Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 10, 2025, 16:55:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Ще си запазите ли моминското име? - 2 част
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Ще си запазите ли моминското име? - 2 част (Прочетена 130358 пъти)
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
Отг: Ще си запазите ли моминското име? - 2 част
«
Отговор #240 -:
април 15, 2009, 09:40:43 »
Моля
. Решение в такъв случай е тирето. Хем мъжът сит, хем булката цяла
. Аз в началото бях против тире, за да не си създавам административни пречки с изписване на името по разни бланки, обаче откакто съм с тире, ми звучи някак много грандиозно и тържествено
. Така да се каже, след тебе вървят две фамилии
. Пък и човек не живее за да попълва бланки и да се съобразява с администрацията, така че аз преодолях този довод
.
Активен
nelita79
Любопитен
Публикации: 21
«
Отговор #241 -:
април 15, 2009, 14:32:30 »
Смешното при мен е, че аз разбрах, че той иска неговата фамилия да взема, когато се изказа остро по повод на позната, която взела с тире на мъжа си името... И аз тогава му казах, че никога не съм имала намерение да взимам, с тире-без тире фамилията му...
Активен
Бухтичка
Професор
«
Отговор #242 -:
април 28, 2009, 15:48:52 »
Въпросът с името мен лично ме тормози много отдавна и то наистина ме тормози. Нито един от вариантите не ми допада особено. Не ми се иска да си остана с моето име, защото искам да сме семейство еди кое си, да не ми искат акт за раждане като минавам границата, за да докажа, че детето е моето, а и от някакво уважение все пак. Не искам обаче и да се разделя с него, защото и аз както някои други съм единствено дете, баща ми има само сестра и аз съм последната с това име, а то, повярвайте ми, е уникално и смятам, че само нашият род го носи. Вариантът с тире не ми харесва понеже става прекалено дълго, пак трябва да се сменят документите, а и как да го кажа...някак просто не ми допада. И все пак след известно умуване май ще се спра точно на тирето.
Приятелят ми за щастие не посмя да ми се меси много в избора
Активен
akselita
Любопитен
«
Отговор #243 -:
април 28, 2009, 16:20:12 »
Аз гордо ще приема неговото име.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #244 -:
април 28, 2009, 16:30:15 »
Аз говорих с женените ми колежки от следването. Вички са сложили тирета. Няма да посрамям гилдията. Кой повече, кой по-малко успял, ние сме хора на изкуството. Подписваме си нещата и си стоим зад името. А и аз имам 12 години стаж в бранша. Да ги загърбя ли?
Пък както се майтапехме с една форумка тия дни, ако беше депутат, кмет или министър милото, щях и портфолио да зарежа и всичко и отсега да си сменя името с неговото, че може и първото даже да си сменя
. Ама не е... каквото имам в момента, каквото съм постигнала, благодарение на мене си съм си го постигнала, с това си име. Ще си го пазя. Всичко ново ще си дойде след тирето с времето си, ако е рекъл Господ.
Жребието е хвърлено, вчера занесох дукементите в ритуалната зала!
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #245 -:
април 28, 2009, 16:35:06 »
Цитат на: BASTET в април 28, 2009, 16:30:15
Аз говорих с женените ми колежки от следването. Вички са сложили тирета. Няма да посрамям гилдията. Кой повече, кой по-малко успял, ние сме хора на изкуството. Подписваме си нещата и си стоим зад името. А и аз имам 12 години стаж в бранша. Да ги загърбя ли?
Пък както се майтапехме с една форумка тия дни, ако беше депутат, кмет или министър милото, щях и портфолио да зарежа и всичко и отсега да си сменя името с неговото, че може и първото даже да си сменя
. Ама не е... каквото имам в момента, каквото съм постигнала, благодарение на мене си съм си го постигнала, с това си име. Ще си го пазя. Всичко ново ще си дойде след тирето с времето си, ако е рекъл Господ.
Жребието е хвърлено, вчера занесох дукементите в ритуалната зала!
Така е!
Права си!
Много по-лесно ми е като с еобадя на някой и кажа бащината си фамилия, за да се сети кой се обажда, ако кажа новата
трябва и да обясняяявааам
А и винаги можеш да ползваш едната или другата, като 2 личности
това в рамките на шегата, разбира се
Активен
smarty_bonita
Любопитен
«
Отговор #246 -:
април 28, 2009, 18:15:56 »
Едва ли има по- нелеп случай от моя
Милото ми е Георгиев Георгиев, а на мен бащиното ми име също е Георгиева, така че ако приема неговата фамилия ставам и аз Георгиева Георгиева- и сме като брат и сестра
, а ако я прибавя с тире ставам .... Георгиева Еди коя си- Георгиева
още по- зле. Ако си запазя фамилията пък след време като имаме деца аз ще бъда единствената в семеиството а различна фамилия, та като пътуваме накъде да се чудят хората тия деца мои ли са или съм ги отмъкнала от някъде
Нправо незнам какво да правя- посъвтвайте ме нещо.
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #247 -:
април 28, 2009, 18:22:45 »
smarty_bonita
, погледни на ситуацията от веселата страна. Защо да ви мислят за брат и сестра? Не бих приела ситуацията ти като нелепа....напротив, повод да се смеете след време с децата си. Ако имаш желание да си смениш фамилията - давай смело. Ако не искаш - сложи си тире. И това не бива да те притеснява.
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Love to be Loved
«
Отговор #248 -:
април 28, 2009, 18:30:36 »
Цитат на: smarty_bonita в април 28, 2009, 18:15:56
Едва ли има по- нелеп случай от моя
Милото ми е Георгиев Георгиев, а на мен бащиното ми име също е Георгиева, така че ако приема неговата фамилия ставам и аз Георгиева Георгиева- и сме като брат и сестра
, а ако я прибавя с тире ставам .... Георгиева Еди коя си- Георгиева
още по- зле. Ако си запазя фамилията пък след време като имаме деца аз ще бъда единствената в семеиството а различна фамилия, та като пътуваме накъде да се чудят хората тия деца мои ли са или съм ги отмъкнала от някъде
Нправо незнам какво да правя- посъвтвайте ме нещо.
Аз ако съм на твое място или ще съм с тире или без, но ще взема фамилията, точно заради повторението.Даже ако имам после син и него ще кръстя Георги!
И като дойде 6 май- само гледай какъв празник ще се заформи- имен ден на дядовците, на внучето, че и на семейството ви!
Голямо празнуване ще падне!
Погледни от веселата страна, наистина!
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #249 -:
април 28, 2009, 18:39:33 »
Момичета,защо се тревожите?smarty_bonita ,защо да ви мислят за брат и сестра?Аз пък мисля че е сладурско!А вие какво ще кажете за случая на моя колежка-двамата бяха с еднакви фамилии-Николови!На нея и беше странно че няма нова фамилия и забележете колко лесно се получава-нито сменяш документи,нито ти трябва време за свикване с новото ти име!
Активен
smarty_bonita
Любопитен
«
Отговор #250 -:
април 28, 2009, 20:04:06 »
Момичета толкова Ви благодаря!
Сега наистина ми се вижда сладко и аз да съм два пъти Георгиева. Макар че моята фамилия много си ми харесва- рядко срещана е, но сигърно ще свикна
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #251 -:
април 28, 2009, 20:44:13 »
На мен и двата варианта ми харесват. аз лично съм привърженик на тиретата по ред причини...но ми е сладко и това с повторенията. Моите майка и баща са абсолютно същата картинка.
И двамата ми дядовци са с еднакво име и мама като е взела фамилията на тате - наистина имах ситуация, в която класния ми ме попита "твоите родители да не са брат и сестра? " и много се смяхме. Забавно е, не е неприятно съвпадение.
Активен
smarty_bonita
Любопитен
«
Отговор #252 -:
април 28, 2009, 21:01:18 »
Смешно е наистина, пък и то се е видяло, че имаме ли момченце- Георги ще е. А да не ви казвам, че майките ни на мен и на милото са с едни и същи имена
, голям цирк сме ние.
Активен
shemeta
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #253 -:
април 28, 2009, 22:00:19 »
Личен е избора - ако фамилията на мъжа се харесва повече на жената защо да не я смени...?
Проблем е обаче, когато и мъжа и жената са с уникални фамилии (визирам рядко срещани и всяко едно от семействата е изградило точно това име) - Тогава какво правим ...? Лично мнение - идеята с тирето тука може да проработи с пълна сила
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #254 -:
април 28, 2009, 22:03:18 »
Мчи да, аз едва дочаках тоя велик момент, да си сменя фамилията
Иначе и нашите са с еднакви бащини имена, но никога не съм се замисляла това да е проблем.
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...