Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 19:21:02
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Трябва ли да се пази булчинската рокля
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
26
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Трябва ли да се пази булчинската рокля (Прочетена 173155 пъти)
Sisilla
Ентусиаст
Публикации: 83
Отг: Трябва ли да се пази булчинската рокля
«
Отговор #285 -:
април 14, 2009, 13:11:40 »
Мен ми мина една идея през ума. Типа рокля, която съм хареса е без обръчи, от две части или цяла, с дантела
. Та идеята ми дали е удачен вариант и дали би станало после да я преправя за официална рокля. Примерно да я скъса и може би да я пребоядисам. Месец след сватбата ми ще е сватбата на сестрата на милото. Та би се получил чудесен тоалет. Но как мислите. Някой правил ли е такова нещо.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #286 -:
април 14, 2009, 13:58:11 »
Sisilla , мисля че това е стахотна идея да си направиш един официален тоалет вместо да седи прибрана в гардероба и никога да не я облечеш.
аз също мисля удаде ли ми се случай да си ползвам бюстието което е екрю и бордо. на брат ми кумата сии с преправената си булченската рокля( скъсила я е, и добавила втори цят, за да не е изцяло бяла) кумува. и ако не беше казала какво е правила никой не разбра че е булченската и рокля.
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Когато сме двамата всичко е по- хубаво!
«
Отговор #287 -:
април 17, 2009, 15:31:18 »
Аз засега си я пазя, но едва ли ще е вечно това пазене! Честно да си кажа еуфорията около сватбата отдавна премина и сега за нас има много по- важни неща, а тази рокля само я местя от единя гардероб в другия и после обратно в първия и честно казано само ми пречи...Вярно, че е хубав спомен, ама за който има място къде да я съхранява!
Активен
Бухтичка
Професор
«
Отговор #288 -:
април 17, 2009, 20:55:46 »
Аз мисля да си направим trash the dress фотосесия след сватбата, а при такива случаи може да се стигне до унищожаване на роклята в най-буквален смисъл (късане и горене например). Честно казано мисля си, че това ще е един добър завършек на моята рокля
За жалост обаче хич не си се представям в такава ситуация и най-вероятно до там чак няма да стигна, но ще му мислим тогава.
Активен
diva_79
Новак
Публикации: 18
«
Отговор #289 -:
април 24, 2009, 11:39:40 »
Аз също си пазя моята, има поверие, че една година до сватбата трябва да се пази роклята и букета също. След това букетът било хубаво да се хвърли в река.....
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #290 -:
май 10, 2009, 12:03:11 »
аз мисля че булчинската рокля крие в себе си много сватбени емоции тя е била първото нещо за което сме си помислили когато са ни предлойили и първото нещо на което хората се възхищават като видят булката.За мен тази рокля е много емоционален момент от моя живот..защото знам какво ми костваше да намеря същия плат за направата и чак от Дубай ми доставиха плата.Обаждах се на всички вносители на коприна в БГ.Така че тя е много специална за мен и никога ама никога не бих се разделила с нея тя изразява моята съштност и вече е част от моите спомени ..от моите вълнения...от моите мечти
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Когато сме двамата всичко е по- хубаво!
«
Отговор #291 -:
май 10, 2009, 19:13:11 »
Цитат на: [X] dgudge в април 21, 2006, 13:39:41
Според мен това е най-хубавият спомен.Твърдо Да
Моята само я местя! Хем ми пречи, хем не ми се дава много! Засега си стои при мен, но се съмнявам, че ще стои вечно!!! Вадя си я от време на време и си я гледам
Активен
dezmand
Сватбар
«
Отговор #292 -:
май 13, 2009, 23:41:11 »
Моята рокля мисля да я дам на свекървата за първата година а после ще си я
прибера в гардероба за да си я вадя от време на време за малко хубави емоции
Активен
deskatap
Сватбар
«
Отговор #293 -:
май 14, 2009, 00:23:11 »
Здравейте момичета, реших и аз да се запиша тук. Моята рокля си я пазя вече 9м. и половина почти. Понеже сватбата беше в БГ, а с мъжът ми живеем в Испания дори понесох малко подигравки, че съм била луда да я мъкна чак до тук, как ще я пренасям и т.н. и т.н. Както и да е - тя си е при мен (т.е. у родителите ми, защото имат повечко място - те също живеят тук), почистена добре и прибрана грижливо. Дори когато си я купувах я взимах с тайната надеждичка, че някой ден ще имам дъщеря и когато тя реши да се омъжва може да реши да я ползва, та дори и преправена.
Дори съм си направила кутия с неща от сватбеният ден като табелка с номер на маса и хората, които са били на нея, камъчета и свещи от украсата, платнени салфетки 2-3 и т.н. Може да ви се стори смахнато, но просто исках да имам спомен от всичко и някой ден, може би за някоя годишнина от сватбата да се опитам да пресъздам отново тази вечер и да върна всички тези красиви емоции и преживявания.
Активен
katia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #294 -:
май 16, 2009, 23:53:20 »
Цитат на: deskatap в май 14, 2009, 00:23:11
Здравейте момичета, реших и аз да се запиша тук. Моята рокля си я пазя вече 9м. и половина почти. Понеже сватбата беше в БГ, а с мъжът ми живеем в Испания дори понесох малко подигравки, че съм била луда да я мъкна чак до тук, как ще я пренасям и т.н. и т.н. Както и да е - тя си е при мен (т.е. у родителите ми, защото имат повечко място - те също живеят тук), почистена добре и прибрана грижливо. Дори когато си я купувах я взимах с тайната надеждичка, че някой ден ще имам дъщеря и когато тя реши да се омъжва може да реши да я ползва, та дори и преправена.
Дори съм си направила кутия с неща от сватбеният ден като табелка с номер на маса и хората, които са били на нея, камъчета и свещи от украсата, платнени салфетки 2-3 и т.н. Може да ви се стори смахнато, но просто исках да имам спомен от всичко и някой ден, може би за някоя годишнина от сватбата да се опитам да пресъздам отново тази вечер и да върна всички тези красиви емоции и преживявания.
Скъпа,въобще не е смахнато !И аз пазя така като теб неща от сватбата на едно определено място вкъщи!
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #295 -:
май 17, 2009, 06:57:34 »
Цитат на: deskatap в май 14, 2009, 00:23:11
Деска, няма нищо лошо в това човек да е сантиментален, но не означава че е смахнат или нещата, които прави са смахнати. Аз също си пазя част от украсата по масите, дори украсата, която беше на платното при влизането ни в ресторанта е там в кашона при роклята, воала, ръкавелите и всичко отстанало.
Активен
deskatap
Сватбар
«
Отговор #296 -:
май 17, 2009, 18:20:25 »
Благодаря ви момичета. Радвам ссе да разбера, че не само аз съм си "скътала"някои неща от сватбеният ден, все пак това е най-малкото един невеоятен спомен от този важен ден.
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #297 -:
май 27, 2009, 21:35:45 »
Момичета, а как ще я пазим след сватбата? мислите ли, че един калъф е достатъчен, за да я предпази в годините?
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
come true..........
«
Отговор #298 -:
май 27, 2009, 21:42:34 »
Стига да е непрозрачен и да пази добре от прах. Някъде четох, че най-добрите варианти са кутия или вакуумирано пликче- особено второто. Ако нямаш - в някои химически чистения предлагат тези услуги. В такъв плик роклята се пази от прах, молци и влага. Стига да се сложи на тъмно, тоест да няма пряка слънчева светлина би могла да се съхранява с години. Само не знам после в какво състояние ще е - имам предвид няма ли да е много смачкана.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #299 -:
май 27, 2009, 22:14:21 »
Вече съм го казвала, но пак да го кажа.
Тук в химическото ми предложиха кутия от специален материал, който пази от пожълтяване. Първо почистват роклята, после я слагат в ленено платно, в кутията и самата кутия в ленен калъф. Казаха, че няма мърдане и когато реша да я извадя ще е като нова, пък ще я видим тая работа
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...