вината, мисля че лекарите нямаше да са толкова яростен привърженик на ваксините, нямаше да разполагат с нашите деца като с техни вещи и определено щяха да бъдат по-отговорни..
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...