Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 17, 2024, 00:55:14
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Тема на сватбата......
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Тема на сватбата...... (Прочетена 211738 пъти)
Su_to
Сватбен ГУРУ
Съселчето на Магаренцето.
Отг: Тема на сватбата......
«
Отговор #75 -:
януари 20, 2009, 12:07:51 »
Е, щом е в пастелно зелено, наистина няма проблем за морска сватба. Ще трябва да поровя из кутиите дали не са ми останали едни лодчици и тейбълки в "морско зелено".
Вариант е, ако масите позволяват да дръпнеш в средата една лента от органза в зеленикаво-синкав цвят, който да се доближава до този на ресторанта, да я набръчкаш лекинко и ватре да сложиш, примерно хартиени лодчици за държачи на тейбълките и да разхвърляш мидички, морски звездички и подобни, както и от тези овалните кристали в бяло и зеленикаво (даже за кристалите има точно морскозелен цвят). И ето ти развълнуваното море върху масата. Вярно, че е по - стандартно, но това е на прима виста.
Също така можеш да сложиш бутилки от цветно стъкло като акцент, ако не ти се прави това с органзата. Евентуално стават за ракията, само че са с коркови тапи. Може би за бялото вино по - добре и като им нагласиш и едни морски етикетчета направо трепач. Ето ти още една връзка с цвета. За бутилки съм сигурна че съм виждала в морско зелено.
А, мда, а къде може да се видят снимчици от ресторанта, за да се види и цвета?
Малко оффф...е как да пусна картинки от нета, като копна линка и нищо не излиза?!?!?!
«
Последна редакция: януари 20, 2009, 12:12:02 от Su_to
»
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Усмихни се!
«
Отговор #76 -:
януари 20, 2009, 12:21:23 »
Тъкмо да се похваля за моята тема и гледам, че
Ble6tu4ka
я посочва като проблем
Нашият ресторант е в зелено и аз искам морска тема
Но зеленото е пастелно и мисля, че този цвят има много общо с морето - синьо-зеления цвят на водата, водораслите, палмите по плажа...... Да не забравяме и че по-голямата част от морските детайли могат да бъда в цвят екрю например - мидички, рапани, морски звезди, пясък, рибарски мрежи...
Винаги съм искала да се оженя на плажа или близо до морето. В крайна сметка се оказа, че няма да сме на морето, а на езеро. Но това пак си е вода, а и водата там тъкмо е по-зелена
Смятам всички детайли малко или много да са подчинени на темата - покани, украса на масите, тейбъл картички.
Ble6tu4ka , ако все пак решиш да смениш темата, зеленият цвят е много благодатен, защото се съчетава с всякакви цветя. А още една идея е "плодовата" или "тропическата" - можеш да използваш цитрусови плодове (или поне цветовете) като украса - носят усещане за свежест и добро настроение.
П.С.
Su_to
, на мен ще ми бъде интересно да видя снимките
«
Последна редакция: януари 20, 2009, 12:24:38 от Слънце
»
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463
«
Отговор #77 -:
януари 20, 2009, 12:23:42 »
Излиза картинката ама трябва да маркираш линка, като го сложиш в мнението и да натиснаш бутончето под
B
, на което като задържиш мишката пише "Вмъкни изображение". Така няма проблем да излезе картинката.
Много ти благодаря за хубавите идеи мила:) Масите там са кръгли и панделки по този начин на кръгли маси май не подхождат ама може да се измисли сигурно някаква вариация. Примерно да е просто сложена по средата на масата в художествен безпорядък.. Аз харесах и едни високи тъмно сини свещи, но ги имаше в маслено зелено. Нищо, че сватбата е дневна, мисля, че ще придадат топлина... Ще видим:)
Ще ти пратя линка за ресторанта, за да не разводняваме темичката.
Активен
Бухтичка
Професор
«
Отговор #78 -:
януари 20, 2009, 15:05:19 »
Цитат на: skylife в януари 20, 2009, 09:05:40
Мдаааа - бухтичка - нашата сватба беше точно с Tatty Teddy
Не знам каква ще ти е идеята, но с купуването на подаръци за гостите (ако имате такива) ще се озориш бая
Все пак, ако се спреш на тази тема мога да ти помогна
Тъкмо щях да ти търся профила да видя снимките
Доста интересно се е получило. Моите мечки са с други дрехи, нямат розово. Качих им снимките в галерията ми. Определено могат да се направят много интересни неща по украсата с мечките. С подаръците какво ще се озоря? На мен точно за подаръците ми се вижда доста добра идеята. Единственото, което ме притеснява са цветовете. Хайде ние няма да имаме розово, но от синьото и малко сиво не знам дали мога да избягам. А някак си имам усещането, че не искам точно тези цветове за сватбата си. Мислех си доста за темата и като че ли виждам сватбата ни в бледи и нежни тонове - кремаво, много бледо розово, евентуално много бледо лилаво. Другото, което си представям е някакъв контрастен цвят, но червено не обичам, та по-скоро черно. Други ярки и наситени цветове не си представям и май не искам.
Всъщност започват да ми се въртят все повече идеи, голямо умуване ще падне май.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #79 -:
януари 21, 2009, 10:47:07 »
Ами за подаръците - ние едвам успяхме да купим достатъчно подаръци за гостите. Но виждам, че ти си се спряла на новата колекция (екрю), така че би трябвало да няма проблем.
А за сивото - ако са опаковани в кутийки с вашите цветове, изобщо няма да се видят сивите тонове. Ако си поръчаш и тейбълките, които вървят с тези мечки, ще е супер. Пращам ти сайта от който пазарувахме ние -
http://www.heavenlyjewellery.co.uk/everything-for-your-wedding-42-c.asp
Само, че в случая тъпото е, че сега пак са с розови дрешки, но могат да се намерят в екрю (а като на нас ни трябваха розови - нямаше
). В e-bay има всичко, ние основно купувахме от там и от този сайт. Абе с две думи - ако ти трябва помощ или инфо - пиши на лични да не задръстваме темата и ще помагам, споко
Активен
Бухтичка
Професор
«
Отговор #80 -:
януари 21, 2009, 11:09:00 »
О, аз много добре се оправям с интернет пазаруването, така че не се притеснявам особено. А моите мечки ги взех отдавна, сигурно преди 1-2 години поне, такива видях и викам да ги взема за всеки случай
И аз точно в ибей разглеждах вчера, има разни нещица, но пусто не мога да реша още каква да е темата. Трябва да се хванем май първо да изберем ресторант и после ще претегля.
Ще ти пиша за съвети ако останем с тази тема
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #81 -:
януари 30, 2009, 09:34:57 »
Цитат на: Su_to в януари 19, 2009, 11:54:18
Лято има, да речем и в пустинята. Приказките от "Хиляда и една нощ". Можеш да вкараш пустинята и малко разкош в сватбата си. Избери градина или ресторант с фонтан, декорирай със сатенени възглавници тук - там. Сложи воали. Направи поканите като книжки с приказка вътре. Подари на гостите миниатюрки на вълшебната лампа с благодарност, че са присъствали на сбъдването на вашето желание. Декорирай с цветовете на Алхамбра. Впиши оранжевото, жълтото и червеникавото на камъните и ги съчетай със синьото на водата. Ако сватбата е вечерна ще е страхотно да комбинираш тежките цветове и златото на арабските тъкани със свещи по масите и купи с вода и розови листенца в тях. Розата е царицата на пустинята. А ако капнеш и по мъничко розова вода в тях, магията ще е още по пълна...и т.н. и т.н.
Ето това искам и аз! Но тъй като нямам възможност да си позволя възглавници.. започвам да се чудя ще познае ли някой воалите че са воали, защото из албумите гледах снимки на ресторанти, украсени с воали, които изобщо не изглеждаха добре.. Идеи за покани имам 1001 (като 1001 нощ
) ама ако само те ще са ми арабското и пустинното.. няма много да се връзват, според мен.
Чудя се какво ще стане, ако не използвам бели цветя, а тъмночервени и жълти, примерно. И да говоря за тъмночервени салфетки.. и да поискам жълто-златистите покривки по масите, които до скоро категорично отказвах.
Ех, ако намеря някакъв начин да НАЕМА воали и някакви купи или вази.. ще ми е супер! В тоя смотан ресторант нищо нямат
Всички говорите с такава лекота - еее, колко му е там, туряш едни купи и едни вази.. а аз не знам от къде да ги взема.
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #82 -:
януари 30, 2009, 09:57:05 »
BASTET, ами ти вече доста добре си се ориентирала. На мен това със салфетките и покривките в червено/жълто/златисто ми се връзва с идеята за 1001 нощ
Ако ще ползваш агенция за украса - те ще ти намерят воали. АКо не, можеш да се свържеш с някоя такава агенция само да вземеш под наем. Можеш и да си купиш органза например, но какво ще я правиш след сватбата.
Другото са свещи, може ориенталски вази, в които да подредиш цветята, бамбукови подложки по масите, също си мисля в тези кръглите стъклени съдове да се напрвят аранжировки с пясък и каквото друго си решиш - ще присъства идеята за пустинята (например нещо такова
но с червени златни свещи)... А може и само на цветя да заложиш
- в съответните цветове, разбира се. Сещам се също и за малките камъчета (които всъщност са стъклени
). Има ги в най-различни цветове, доста подхождат на темата
А в облеклото/аксесоарите ви ще присъства ли тази тема?
«
Последна редакция: януари 30, 2009, 10:01:10 от Слънце
»
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Съселчето на Магаренцето.
«
Отговор #83 -:
януари 30, 2009, 10:12:24 »
Ето това линкче го бях дала на Блещучка.
http://www.mb999.bg
- можеш да се обадиш и да питаш дали може да вземеш пет - шест. Не знам до каква им е минималната бройка. Пък и навсякъде където продават на едро стъклария. Има и един склад на голямата улица преди "Илиянци", на тези с батериите, ама им забравих името. Те също продават разни стъкларии, само не знам дали има точно такива купи. Изобщо няма да ти излизи скъпо. Пък и си избери такива, които после да можеш да си ползваш в къщи.
А относно възглавниците. Метър изкуствена ацетатна коприна е 2.50 - 3 лв и то при хубава ширина. Събираш от къщи и от приятелки всички възглавници и им ушиваш по една калъфка от този плат. Като сложиш на някои от тях по едно пискюлче в краищата (малките са около лев - лев и петдесет) и ето ти ги възглавниците. Само ще трябва да имаш отговорник от приятелите да ги събере после. Няма да ти излезе повече от 25 - 30 лв цялата дандания. Освен това отразяват страхотно светлината от свещите. Да, има недостатък: не можеш после да си ползваш калъфките, защото платът не е готин. Наелектризира се, понякога при пране пуска боя. Но тук номерът е декорацията, а не практичността.
За воалите, наистина не е толкова евтинко. Но се сещам за един склад за платове, в който при голям метраж ти дават отстъпка. Намира се на "Кирил и Методий" и "Раковска". Кооперацията точно на ъгъла. Изглежда си като обикновено жилище, обаче като влезеш вътре си има един чичко - пазач с прозорче и като го минеш на първия етаж в дясно е склада. Откакто се поразболях не съм ходила. от там щях да си купувам плата за роклята, но може сега да са заредили и да намериш воалчета на прилична цена.
Освен това, преди време имаше на "Илиянци", но сега не съм поглеждала и не знам дали стои, в началните тухлени халета в първото или второто. Направо е врата в стената и вътре има платове, евтини и мизерни и не стават за носене, обаче на вид го докарват и за декорация са перфектни. Мъти ми се из главата, че цените бяха много ниски.
В момента не се сещам за други места. С платовете е най - гадно. А особено по баловете цените им хвърчат до небесата.
П.С. Даже са ме изпреварили вече с отговор. Да, воали под наем е също добра идея. Сигурно няма да е скъпо.
«
Последна редакция: януари 30, 2009, 10:21:14 от Su_to
»
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #84 -:
януари 30, 2009, 10:52:46 »
Аууу момичетааа... тръпки ме побиват направо.. как ми се прави такава украса като чух за такива ниски ценичкиии..
Иде ми да ви целуна направо!
Цитат на: Слънце в януари 30, 2009, 09:57:05
А в облеклото/аксесоарите ви ще присъства ли тази тема?
Ми.. аз ще танцувам ориенталски танци 100%.. ще поканя и 2-3 моми от групата ми по танци, дано решат да се присъединят към мене. В ресторанта или само ще вляза с булчинската рокля да ритна менеца, или даже преди ресторанта ще се преоблека в сценичния ми костюм. Имам 2 които са ми най-пищните и красивите. Единия е ужасно ярко син, циан като печатарското мастило от CMYK цветовете, другият е бял със седефени проблясъци на пайетите и декоративните камъни, но с него досега не съм танцувала и .. ще видим дали ще ми е удобен колкото синия. Имам време да го пробвам, ако реша да съм с белия.
Милото не знам дали би се навил да си сложи чалма. Сигурно не. Остава някаква по-пищна бутониера. Абе има едни страхотни огърлички от жасмин, чудя се продава ли се жасмин в България? Те може да са подаръчетата за гостите. Миришат уникално.
«
Последна редакция: януари 30, 2009, 10:55:14 от BASTET
»
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #85 -:
януари 30, 2009, 11:05:16 »
Ихааа, с този костюм, ти ще си най-големия акцент в украсата. А и определено ще е ясно каква е темата на сватбата
Не знам дали ще слагаш калъфи на столовете, но си мисля, че вместо традиционната панделка на облегалката, може да има низ от мъниста или парички (като от костюма ти).
Така или иначе темата на сватбата обхваща всички елементи и дори и с по-семпла украса, усещането за 1001 нощ ще го има, заради поканите, костюмите, цветовете
Активен
0000
Професор
Публикации: 469
Отг: Отг: Тема на сватбата......
«
Отговор #86 -:
февруари 17, 2009, 13:27:07 »
Цитат на: BASTET в януари 30, 2009, 10:52:46
Аууу момичетааа... тръпки ме побиват направо.. как ми се прави такава украса като чух за такива ниски ценичкиии..
Иде ми да ви целуна направо!
Ми.. аз ще танцувам ориенталски танци 100%.. ще поканя и 2-3 моми от групата ми по танци, дано решат да се присъединят към мене. В ресторанта или само ще вляза с булчинската рокля да ритна менеца, или даже преди ресторанта ще се преоблека в сценичния ми костюм. Имам 2 които са ми най-пищните и красивите. Единия е ужасно ярко син, циан като печатарското мастило от CMYK цветовете, другият е бял със седефени проблясъци на пайетите и декоративните камъни, но с него досега не съм танцувала и .. ще видим дали ще ми е удобен колкото синия. Имам време да го пробвам, ако реша да съм с белия.
Милото не знам дали би се навил да си сложи чалма. Сигурно не. Остава някаква по-пищна бутониера. Абе има едни страхотни огърлички от жасмин, чудя се продава ли се жасмин в България? Те може да са подаръчетата за гостите. Миришат уникално.
Ами аз съм за белия!!!Хем тематиката на бялото като сватбен цвят,хем ще можеш да го съчетаеш с мотива на 1001 нощи.Ейййй ама че хубаво сте си го измислили.
Може да сервирате на гостите кафенце в джезвенца с тортата(на всяка маса).
И ако имаш възможност да наемете танцьор на арабско хоро(с едни саби) или пък някоя твоя приятелка с артистични заложби да представи вашата история като приказка...
Безброй възможности има...
*THUMBS*Страхотна идея наистина
Аз съм се спряла на червения мотив.Класически червени рози.Ноооо ще съм с червено червило,обувки,кума,шаферки.....
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #87 -:
февруари 17, 2009, 13:59:34 »
Аз пък да ви споделя, момичета, след дълго умуване реших да нямам тема на сватбата.
Аз ще съм си в бяло (без други акценти). Определено искам мъжът ми да си е с костюм по негов вкус (най-вероятно класически вариант). Не искам двамата да имаме общи елементи...
Мислих и за водещ цвят на сватбата, но не открих такъв... Обожавам зелено, но не ми харесва да си направя такава украсата в ресторанта, както и това да преобладава навсякъде - букет, бутониери, елемент в рокля или нещо друго.
И след дълго чудене го реших - всичко ще ми е разноцветно (е, пак ще са 3-4 основни цвята), но няма да се набляга само на един. Основният ще си е белият. И това е. То аман от чудене и залисване
Активен
Misis_T
Ентусиаст
«
Отговор #88 -:
февруари 17, 2009, 18:30:53 »
elean
, вие с този "пищен" ресторант малко ще се озорите с украсата...
не ви оставя много голям избор..
Основен цвят "бял" е според мен добър избор, защото ако прибавиш още много цветове ще стане много претрупано. Мисля, че на обстановката отиват и "спокойни" тонове като екрю, мръсно бяло, пепел от рози, бордо...за да се върже с ретро-атмосферата и тежкия руски стил. (А доколкото си спомням и колата ще ви е в подобен стил!
)
Не знам дали си гледала снимките от нашата украса, но аз си позволих да сложа само естествени цветя- рози в пастелни тонове и златист/бежов тюл. За повече честно казано ме достраша и не посмях... Дори и зеленината по букетите беше в тъмно-зелено (евкалипт), защото някакси не отиват прекалено ярки цветове на тази атмосфера...
BASTET
, а не можеш ли да наемеш необходимия тюл (органза) от някой цветарски магазин или аватбена агенция? Няма да ти излезне толкова много по-скъпо, а и после какво ще ги правиш тези метри плат...
На мене тюлът ми го намери флористката, която ни украси ресторанта, тя се погрижи за всичко и после си го прибра обратно.
Иначе, идеята с цветните възглавнички ми се струва много оригинална и сигурно ще се получи добър ефект!
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #89 -:
февруари 18, 2009, 10:52:05 »
да, Misis_T, аз съм се спряла точно на пепел от рози и бордо, в съчетание с бяло принципно за елементи към украсата. Иначе си много права за ресторанта - там аз не смятам да пипам нищо допълнително, щото и без това ми идва в повече...
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...