Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 25, 2024, 19:45:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Банята
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Банята (Прочетена 263414 пъти)
Ели .
Заслужил майстор на спорта
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: Банята
«
Отговор #195 -:
януари 14, 2008, 09:11:34 »
относно бойлерите, има хора които са много доволни от проточните бойлер, ние ще взимаме такова за кухнята, иначе обикновен за банята !!!!
но ако е проточен няма да ти заема място !! а ако е голям не можете ли да го изкарате извън банята в нещо като коридорче, непосредсвтено до банята или килер нямате ли?
милички от тази душ-кабина се отказахме, цял уикенд са ни убеждавали приятели , които с тези душ-кабини се занимават и продават, били китайски и им се разваляли батериите много бързо, казаха, че една такава хубава душ0кабина струвала към 3000 лв. най-малко и ни препоръчаха да си вземем една обикновена душ-кабинас хубава батерия и душ на vidima или roca !!!!
вие как мислите?
Фийбс искам да те питам на колко лв/кв.м. ви лепят плочките при нас ни казаха 14-15 лв. квадрата и сега чакаме оферта от една фирма да видим колко ще ни "застрелят" с банята, по наши сметки май ще ни излезне към 3000 лв. ужас направо
Активен
КатиНка
«
Отговор #196 -:
януари 14, 2008, 09:55:50 »
Rossistela
много ви е хубава банята, толкова свежа и зареждаща с настроение
Искам да те попитам, ако е уместно разбира се, колко квадрата е цялата? Интересува ме, понеже нашата баня ще е едва 4 квадрата
но какво да се прави ... а ми се иска да има и вана, пък колкото и малка да е. Долу-горе, като разположение, такъв ни е замисъла като при вас. Ще се радвам да пишеш
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #197 -:
януари 14, 2008, 10:05:20 »
Роси мила - поздравления за банята изглежда страхотно - имам един въпрос - шкафчето което е под мивката - по поръчка ли сте го правили или си е комплект с мивката.
Понеже аз имам същата мивка (в син цвят ) и си търсе подобно шкафче .
Ели мила - може и да се повтарям - но вече не помня дали съм писала по въпроса за бойлера - ние в къщи сме с проточен бойлер - голямо удобство е
имаш топла вода сега и на момента - не се налафа да чакаш да загрее и т.н. - нашето бойлерче захранва - душкабината , мивката в кухнята у банята - аз лично съм много доволна и бих ти препоручала проточен бойлер ..
Активен
Ели .
«
Отговор #198 -:
януари 14, 2008, 10:31:38 »
Цитат на: Selvet в януари 14, 2008, 10:05:20
Роси мила - поздравления за банята изглежда страхотно - имам един въпрос - шкафчето което е под мивката - по поръчка ли сте го правили или си е комплект с мивката.
Понеже аз имам същата мивка (в син цвят ) и си търсе подобно шкафче .
Ели мила - може и да се повтарям - но вече не помня дали съм писала по въпроса за бойлера - ние в къщи сме с проточен бойлер - голямо удобство е
имаш топла вода сега и на момента - не се налафа да чакаш да загрее и т.н. - нашето бойлерче захранва - душкабината , мивката в кухнята у банята - аз лично съм много доволна и бих ти препоручала проточен бойлер ..
а мога ли да те попитам с тока - нормално ли плащате !???!! тъй като дори и да си вземем довмален бойлер той ще е включен нон-стоп !!!!
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #199 -:
януари 14, 2008, 14:06:09 »
Благодаря ви!
Фийбс
,ние също искахме проточен бойлер,ама много искахме!Доста разпитвахме по магазините и се оказа,че за такъв е необходим трифазен ток,а нямахме време и желание май и за тези разправии =]Селвет,вие с трифазен ли сте?Решихме,че щом няма да имаме проточен ще си вземем хоризонтален бойлер,за да спестим пространство.Да,ама не
-така и не намерихме никъде такъв,чийто изводи (тръби,меки връзки и там каквото има) да са отляво-на всички модели,не зная защо,бяха отдясно
,а нас това не ни устройваше за тази стена,на която щеше да бъде бойлера.Фийбс,да не забравите да се съобразите с това ако купувате хоризонтален.И така си останахме с обикновен,който и без това наскоро си бяхме купували за стария апартамент,но се оказа,че не ни пречи по никакъв начин.
Katitka
,банята ни е 1.60/3.00метра,в един момент се чудехме къде ли ще съберем и ваната,и големия шкаф на мивката,и тоал.чиния,пък по средата на едната стена е и колоната за отдушника,но мястото стигна идеално за всичко без да е тясно,дори си имаме и килимчета по плочките
Селвет
,мивката така си я купихме комплект с шкафа (който м/у другото ми е супер удобен-редя си кърпите и др.нещица)-водоустойчив е,но все пак не позволявам да стои влажен
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #200 -:
януари 14, 2008, 14:35:35 »
Ели
мила Бойлера ни е на Теси - 7 киловата - и нас ни бяха наплашили много - че ще плащаме много ток , но не е така - сметката за ток е нормална.
Роси
не сме с трифазен ток - когато купихме апартамента имаше един бойлер от старите -80 л- вертикален , но милото реши че нямаме място в банята и го махна и сложи проточен .
Характеристиките на нашия бойлер са следните :
Модел Geyser in-line
Номинално напрежение [V/Hz] 230V/50Hz
Максимална мощност [W] 7000 W
Степени на мощност мин/средна/макс 3000/4000/7000 W
Размери L/B/H [mm] 300/110/185
Система на инсталация Под налягане
Предназначение За баня и/или мивка
Мин. сечение на захранващия ел. кабел [mm2] 6
Ел. предпазител [A] 40 A
Гаранция 3 години
Надявам се да съм била полезна
7974-254.jpg
(6.4 KB, 250x185 - видяно 5321 пъти.)
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #201 -:
януари 14, 2008, 14:40:58 »
значи аз чух за шкафовече в банята че не било хубаво събирали влага и някакви такива и мухал има ли таквоа нещо те не ги ли правят специално с по различни материали!!като не говоря за мокрене а за влага конденс и такива неща!!
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #202 -:
януари 14, 2008, 14:47:17 »
Да,Клео,шкафовете за баня ги правят,съобразявайки се с това.Поне нашия е такъв и никога не ми е създавал проблеми-нито се раздува,нито мухъли и т.н....по принцип той не е и изложен на директно намокряне,тъй като сме със завеска,но,рзбира се,че се мокри от влагата или когато мия плочките-подсушавам и няма проблем
Имаме и една "колона" на стената-бял пластмасов шкаф за джунджурийки,но и него го купихме за влагоустойчив,също нямам оплаквания
Активен
Ели .
«
Отговор #203 -:
януари 14, 2008, 15:55:11 »
относно проточните бойлери, на нас ни казаха само, че трябва да има отделен кабел пуснат към таблото и е някакъв по-специфичен, иначе не е нужно трифазен ток !!!!
ние така или иначе сменяме инсталацията и ще пускам такъв кабел до кухнята, където ще има проточно бойлерче !!!
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #204 -:
януари 14, 2008, 16:04:03 »
И ние имаме шкаф в банята и за момента нямам проблеми.Не го мокрим директно,но все пак влага има.Имаме долен с мивка и горен с огледало.Фирмата е Vikaro,ако не се лъжа.И двата струваха към 1200/1300 лв.
Активен
КатиНка
«
Отговор #205 -:
януари 14, 2008, 17:13:59 »
Нашите фаворити за баня за сега са ето тези цветове,
но гледайте само цветовете
, че при нас няма място за толкова умивалници
и за шкафче с огледало - за сега това води класацията. До момента, само на едно място сме виждали подобна баня заедно с шкафчето и огледалото и изглежда много добре. Това е в магазина на "Сико-С" на бул. Гоце Делчев. Помня само, че долната част беше около 500 лева, а горната пропуснах да видя
Активен
КатиНка
«
Отговор #206 -:
януари 14, 2008, 17:24:55 »
Вижте на какво попаднах току-що
поне аз много ву се изкефих
"Душ-спирала е атрактивно решение за баня, което съчетава в себе си едновременно функционалност и изчистена линия. Идеята е съвсем семпла – основното тяло на душа образува овал, върху който пък се позиционира завесата."
Производител е Matteo Thun & Partners.
PLUVIAE_01r.jpg
(81.44 KB, 531x384 - видяно 415 пъти.)
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #207 -:
януари 14, 2008, 20:52:21 »
Katitka пощурях по тоя душ.Нещо подобно си представях нашият,но това направо ме побърка.
Роси благодаря за съветите.Явно ще е хоризонтален бойлер.Ще го имаме впредвид лявото и дясното.Казах веднага на милото.
Ели ,милото каза ,че тук вземат на квадрат за лепене на плочки ,колкото струват плочките ohmyЕгати,просто си купи евтини.Ха ха.Аз нали съм скромна си харесах от по 25-30 лв.Какво да ви кажа жена-мечта.Сега понеже ме гложди съвестта се оглеждам за по евтини.
Хора кажете колко струва тоя душ ще се побъркам.
Активен
КатиНка
«
Отговор #208 -:
януари 14, 2008, 22:24:47 »
Цитат на: fiibi_bg в януари 14, 2008, 20:52:21
Katitka пощурях по тоя душ.Нещо подобно си представях нашият,но това направо ме побърка.
Хора кажете колко струва тоя душ ще се побъркам.
fiibi_bg
, за съжаление, не го намирам в българските търсачки душа. Има го в корпоративния сайт на дизайнерите от Matteo Thun & Partners. Виждам само телефони и мейл, може да им звъннеш или пишеш поне да запиташ за BG дали имат представител
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1146
«
Отговор #209 -:
януари 15, 2008, 17:12:35 »
ООО Кате,този душ е просто невероятен!! @}->--Незнам откъде ги намираш тези красоти,но ти благодаря за идеите!!!
Ако някой някога някъде види такъв душ,моля да каже !!!
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...