Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 21:04:06

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Тема на сватбата......  (Прочетена 211658 пъти)

dodo5
Ентусиаст
**
Публикации: 61

« Отговор #135 -: май 11, 2009, 17:09:16 »

момичета а какво се прави когато темата която съм си избрала е много различна от цвета на ресторанта...искам лила а ресторанта е в битов стил ужас нали cray
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #136 -: май 11, 2009, 21:02:06 »

Ммммда, тук трудно ще се спаси положението Hmmm Предполагам, че и по стените има закачени неща ?! Иначе ако бяха само масите - се оправя... А ти защо избра такъв ресторант, ако си решила лила ?
Активен
Поли
Професор
Публикации: 464

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: май 12, 2009, 07:56:49 »

dodo5  и аз съм със същия проблем-моята тема трябваше да е лилаво и жълто и сватбата да е навън(градинско парти), но тъй като освен DJ ще имаме и група -ще сме вътре, а само ритуала ще е навън. За това сега тотална промяна без никакво лилаво. И тъй като ресторанта е бордо и златно-вече съм слънчогледи и тъмно червени рози. Няма как трябва да се примиряваме с някои неща! Успех!!!
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Публикации: 723

Съселчето на Магаренцето.

« Отговор #138 -: май 12, 2009, 08:18:08 »

dodo5, не виждам причина за отчаяние. Ако в ресторанта преобладава дървото и стените са боядисани в някакви по - неутрални цветове може съвсем спокойно да си направиш сватбата в жълто и лила. Това е удобна комбинация за такова заведение. Слънчогледите, комбинирани с подходящи лилави цветя, могат много да "отворят" ресторанта. Ако масите са големи и дървени ще е супер! Разкарваш битовите покривки и върху дървото слагаш вази с букети, разпръскваш листенца и слагаш изчистени правоъгълни тейбълки само с нишка от цвят, а не на изцяло цветен картон. Ако има колони, колелета, стомни и изобщо разни ми ти такива неща, ги напълни, оплети или каквото и да е там с цветята на сватбата ти. Не скривай столовете в калъфи, украси ги с по едно малко букетче или пък с един голям слънчоглед. Съжалявам, че нямам снимки, но мисля, че в общи линии може да се закачи някоя идейка. Общо взето много цветя, почти невидими вази, малко ленти и лъснато до блясък дърво и ще имаш най - прекрасната жълто - лилава сватба с аромат на поле по времето, когато цъфтят билките.

Успех в подготовката!  good

Едит: Опля! Малко съм се объркала.  Перличка беше с жълто и лила. Но, додо, можеш да оставиш само лилавите цветенца и да разбъркаш между тях беличко и да го вкараш в украсата с дребни цветенца или панделки и пак ще стане.
« Последна редакция: май 12, 2009, 10:14:49 от Su_to » Активен
Бухтичка
Професор
Публикации: 361

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: май 12, 2009, 10:11:36 »

Нямаш ли накаква снимка на р-та ?
Имам, ето я - http://i28.photobucket.com/albums/c202/lizzy_ms/IMG_0038.jpg?t=1242115858
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 820

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: май 12, 2009, 10:17:11 »

Бухтичка, защо не заложиш на екрю,би се получило добре, мисля...
Има достатъчно цветове в ресторанта, за да добавяш още.
П.П. аз тук синьо не виждам pleasantry
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Публикации: 723

Съселчето на Магаренцето.

« Отговор #141 -: май 12, 2009, 10:19:40 »

Бухтичка, розовото, може би ще дойде в повечко, защото пердетата са зеленикави, а дансингът е светъл орех и това ти добавя още два цвята, които ще контрастират с розовото. Можеш да изкомбинираш кафявото с много светло "мляко с нескафе" например или екрю,или пък някакъв друг вариант от цветовете на интериора. Не че не може и в розово и кафяво, но ще ти отидат маса пари за скриване на жълтеникавото по стените. Направо ще трябва да "претапицираш" ресторанта с плат.

Хоп, изпревариха ме.
Активен
Бухтичка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: май 12, 2009, 11:10:15 »

П.П. аз тук синьо не виждам pleasantry
Снимката е тъмна и не си личи много, килимът е син. За пердетата не съм сигурна синкави ли бяха или зеленикави, но принципно те може и да не се виждат толкова.
Екрюто не ми допада понеже искам някакъв тъмен цвят, който да контрастира на бялото. Кафяво и екрю по-добре ми звучи, ще помисля.
Освен да ходя пак до залата да я гледам и да се чудя.
Активен
Evridika_
Новак
*
Публикации: 8

« Отговор #143 -: май 25, 2009, 15:29:22 »

Много полезна тема!
Нашата сватбена тема ще са жеравите. Късметите след ритуала в градината ще са жерави, на поканите и тейбъл картите ще има загатнат елемент на жерав или скицирани жерави. Само подаръците за гостите още не съм измислила как да напасна към тези жерави...
Не съм прочела още и какво символизира жеравът, каква птица е, моногамна двойка ли създава...Ама съм си навила на пръста жерави, та жерави!
Не зная и какви цветя да използвам, но с тези жерави, ще е нещо минималистично и източно, категорично!

Редактирам: сега се зачетох за жеравите и познайте....символ са на дълговечност, заедно с бамбука! Ами....вече имам и цвете-тема на сватбата  danceg
« Последна редакция: май 25, 2009, 15:39:12 от Evridika_ » Активен
Бухтичка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: май 25, 2009, 15:53:35 »

Много хубаво звучи, добре измислено good
Аз последно го докарах до бордо и розово, няма да се спра на нещо и туй то crazy
Активен
Поли
Професор
Публикации: 464

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: май 26, 2009, 07:49:32 »

Evridika_ поздравления за страхотния избор за тема на сватбата. И аз имах желание да заложа в моята някакви източни мотиви ( специалността в университета ми беше точно такава) и колко оригами  жеравчета съм измайсторила, но.... сега покрай работата нямам много време, но току виж до август към слънчогледите си добавя нещо такова. Поне поканите на колежките от университета и тейбълките им ще са на японски-дано ги изненадам  danceg
Активен
Evridika_
Новак
*
Публикации: 8

« Отговор #146 -: май 26, 2009, 08:27:02 »

Perli4ka, много готино за поканите и тейбъл картите smile
И аз съм учила японски и имам афинитет smile Дори се размислих снощи дали да не турнем едно хайку към поканата...
А късметчетата ще са оригами жерав, така че и при мен ще падне сгъване.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #147 -: май 26, 2009, 10:20:01 »

Хартиените жерави оригами са символ на Мир и поверието е, че ако сгънеш 1000 ще ти се изпълни едно желание.

Но най-известни на света са хартиените жерави на 12-годишната Садако, които след нейната смърт се превръщат в един от универсалните символи на мира. Тя била облъчена по време на ядредните бомби в Хирошима. Десет години по-късно развила левкемия и в болничното си легло, въпреки свирепата болка, започнала да прави миниатюрните птички в желанието си да живее, но така и не успяла да стигне 1000.

И въпреки, че според историята тя е починала още там, в болничната си стая, истината е, че желанието й се е сбъднало. Тя ще живее вечно в сърцата и умовете на своите съграждани. Навсякъде в японските храмове, можете да видите окачени многоцветни гирлянди от хартиени жерави.

Макар и тъжна, намирам тази история за прекрасна.

* rimg0036.jpg (58.96 KB, 450x600 - видяно 437 пъти.)
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2771

Усмихни се!

« Отговор #148 -: май 29, 2009, 08:33:08 »

Наистина прекрасна история
А и жеравът е много хубав символ!  Bravo
Източната тема на сватбата и на мен ми е голяма слабост, но няма как в една сватба да съчетая всички неща които харесвам  pardon Girl_hide Особено си падам по цъфналите вишневи клонки, ветрилата .... Girl_sing
Активен
Мама на Ангел
Ентусиаст
**
Публикации: 109

« Отговор #149 -: юли 12, 2009, 20:04:52 »

Здравейте момичета! Имам въпрос - слънчогледите подходяща тема ли са за септемврийска сватба - на 20 ти? Вече не им ли е минало времето? Виждам, че повечето сватби с тази тематика са летни
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: