Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 15:48:02

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Има ли булки от Казанлък  (Прочетена 169824 пъти)

krasence86
Любопитен
*
Публикации: 24

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: юни 11, 2009, 18:48:10 »

Pavla, дано съм разбрала правилно, че става въпрос за тези малките кошнички, който се хвърлят от булката. Незнам по другите места в България как им викат, но доколкото виждам във форума ги наричате късметчета. Та за тях Светла от сватбената агенция ми каза, че броят им се съобразява с годините на булката.
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 665

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: юни 11, 2009, 20:55:36 »

Еи Красенце да и аз им викам малки кошнички, но във форума им викат късметчета... явно в Казанлък си им викаме малки кошнички smile smile smile... СУПЕР СИ, мерси за инфото...
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: юни 11, 2009, 21:12:58 »

Хайде, и аз се добрах до тук най-сетне днес - пълна лудница е при мен на работа, ама да не правя тука  Offtopic
Късметчетата (или кошничките) са, поне до колкото аз знам, равни на годините на булката, но ако се пада четно число - тогава +1, т.е. при нас са 27, защото булката е само на 26  blush
Павла, мен ще ме вземат от къщата в Павел Баня, засяли сме райграсче smile
За медицинските ще ви докладвам другата седмица, че още не сме посетили личната.

И да кажа също, че утре пътуваме към Казанлък и ако желаете, може да пием по кафенце в събота  pardon
Активен
Yaci
Ентусиаст
**
Публикации: 104

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: юни 12, 2009, 07:52:33 »

И на мен ми се иска да се видим,ама ще съм в Кз може би към края на месеца или чак около 4-5 юли:(.Е,дано успеете да се организирате.
Да се похваля-поръчах си роклятаааааааа yahoo.Много съм щастлива.Там ще ми направят и чантичакта,и булото.
За късметчетата-и моите са 27:)/на толкова години съм аз/.И на мен ми казаха,че се съобразяват с годините на булката.
Мен ще ме вземат от апартамента на вуйчото на милото.Иначе от агенцията ни предложиха вариант от "Чифлика" с възможност за нощувка след сватбата на някой от гостите,както и почерпка при вземането на булката.Мисля,че цената беше около 200 лв.,но е добре пак да се провери.
Активен
bubka

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: юни 12, 2009, 08:20:29 »

Точно и аз така знам - в Чифлика предлагат "вземане" на булката. По-назад в темата едно момиче (преди ника й беше Weli сега гледам е spektra май) беше разказала много подробно, беше дала и линк с няколко снимки - дано седят още там, може да ги видите ако искате.
Yaci, хайде честито за поръчаната рокля, ще чакаме снимки после - дано стане точно както ти я искаш  good
Активен
zele
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #200 -: юни 12, 2009, 17:12:58 »

diablo
И-ти! Незнам какво си - извънземно, мъж, жена или хермафродит, няма как да позная по писмеността, с която си служиш. Отдавна такова неграмотно боравене с езика ни не ме е предизвиквало да се намеся в писания във форума! Все ми е било жал за вас, пишещите Така!; с времето тая жал се превръща в истински гняв и не съжалявам, че той личи!!!
Незнанието на родния език е като недъг! Като уродство е, дано го разберете по-скоро и да поправите този придобит недостатък - разбрах, че сте минали през сватба (някой значи ви е харесал ТАКА?!?), утре ще се появят децата ви и не знаете какво правите просто със себе си, с поколението си и с народа си с това размазване на една от същностите ни. Ако тоя език, българският, не ви е роден, пак извинение за вас няма - грешките, които допускате не са от билингвизъм или диалект някакъв, а от привикване към четене и писане само за да кажеш някакво мнение някъде, на  някой, с когото се разбирате прекрасно в невежеството си. Знаете ли кой човек е глупав? Който не може да осъзнае проблемите си!
А си поставете за цел усъвършенстване на себе си - ясно е, че ще ви бъде трудно, защото първо ще трябва да достигнете до нормалното човешко ниво, и после да тръгнете нагоре - засега едно замисляне ще е достатъчно!
Нямам повече време да вас, мислете и разграничавайте цифрите от буквите в един писмен текст, мислех, че това е нещо елементарно! Но за елементарните хора явно е канско усилие! Нищо, преборете го, до нови срещи в чистото поле на българския език!!!
Мога да ви дам някой бърз съвет, питайте за правописа!!! Но първо намерете на клавиатурата Ч и Ш, и Щ... Има ги тия букви в българската азбука!

Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: юни 13, 2009, 09:42:23 »

Здравей те момичета!!!
Аз за съжеление няма да съм в Казанлък  sad , може би някои друг път, иначе приятен weekend от мен... Мерси много на всички за инфото с късметчетата...хихихихи на сестра ми ще са 29 (28 + 1), което говори че аз докъто се реша може би ще ми трябват две кошнички с късмети...ужас.
Бубка  good за Павел Баня винаги ми е харесвала селската атмосфера...райграс, масите с гости под асмата, и много цветя...има нещо романтично в цялата атмосфера...
Yaci, както винаги си супер организирана  Bravo ще чакаме снимки...
Активен
grazia
Ентусиаст
**
Публикации: 120

« Отговор #202 -: юни 15, 2009, 07:34:58 »

Здравей те момичета!!!
Аз за съжеление няма да съм в Казанлък  sad , може би някои друг път, иначе приятен weekend от мен... Мерси много на всички за инфото с късметчетата...хихихихи на сестра ми ще са 29 (28 + 1), което говори че аз докъто се реша може би ще ми трябват две кошнички с късмети...ужас.
Бубка  good за Павел Баня винаги ми е харесвала селската атмосфера...райграс, масите с гости под асмата, и много цветя...има нещо романтично в цялата атмосфера...
Yaci, както винаги си супер организирана  Bravo ще чакаме снимки...

give_rose Здравейте форумки!!!!
Привет от слънчев Созопол!
Как са нещата в Казанлък Wink , как вървят приготовленията??? Аз нали съм любопитка, тук в Неделя имаше една сватба(в смисъл, аз видях само една, може и да са били повече), и...какво да ви кажа..Само разчупиха питка...никакви ритуали, никакви силни моменти - всичко се виждаше ,защото беше в градина...и..изиграха едно хоро...и...какво да ви кажа!!!
Хора много, вкусове много, разкажете за някоя от сватбите в Казанък този уикенд...Ако знаете каква идея имам за подаръчета на гостите с рапанчета!!!Ако успея да направя нещо. ще кача снимки!!! Bravo--И без друго нямам много какво да правя, милото само спи cray и се пече сред едни изваяни мацки :huh , а аз не обичам да се пека...и не ми се спи cray и се развихрям за сватбата... Wink
Целувки на всички! heart smile give_rose
« Последна редакция: юни 15, 2009, 07:41:21 от grazia » Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: юни 16, 2009, 10:45:04 »

Ей Грация, вярно си е разни хора, разни идеали... може би тази булка не е чела форумчето затова са пропснали да осъществят много интересни неща и идейки споделени тук  sarcastic
Аз да се похваля, тази сутрин с получих кошничките за малките шаферки( ще се опитам да ги вкарам в галерията си по-късно) сега трябва да измисля как да ги украся. Имате ли идейки или може би в дреболийки ще има как става номера?! Вчера приключих с табличката със задачи за сестра ми, които трябва да свърши в оставащия месец до сватбата yahoo , обеща от тук нататък да е по-сериозна, но ще видим nea  . А и още как избирате менюто за сватбата? От менюто на ресторанта ли ги избирате тези неща?
Бубка вие бяхте с изнесен ритуал, нали?! Ще имате ли welcome drinks? Ние си мислим да има маса с напитки и плодове, докъто чакат гостите да има с какво да се занимават, но не съм сигурна дали Светла работи с кейтъринг компания или ние трябва да си я издирим? Май ти беше писала по-рано за Капитал ли беше?! или на някакъв друг вариант се спряхте?!
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 630

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: юни 16, 2009, 11:50:04 »

Ние нашето меню го избираме от ресторанта. Вие в кой ще сте? А ходихме на една сватба в Тримонциум в Пловдив и там също имаше коктейлче преди ресторанта, но най - тъпото беше , че организаторите като те видят , че си от 5 минутки вътре и те бутат / в буквалния смисъл / в ресторанта. Така , че нямаше много смисъл. Трябва да помислите дали наистина ще е от полза или ще ви в допълнителен разход. smile

А аз да кажа , че се върнахме от морето - беше много спокойно и много топло и така добре ми се отрази , че се замислям за 3 дена отпуска през юли / въпреки , че ги пазя за сватбата , но......./ banana
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: юни 16, 2009, 12:18:05 »

Мерси anellly, ние сме в Аква парка, та се чудехме оня ден, ама щом е менюто не би било проблем....Иначе за коктейлите, програмата е църква и след това фотосесията на младоженците а гостите да ни изчакат в градината и да не се пускат в ресторанта докъто не мине ритуала...не ни се искаше да влизат и после току що седнали да ги изкарваме навън за церемонията. Агентката ни каза че не е и много уместно влезте-излезте и т.н и ние се съгласихме с това. Та гостите може да им се отвори разстояние от може би 1/2 час да чакат, което пък си е като че ли много време без да има нещо за пийване. Ние по скоро си мислехме за шампанско, ягоди, пъпеши и такива разни освежителни нещица... нещо като шветска маса...то и ние ще можем сигурно да ги приготвим тези неща ама незнам дали ще ни се занимава на деня да приготвяме плата по скоро бихме наели някои да я свърши тази работа...
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: юни 16, 2009, 14:33:51 »

Ние където бяхме имаше шампанско и вътре в чашката 1- 2 ягодки. Щом при вас е така наистина е хубаво да се измисли нещо. Може да говорите със сервитьорите от ресторанта да минават покрай гостите с табли и върху тях питие и плодче забодено с пръчица.
Активен
bubka

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: юни 16, 2009, 15:17:14 »

Привет и от мен най-накрая!
Pavla, честити ви кошнички - хвърли поглед в темата за дреболийките, има чудесни там.
За wellcome drink-a, в началото трябваше да имаме - това трябваше да е "таксата" един вид, че ще ползваме терасата. Това и Светла ни го каза и една от сервитьорките там. После пък управителката каза, че не ни задължавали. Абе какво да кажа просто незнам  crazy
След 11 дни ще се чуе  pleasantry
За кетъринга - да, аз бях взела цени с меню от Палас, майка му на милото трябва тези дни да провери още някакво място и да решим - той ни трябва така или иначе поне за вземането от нас и от милото. За това дали Светла работи - не помня честно казано  blush
  Offtopic   Ох днес съм на един комп., на който няма фонетика, че моя нещастен лаптоп го поправят, и няма да ви кажа каква е скоростта ми на писане  tease
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: юни 16, 2009, 17:06:56 »

Мила Бубка кетъринга за менюто в ресторанта ли имаш предвид? Ако е така да ти споделя , че "Зорница" и "Палас" са на един собственик и каквото могат да ти направят едните и другите могат същото - дано само да не ви вземат по скъпичко.
Активен
bubka

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: юни 16, 2009, 19:54:57 »

anellly, кетъринг търсим само за къщите - в милото, от където той ще тръгне заедно с кумовете (и те не са от Казанлък) и в къщата, от където ще ме вземат мен.
В самия ресторант менюто си е от тяхното, което предлагат. Поне последно набелязахме с приятелката на брат му някой неща. Окончателния вид ще го изберем сега като си дойдем понеделник-вторник предполагам.
Иначе и аз така знам, че са на един собственик и питах и на Зорница за кетъринг, но те ме пратиха долу, не предлагали  pardon
« Последна редакция: юни 16, 2009, 20:01:38 от bubka » Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: