Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 13:49:56

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 2 част  (Прочетена 163652 пъти)
 
valtsvet
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 105


♣♣♣♣♣


Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: юли 04, 2011, 10:46:38 »

Marie_Anet много благодаря, за гъбите не се бях сетила  good
Активен
unicusbg
Ентусиаст
**
Публикации: 119


hand made манияк


Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: юли 04, 2011, 16:33:52 »

Момичета, поуговорихме и ние нашето меню. Тогава всичко ми изглеждаше перфектно, пък сега има нещо, което ме притеснява. Менюто е следното:
салата - снежанка във формата на сърце и свежи зенечуци (домати, краставици, зелена салата)
студени плата - първи вид  - сирене с орехи, кашкавал и паниран език, и суджук, пъстърма и третото го забравих. Мислехме ги да са отделни по 12 бр. всяко, но сега май сме на път да ги слеем.
основно ястие - пастърва, свинска пържола и пилешко шишче с гъбен сос и картофки
ядки - бадеми и кашу
сватбена торта
Кафето бях забравила, но сега като прочетох малко менюто, се сетих да го впиша.

Това, което ме притеснява е дали всичко е разпределено равномерно. Да не дойде прекалено много и да платим за храна, която си остава по масите. Нарочно не пиша кое колко струва - това няма значение, гледам само количеството.

Основното ястие е 600 г. Става дума все пак за август, а в жегите хората не са много гладни. От друга страна, българинът обича да си мези. Но се опасявам ще остане от основното, а няма да има какво да се боцка за по-късно вечерта...  crazy

Как ви се струва на вас?
Активен
once_upon_a_time
Професор
****
Публикации: 421


« Отговор #362 -: юли 04, 2011, 17:05:15 »

Според мен риба, свинско и пилешко идват твърде много и твърде смесени за едно основно ястие - мен, като гост, би ме било страх да изям и трите, за да не ми се разбърка стомаха. Защо не махнеш рибата или свинското, да сложиш едно топло предястие - чушка бюрек или палачинка и сухите мезета да ги сервирате след основното, за да се мези с тях.
Активен
Susito
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 131


Ще ставам госпожа :-)


« Отговор #363 -: юли 04, 2011, 17:40:58 »

unicusbg Аз си мисля да махнеш рибата, не всеки обича, а от друга страна е и доста скъпа.
Активен
Marie_Anet
Любопитен
*
Публикации: 20


« Отговор #364 -: юли 04, 2011, 18:04:35 »

unicusbg, аз имам следното предложение за разпределение на храната:
Първо салатата с форма на сърце (супер идея, искам и аз такава  good )
По същото време може да са наредени и платата със сирена, език и нещо друго.
За топло предястие предлагам да е рибата. С няколко зелени листа и резени домати отстрани ще е достатъчно. А и е добре да се опита първа, преди месата.
След това-основното, следвано от сухи мезета. Тъкмо гостите ще замезват с останалия алкохол  girl_wink
Дано ти е от полза моята идея!  smile

P.S Храната според мен ще е повече от достатъчна, но аз винаги съм на принципа по добре да остане, отколкото да не стигне  pardon
Активен
unicusbg
Ентусиаст
**
Публикации: 119


hand made манияк


Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: юли 04, 2011, 18:13:42 »

Ето това май е хем най-хубавото, хем най-проблематичното - основното ястие.

То е много ефектно и красиво  - поднася се върху дървени подноси, а рибата е забучена с нещо като тризъбец. Много се връзва с атмосферата в ресторанта замък, в който ще сме. Името на ястието са трите титли, използвани за владетелите от едно време - багаян, багатур,..нещо си такова.
Спряхме се на него, защото мислехме, че комбинацията между трите ще задоволи всички вкусове - защото едни хора ядат един вид месо, други - друго. Така кой каквото иска това ще яде.

От друга страна, и трите меса едва ли някой ще изяде...

Може би ще разделя и платата - млечни преди основното, месни след това.
Уф, ама то никак не било елсно...  GROAN
Активен
grey
Сватбар
***
Публикации: 190



« Отговор #366 -: юли 04, 2011, 19:27:26 »

Ако нямаш обособено предястие, може да оставиш това основно.
Рибата все пак е по-лека от свинско за лятото и обикновено е вкусна и топла и студена.
Ако се уговорите със сервитьорите да не бързат да раздигат, хората може да си замезват с парченца месо от основното. Щом е ефектно и се връзва с темата на празненството, какво пък- нали искате да избягате от нещо стандартно. А храна винаги остава...
Активен
mimi1809
Професор
****
Публикации: 481


Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: юли 06, 2011, 08:16:34 »

момичета можете ли да ми кажете за ресторанта колко ядки да предвидя за 80 човека.И добре ли е според вас 20л вино и 10л ракия за толкова човека или е малко.Благодаря ви
Активен
once_upon_a_time
Професор
****
Публикации: 421


« Отговор #368 -: юли 06, 2011, 08:25:29 »

Предвиди по 50 гр. ядки на човек приблизително. А това ли ще ви е алкохолът или ще има и друг? От това зависят количествата.
Активен
mimi1809
Професор
****
Публикации: 481


Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: юли 06, 2011, 08:36:04 »

не ще има бира и водка
Активен
fl0r1ta
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 61



Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: август 13, 2011, 11:17:01 »

И ние вече сме готови с менюто smile

От ресторанта ще е :

1.Овчарска салата
2.Ордьовър
3.Пилешко филе на тиган с гъбен сос
4.Гарнитура:картофено пюре със задушен ориз
5.Питка
6.Тирамису
7.Минерална вода(в стъклена бутилка 330 мл.)

Ние ще си вкараме алкохола и безалкохолното както и ядките smile
Активен
ppvasileva
Ентусиаст
**
Публикации: 81



« Отговор #371 -: август 15, 2011, 08:08:19 »

  fl0r1ta,а какъв ще бъде ордьовъра?
Активен
fl0r1ta
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 61



Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: август 15, 2011, 12:56:54 »

ppvasileva ордьовъра ще е луканка,свинско задушено филе и кашкавал smile
Активен
ppvasileva
Ентусиаст
**
Публикации: 81



« Отговор #373 -: август 16, 2011, 08:00:45 »

   Звучи много добре :)Ние следващата седмица ще ходим до ресторанта да избираме,а нямам представа какво точно искам pardon,но предполагам ще видим на място.
Активен
fl0r1ta
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 61



Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: август 16, 2011, 16:36:01 »

На място е най-добре  smile Ние си бяхме нислили едно,но като отидохме и там си решихме всичко   smile
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines