Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 11:07:06

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 2 част  (Прочетена 163587 пъти)

princesata9
Сватбен ГУРУ
Публикации: 530

Най-щастливата Г-жа Узунова

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: август 31, 2009, 23:47:31 »

Ето, и аз да се разпиша тук..
- Овчарска салата
- Пилешка Пържола
- Пилешко Шишче
- Кебапче
- Картоф Соте
- Coca Cola и Fanta за пиене, както и газирана вода. Твърдо - Сватбена ракия, уиски, бяло и червено вино и шампанско
-За десерт - шоколадово-сметанена паста, както и сватбена торта
-И кафенце със сметанка.

Да ви кажа с какви впечатления останах - много вода изпиха хората. Ама много. Бяхме взели по 1.5л. на маса и се изпи, та и допълнително имаше. Газираната вода пък е много по добър вариант, защото много мъже си я пият с уискито например.
Ние нашите гости си ги познавахме и преценихме какво ще се изяде и изпие. За това съм и доволна, че не бяхме много хора, та да мисля какво яде или какво пие всеки. Но като цяло - нито беше много, нито беше малко. Имаше и останали цели порции даже, като например тези на нашите маси. Ние не успяхме да хапнем въобще от тях от танци и т.н. Wink
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: септември 01, 2009, 09:26:43 »

Ние не успяхме да хапнем въобще от тях от танци и т.н. Wink
Напълно съм съгласна с теб. Добре, че бяха гостите да кажат как е била храната нищо не опитах, тортата я избирахме и я бях опитвала на дегостацията в ресторанта. Даже се шегувам с милото, че на годишнината ще ме води да опитваме храната от сватбата blum
Активен
princesata9
Сватбен ГУРУ
Публикации: 530

Най-щастливата Г-жа Узунова

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: септември 01, 2009, 18:41:11 »

Напълно съм съгласна с теб. Добре, че бяха гостите да кажат как е била храната нищо не опитах, тортата я избирахме и я бях опитвала на дегостацията в ресторанта. Даже се шегувам с милото, че на годишнината ще ме води да опитваме храната от сватбата blum

Да, като не можеш на сватбата си да опиташ менюто, поне на хубав повод.
Ние преди това го бяхме опитвали, за да знаем какво ще хапват гостите ни. Не исках да се изложим good Аз до последно вярвах, че от ресторанта ще направят малки порциите, защото ще бързат. Ама не - бяха си стабилни. И съм доволна. Аз специално наистина съм възхитена и се радвам, че избрахме точно този ресторант и такова меню Wink
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: септември 21, 2009, 16:14:27 »

Аз в началото си мислех, че нашето меню няма да е достатъчно, а то порциите даже се оказаха големи за повечето хора, което е много добре и съм сигурна, че никой не е останал гладен или жаден. Салатката беше комбинирана. Имаше - домати, краставици, пекана чушка, кьополу, млечна, плочка сирене, маслини, 1/2 яйце (ето и снимчица)
Основното беше пилешка пържола, маринована, на скара + гарнитура - задушен ориз, картофено пюре и задушени зеленчуци.
Мезетата бяха 3 вида. Ядките ги купихме от Испания - някакъв страхотен микс. А хлебчетат ресторанта си ги произвежда - уникални.
Тортата - няма да я коментирам

* 13.JPG (55.43 KB, 448x113 - видяно 370 пъти.)
Активен
Tarna
Ентусиаст
**
Публикации: 113

« Отговор #169 -: октомври 19, 2009, 13:05:36 »

Здравейте, момичета! Ние досега само събирахме оферти и гледахме ресторанти по интернет. вече сме избрали някои места, предстои да ги посетим лично.
Бих искала да ви помоля за съвет относно уговарянето на менюто, тъй като не ми е ясно как се процедира. Получили сме оферти, в които има списък с няколко варианта от салати, основно и т.н.
Това означава ли, че задължително трябва да изберем от предложените в офертата варианти или може да си изберем и нещо друго?
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: октомври 19, 2009, 15:22:16 »

Tarna добре дошла във форума
според мен всеки ресторант процедира различно. при нас имаше такива които ни даваха правото да си изберем каквото и да е от менюто им, имаше такива които позволяваха да си направим нашата комбинация от няколкото техни варианти които ни предлагаха. така че харесайте си място, срещнете се с управителя и разговаряйте.
Активен
Боги
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: октомври 19, 2009, 15:30:00 »

welcome-2 Tarna, съгласна съм с echy_ , на нас ни дадоха да направим комбинация между предложените от ресторанта 4 варианта, освен това имаше възможност хората които не обичат примерно пилешкото за тях ни направиха само свински порции и обратното. Всичко това обаче се уточнява с управата на ресторанта. Успех Wink
Активен
Tarna
Ентусиаст
**
Публикации: 113

« Отговор #172 -: октомври 19, 2009, 15:43:31 »

Благодаря, момичета, много сте мили и отзивчиви smile
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: октомври 19, 2009, 18:55:28 »

Tarna, добре дошла и от мен! give_rose

При нас също има 3-4 варианта, но ни казаха, ако решим да комбинираме от различните и да направим едно свое меню.

За ресторант Сити, Стара Загора, който го интересува, управителката ми каза, че за догодина ще има още по-разнообразни предложения. Щели да заложат не само на изисканите и по-...различни ястия, а и щели да включат традиционни български като тиквички с млечен сос например и тем подобни. Което е много хубаво - въпрос на вкус все пак.
Активен
melusina
Ентусиаст
**
Публикации: 130

Коя е думата с 4 букви, която се пише с 5 грешки?

« Отговор #174 -: декември 16, 2009, 20:04:48 »

Здравейте, момичета! Искам да ви помоля за съвет относно менюто по следните два въпроса: 1/ според вас какво предястие е по-подходящо за месец април - топло или студено /другият вариант е да се поръчат и от двата вида, но ми се струва, че ако има достатъчно богата салата и разни мезенца, няма смисъл/ и 2/ мислите ли, че тортата + кафе е достатъчна като десерт или е редно да се предвиди още нещо?
Благодаря ви предварително! give_rose
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: декември 16, 2009, 21:00:59 »

торта като десерт е абсолютно достатъчна, така или иначе хората преяждат,
относно предястието е добре да се прецени какво предлага заведението и кое е хубаво, също така дали ще е наистина топло. за мен палачинка е един от на-добрите избори, ако ресторанта е добър, виждала съм и вариант с плата, в които има чушка бюрек, цариградски кюфтенца, хапки, но според мен не е много удобно и не е много изискано, но всеки сам си преценява.
колкото до това колко степенно да е менюто, за предпочитане е поне 4, а най-добре 5
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #176 -: декември 16, 2009, 21:33:01 »

Честно да Ви кажа в последно време /последните 10 години да кажем/ имам чувството, че на сватба се предлага меню от гозби, които младоженците и техните гости консумират за първи и последен път. Не знам каква е причината, но изборът на младоженците е коренно различен с вкусовите предпочитания на гостите. Все ми се струва, че и младоженците не познават предлаганите гозби. Та във връзка с тази мисъл се чудя да ли именно тези вкусови предпочитания към екзотични гозби не е причина за обсъжданата стойност на кувертите в ресторантите. С прости думи казано няма ли нормално предястие, основно и десерт в менюто на една сватба. Толкова много пари се плащат, а в крайна сметка - нищо.
Активен
roumyana

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: декември 17, 2009, 08:20:18 »

Pachoran не съм съгласна с теб.Според мен повечето младоженци порчъват традиционни менюта.
да вземем салатата; в общи линии може да е комбинирана, овчарска или някаква друга, но , каквато и да е салатата, все ще е добре.
предястие-какъв толкова голям избор има на предястя-палачинки, хапки, други видове малки вкусни неща-пълнени гъбки, апетайзери и т.н.
оснсовното пак е въпрос на избоор, но всичко се свежда до месо и гарнитура.
 следястието си е от класика, по-класика- мезета и сирена
 десерт- торта, може и сладолед
 някъде има и ядки
 та не виждам какво кой консумира за първи път на една сватба.
що се отнася до цените, каквото и да поръчаш, ако ресторанта е скъп , ще  е скъпо, независимо дали е по-традиционно или по-екзотично
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #178 -: декември 17, 2009, 08:32:08 »

Нещата около салатите са ясни. Проблемете идват при предястията. Нито едно от изброените не е традиционно и не е в менюто на българина /дори при посещенията му в ресторанти/. Повярвай ми, аз се храня поне един път в ресторант всеки ден, но палачинка за предястие не си поръчвам, а и не съм забелязвал често да се прави от други гости на посещаваните ресторанти. За пълнените гъбки - също, за останалите неща - също...
Активен
roumyana

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: декември 17, 2009, 09:49:22 »

има много традиционни за българина предястия, не всички обаче са подходящи за сватба, като применро панирани хапки кашкавал, сирене, пиле, чушка бюрек, много хора си ги поръчват в ресторантите, обаче за сватба не мисля, че е много подходящо, защото панираните продукти е добре да се сервират топли. аз лично обичам пълнена палачинка, не си го поръчвам по ресторанти като ходя, но това не значи , че не е хубаво и че хората го обичат
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: