Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 10:39:01

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 2 част  (Прочетена 163560 пъти)
 
sunset
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 821



Моят сватбен албум

« Отговор #405 -: декември 13, 2011, 11:56:26 »

Здравейте, момичета. Ето и нашата идея за менюто:

1. Салата
Комбинирана

2. Предястие
Панирани топени сирена със сладко от боровинки

3. Основно ястие
Пилешки медальони с розмарин

4. Хляб
Питка

5. Следястие
Луканка
Кашкавал
Филе "Елена"

6. Десерт
Торта

7. Безалкохолни напитки
Минерална вода
Фанта лимон
Фанта портокал
Кока кола

8. Алкохол
Бяло вино
Червено вино
Уиски
Водка
Ракия

Чудим се още за предястието. В примерните оферти не фигурираше точно това, което сме си избрали. Много са вкусни тези сирена със сладко от боровинки, но не съм убедена, че на всеки ще му допадне смесване на сладко със солено. Даже и на някой да не му хареса, просто няма да си залива порцията със сладкото.


« Последна редакция: декември 13, 2011, 14:11:03 от sunset » Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2189



Моят сватбен албум

« Отговор #406 -: декември 13, 2011, 12:21:48 »

Здравей. Моето мнение също е провокирано от предястието. Лично аз не харесвам сиренцата в комбинация със сладко. Вкусът е доста специфичен, мисля че е доста рискован избор. Специално за по-възрастните хора. Иначе останалото ми се струва подходящо. Предполагам, че основното има някаква гарнитура. smile
Активен
theone
Професор
****
Публикации: 482



« Отговор #407 -: декември 13, 2011, 13:45:36 »

моето предястие е същото. панираните камембер с филиран бадем и боровинков сос са ми любими. в марайа ги правят страхотно. сосът се поднася отделно и найстина не е проблем, ако на някои не му хареса.  good
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 821



Моят сватбен албум

« Отговор #408 -: декември 13, 2011, 13:49:22 »

Здравей. Моето мнение също е провокирано от предястието. Лично аз не харесвам сиренцата в комбинация със сладко. Вкусът е доста специфичен, мисля че е доста рискован избор. Специално за по-възрастните хора. Иначе останалото ми се струва подходящо. Предполагам, че основното има някаква гарнитура. smile

Има гарнитура. Самото ястие представлява пилешко филе върху канапе от картофено пюре, запечено с кашкавал и гарнирано с пресни гъби и задушени зеленчуци. За предястието ще се наложи да помислим. Така или иначе има доста време, може да ни хрумне нещо друго. Ако остане същото предястие, за всеки ще има отделна порция и в средата на чинията ще е сложена сосиера със сладкото. На който не му хареса комбинацията, ще яде само от сирената.

theone, и ние с мъжа ми много обичаме тази комбинация. При всеки удобен случай си правим сирена със сладко, като към панировката добавяме и корнфлейкс. На вкус ги докарваме, ама на вид нещо не се получават. sarcastic
« Последна редакция: декември 13, 2011, 13:54:49 от sunset » Активен
theone
Професор
****
Публикации: 482



« Отговор #409 -: декември 20, 2011, 14:14:59 »

имам една малка неяснота. какво се случва с изпълнителите на сватбата, имам предвид водещи, видеооператори, диджей, организатори, координатори и т.н. според мен не би трябвало да седят заедно с гостите? също така нужно ли е да се осигурява храна и напитки? по отношение на безалкохолните могат да си поръчват каквото и колкото е нужно, но не смятам да ги вкючвам в броя на сватбените менюта и ще ги помоля да не консумират алкохол. въпросът ми е каква е обичайната практика...
Активен
alla
Професор
****
Публикации: 338



« Отговор #410 -: декември 20, 2011, 14:30:57 »

Ми аз не съм много съгласна. Все пак една сватба е няколко часа. Особено фотографа ще е зает през цялото време. Вие може ли да седите гладни 6часа и да гледате как всички ядат наоколо. Може би, най-добрият вариант е предварително да се уговорите и да поръчате поне едно основно. Не става въпрос за цял куверт, но все нещичко. За алкохола съм абсолютно против. Не смятам, че един професионалист би пил на работното си място.
Активен
theone
Професор
****
Публикации: 482



« Отговор #411 -: декември 20, 2011, 14:40:14 »

този момент и на мен ми хрумна и мисля, че нещо от рода на клуб сандвичи ще е подходящо...
Активен
once_upon_a_time
Професор
****
Публикации: 421


« Отговор #412 -: декември 20, 2011, 14:47:56 »

Защо не се консултираш и с управителя на ресторанта как процедира за сватби. Аз го направих и ми казаха, че обичайно се поръчва куверт и за диджей, фотограф и оператор. След като размислих, разбрах, че има резон и така и направихме и ние.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #413 -: декември 20, 2011, 14:55:56 »

Мили момичета, аз бих ви посъветвала да има меню и за хората на услугите. След приключването на работата им те сядат, хапват и пийват. smile
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 821



Моят сватбен албум

« Отговор #414 -: декември 20, 2011, 15:18:19 »

имам една малка неяснота. какво се случва с изпълнителите на сватбата, имам предвид водещи, видеооператори, диджей, организатори, координатори и т.н. според мен не би трябвало да седят заедно с гостите? също така нужно ли е да се осигурява храна и напитки? по отношение на безалкохолните могат да си поръчват каквото и колкото е нужно, но не смятам да ги вкючвам в броя на сватбените менюта и ще ги помоля да не консумират алкохол. въпросът ми е каква е обичайната практика...

Ние ще поръчаме цялостно меню за фотографа, оператора, диджея и координатора. Мисля, че така е редно и това е израз на уважение. Алкохол по масите им ще има. Те ще си решат дали и кога да пият. Вярвам, че сме наели професионалисти и няма да има издънки. Няма да ги смесваме с гостите. За тях ще има отделна маса.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #415 -: декември 20, 2011, 16:05:52 »

този момент и на мен ми хрумна и мисля, че нещо от рода на клуб сандвичи ще е подходящо...
Фотографа и видеооператора ще са със Вас от сутринта до някое време през нощта. Като се има в предвид, че човек се храни поне 2-3 пъти на ден, едно меню е най-малкото което може да направите за тях. Другият вариант е да им отделите време за почивка, за да могат да отскочат до най-близкото заведение и да се нахранят. Работният им ден започва няколко часа преди да вземат булката. Сами може да прецените дали един Клуб садвич (за целия ден) ще ги нахрани. Преди време тези неща не са се коментирали а сватбите се правеха и с оркестри.
Активен
stoyanov
Професор
****
Пол: Мъж
Публикации: 320


"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"


« Отговор #416 -: декември 20, 2011, 16:34:17 »

До сега никога не ми се е случвало координатор, водещ, оператор или фотограф да нямат куверт на сватбата. Наистина много по-приятно е, когато младоженците са направили маса за хората, които работят за сватбения им ден. Това е израз на уважение.
Активен
theone
Професор
****
Публикации: 482



« Отговор #417 -: декември 20, 2011, 17:09:12 »

благодаря ви за отговорите. може би трябваше да уточня, че при мен хората на услугите са около 10 души (в които не смятам услуги, наети за по-малко от 2 часа), а не двама или трима. знам, че в българия има традиция, когато примерно ти дойде майстор в къщата, домакинята да пържи кюфтета цял ден и да се пие бира нонстоп, като прекара и два дни в чистене след това. в западните страни, когато наемаш някого да ти предостави услуга и заплатиш за това, не се очакват допълнителни разходи и ангажименти от страна на възложителя по презумция. именно за това неща като транспортни разходи, нощувки и т.н. се договарят предварително.
относно ''ти уважаваш ли ме или не ме уважаваш'' смятам, че няма общо с отношения на професионално ниво.
хората, които съм избрала са професионалисти и най-добрите в това, което правят. съответно не мисля, че някого ще има проблем с моите решения.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #418 -: декември 20, 2011, 17:17:23 »

И аз не съм съгласна че един сандвич ще е достатъчен.
На нашата сватба имаше пълен куверт за диджея,фотографа,оператора - това бяха нашите професионалисти.Нямах човек от агенцията или някакъв координатор.
Незнам дали знаеш ,но не трябва да има човек на сватбата ви който да не е "почерпен " било с храна или питие smile
Дори съпругата на Диджея дойде- включително и за нея имаше порцион ,с включен алкохол ,безалкохолно и т.н ( макар да останаха мн учудени )Каквото имаше по масите на гостите това имаше и на масата на професионалистите.
За всички тях бях предвидила и сватбени подаръчета - но всеки решава сам за себе си как да процедира в такива ситуация.
Ако не бяхме предвидили пълен порцион лично аз и моя съпруг щяхме да се чувстваме ужасно неудобно и грозно.
theone мила преценете кое е най добре за вас ...някой по горе беше споменал поне основно .... мисля че поне това е хубаво да им осигурите.
Мнението са си дали и двама професионалисти , което може би ще ти е от полза.
Успех
« Последна редакция: декември 20, 2011, 17:22:18 от Bibsi8792 » Активен
moyra
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 413



Моят сватбен албум

« Отговор #419 -: декември 20, 2011, 17:29:38 »

Нашите професионалисти също бяха предвидени с цели куверти,аз не съм се замисляла за нещо по-различно,те са на сватбата цял ден и също имат нужда от храна и напитка good
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines