Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 04:11:19

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 26   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Трябва ли да се пази булчинската рокля  (Прочетена 173220 пъти)

ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: май 27, 2009, 22:19:42 »

Мърче, внимавай с роклята си, щом е от тафта. Много е възможно да останат петна от вода. Моята рокля също беше от тафта и преди сватбата си забелязах една много миниатюрна точка от химикал на нея. Пробвах да се го измия и остана петно. Трябваше наистина да се загледаш, за да го забележиш, но аз си го знаех. Като казвам петно, имам предвид, че платът стои малко по-различен отенък от останалата част на роклята. Ако се изпере цялата, няма да има проблем, защото ще изсъхне равномерно. Надявам се, че си ме разбрала  blush
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: май 27, 2009, 22:33:30 »

мойта я слойих под матрака вдига се и там съм и отделила достойно място защото такава чест и се полага събра много увации
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: май 28, 2009, 13:48:12 »

ellie_bellie  значи е истина. Благодаря ти. Хубаво е човек да го знае, че да се пази. Това ми го беше казала бабата на моята шаферка, която по професия е шивачка. Ама аз си помислих, че от нейно време може технологията за изработка на плата да се е променила. Явно  не е.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #303 -: май 28, 2009, 14:05:09 »

Аз съм доста очуден от това за тафтата. Все пак съм имала такава рокля и не сам набпюдавала да и остават петна. Все пак съм ходила да си мия ръцете с нея и е имало капчици, но засъхваха и петна не оставаха никакви. Може би зависи от вида тафта, все пак има поне 100 вида от тоя проклет плат. Но щом от две места го чуваш, най-добре да си пазиш рокличката! Аз също ще внимавам, може пък нещо да не довиждам кой знае. Ще се застраховам и аз!  Wink
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: май 28, 2009, 17:46:38 »

Амелия, ако наблюдението ти е било само от пръскане на вода докато си мила ръцете си, това обяснява защо не са останали петна. Най-вероятно капчиците са имали възможността да се плъзнат по повърхността на плата, а не да проникнат в него. А аз се пробвах да изпера площ с размера на монета и затова ми се получи така. Тук обаче говоря за копринена тафта. Ако твоята рокля е била от синтетична тафта, тогава също не биха се образували петна.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #305 -: май 28, 2009, 19:31:47 »

Да, ясно въпросът е в точния вид плат. Значи, внимавайте, момичета!
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #306 -: май 28, 2009, 19:42:00 »

Вече съм го казвала, но пак да го кажа.
Тук в химическото ми предложиха кутия от специален материал, който пази от пожълтяване. Първо почистват роклята, после я слагат в ленено платно, в кутията и самата кутия в ленен калъф. Казаха, че няма мърдане и когато реша да я извадя ще е като нова, пък ще я видим тая работа  pleasantry

Това е много полезен съвет! А с молците какво правим? Листата от орехи и нафталина имат доста силен, натрапчив и проникващ аромат...някакво друго решение знаете ли?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #307 -: май 29, 2009, 00:29:49 »

Ако я вакуумираш, както е казала Мърче, хем ще ти заема по-малко място, хем за молците няма да имаш грижи  good
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: май 29, 2009, 08:27:11 »

Вече съм го казвала, но пак да го кажа.
Тук в химическото ми предложиха кутия от специален материал, който пази от пожълтяване. Първо почистват роклята, после я слагат в ленено платно, в кутията и самата кутия в ленен калъф. Казаха, че няма мърдане и когато реша да я извадя ще е като нова, пък ще я видим тая работа  pleasantry

А мила това удоволствие колко ти струва?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #309 -: май 29, 2009, 10:52:24 »

Ма то не е в България  blush
Но точно преди мен някой беше говорил за такива кутии и точно това ме присети за моя случай.

Да, ето - Мърче. Я тя да каже...

Иначе аз платих 150 е, от които 80 е - почистване (ниска цена за булченска рокля в сравнение с други химически) и 70 е за опаковането в кутията, което е наистина много добре направено и си струва парите.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: май 29, 2009, 15:05:00 »

Да знам,че не става за дума за България  give_rose
А това в евро или лева говорим ?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #311 -: май 29, 2009, 20:54:34 »

Евро съм ти написала бе жена, не видиш ли е-то до цифрата  tease

Иначе в България съм виждала цените в химическото са доста по-ниски и предполагам ще излезне наполовина, но Мърчето си трайка, не казва нищо...  beating
Активен
drstoyanova
Любопитен
*
Публикации: 22

« Отговор #312 -: юни 01, 2009, 20:25:25 »

аз мисля че това е спомен който задължително трябва да се пази...
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1476

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: юни 07, 2009, 11:54:32 »

И моята стои изпрана и прибрана в калъф,а до нея е костюма на младоженеца също прибран в неговия калъф. Бях чула че не трябвало да се изважда преди да мине една година от сватбата, но вече не помня от къде и от кого.
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Публикации: 837

Blinded by love

Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: юни 07, 2009, 20:49:37 »

Аз знам,че роклята и костюма на младоженеца не трябва да се перат една година след сватбата.Каза ми го моята кума pardon,незнам какво значи,ама не съм и питала,защото аз май не съм много по тези суеверия.
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 26   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: