Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 05:30:07

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: за и против сватбен лист за подаръци  (Прочетена 48629 пъти)

Katerina
Ентусиаст
**
Публикации: 99

« Отговор #30 -: август 29, 2006, 12:20:55 »

Това със списъка е добра идея, но само ако го оставите в предпочитан от Вас магазин защото в противен случай ако сте поискали фритюрник, може и да го получите, но каква марка и колко голям ще бъде не можете да посочите в листа.

Аз живея в Гърция и вече ми се отдаде възможност да присъствам на три сватби. Какво правят младоженците тук: С поканата изпращат на всеки от гостите и лист, в който са опоменати няколко магазина от различен характер, където всеки би могъл да внесе пари по ваучер. Този ваучер може да се ползва с години, т.е. за в бъдеще могат да се вкарват допълнително пари при различни поводи от хора, който искат да Ви поднесат подарък. Една къща винаги има нужда от обновения и ако в момента си имате всичко то все някога ще Ви се наложи да се сдобиете с нещо ново. А и така имате възможността да си вземете нещо наистина голямо и стойностно, нещо което никой от поканените не би си позволил да Ви подари. Мисля, че това е доста практично решение smile

Активен
dgudge
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1007

Щастлива съпруга и майка

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: август 31, 2006, 10:55:01 »

Ние решихме дане правим списък , ;ащото нещата които искахме бяха много скъпи  biggrin така им казвахме , че предпочитаме парички и те да си решат за подарък с пари или само подарък. ДА ви кажа нито един подарък не се повтаряше и от всичко имахме нужда. Така събрахме и доста парички и всичко стана супер. Но най-голямият подрък за нас беше от шефа на младоженеца, който ни подари екскурзия до Египет allinclusiv , това е страхтно ние искахме точно там да отидем на меден месец.Така че може и без списък .
Активен
Katerina
Ентусиаст
**

« Отговор #32 -: август 31, 2006, 11:03:31 »

Ние определено ще се сблъскаме с един куп затруднения ако се изберем варианта със списъка за подаръци, макар че го предпочитаме....... Именно заради това се спряхме на идеята да посочим банкова сметка по която всеки може да внася пари и накрая с общата сума да си подарим меден месец :-) Това определено е подарък, който ще се запомни, а и за самите гости мисля че ще е доста удобно ;-)
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: август 31, 2006, 11:08:29 »

Ооооо, банкова сметка!!! shok Дали пък така някои хора няма да се притеснят? blush Всеки има различни възможности!!! За мен лично би било притеснително, ако не мога да отделя много пари и да внеса малка сума в банковата сметка!!!

Но иначе идеята е чудесна! И ние сме казали, че не искам еподаръци, а само (по възможност) пари!!! good
Активен
Katerina
Ентусиаст
**

« Отговор #34 -: август 31, 2006, 11:13:13 »

Ние ще ги информираме предварително с каква цел ще будат използвани парите набрани от сметката, а и дали ще ти ги дадат на ръка или ще ги внесат по банков път не мисля, че има значение. И в двата случая може да се получи неловко.......
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: август 31, 2006, 11:21:50 »

Да, така си е!!!
И в двата случая може да се получи неловко.......
Активен
Яни
Сватбен ГУРУ
Публикации: 526

« Отговор #36 -: септември 04, 2006, 10:53:47 »

Ние определено ще се сблъскаме с един куп затруднения ако се изберем варианта със списъка за подаръци, макар че го предпочитаме....... Именно заради това се спряхме на идеята да посочим банкова сметка по която всеки може да внася пари и накрая с общата сума да си подарим меден месец :-) Това определено е подарък, който ще се запомни, а и за самите гости мисля че ще е доста удобно ;-)
nea щом сватбата ще е в България този вариант не ми се вижда много удачен, но все пак вие си познавате гостите и бихте преценили най-добре. Щом така сте решили -така да е!  good
Активен
Katerina
Ентусиаст
**

« Отговор #37 -: септември 05, 2006, 13:52:35 »

Съгласна съм, че не е най-удачния вариант този, особено що се отнася до гостите, но факта, че сме помислили все пак И за тях е достатъчно показателен. В крайна сметка това е нашата сватба и най-важното е как ни е удобно на нас. В случая говоря за удобство, не за предпочитания, защото живеейки в чужбина това е първото нещо, за което мислиш при подобни ситуации.
Активен
silverarrow
Професор
Публикации: 476

« Отговор #38 -: септември 05, 2006, 15:40:37 »

Ние пък пратихме с поканата на едно картонче, на което имаше снимки от местата, които посетихме за медения месец и под поканата написахме с две думи, че нямаме нужда от нищо и събираме пари за меден месец и в действителност хората се съобразиха на 95% (кой с малки кой с по-големи суми) и събрахме парите. Виж в тема "възвращаемост от сватбата" за точния текст. Както се вика на английски " worked like a charm!!!"
 blum

"Скъпи Роднини и Приятели,
Ако сте решили по силата на Добрата Стара Традиция да допринесете за стъкмяване на нашето семейно гнезденце, но се терзаете да не би да ни подарите Шестия Такъв Сервиз, Четвъртия тостер или тенджерка за варене на мляко със свирка... то можете да предприемете улесняваща всички страни стъпка... А именно... да ни подпомогнете да претворим в реалност нашето мечтано сватбено пътешествие..."
« Последна редакция: септември 05, 2006, 15:46:42 от silverarrow » Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: октомври 02, 2006, 13:40:05 »

Ние предварително бяхме казали на гостите си, че искаме пари и те се съобразиха с нас!!! Е, получихме няколко не лоши подаръка, но въпреки малкия им брой имаме 2 скари! sad, но пък и путуване до Канарските острови, чекове за пазаруване в Техномаркет и отделно събрахме не малка сума с 4 цифри!!! Което си беше направо старахотно имайки в предвид, че гостите бяха 60 човека!!!
Разбира се за нас най-важното беше, че гостите ни ни уважиха с присъствието си и се получи наистина весела сватба!!! LOVING
Активен
seny
Сватбен ГУРУ
Публикации: 643

щастлива мама на двама

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: ноември 20, 2006, 17:57:59 »

Здравейте!

Някой от вас правил ли е такова нещо? Става въпрос за списък с желаните от вас подаръци  blush - за да не се чудаят гостите какво да ви купят... в карйна сметка не е задължително да ви купят нещо от него, но е улеснение за тях...поне според мен.  pleasantry
А вие как го приемате-споделете моля  pardon
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: ноември 20, 2006, 18:36:42 »

Ами аз чак списък не правих,новсеки поотделно ме пита и аз казвах какво искаме.Списъка е добро решение.Има само един проблем.Трябва да избереш такъв магазин в който да може всеки един от гостите ти да може да си позволи да купи подарък.А може и много от хората да ти дадат парички.От една страна е много практично,но по-сантименталните хора държат на подаръка,защото той има друга стойност!Остава за спомен! Good luck
Активен
Sheila
Сватбар
Публикации: 263

« Отговор #42 -: ноември 21, 2006, 08:25:28 »

Мила Сени, чак списък не ми е хрумвал, но наистина гостите, различни от най-най-близките ви не е разумно и практично да се ангажират в закупуването на какви и да е подаръци. Аз лично винаги подарявам парички. Та нали с тях можеш да си купиш това, което ти е нужно?  Имах един познат от провинцията, който за всякакви празници подаряваше по една картина от тези с водопадите на ток, където водата тече....... Без коментар!

Ако искаш да направиш списък действай. Все пак това си е твоята сватба и гостите ви идват заради вас двамата. Не го забравяй. Това е като да отидеш на нечия сватба и да започнеш да мрънкаш срещу избора за ресторант на младоженците. При условие, че ти не плащаш!

Така че смело напред! Стискаме ти палци и ако можем да помагаме с още нещо.... girl_in_love pardon
Активен
Ита
Професор
Публикации: 423

в интернет влизам рядко... само по нужда

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: ноември 24, 2006, 16:58:26 »

Едни познати реализираха една страхотна идея за списък с подаръци  good Направиха си сватбен сайт  girl_wink в който разказваха как са стигнали до решението да се оженят, техни снимки, представяне на всеки един от тях поотделно, както и на кумувете, списък с неща, които биха искали да получат като подарък, даже имаше и ориетировъчни марки и цени на различните подаръци.  crazy  kezz
До всеки подарарък имаше бутонче, с което можеш да запазиш подаръка, който си харесал, така че да не се получава дублиране.  hiphip
Но имаше една секция, която ми стана любима - "Какво НЕ искаме да ни подарявате!" yahoo
Ще се опитам да намеря сайта, ако още е активен ще ви пусна линк  look  yahoo
Активен
seny
Сватбен ГУРУ
Публикации: 643

щастлива мама на двама

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: ноември 24, 2006, 18:41:15 »

Здарвей Ита,
И аз си мислех за нещо подобно - много ще съм ти благодарна ако намериш линка към сайта Flower
Иначе за секция "Какво НЕ искаме за подарък" не се бях сещала, но определено не е лоша идея... pleasantry
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: