Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 19:17:31

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част  (Прочетена 198693 пъти)
 
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #450 -: септември 18, 2008, 14:20:40 »

Аз малко от главата за краката почнах,но ето го и кекса  good


* keksaa.jpg (22.07 KB, 320x240 - видяно 3356 пъти.)
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #451 -: септември 18, 2008, 15:59:35 »

Супер е danceg Иначе аз ориза най го обичам с зеленчуци blush ама и този ще пробвам blush
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #452 -: септември 18, 2008, 19:12:23 »

Дани ти одеве като ми разказваше за кекса не ми се прияде, обаче сега като го видях направо ... идвам на гости! ROFL
Колкото до ориза - аз никога не го запържвам, нито лукът и морковите. И без това после пак са под топлинна обработка няма смисъл от допълнително пържене при все, че знаем колко е вредно за стомаха.
« Последна редакция: септември 18, 2008, 19:15:42 от Zahira » Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #453 -: септември 19, 2008, 09:44:02 »

Някакви рецепти за печен боб на фурна да ми предложите?
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 984



Моят сватбен албум

« Отговор #454 -: септември 19, 2008, 19:57:28 »

моята рецепта за печен боб - абсолютно стандартна.
накисвам боба предната вечер.
на следващия ден го сварявам, докато умекне. може да сложа 1, 2 сухи чушки за аромат, докато ври боба. (водата се сменя веднъж, когато се спука обвивката на боба или водата потъмнее)
нарязвам 2 главички лук и ги задушавам. добавям 1 лъжица червен пипер. Към така задушения лук, добавям изцедения от водата боб, 3-4 лъжици доматено пюре и 1 льжица лютеница(ако нямаш - не е проблем, без нея). на слаб огън оставям да поври.
добавям подправки - сол, маги или вегета, джоджен, чубрица (по избор), водичка и слагам всичко в тавата да се запече за около 20 - 30 мин на умерена фурна или просто проверявам колко гъст е боба.
ние лично го предпочитаме да не е сух и може да добавя вода.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #455 -: септември 22, 2008, 14:55:01 »

днес съм на пилешки пържоли на скара и по-късно мисля да направя един крем карамел pleasantry
« Последна редакция: септември 22, 2008, 15:49:24 от gucci » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #456 -: септември 23, 2008, 07:16:26 »

А как се прави крем карамел  girl_impossible ?
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #457 -: септември 23, 2008, 07:23:31 »

Много лесно
8 яйца, 8 лъжици захар <ако си на диета-подсладител>,две ванилии и 1 л. мляко-всичко това се разбива добре,след което карамелизираш захар и сипваш карамела на дъното<една приятелка ми каза,че става и с топинг карамел> и сипваш отгоре сместа и печеш в тавичка с вода на 200 градуса около час,сама ще прецениш като хване коричка,и после го оставяш във фурната да изстине във водата.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #458 -: септември 23, 2008, 08:09:19 »

Благодаря Наде  good
Само още един въпрос,може би много глупав,ама  blush прясно или кисело мляко?
Гери аз нищо не казах за ориза,но стана многооо вкусен  Bravo
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #459 -: септември 23, 2008, 08:19:44 »

Прясно tease
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #460 -: септември 25, 2008, 12:11:26 »

Вчера правих боб<Дани,много бързо се свари,аз след като ме наплаши с твоя купен боб изобщо не очаквах моят да стане>,на мен лично не ми хареса,просто не беше  *db*моят pleasantry боб,всички бяха възхитени,само милото и аз -не<то и само на него съм готвила боб и само той разбра,че не е  *db*моят *db*боб,но пак поиска още>. А днес ще правя картофи с шунка и сос бешамел на фурна ,а за мен дробчета със заливка и диетичен крем карамел cook cook
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #461 -: септември 25, 2008, 15:26:41 »

Снощи сготвих пиле с грах и пилешка супа а вчера бяхме на ориз с месо и зеленчуци на фурна.
За събота и неделя ще готвя че свекъра пак ще идва и ми е мъка направо.Чудя се какво да им готвя като нямам никакво желание.
Снощи направих и една салата зеле с царевица майонеза кисело мляко и моркови и стана много добре.


Наде едно предложение от мен към картофките сложи и царевица и грах от консерва и малко задушен лук и става много добро това ядене с бешамела
« Последна редакция: септември 25, 2008, 15:29:08 от gucci » Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #462 -: септември 25, 2008, 15:39:12 »

Аз не съм голяма готвачка но от време на време правя разни нещица, но да си похваля мъжа снощи направи пици и бяха превъзходни направо да си оближеш пръстите.А аз тази вечер мисля да направя пилешки дробчета с лук, гъби и моркови.Милото много ги обича и ще го изненадам, а и една пилешка супа и двамата много я ядем.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #463 -: септември 25, 2008, 15:43:42 »

И аз мислех да правя пиле с грах, но нещо се поотказах. Ще заложа на замразената пица в хладилника, че нещо ме домързя.
gucci, я сподели твоята рецепта за пилето с грах, че аз малко на фантазия мислех да го правя.
Знаете ли нещо интересно с патладжани, че имам няколко, а вече ни втръсна от кьополу smile.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #464 -: септември 25, 2008, 15:45:12 »

Ние днес ще хапваме нещо като гювеч май,тоест незнам как да го нарека,защото си измислях приготвянето,но мисля,че ще стане вкусничко  1tongue
Сложила съм в тавичка  
   -500гр свинко месце от бут
   -4-5бр. малки морковчета
   -2 глави лук
   -3 червени чушки
   -4 картофчета
   -олио,Маги 10 зеленчука,1 булионче и черен пипер
 Сега седя пред фурната и ще наблюдавам какво се случва,а мисля и накрая да добавя 1-2 яйца разбити,но още се колебая
Активен
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33 34   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines