Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 15:40:22

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 30 31 [32] 33 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част  (Прочетена 198497 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #465 -: септември 25, 2008, 16:07:52 »

И аз мислех да правя пиле с грах, но нещо се поотказах. Ще заложа на замразената пица в хладилника, че нещо ме домързя.
gucci, я сподели твоята рецепта за пилето с грах, че аз малко на фантазия мислех да го правя.
Знаете ли нещо интересно с патладжани, че имам няколко, а вече ни втръсна от кьополу smile.
взимам 2 пилешки бутчета сварявам и обезкостявам по на едро .Две средни глави лук нарязвам на ситно.Задушавам в тенджерка лука.Добавям една супена лъжица червен пипер и една супена лъжица брашно и леко ги запържвам при постоянно бъркане да не загорят.Добавям една бутилка доматен сок и оставям малко да изври водичката.Прибавям голяма кутия от стерилизиран грах и 2 бутилки водичка.Може и повече водичка зависи как го обичате дали да е по редичък или не.Добявам накъсаното месо и продължавам да готвя докато стане готов граха.Опитваме от време на време за да не преварим граха.Добовям почти на края една лъжица с връх Маги 10 зеленчука и малко черен пипер.Като го изключа поръсвам с ситно нарязан магданоз.Ами това е .айде който реши да го готви да каже дали му допада.


А за патладжани мога да ти препоръчам пълнени патладжани със зеленчуци и Патладжани с чушки в доматен сос.също и пържен патладжан запечен с сирене и кашкавал.Патладжанени рулца.
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #466 -: септември 25, 2008, 16:43:58 »

Дани и аз вчера правих гювеч. Хубавото е че можеш да сложиш всичко - аз използвах лук, моркови, патладжан, тиквичка, домати, праз, чушка и стана много вкусно. Намислила съм да си купя гърне и в него да си правя такива манджички.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #467 -: септември 25, 2008, 16:56:43 »

Дани и аз вчера правих гювеч. Хубавото е че можеш да сложиш всичко - аз използвах лук, моркови, патладжан, тиквичка, домати, праз, чушка и стана много вкусно. Намислила съм да си купя гърне и в него да си правя такива манджички.
Мммм и твоя звучи много вкусно,моя стана готов и е прекрасен smile
А за гърнето е чудесна идея,ако намериш някъде може и аз да си купя....Сега мисля да направя и някакъв десерт,но лесничък(няма да правя кекс,че аз само него си знам и ще вземе да му писне funnytooth ),тамън мъжо се обади,че ще закъснее и ще успея и това да направя,моля дайте някоя идея ....А някой да знае как се прави "Негърче" ....?
« Последна редакция: септември 25, 2008, 17:39:25 от Данитка » Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #468 -: септември 26, 2008, 08:55:38 »

Мм, Дани, гювеч и аз много обичам! Много е вкусно и лесно. Аз имам глинен съд за гювеч и ви го препоръчвам  good Просто вкуса е друг. Мятам всичко вътре и оставям само да се готви!
Гучи, мерси за рецептата на пиле с грах  give_rose И на мен отдавна ми се хапва, но не знаех как точно да го приготвя  pardon
Дани, аз патладжаните най ги обичам пържени с доматен сос! Обаче ми е много сръдкаво, докато изпържа патладжаните и изваря доматения сос  angry
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #469 -: септември 26, 2008, 12:44:29 »

Мммм и твоя звучи много вкусно,моя стана готов и е прекрасен smile
А за гърнето е чудесна идея,ако намериш някъде може и аз да си купя....Сега мисля да направя и някакъв десерт,но лесничък(няма да правя кекс,че аз само него си знам и ще вземе да му писне funnytooth ),тамън мъжо се обади,че ще закъснее и ще успея и това да направя,моля дайте някоя идея ....А някой да знае как се прави "Негърче" ....?

Имах я тази рецепта ,но  сега не я намирам за това ти предлагам нещо много сходно
Шоколадови квадратчета

125 гр. масло
125 гр. черен шоколад
250 гр. захар
150 гр. брашно
2 големи яйца
1 ч.л. бакпулвер

Ганаш:

75 гр. черен шоколад
60 мл. течна сметана
15 гр. меко масло

Шоколада и маслото се разтопяват на водна баня, свалят се от огъня и се добавят захарта, брашното, бакпулвера и разбитите яйца. Сместа добре се разбърква, излива се в намаслена и застлана с пекарска хартия квадратна тава (24 см.) и се пече в предварително загрята до 160 гр. фурна около 20 - 25 минути.
За ганаша: шоколада и сметаната се слагат на водна баня, като постоянно се разбърква, като се разтопи шоколада се снема от огъня и се добавя маслото, разбърква се. Сладкиша се залива с топлия ганаш и се поставя за малко в хладилник да стегне глазурата. Поднася се нарязан на квадратчета.
Много вкусно! 

________________________________________
 


Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #470 -: септември 26, 2008, 17:45:34 »

Наде едно предложение от мен към картофките сложи и царевица и грах от консерва и малко задушен лук и става много добро това ядене с бешамела
мерси,за следващият път ще знам,изобщо не се сетих,че мога да сложа,а днес се отчетох с един кадаиф и торта<само малко ме е яд,че покрай диетата аз си хапвам една гола салатка,а вкусотиите дори не ги опитвам,ама няма начин>
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #471 -: септември 26, 2008, 17:47:40 »

Наде, я разкажи за тортата. Време е да пробвам и нещо сладко smile.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #472 -: септември 26, 2008, 21:21:01 »

Мацки дайте идея за рецепти за гозби за диабетици.
Активен
Алексчето
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1301



Моят сватбен албум

« Отговор #473 -: септември 29, 2008, 10:34:59 »

Ох момичета голям проблем имам с това готвене. Все нещо готвя, но аз като готвя не ям , а си ям сандвичи и вафли и ми писна. Яде ми се нещо вкусно, неща манжда, четох из темата и май ще е гювеч. Аз харесвам посни манджи, но заради скапаните ми резултати се налага месо да ям. А то като има месо в яденето и аз не го ям. И си се въртя в едни порочен кръг, а пък най-обичам торти и десерти да правя Ice_cream Birthday. Пазя си рецепта за торта Гараш, дори си я нося в портмонето, ама колко е калорична само не искам да си помислям да я правя. Това сладко ще ми изяде главата. blush
Активен
Natalia Borisova
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2243



Моят сватбен албум

« Отговор #474 -: септември 29, 2008, 13:40:04 »

Аз днес мисля да направя картофен огретен, че ми се е приял и от кога се каня. Дано ми остане време после.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #475 -: септември 29, 2008, 14:37:23 »

Алекса, я стига си я пазила тази рецепта за торта гараш, а я дай насам tease Че обичам предизвикателствата и вкусните неща и може да се пробвам за гости някой път, засега правя все тирамису. А за хапването, явно трябва месце, сготви нещо по-така и вкусно с него, може пък да ти се дояде!
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675



Моят сватбен албум

« Отговор #476 -: септември 29, 2008, 18:03:30 »

Аз днес ще почина с готвенето! yahoo Вчера направих еднааа гоооляямаа тава  ориз с картофи и пиле,така,че има какво да се папка! Wink
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #477 -: септември 29, 2008, 19:43:39 »

Тази вечер беше дебюта ми на зелен фасул (моя в случая беше жълт  smile ) И стана просто чудесен  blum
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1454


Мечтите се сбъдват!


Моят сватбен албум

« Отговор #478 -: септември 29, 2008, 22:36:58 »

момичета пробвайте ¨Млечно пиле´¨ невероятна рецепта...винаги съм смайвала гостите си с тази рецепра

аз я правя малко на око за6тото не е толкова фатално ако размените пропорциите...
намазвам йенска тави4ка с малко масло от вси4ки краи6та...пиле6ки бут4ета или каквато и да е част от пилето се овалва в подправка за пекано поле на Пикантина и се нареждат в тавата...отгоре се покрива с лук на 6айбички(аз слагам доста за6тото после става страхотен) и скилидки чесън(по желание за количеството) и най отгоре много ка6кавал...нарязанна тънко аз не го стържа...за да може после да има пенца...  good  последно се залива със смес от сметана за готвене ибяло вино...пропорции...зависят от количеството пиле...трябва всичко добре да е покрито със сместа...1:1/2 сметана : вино
покрива се с аломиниево фолио и се забравя във фурната на бавен огън до готовност на месото...можете малко преди да се извади да го позапечете леко с червен пипер махкайки фолиото...сервира се с варен ориз...гарантирам ви невероятна вкусотия....  yahoo yahoo yahoo yahoo yahoo yahoo
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675


Нашето сладурче Алекс :))


Моят сватбен албум

« Отговор #479 -: септември 30, 2008, 09:30:48 »

Аз довечера смятам да изпека наденички на скарата с гарнитура от пържени пресни картофки нарязани на шайбички със сирене , лютеничка и кисели краставички cook
Активен
Страници: 1 ... 30 31 [32] 33 34   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines