Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 14:42:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Ритуалът за настъпването
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
10
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Ритуалът за настъпването (Прочетена 58904 пъти)
ROSI KRASTEVA
Заслужил майстор на спорта
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
Re: Ритуалът за настъпването
«
Отговор #45 -:
март 30, 2007, 14:04:45 »
е все някой е настъпал все пак
жалко 4е не си ти
Активен
cvetna
Ентусиаст
«
Отговор #46 -:
март 30, 2007, 14:09:04 »
И без това можем да минем!
Активен
Vanesa_77
Гост
«
Отговор #47 -:
март 30, 2007, 14:36:19 »
За мен това са глупости и сме се уточнили, че ще минем и без това. Както и без затискането на вратата и слагането на пари в обувки, ботуши прочие. Извинявам се, но това са ориенталски неща за мен.
Активен
Петето
Дива и щастлива.....
«
Отговор #48 -:
март 30, 2007, 14:38:54 »
Цитат на: Vanesa_77 в март 30, 2007, 14:36:19
За мен това са глупости и сме се уточнили, че ще минем и без това. Както и без затискането на вратата и слагането на пари в обувки, ботуши прочие. Извинявам се, но това са ориенталски неща за мен.
абсолютно съм съгласна с това!!! Ние също ще пропуснем всички тези "ритуали", а и доста други
Активен
cvetna
Ентусиаст
«
Отговор #49 -:
март 30, 2007, 14:39:27 »
Цитат на: Vanesa_77 в март 30, 2007, 14:36:19
Така де, вече сте си "взели акъла", командване!! уж е за майтап, ама не ми харесва такъв дух!
Активен
Юлия
Баш Майстор
сем. Николови
«
Отговор #50 -:
март 30, 2007, 14:54:01 »
Vanesa_77 извинявай, но ти не си ли от България? Защото това си е наши традиции!!!!
Активен
Vanesa_77
Гост
«
Отговор #51 -:
март 30, 2007, 14:58:16 »
Доколкото съм запозната това със слагането на пари в обувката никак не е наша традияция. Взаимствано е от съседката Турция и дошло тука под влиянието на пет вековното робство. Лично на мен не ми е при сърце и ще го пропусна.
Що се отнася за настъпванто може би си прави, че ни е традиция, но ние пък сме се рабрали да не го правим, Като по този начин искаме да изразим толерантостта си един към друг.
Активен
cvetna
Ентусиаст
«
Отговор #52 -:
март 30, 2007, 15:02:35 »
Цитат на: Vanesa_77 в март 30, 2007, 14:58:16
Що се отнася за настъпванто може би си прави, че ни е традиция, но ние пък сме се рабрали да не го правим, Като по този начин искаме да изразим толерантостта си един към друг.
Точно така!! Има ли състезателен дух, има и губещ! А в семейството и двамата съпрузи трябва да са печеливши, нали?!
«
Последна редакция: март 30, 2007, 15:07:58 от maria_lakova
»
Активен
Smurfieta
Сватбар
«
Отговор #53 -:
март 30, 2007, 15:06:05 »
Съгласна съм, че и двамата трябва да сме печеливши. И все пак се каня да го настъпя лекичко моя любим, а за него ще остане наградата, че ме е спечелил завинаги
Ще внимавам де, да не се окаже той по-бърз, че от сега ми се кани, но аз си го знам какъв ще е стреснат на сватбения ни ден
Активен
Юлия
Баш Майстор
сем. Николови
«
Отговор #54 -:
март 30, 2007, 15:17:29 »
Тази шега (според мен) с настъпването съвсем не значи, че някой печели или губи. На мен ми се струва забавно.
Въпрос на избор.
Така или иначе има много традиции които са все от някъде. Всеки сам трябва да реши кои му допадат и кои ще приложи.
Активен
cvetna
Ентусиаст
«
Отговор #55 -:
март 30, 2007, 15:26:22 »
Цитат на: Юлия в март 30, 2007, 15:17:29
Така или иначе има много традиции които са все от някъде. Всеки сам трябва да реши кои му допадат и кои ще приложи.
Така е, съгласна съм. На нас няма да ни е забавно да се настъпваме и добре, че сме на едно мнение!!
«
Последна редакция: март 30, 2007, 15:45:08 от maria_lakova
»
Активен
ROSI KRASTEVA
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
«
Отговор #56 -:
март 30, 2007, 16:06:44 »
Цитат на: Юлия в март 30, 2007, 15:17:29
Тази шега (според мен) с настъпването съвсем не значи, че някой печели или губи. На мен ми се струва забавно.
Въпрос на избор.
АЗ СЪМ СЪГЛАСНА С ЮЛЕТО
Активен
ilusion
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #57 -:
март 30, 2007, 16:29:14 »
Аз напълно съм съгласна с Юлето.За мен всички ритуали са много забавни. :danceg:Нямам търпение да преживея всичко това.На последната сватба на която бях затискането на вратата,слагането на парички в обувката или така нареченото откупуване на булката страшно ми допадаха,защото всички се забавляваха.А това за настъпването си е символично както и всичко останало на сватбата.
То тогава и подаръчета за гостите не трябва да има,защото това не е наша традиция,ама ги има нали!!!Или пък сватбеното пътешествие-пак заимствано от някъде и още куп такива неща.Аз съм за веселбата-един ден се женим
Активен
ROSI KRASTEVA
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
«
Отговор #58 -:
март 30, 2007, 16:46:45 »
Цитат на: ilusion в март 30, 2007, 16:29:14
Аз напълно съм съгласна с Юлето.За мен всички ритуали са много забавни. :danceg:Нямам търпение да преживея всичко това.На последната сватба на която бях затискането на вратата,слагането на парички в обувката или така нареченото откупуване на булката страшно ми допадаха,защото всички се забавляваха.А това за настъпването си е символично както и всичко останало на сватбата.
То тогава и подаръчета за гостите не трябва да има,защото това не е наша традиция,ама ги има нали!!!Или пък сватбеното пътешествие-пак заимствано от някъде и още куп такива неща.Аз съм за веселбата-един ден се женим
много добре казано
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #59 -:
март 30, 2007, 16:47:03 »
Цитат на: Vanesa_77 в март 30, 2007, 14:58:16
Доколкото съм запозната това със слагането на пари в обувката никак не е наша традияция. Взаимствано е от съседката Турция и дошло тука под влиянието на пет вековното робство. Лично на мен не ми е при сърце и ще го пропусна.
Цитат на: ilusion в март 30, 2007, 16:29:14
И жартиер не трябва да се хвърля и букет и т.н.На мен пък ритуала с настъпването ми харесва.Не защото съм го настъпала,а и няма начин един от двамата да командва.Този филм "Ние двамата вземаме всички решения заедно" никъде го няма.Винаги единия е водещ в двойката.А и двойката е двойка за да се допълва.
Аз моето мъжле го настъпах ,но това не означава че го водя за носа.
А и накрая познавам поне 10-на двойки които казават аз такива неща няма да правя и точно такива накрая ще се избият кой кого.
Никога не казвай никога
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...